QUOTE(baltagėlė @ 2009 03 13, 15:54)
Prašau patarimo, nes tortų kepime esu žalia žalia
Vakar bandžiau iškepti, pavyko pusė velnio, bet va iškilo tokie klausimai ( nesijuokit
):
1. Kaip turėtų vykti pertepimas, kad tas sluoksnis būtų bent 0,5cm storio. Ar pertepimo masė turi būti labai tiršta, ar gal biskvitus dėti į formą ir tada masę pilti? Man ji bėgo per kraštus ir po to vos matėsi tas sluoksnis tarp biskvitų
2. Ar puošti iškart pertepus ar palaukti kol apstings ?
3. Kaip gražiai papuošti torto kraštus, na kaip tuos trupinukus priklijuoti? Man jų pribyra aplink tortą, bet ne ant kraštų
Profesionalės kepėjėlės pamokykit
Aš (ne profesionalė, bet mėgstu kepti ir domiuosi konditerija apskritai) paprastai darau taip:
1. Tortą apjuosiu standžia folijos "apykakle" (pirmąjį paplotį), suklijuoju ją lipnia juostele, tada formuoju tortą. Apskaičiuok, kiek reikės kremo tavo diametrui, kad gautųsi reikiamo aukščio ir sluoksneliai būtų vienodi. Ir apykaklę geriau aukštesnę - sumažinti lengviau. Ji sulaiko skystesnę masę, kraštas lygus lieka. Žele pilu bepradedančią stingt. O jei visai skystas kremas, tai greičiausiai ir mažiau jo reik - užtat daug plonų sluoksnelių... Kai viskas pilnai sustingsta, apykaklę nuimu. Išmokau iš Glacee
2. Kai apstings...bet žiūrint koks tortas. Rimtesnei progai, manau, torto gamybą reikėtų iš anksto pasiplanuot. Per naktį pastangdint, o rytą papuošt, pvz.
3. Va šitos dalies tai labai nemėgstu.
Klijuoju su plačia mentele. trupinių negailėt. Iš anksto po tortu (prieš pradėdama jį formuot) pakloju (vieną truputį užmetant ant kito centre) du lakštus slidaus švarutėlio polietileno, kuriuos galima lengvai iš abiejų pusių ištraukt padarius tortą. (Perskaičiau rusaičių forume kažkokiam
). O ant jo tebyra kas tik nori. Gali pasimokyt daryt šokolado juostą.