Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo asociacija - visa informacija

Vaisingumo asociacijos viešinimo programa 2010

Jau antras dešimtmetis, kai Lietuvoje vilkinamas Pagalbinio apvaisinimo įstatymo priėmimas. Vaisingumo problemų turinčios šeimos kviečia valdančiuosius pagaliau ryžtis priimti sprendimus, užtikrinsiančius teisėtus pacientų lūkesčius.

Birželis – nevaisingų šeimų mėnuo. Vaisingumo asociacija skelbia socialinę akciją „En den du, – vaikų neturėsi tu!“. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, kas šešta pora be medikų pagalbos vaikų susilaukti neturi jokių galimybių. Lietuvoje daugelis pacientų neturi net galimybės kreiptis į medikus, nes profesionalų gydymą teikia tik privačios klinikos. Šios birželio akcijos tikslas – atkreipti dėmesį, jog pagalbinio apvaisinimo srityje mūsų šalis atsidūrė paskutinėje vietoje visoje Europos sąjungoje.

Lietuvoje neveikia joks pagalbinio apvaisinimo kompensavimo mechanizmas, vienuolika metų tik diskutuojama apie Pagalbinio apvaisinimo įstatymą. Vaisingumo problemų turintys pacientai - sąžiningi mokesčių mokėtojai, tačiau vieninteliai iš visų ligonių grupių nesulaukia jokios valstybės paramos.

Vaisingumo asociacija pabrėžia, jog įstatymo priėmimo vilkinimas kelia vis didesnę grėsmę teisėtiems pacientų lūkesčiams. Pagalbinio apvaisinimo metu sukuriami embrionai, kurių kamieninės ląstelės pasaulyje jau plačiai naudojamos moderniam bei sparčiai tobulėjančiam kitų sunkių ligų gydymui. Įstatymo nebuvimas Lietuvoje sudaro sąlygas neteisėtai eksperimentuoti su embrioninėmis kamieninėmis ląstelėmis.

Apie socialinę akciją „En den du, - vaikų neturėsi tu!“Visuose didžiuosiuose šalies miestuose birželio mėnesį įrengti lauko reklamos stendai, kuriais siekiame atkreipti dėmesį į vaisingumo problemas Lietuvoje. Daugiau nei trisdešimtyje poliklinikų platinsime informacinius bukletus, kuriuose visą naudingą informaciją ras pacientai ir Jų artimieji. Socialinės akcijos viešinimo kanalai – nacionaliniai dienraščiai, Lietuvos radijas.

Vaisingumo asociacija atstovauja šeimas, negalinčias susilaukti vaikų, gina jų interesus, užsiima švietėjiška veikla.

Visada Jūsų,

Atsakyti
Siūlau sudaryti KRITINĘ MASĘ ir tokiu būdu padaryti įtaką seimui. Aš parašiau el. laiškus dviems seimo narėms, kur parašiau savo nuomonę apie tai, kad mūsų valstybė rūpinasi piliečių sveikata selektyviai - vieniems kompensuoja gydymą, o mums - ne. Aš esu įsitikinusi, kad nevaisingumas yra sveikatos problema, kuri gali sukelti ir didesnių sveikatos problemų, netik reprodukcinių. Kiek nelaimingų šeimų, sergančių depresijomis moterų... Buvo sunku patikėti, bet man paskambino mano apylinkės seimo narė Danutė Bekintienė, o sveikatos komisijos narė Vida Čigrijienė atsakė į laišką! Danutė Bekintienė žada kelti šią problemą, o Vida Čigrijienė irgi sutinka, kad tai problema, kurią reikia spręsti. Iš seimo narių supratau, kad klausimas yra įstrigęs dėl politinės valios. Siūlau VISOMS kreitis į savo seimo narius ir padaryti masinį spaudimą - sukurti KRITINĘ MASĘ. Mažų mažiausiai sužinosime, ar visi seimo nariai verti mūsų balsų per kitus rinkimus. Parašykite, kaip jums sekasi padėti Vaisingumo Asociacijai kelti šią problemą. Mūsų daug ir mes galime dau. Aš jau kelinti metai skiriu savo 2%, bet to nepakanka išjudinti seimui. Neverkime ir nelaukime, bet veikime.
Atsakyti
Parasyciau ir as, tik nezinau nei ka, nei kaip nei kam, kad sugebeciau atkreipti demesi. Manau nera taip lengva... Mes irgi paaukojome po tuos 2 procentukus, bet tai tik lasas juroj. O taip noretusi, kad rupetu ir musu interesai tiems kuriuos mes renkame, tikedamiesi kad jie kovos uz mus... bet deja, pasipildo kiseniukus ir ka kitiems vieta uzleidzia. O mes subure savo maza bureli vos pastebimi bandome issikovoti tai kas jau senai turetu buti isspresta. Aciu visiems tiems kurie nenuleidzia ranku ir kas ikure VAISINGUMO ASOCIACIJA. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Totorija @ 2010 06 02, 12:09)
Parasyciau ir as, tik nezinau nei ka, nei kaip nei kam, kad sugebeciau atkreipti demesi.

Aš rašiau visur kur tik įmanoma - Sveikatos reikalų komitetui, Sveikatos ministerijai, kai kuriems Seimo nariams, Žmogaus teisių komitetui (atrodo taip vadinasi), Teisingumo ministerijai, Ligonių kasoms... taip pat buvau priėmime pas Seimo narį...Tik labai gaila, kad ne iš visų sulaukdavau atsakymo... Beje, tai dariau prieš gerus metus, o taip pat ir anksčiau. Tik va dabar kažkaip aprimau, niekam nekvaršinu galvos, vis stebiu smile.gif
O tekstas - truputį apie save, o didžiąją dalį apie tai, kokia yra nevaisingumo nuo diagnozavimo iki IVF situacija Lietuvoje, kad esame mokesčių mokėtojai, kad kovodami su šia problema daug pinigų išleidžiame ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žieminukė: 02 birželio 2010 - 10:30
Galima ir nerašyti, o nueiti į priėmimą pas savo seimo narį smile.gif Visa kontaktinė informacija ir priėmimų laikas pateikti seimo svetainėje www.lrs.lt Svarbiausia, kad būtų kuo daugiau aktyvių žmonių. Jeigu į kiekvieną seimo narį dėl šio klausimo kreipsis nors 3 žmonės, jie tikrai supras, kad ši tema yra svarbi. Dėkui Vaisingumo asociacijai už "En den du, vaiku neturesi tu" reklama. Dabar pats laikas kažką daryti. Paskui prasidės vasaros atostogos, tada susikaupę darbai po vasaros ir mes vėl liksime už borto. Aš nevaisingumo gydymo kompensavimo įstatymo laukiu jau 7 metus... Nu netylėkime gi - kur ta mūsų pilietinė visuomenė?
Papildyta:
QUOTE(žieminukė @ 2010 06 02, 11:26)
Aš rašiau visur kur tik įmanoma - Sveikatos reikalų komitetui, Sveikatos  ministerijai, kai kuriems Seimo nariams, Žmogaus teisių komitetui (atrodo taip vadinasi), Teisingumo ministerijai, Ligonių kasoms... Tik labai gaila, kad ne iš visų sulaukdavau atsakymo... Beje, tai dariau prieš gerus metus, o taip pat ir anksčiau. Tik va dabar kažkaip aprimau, niekam nekvaršinu galvos, vis stebiu smile.gif

Šaunuolė! Prieš penkis metus man irgi nei paskambino nei parasė (ligonių kasos ir seimo sveikatos komitetui), bet dabar gal laikai jau kažkiek pasikeitė... "bandykime vėl, nes esam pasauly tik 3 milijonai" smile.gif Kas belieka, as, pavyzdžiui, neturiu pinigų finansuoti privačias gydymo įstaigas, kurios mano įsitikinimu yra suinteresuotos, kad iš pirmo karto nepasisektų.
Atsakyti
Aciu uz mintis, bandysiu parasyti. Butu gerai, kad dar daugiau mergaiciu, moteru ir seimu kurios susiduria su sia problema paskaitytu ir prisijungtu. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Totorija, Žieminuke, labai jums ačiū už palaikymą. Matau, estate patyrusios forumo dalyės ir tikriausiai dalyvaujate kitose forumo temose. Galėtų būti veiksminga paskleisti DAROM KRITINĘ MASĘ idėją plačiau, nes visos kurios rašo forume "Nesulaukiančioms gandro" galėtų prisidėti prie spaudimo seimui.
Atsakyti
Galima butu Jusu pasisakyma "Siūlau sudaryti KRITINĘ MASĘ ....." ikelti i daugiau skyreliu Nesulaukiancioms gandru, nes cia gal but ne kiekviena uzsuka. As to padaryti negaliu, nes autore esate Jus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Totorija @ 2010 06 02, 12:07)
Galima butu Jusu pasisakyma "Siūlau sudaryti KRITINĘ MASĘ ....." ikelti i daugiau skyreliu Nesulaukiancioms gandru, nes cia gal but ne kiekviena uzsuka. As to padaryti negaliu, nes autore esate  Jus  smile.gif

Totorija, ir visi kurie nori prisidėti, cituokite, kopijuokite, pridurkite savo! Man nereikia jokių autorinių teisių biggrin.gif , be to "Kritinę masę" ne aš sugalvojau smile.gif . Labai prašau skatinti ir raginti visas ir visus būti aktyviais ir pagaliau išsikovoti savo teises į gydymo kompensavimą, kad ir dalinį.
Atsakyti
Be to, siūlau dalintis gauta informacija. Ji galėtų padėti Vaisingumo Asociacijai rasti teisingus žmonės įstatymo priėmimo paskaitinimui. Man pavyko sužinoti, kad:
Danutė Bekintienė - aktyviai už problemos sprendimą. Ji pažadėjo kelti šį klausimą seime bei kreiptis į Sveikatos ministeriją, paminėjo, kad nėra "politinio sutarimo" sprendimo priėmimui, be to labai nepalanki bažnyčios nuomonė.
Vida Čigrijienė - perdavė pakausimą sveikatos komisijos pirmininkui A.Matului, kuris informavo, kad kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą, bet mano, kad kelias bus ilgas.

Parašykite, ką mano kiti? Bent jau geriau suprasime kas vyksta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edita ES: 02 birželio 2010 - 11:47
O gal tada baznycia gali isgydyti endometrioze? doh.gif Mes taip pat paskyre su antraja puse po 2 proc. Suprantama, kad tai lasas juroje.
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif

Aciu uz gerus ketinimus ir iniciatyva toms, kurios rasote visiems, kas gali itakoti sprendimus savo vardu ir kvieciate prisisjungti savo pavyzdziu ir kitus - tai labai svarbi iniciatyva ir mes tik galim buti dekingi, jog yra norinciu greta Asociacijos veiklos prisideti prie bendru siekiu wub.gif

Aciu visiems prisidedantiems savo naryste ir 2 procentais prie Asociacijos veiklos. Visos valdybos ir aktyviu prisidedanciu nariu veikla Asociacijoje yra neatlygintina, zmones dirba is idejos ir yra atsidave siai veiklai - todel visos lesos yra skiriamos vien tik nevaisingu seimu interesams ginti, problemai viesinti ir pan. Greiciausiai nerasime daugiau kitos tokios visuomenines organizacijos smile.gif

Tad aciu uz kiekviena iniciatyva, net ir pacia menkiausia - nes tik taip galesime pasiekti savo tikslo. Tad rasykite ir nuo saves visiems seimo nariams, vyriausybei (istatymo projektas dabar kaip tik ten) idant butume isgirsti ne tik kaip organizacija, bet ir kaip pavieniai su problema susiduriantys zmones wub.gif
Atsakyti