Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 2

QUOTE(Lapelokė @ 2010 01 11, 15:45)
biggrin.gif  Tas buto prišnerkštimas  atsiranda ne tik iš nuomininko nevalyvumo... Na, pvz., mes kai išsinuomojom, iš pirmo žvilgsnio butas atrodė tvarkingas. Bet kai ėmėm kurtis, kraupau nuo pelėsių vonioj, nuo piršto storumo riebalų sluoksnio ant virtuvės spintelių, pasirodo, pageltusios virtuvės lubos šiaip jau baltos - tik kone visą indelį ploviklio sunaudojau... Butą šveičiau mažiausiai tris paras... tik Iki langų rankos taip ir nedaėjo - na, pavasario turbūt langai sulauks ... Tai jūs manęs paklauskit, ar išeidama stengsiuosi palikti viską idealiai tvarkinga? Kai įsikurdama plovikliams mažiausiai 70 litukų paklojau... Juk turbūt žinosiu, kad išsikraustysim prieš mėnesį, reiks susipakuoti daiktus, juos išsivežti. Grindis, aišku, išsiurbsiu, bet kad vėl viską kapitaliai šveisčiau...  schmoll.gif ...
Jei būčiau radus išties sutvarkytą - tokį pat ir stengčiausi palikti...  mirksiukas.gif

pilnai pritariu! aš tai per pykčio priepolius sakau, kad visą pakeistą santechniką išsuksiu ir įdėsiu seną sulužusią - kokią radau, jei šeimininkui buvo "dzin", tai kodėl man turėtų rupėti...
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2010 01 11, 11:18)
Paskaitau aš vis temą ir vis atrodo, kad vien blogi nuomininkai pasitaiko.  unsure.gif

Ne vien. Buvau isnuomojus buta seimai su mazu vaiku. Bute buvo tvarka, nieko nesulauze ir nesugadino. Kaip buta rado, taip ir paliko. Tokiu nuomininku tikrai linkeciau kiekvienam thumbup.gif
Pries tai bute gyveno vaikinukas. Is geros seimos, dirbantis. Sugadino viska ka galejo - sienas, naujus baldus, palanges...
Papildyta:

Jurda, tai jums dar gerai, kad 250Lt. Musu miestuki nuoma 150Lt ir dar nuomininkai sako, kad maziau noretu moket. O gal ir noretu nemokamai gyvent, tik dar nedrista pasakyt g.gif Galvoju, kad geriau parduot buta, nes zalos buna daugiau nei naudos. Nors ,kol gyvena si mano nuomininke, tai buto neparduosiu, nes tikrai tvarkinga moteris. O paskui galvosiu ka daryt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexandra.R.: 11 sausio 2010 - 16:21
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 01 11, 16:12)
Dabartiniai nuomininkai pageidavo saldytuvo, skalbykles, trukstamu baldu. Technika nauja nupirkau, baldus devetus, bet tikrai neprastus pirkau. Nepraejus ir pusmeciu jau blogai, mazink nuomos kaina  doh.gif  arba iseisim. Tikrai nesu priekabi ar nemandagi su nuomininkais. Bet gi ne as nustatineju sildymo ar elektros kainas. Jos man lygiai tiek pat kainuoja.

Dabartinė nuomos tendencija tokia - ateina, pagyvena kelis mėnesius ir eina išekoti kitur - kur pigiau, arčiau, su naujesniu remontu ar tiesog šviežia, nepabodę etc. Visiškas neapibrėžtumas ir neužtikrintumas. Todėl manau, nereikia nieko pirkti, nes investicija paprasčiausiai gali neatsipirkti (vienam reikai baldų, kitam nuomininkui jau nebereikės, nes turės savo. Tas pats ir su buitine technika). Jei ko trūksta - susiperka patys, paskui patys ir išsiveža. Aišku, nuomos kaina turi būti adekvati esamai situacijai smile.gif

P.s. šioj temoj buvau įtraukus į juodajį sąrašą vieną mūsų buvusią nuomininkę Rūtą. Tai va, reabilituoju - po pusės metų gavom pirmą pavedimą, nedidelę dalį skolos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 11 sausio 2010 - 17:30
QUOTE(flight @ 2010 01 11, 17:24)
P.s. šioj temoj buvau įtraukus į juodajį sąrašą vieną mūsų buvusią nuomininkę Rūtą. Tai va, reabilituoju - po pusės metų gavom pirmą pavedimą, nedidelę dalį skolos.

oho dar ir taip būna smile.gif Gal ir mano nuomininkai atsiras kada su raktais... išėjo vieną dieną ir negrįžo blink.gif Mokesčiai, nuoma sumokėta... o patys dingo kaip į vandenį unsure.gif Užėjau į butą neprisikambinus jiem niekaip - išsikraustę unsure.gif Pateriojau mėnesį kol kitus nuomininkus susiradau... na ir spyną šarvuotuse duryse pakainavo pasikeist.
Ot ir suprask kas žmogeliam susišvietė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pacifica @ 2010 01 11, 19:27)
oho dar ir taip būna smile.gif  Gal ir mano nuomininkai atsiras kada su raktais... išėjo vieną dieną ir negrįžo blink.gif  Mokesčiai, nuoma sumokėta... o patys dingo kaip į vandenį unsure.gif  Užėjau į butą neprisikambinus jiem niekaip - išsikraustę unsure.gif  Pateriojau mėnesį kol kitus nuomininkus susiradau... na ir spyną šarvuotuse duryse pakainavo pasikeist.
Ot ir suprask kas žmogeliam susišvietė smile.gif

o ju daiktai irgi dingo ???
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2010 01 11, 19:09)
o ju daiktai irgi dingo ???

na taip, jie išsikraustė su visais savo daiktais smile.gif Tai ir nesupratau kas ten užplaukė jiem, susikrovė manatkes ir v tycharia pabėgo biggrin.gif Galvojau gal neapmokėjo paskutinių sąskaitų ar kažkas panašiai... nu nieko, viskas tvarkoj smile.gif Pagal elektros skaitliuką matosi kad apsimokėjo ir iškart išėjo, nes per mėnesį laiko nebuvo visai nieko prisukta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 01 11, 15:12)
Kai krausciausi i didesni buta dziaugiausi, kad turesiu dar papildomu pajamu is nuomos. Bet galiu pasakyt, kad jau ne tokie ir lengvi tie pinigeliai. Pries tai gyvene nuomininkai tikrai smarkiai nugyveno buta. Tai pati savo rankom daziau sienas, lubas. Virtuvej purvus vietom su peiliu gramdziau. O suluzusi santechnika atrodo normalus visu buvusiu nuomininku palikimas. Dabar nuomos kainos nukrito, o nuomininku poreikiai isaugo. Labai istrigo viena poniute kokiu 40 metu. Atejus apziuret buto pareiske, kad cia kokiatai bomzu landyne ir jai cia butu ka nors geda pasikviest. Jai gi, matai, reikia "nuliovu" baldu, katik padaryto euroremonto.... Mat tas butas, kuri jau 5 metus nuomojasi irgi reikalauja remonto, tai va jiesko suremontuoto ir apstatyto. Tai toks poziuris: atejau, nugyvenau, isejau. Dabartiniai nuomininkai pageidavo saldytuvo, skalbykles, trukstamu baldu. Technika nauja nupirkau, baldus devetus, bet tikrai neprastus pirkau. Nepraejus ir pusmeciu jau blogai, mazink nuomos kaina  doh.gif  arba iseisim. Tikrai nesu priekabi ar nemandagi su nuomininkais. Bet gi ne as nustatineju sildymo ar elektros kainas. Jos man lygiai tiek pat kainuoja.

Aš visiškai pritariu jūsų pozicijai. Mano vyras sako, kad kai gyvenom tam bute, tai aš niekad taip dažnai langų, šaldytuvo, vonios, sienų nevaliau ir užuolaidų neskalbiau kaip dabar, kai išnuomojam vis naujiems nuomininkams.

QUOTE(flight @ 2010 01 11, 17:24)

Tai gal paveikė antireklama supermamose? smile.gif Tai išties stiprus dalykas.
Atsakyti
Gal kas nuomojate 1 arba 2-ju kambariu buta Kaune?
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2010 01 11, 11:18)
Paskaitau aš vis temą ir vis atrodo, kad vien blogi nuomininkai pasitaiko.  unsure.gif

Asmeniškai aš pati moku mokesčius. (Beje, mes mokam internetu, nes man būtų labai nepatogu kas mėn skaičiuoti, padavinėti pinigus. O čia- prisėdai, padarei pavedimą ir viskas).

nebutinai, tiesiog dazniau zmoguciai pasisako kai KAS negerai, o kai gerai tyli ir dziaugias mirksiukas.gif

as moku uz komunalinius pati, man taip ramiau biggrin.gif nuomininkai atsiuncia skaiciukus skaitliuku, suskaiciuoju viska nusiunciu ir vienu pavedimu gaunu ir nuoma ir komunalinius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2010 01 12, 08:31)
nebutinai, tiesiog dazniau zmoguciai pasisako kai KAS negerai, o kai gerai tyli ir dziaugias  mirksiukas.gif

as moku uz komunalinius pati, man taip  ramiau biggrin.gif  nuomininkai atsiuncia skaiciukus skaitliuku, suskaiciuoju viska nusiunciu ir vienu pavedimu gaunu ir nuoma ir komunalinius  4u.gif

As uz komunalines irgi pati moku. Bet nuvaziuoju ir ten viska susiskaiciuoju. Kazkaip ramiau man buna, kai matai, kad butas vietoj stovi su langais ir durim lotuliukas.gif Ir galvoju, kad ir patiems nuomininkams pasitemt reikia, kai seimininke uzeina. Nors nieko nepadarysi. Naturalu, kad zmones gyvena ir nugyvena. Tiesiog visada tikiesi, kad bent jau paliks kaip rade. Kad bentjau nereiks sveisti prirugusios orkaites ir krauju aptaskytu sienu. O siaip tai jau tokia nuomotoju duona. Gauni pinigelius - dziaugiesi, o kai reikia vel viska remontuot, pasiskaiciuoji - ne kazin kas lieka. Dabar gyvena keturios studentes - mergaites. Tai aisku butas nusideves. Kur du zmones gyvena, o kur keturi. Tik guodziuosi, kad mergaites, gal tvarkingesnes uz berniukus.
Atsakyti
QUOTE(trakstbrakst @ 2010 01 12, 08:34)
Dabar gyvena keturios studentes - mergaites. Tai aisku butas nusideves. Kur du zmones gyvena, o kur keturi. Tik guodziuosi, kad mergaites, gal tvarkingesnes uz berniukus.

oi jau aš taip negalvoju, nes po gyvenusių merginų sesė rado TOKĮ butą blink.gif

Nesuprantu, kaip jos galejo tokioje vonioje pacios prastis doh.gif , jauciu bedrabučiuose dušai švaresni būna

ir dar pati pasigyrė (atkasė pagal pavarde), kad kulusios iš ten pat, kad jos tėvai su mūsų pusesere vienam name gyvena, o ta tokia mėgstanti pakalbėti moteris, tai jei pasiguostumėm tai juk puse miesto dar ir su pagaržinimais žinotų
Atsakyti
Aš neidavau į butą, nes nenoriu brautis į jų erdvę, trukdyt ir pan. Bet teks, nes nusibodo kaimynų skundai dėl triukšmo iš mūsų buto. Kai kaimynai iškvietė policiją, iš ten išėjo 6 draugai. Kaip kaimynai matė,net pati nuomotoja buvo su batais vidury nakties. Tai kas liks iš mano medinių grindų? Liūdna. O JEI DAR VIRTUVĘ REIKS ATŠVEIST, lubas naujas, kaip čia kad rašot, tai vien nuostoliai.
Atsakyti