Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 2

QUOTE(druskute @ 2010 01 07, 23:29)
Pas mane panasi situacija.
Ieskau nuomotoju vieno kambario butui Trakuose...
Prasau 400 lt, o visi kaip susitare - ar nuleisit klausia.
Nenoriu nuleisti. Ka tik issikrauste vieni noumininkai. Buta paliko kaip ir sutvarkyta, bet. Krana reik keist, WC baklei remontuoti, sienos vietom apdauzytos, nors nezymiai, ciuzinys lovos nusedetas ir istepliotas, nors irgi iskart i akis nekrenta...
Sildymo kaina butu taip mat max 200 per menesi, bet beda - Trakuose ivestas idiotiskas abonentinis mokestis uz karsta ir salta vandeni, plius siuksliu isvezima, tai per ziema susidarys ne tokie jau menki mokesciai...
o siuo metu mano finansine padetis nera pati geriausia.
Va ir suku galva, ka daryti.

ot beda ziema 300 vasara 400 ir fsio,o taip bespaudziant dar ilgai mokesit pati mokescius.
Atsakyti
QUOTE(Layla @ 2010 01 08, 10:12)
ech taip pagalvojau... kaip norėčiau nuomotis butuką pas kokią forumietę, kuriai rupi ne tik pinigai bet ir butas..

Kaip gali nerūpėti nuosavas butas, jei jis yra tavo nuosavybė? Nu keisti man nuomotojai kuriems nusispjaut. Aš palieku kokių 6 rūšių valiklius ir ploviklius, gaiviklius, miltelius užuolaidų skalbimui (jas išskalbiu prieš naujus nuomininkus visada), maišelių siurbliui, el. lempučių ir kitokių smulkmenų. Bet, kaip rodo patirtis, jei nuomininkai kiaulės, tai nesiteiks nieko daryt vis tiek. Tarp pažįstamų yra nemažai tokių, kurie nuomojasi ir padarė pilną remontą išsinuomotam bute (už tai metus pusę sumos moka), bet man tokių nenuskyla smile.gif
Atsakyti
Sveikos... Taip, galbūt išties yra niokotojų nuomininkų... bet nesakykit, yra ir nuomotojų... kurie gali telefonu tave apšaukti vien dėl to, kad neva ankstesni nuomininkai žalos pridarę, ir jie turį dabar teisę šaukti ant kiekvieno nuomininko... doh.gif ... Ką aš žinau...
Yra tokių, kurie paims uz mokesčių paslaugą po litą, trys knygelės, va, jau ir trys litai... nors galėtų sumokėti pvz internetu... bet jei nuperki ir prisuki baldų išlūžusias rankenėles, tai jau tavo reikalas...
Galbūt kitam bute nereiktų pirkti spec valiklio pelėsiams - nepigus... tačiau perki, nes randi po užuolaidom apipelijusias sienas, gerai pagalvojus, argi čia nuomininko reikalas? Bet išties skauda širdį, nes už tuos pinigelius galėtum vaikams vitaminų nupirkti...
Bet iš kitos pusės pagalvoji - būna ir blogiau... o čia - nesikiša, nenurodinėja... thumbup.gif ...
o kas bus toliau - laikas parodys... mirksiukas.gif
Atsakyti
o man patiko skelbimas," nesenai darytas remontas"... paklausi, kada tas remontas darytas, nes sienu tapetai atsilupineja ir t.t. tai kaltina nuomininkus.... isisnekejus paaiskeja,kad remontas darytas pries kokius 8m...(cia issiaiskinau pagal knygeles ir pasakojimus apie buvusius nuomininkus kurie visi apie metus gyvendavo)...o seimininaki ir toliau suokia,kad naujai remontas darytas
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2010 01 08, 00:31)
Būčiau nepaskambinus, būčiau ir nesužinojus ir visą savaitgalį sėkmingai tekėtų per lempą vanduo ant grindų.

Nu ir ką apie tokius nuomininkus manyt?

Labai neatsakingi jusu nuomininkai pasitaike. Ko gero, jei ir gaisras prasides, tai tik pasiims savo daiktus ir net ugniagesiu neiskvies. Gaunasi, kad kasdien turit skambint ir teirautis ar viskas gerai doh.gif

QUOTE(Lapelokė @ 2010 01 08, 15:22)

Yra tokių, kurie paims uz mokesčių paslaugą po litą, trys knygelės, va, jau ir trys litai... nors galėtų sumokėti pvz internetu...

taigi ne visi ta interneta turi.
Atsakyti
dabar gi ir internetu mokant yra mokestis
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2010 01 09, 15:54)
dabar gi ir internetu mokant yra mokestis

Lyg ir yra, bet niekada nesugalvočiau už tai imti iš nuomininkų. Juk jei jų nebūtų, vis tiek reikėtų mokėti.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2010 01 10, 00:38)
Lyg ir yra, bet niekada nesugalvočiau už tai imti iš nuomininkų. Juk jei jų nebūtų, vis tiek reikėtų mokėti.

drinks_cheers.gif ... be to, inte kažkaip kai mokėjom, ir elektrą, ir kitas paslaugas rašydavom į vieną knygelę... o čia trys atskiros...
Bet svarbiausia ne pats mokesčio paėmimo faktas, bet požiūris... jei nuomininkas nupirko varžtus, suvaržė baldus ir pakeitė nulūžusias rankenėles, tai čia jau jo reikalas... blink.gif Juk ir varžtai ir rankenėlės, tegu nedaug, bet kainuoja...
"Čia jūsų reikalas, tvarkykitės kaip norit"...
Na, turbūt išeidami tas rankenėles tiesiog imsim ir išsisuksim... Kur nors pravers thumbup.gif
Atsakyti
bet nepamirskit senas grazinti, kad nebutu kaip su Baukute biggrin.gif

kuri issinese savo, bet nepaliko senu
Atsakyti
kai mes ruosemes isnuomot savo tikrai suremontuota buta su baldais, tai norintys skambino ir klause, ar geri baldai. Na, nieko sau. Zmones nori gyvent svetimam bute su remontais, dar ir svetimus baldus ,,nugyvent". Isnuomojom uz 250 Lt, tai galvoja, kad cia labai jau dideli pinigai, kad jie jau mums labai didele paslauga padarys, kad musu bute gyvens. Viska nori ant svetimo gero, net baldu savo negali isigyt
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 01 08, 16:39)
o man patiko skelbimas," nesenai darytas remontas"... paklausi, kada tas remontas darytas, nes sienu tapetai atsilupineja ir t.t. tai kaltina nuomininkus.... isisnekejus paaiskeja,kad remontas darytas pries kokius 8m...(cia issiaiskinau pagal knygeles ir pasakojimus apie buvusius nuomininkus kurie visi apie metus gyvendavo)...o seimininaki ir toliau suokia,kad naujai remontas darytas

Manau, kad kaip nuomojamam butui remontas ''darytas pries kokius 8m'' yra tikrai neseniai darytas biggrin.gif Nes koks tikslas padaryt remonta naujai ir duot nuomininkams nudrengt blink.gif ? Nebent tai butu labai pelningas nuomojamas bustas, nesantis savininkui dideli pelna, tada tokia investicija pasiteisintu...Lietuvoj apskritai nuomos verslas neperspektyvus, nes nuomos kaina labai maza lyginant su busto verte, o visi tautieciai verziasi turet savo nuosava busta biggrin.gif
Teko matyt nemazai nuomojamu butu, kuriuose remontas nebuvo darytas 30-20 metu, taip kad 8 metai yra dar labai gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2010 01 10, 12:46)
bet nepamirskit senas grazinti, kad nebutu kaip su Baukute biggrin.gif

kuri issinese savo, bet nepaliko senu

lotuliukas.gif Ką palikt, jei ten jokių nebuvo doh.gif ... Kaip tik dar nuomos sutartį pasirašant atkreipiau šeimininkės dėmesį, kad rankenėlių nėr, kad po to mūsų neapkaltintų tongue.gif ...
Labai jau nepatogu ir neestetiškai man ta komodikė su nulaužtom rankenikėm atrodė, tai nupirkom ir įsukom... Ir nieko nebūčiau niekam sakius, bet kai jau už tris knygeles po litą ėmė prašyt... tai ir karksiu dabar doh.gif
Papildyta:
QUOTE(jurda @ 2010 01 10, 12:57)
kai mes ruosemes isnuomot savo tikrai suremontuota buta su baldais, tai norintys skambino ir klause, ar geri baldai. Na, nieko sau. Zmones nori gyvent svetimam bute su remontais, dar ir svetimus baldus ,,nugyvent". Isnuomojom uz 250 Lt, tai galvoja, kad cia labai jau dideli pinigai, kad jie jau mums labai didele paslauga padarys, kad musu bute gyvens. Viska nori ant svetimo gero, net baldu savo negali isigyt

tai čia gal bendrabučio kambariuką nuomojat? Nes vieno kambario butas Vilniuje mažiausiai 400...
O kad žmonės teiraujasi, ar baldai geri, manau, taip pat normalu... jei jau nuomojuos butą, ir moku pinigus, kiek sutariam, kodėl turėčiau miegoti ant išgulėtos sofos? Ar net sulūžusios... Kai ryte skaudant nugarai negalėtum nė pasijudint... Manau, prieš išsinuomojant kiekvienas nori išsiaiškinti tai, kas jam svarbu... Jei man svarbu lovos patogumas, aš apie ją ir paklausiu... Juk būna taip, kad nuomotojas nenori tos sukriošusios lovos kur nors išvežti, ir vietoj jos kad nuomininkas savo pasistatytų... na, todėl manau,kad normalu išsiklausinėti ir sutarti apie viską, kas rūpi... tuomet nebūtų tokių nesusipratimų kaip kas moka už remontus, naujus baldus, ar knygeles... Jau pasimokiau iš savo klaidų, ir jei vėl nuomosimės, žinosiu, kaip ieškoti ir kaip elgtis mirksiukas.gif
Atsakyti