Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 2

QUOTE(mamymamy @ 2009 04 09, 11:28)
Dar vienas klausimas: kadangi klientas pradės gyvent nuo balandžio 10 dienos, tai kaip už nuomą imt už balandį, ar atskaičiuot tas negyventas 9 dienas, ar imti pilnai?
O dėl komunalinių mokėjimų, tai kai gegužę ateis laikas mokėt už balandį, tai įtariu už šildymą jis neturėtų mokėt, nes apsigyveno, kai šildymas jau nutrauktas balandį buvo, jam liks tik gyvatuko mokestis?

Nu visai jau galva susisuko  g.gif

viskas priklauso nuo to, kaip susitaret - pvz, nori zmogus isnuomoti nuo menesio pirmos dienos, o nuomininkui nereik nuo pirmos, jis 10 atsikrausto, tai tariasi, ar nuomininkas mokes uz negyventas dienas, ar nuomotojas palauks atsikraustancio.
jei nesusitaret, kad jis mokes, reiskia, neskaiciuojat nuo pirmos dienos, o tik pagal faktiskai gyventu dienu skaiciu.
taip, uz sildyma neturetu moketi, kitus mokescius pagal skaitliuka arba proporcingai gyventu dienu skaiciui (siuksliu isvezimai, gyvatukai, teritoriju tvarkmai ir t.t.).
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 04 09, 11:40)
viskas priklauso nuo to, kaip susitaret - pvz, nori zmogus isnuomoti nuo menesio pirmos dienos, o nuomininkui nereik nuo pirmos, jis 10 atsikrausto, tai tariasi, ar nuomininkas mokes uz negyventas dienas, ar nuomotojas palauks atsikraustancio.
jei nesusitaret, kad jis mokes, reiskia, neskaiciuojat nuo pirmos dienos, o tik pagal faktiskai gyventu dienu skaiciu.
taip, uz sildyma neturetu moketi, kitus mokescius pagal skaitliuka arba proporcingai gyventu dienu skaiciui (siuksliu isvezimai, gyvatukai, teritoriju tvarkmai ir t.t.).

Dėkui 4u.gif
Atsakyti
O kaip daryt, jei nuomininkas patyliukais prisiregistruos mano bute? Ar tai yra paparasta procedūra? Nes jis sakė iš rajono esantis.

O jei telikas suges nuomininko buvimo metu, kam taisyt, ar jam ar mums?
Atsakyti
QUOTE(mamymamy @ 2009 04 09, 16:07)
O kaip daryt, jei nuomininkas patyliukais prisiregistruos mano bute? Ar tai yra paparasta procedūra? Nes jis sakė iš rajono esantis.

be tavo sutikimo jis NIEKAIP neprisiregistruos (t.y. nedeklaruos gyvenamosios vietos) schmoll.gif

Bet leisti deklaruoti gyvenamąją vietą tavo bute nieko blogo nereiškia tau. Čia tik jam blogiau, nes mokesčių padaugės biggrin.gif O "išdeklaruoti" tu jį gali kada nori
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2009 04 09, 16:13)
be tavo sutikimo jis NIEKAIP neprisiregistruos (t.y. nedeklaruos gyvenamosios vietos) schmoll.gif

Bet leisti deklaruoti gyvenamąją vietą tavo bute nieko blogo nereiškia tau. Čia tik jam blogiau, nes mokesčių padaugės biggrin.gif O "išdeklaruoti" tu jį gali kada nori

Ot palengvėjo thumbup.gif . Ačiū smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(mamymamy @ 2009 04 09, 16:07)

deklaruot gyvenamaja vieta tik su pasirasytiniu savininko sutikimu galima.
jei sugenda kas - kvieciat meistra, tas pasako, ar telikas sugedo aplietas vandeniu ar nuo senatves...atitinkamai ir islaidas apmoka...jei nebus nuomininko kaltes, apmokat jus...
Atsakyti
Ačiū mergaitės už konsultacijas 4u.gif .

Atsakyti
QUOTE(mamymamy @ 2009 04 07, 15:26)
Nu pirmam kartui pasirinkom vyriškį  g.gif . Kaip čia mums kažin seksis, tai mūsų pirmas klientas bus  smile.gif .

Tikiuosi, uzstata pasiemet? Mano patarimas toks: jei tik yra galimybe - tikrinkit! Kazkada ileidau i savo buta dirbanti vaikinuka, buvau ji aplankius, buta apziurejau, viskas OK buvo. Daugiau netikrinau. Ir cia buvo mano klaida! Is buto bomzyna padare, baldus, sienas, palanges apgadino, spintele pavoge doh.gif
Dabar as jau prityrus nuomotoja bigsmile.gif Kai yra galimybe (ir noras), paskambinu vakare ir paklausiu ar negaleciau po 15 min. uzsukti buto apziureti. Ir pavaikstineju po buta, ne tik kambari, bet ir i virtuve, vonia nueinu. Ir net palanges apziuriu. Kaimynai turi ir mano, ir mano mamos tel. Nr, kad jei nuomininke (ar jos sveciai) triuksmaus, kaimynai galetu man pranesti mirksiukas.gif Ir mokesciu nuomininke pati nemoka, o pinigus mano mamai duoda (as tolokai gyvenu).

QUOTE(mamymamy @ 2009 04 09, 15:07)

Jei sugadins tycia, remonta apmoketi turi nuomininkas, jei ne, buto savininkas, bet... ir cia nuo susitarimo priklauso. As bute palikau maza sena saldytuvuka. Kai nuomojau buta, paklausiau ar nuomininke neturi savo saldytuvo, nes maniskis jau "pagyvenes", gali sugesti, o as kito nepirksiu (o kodel, tai teisintis net nesiruosiu). Nuomininke tuo metu neturejo, bet vistiek nusipirko. Sake, kad maniskis nera sugedes, bet jai jis per mazas.
O televizoriaus as bute net nepalikau unsure.gif nei kilimo, nei leksciu, nei irankiu ar puodu...
Atsakyti
nus as padaviau skelbima.. ale tyluma kokia unsure.gif nors atrodo kaina palygint neauksta.... unsure.gif tiesa keli nerimti paklausimai elpastu buvo rolleyes.gif
Atsakyti
Siaubas, kaip zmones pinigu nebeturi. Pries pusmeti, Nerute, butum galejusi nuomininku konkursa daryt, visus eilute issirikiavusi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2009 04 11, 11:11)
Siaubas, kaip zmones pinigu nebeturi. Pries pusmeti, Nerute, butum galejusi nuomininku konkursa daryt, visus eilute issirikiavusi doh.gif

as net nzn ar del pinigo stygiaus... jauciu darbu netenka dalis isvazineja i gimtus miestus unsure.gif studentai turbut ir per vasaras butu nelaikys.... atvaziuos po poros menesiu kitus nuomosis doh.gif nu vienzo sunkus mums laikai doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Prisijungsiu ir aš prie jūsų asociacijos..

Butą nuomojam jau senokai.. Pastaruosius penkis metus turėjau pastovų gerą nuomininką, tai nelabai aktualu buvo kažkuom labai domėtis..Tiesa nedaug iš jo teėmėm nuomos-nepasinaudojom savo laiku kainų bumu, bet bent butas liko neblogos būklės, nes gyveno vienišas ramus vyriškis dažnai išvažiuojantis kažkur..
Deja baigėsi ramūs laikai-nuomininką prispaudė krizė ir jis išvažiuoja į užsienį laimės ieškot.

Peržiūrėjau jūsų visą skyrelį ir vis gi neapsisprendžiu, kiek dabar prašyt tos nuomos ir į kokį "kontingentą" taikyt.

Butas 2 k. Kaune-neblogam rajone, senesnės statybos, bet vis dar tvarkingas (prieš tai patys gyvenom-buvom darę remontus kaip sau ir ilgam), palikti praktiškai visi reikalingi baldai (aišku ne nauji, bet ir ne tarybiniai), tiesa nepakeisti langai-vienintelis trūkumas, nors butas visada būdavo labai šiltas ir taip.
Dar yra skalbimo mašina, šaldytuvas,aišku dujinė vyryklė.

Tai kiek man užsišaukt tos kainos pradžiai-kad nebūt nei perdaug, nei per mažai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetima: 17 balandžio 2009 - 09:42