Šiek tiek tuo pačiu pratęsiu temą apie baltymus: baltymai greičiau, puriau išsiplaka ir nenusėda, jeigu:
1. jie atšaldyti: visas kiaušinis palaikytas a) ant ledo arba b ) šaltame vandenyje; c) 2 baltymams įpilamas 1 valg. šaukštas atšaldyto vandens.
2. jei įbertumėm žiupsnį druskos
3. truputį citrinos sulčių ir miltinio cukraus
4. keletą lašų acto
pati visada pilu šaldiklyje stipriai atšaldyto vandens - biskvitas gaunasi daug puresnis ir jo šiek tiek daugiau išeina
1. jie atšaldyti: visas kiaušinis palaikytas a) ant ledo arba b ) šaltame vandenyje; c) 2 baltymams įpilamas 1 valg. šaukštas atšaldyto vandens.
2. jei įbertumėm žiupsnį druskos
3. truputį citrinos sulčių ir miltinio cukraus
4. keletą lašų acto
pati visada pilu šaldiklyje stipriai atšaldyto vandens - biskvitas gaunasi daug puresnis ir jo šiek tiek daugiau išeina
Norejau paklausti,gal atsiras kas atsakys.Noriu mielines bulkutes su uogiene kepti.Kiek esu kepusi,visada ji isbega,kiek bandizua uzlankstyti,vis tiek jokios naudos.KA daryt,kad ji taip nebegtu lauk.Vaikai tiek praso su uogiene,o valgyt gauna su aguonom,cinamonu,desrelem
QUOTE(_Aurute_ @ 2009 03 25, 23:07)
Norejau paklausti,gal atsiras kas atsakys.Noriu mielines bulkutes su uogiene kepti.Kiek esu kepusi,visada ji isbega,kiek bandizua uzlankstyti,vis tiek jokios naudos.KA daryt,kad ji taip nebegtu lauk.Vaikai tiek praso su uogiene,o valgyt gauna su aguonom,cinamonu,desrelem
Yra pirkt specialios uogienes, džemo skirto kepiniams. Jis toks kietas, neišbėga.
QUOTE(MeGu @ 2009 03 25, 21:31)
as ne lietuvoj esu,tad pas mus kazkaip nemaciau ju pirkti nors visas lentynas su uogienem perejau
QUOTE(_Aurute_ @ 2009 03 26, 00:45)
as ne lietuvoj esu,tad pas mus kazkaip nemaciau ju pirkti nors visas lentynas su uogienem perejau
Pabandyk įmaišyt kelis šaukštus džiūvėsėlių į uogienę, ir maksimaliai "nuorink' (išleisk orą ) ertmę aplink įdarą.
QUOTE(_Aurute_ @ 2009 03 26, 00:45)
as ne lietuvoj esu,tad pas mus kazkaip nemaciau ju pirkti nors visas lentynas su uogienem perejau
nelabai tikiu, kad nera paieskok prie konditerijai gaminti skirto skyriaus - kur kepimo milteliai, cukraus pudra, etc. As ten randu
QUOTE(ulu @ 2009 03 25, 22:36)
Pabandyk įmaišyt kelis šaukštus džiūvėsėlių į uogienę, ir maksimaliai "nuorink' (išleisk orą ) ertmę aplink įdarą.
dekui uz atsakyma reikes siandien isbandyti
Kibir vibir,tikrai ,kad nemaciau,einu internetu parduotuves patikrinsiu,gal vdrug atsiras
sveikutes,
bandziau kepti Cipciuko pliuskas,atrodo skonis pasakiskas,tik man kazkodel bekepant jos iplisineja tuose vietose kur susijungia suristas mazgelis,be to kepant pynutes nutinka tas pats,kodel taip nutinka?teslas maisau,kaip parasyta recepturuose,orkaites temperatura irgi nustatau tokia kaip reikia....
bandziau kepti Cipciuko pliuskas,atrodo skonis pasakiskas,tik man kazkodel bekepant jos iplisineja tuose vietose kur susijungia suristas mazgelis,be to kepant pynutes nutinka tas pats,kodel taip nutinka?teslas maisau,kaip parasyta recepturuose,orkaites temperatura irgi nustatau tokia kaip reikia....
QUOTE(misste @ 2009 03 28, 11:53)
sveikutes,
bandziau kepti Cipciuko pliuskas,atrodo skonis pasakiskas,tik man kazkodel bekepant jos iplisineja tuose vietose kur susijungia suristas mazgelis,be to kepant pynutes nutinka tas pats,kodel taip nutinka?teslas maisau,kaip parasyta recepturuose,orkaites temperatura irgi nustatau tokia kaip reikia....
bandziau kepti Cipciuko pliuskas,atrodo skonis pasakiskas,tik man kazkodel bekepant jos iplisineja tuose vietose kur susijungia suristas mazgelis,be to kepant pynutes nutinka tas pats,kodel taip nutinka?teslas maisau,kaip parasyta recepturuose,orkaites temperatura irgi nustatau tokia kaip reikia....
Per mažai kildinai prieš kepant, kita kartą pabandyk ilgiau pakildinti
QUOTE(Povila$ @ 2009 03 28, 14:30)
Per mažai kildinai prieš kepant, kita kartą pabandyk ilgiau pakildinti
Aha ir man taip buna jei neislaukiu kol pakils .Ir plysta kylant orkaitej ,bet as tada apipilu sokoladu ir barstau pjaustytais baltais migdolais.
Laba
planuoju kepti orkaiteje nesupjaustytus obuolius. Gal kas geltu padeti...? Kiek laiko ir kokioj temperaturoj juos reiktu kepti, kad neperkepti, kad butu neperminksti? Tarkim obuoliai vidutinio dydzio.
Dekui isanksto uz atsakyma!
planuoju kepti orkaiteje nesupjaustytus obuolius. Gal kas geltu padeti...? Kiek laiko ir kokioj temperaturoj juos reiktu kepti, kad neperkepti, kad butu neperminksti? Tarkim obuoliai vidutinio dydzio.
Dekui isanksto uz atsakyma!