Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 2

Nu čia jūsų paskaičius tai gali įsivaizduot, kad visi nuomininkai tikri bomžai: viską sugadina, suteršia, sulaužo, pavogia...užskalbia smile.gif. Nesakau - visokių yra ir visko pasitaiko... Bet gal pirmiausia reikia atsisukti į save ir pasižiūrėti ka priimat gyventi. Taip pat iš Jūsų samprotavimų gali įsivaizduoti, kad kai žmogus metus kitus pagyvena, tai Jūsų butų stovis turi tik pagerėti biggrin.gif Nesvaikit... tik vynas nuo senumo gerėja. Patys pasižiūrėkit į savo gyvenamus būstus ar nereikia karts nuo karto ir paremontuoti... Aš ne už nuomininkus, bet mieli nuomotojai kartais ir Jūs pagalvokit gal ne visai teisūs būnat....
Atsakyti
QUOTE(audronele @ 2010 01 07, 15:13)
Nu čia jūsų paskaičius tai gali įsivaizduot, kad visi nuomininkai tikri bomžai: viską sugadina, suteršia, sulaužo, pavogia...užskalbia smile.gif. Nesakau - visokių yra ir visko pasitaiko... Bet gal pirmiausia reikia atsisukti į save ir pasižiūrėti ka priimat gyventi. Taip pat iš Jūsų samprotavimų gali įsivaizduoti, kad kai žmogus metus kitus pagyvena, tai Jūsų butų stovis turi tik pagerėti  biggrin.gif Nesvaikit... tik vynas nuo senumo gerėja. Patys pasižiūrėkit į savo gyvenamus būstus ar nereikia karts nuo karto ir paremontuoti... Aš ne už nuomininkus, bet mieli nuomotojai kartais ir Jūs pagalvokit gal ne visai teisūs būnat....

Na taip stovis negereja zmonems gyvenant, bet vat kad kai pats gyveni tai ir priziuri, ir paremontuoji, o 98 proc. nuomininku turto nesaugo svetimo,,,
Atsakyti
Niekada gyvenime negalvojau, kad teks nuomot savo butą. Pernai baigėm remontą virtuvėj ir koridoriuj, o vonioj ir tualete pabaigėm kapitalinį remontą (nauja dušo kabina, klozetas, plytelės, gyvatukas, durys ir pan.). Susiklostė tokia situacija, kad teko išnuomot. Pirmi nuomininkai paliko švarų butą, dar kai kuriuos baldus paliko, už kuriuos užmokėjom, kad paskui nebūtų kokių nesusipratimų.
Paskui išnuomojom kitai VIENAI MOTERIAI, pedagogei. Atrodo, idealus variantas, bet ji susirado išgeriantį draugą ir pati pradėjo išgerinėt. Draugų šniūrais eina
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2010 01 07, 15:22)
Na taip stovis negereja zmonems gyvenant, bet vat kad kai pats gyveni tai ir priziuri, ir paremontuoji, o 98 proc. nuomininku turto nesaugo svetimo,,,

Sutinku, kad gal ne visi saugo, bet remontuot tikrai neprivalo. Juk Jums nuomą čia už ką moką ??? Jūs norėtumėt, kad ir nuomą sumokėtų ir patalpas paremontuotų... tai gal raskit kompromisą. Viskas įmanoma. Bet dabar tendencija tokia, kad tik uždarbis terūpi nuomininkams. O Jūs pagalvokite kiek turėtumėt nuostolio su tuo butu jei jo niekas nenuomotų...
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2010 01 07, 13:02)

Bet, kita vertus, iš kur man jie duos kokį užstatą, jei vos nuomai ir mokesčiams sukrapšto.

Tai reikia ieskot tokiu nuomininku, kurie pries apsigyvenant uzstata sumokes. O jei ka sulauzys ir sugadins, tai kaip manot, sumokes uz patirta zala? Nesistenkit buti gailestingaja nuomotoja, o tai paskui galit ziauriai pasigailet.
Atsakyti
QUOTE(audronele @ 2010 01 07, 16:53)
Sutinku, kad gal ne visi saugo, bet remontuot tikrai neprivalo. Juk Jums nuomą čia už ką moką ??? Jūs norėtumėt, kad ir nuomą sumokėtų ir patalpas paremontuotų... tai gal raskit kompromisą. Viskas įmanoma. Bet dabar tendencija tokia, kad tik uždarbis terūpi nuomininkams. O Jūs pagalvokite kiek turėtumėt nuostolio su tuo butu jei jo niekas nenuomotų...

Musu atveju nuostolio butu lygiai 120 litu per menesi sildymo islaidas ir mokesti uz atlieku isvezima isdalinus i 12 menesiu. Taigi ne tiek jau ir daug tongue.gif Todel ir svarstau, gal is viso nenuomot. Nes verslo liudijimas man kainuotu 800 Lt per metus, o nuomos gal ir gauciau po kokius 400 men. Tai atskaicius islaidas ir buto nudrengima, plius dar nervai, kurie man labai brangus, kazin ar verta terliotis biggrin.gif Nuomos kainos bent jau Klaipedoj nukrito lygiai per puse doh.gif
Atsakyti
Pas mane panasi situacija.
Ieskau nuomotoju vieno kambario butui Trakuose...
Prasau 400 lt, o visi kaip susitare - ar nuleisit klausia.
Nenoriu nuleisti. Ka tik issikrauste vieni noumininkai. Buta paliko kaip ir sutvarkyta, bet. Krana reik keist, WC baklei remontuoti, sienos vietom apdauzytos, nors nezymiai, ciuzinys lovos nusedetas ir istepliotas, nors irgi iskart i akis nekrenta...
Sildymo kaina butu taip mat max 200 per menesi, bet beda - Trakuose ivestas idiotiskas abonentinis mokestis uz karsta ir salta vandeni, plius siuksliu isvezima, tai per ziema susidarys ne tokie jau menki mokesciai...
o siuo metu mano finansine padetis nera pati geriausia.
Va ir suku galva, ka daryti.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2010 01 07, 16:58)
Faktas tas, kad nuomininkas svetimo būsto nesaugo. Savininkas savo bute, pvz., nelaikys per lietų atvirų stoglangių tam, kad per savaitę apipelytų sienos. Nuomininkas - o kodėl ne, sienos tai ne mano  bigsmile.gif  Savininkas  baldus perneš, nuomininkas - pastumdys šimtąkart per medines grindis, baisiai čia, kad susibraižė ir atrodo baisiai jau po mėnesio bigsmile.gif  Savininkas tausos, nuomininkui - gi ne savas, svetimas,  negi gaila - o jei ką, pasiskųsiu šeimininkui, kad sugedo - pakeis, atveš naują, juk už ką mano pinigus gauna??

Nežinau kodėl jus užtaikot ant tokių nuomininkų.. Kaip galima gadint, nors ir svetimą butą?! Juk būtent nuomininkui teks jame gyventi. Neįsivaizduoju kaip galėčiau gyventi bute su apypelyjusiom sienom ar panašiai. Man yra visiškai atvirkščiai - tai aš atvežiau baldus, sutvarkiau butą, apšildžiau balkoną, grindis, tvarkiau trukusius vamzdžius, keičiau nulūžusius nuo rudžių čiaupus, tvarkiau elektros lizdus, prisukinėjau lemputes (nes buvo vien laidai) ir mano šeimininkas visiškai į tai nereaguoja, nes "kai jis čia gyveno viskas buvo tvarkoje ir neaišku kodėl man atsikrausčius viskas lužta". O kad jis čia gyveno prieš 10 metų, o po jo čia gyveno ne vieną kartą nuomininkų ir šiaip butas "dėvisi" jam ne motais.. Nors tai ne mano butas, bet aš jame gyvenu, todėl neįsivaizduoju kaip galima gadinti savo, nors ir laikinus namus..
Atsakyti
QUOTE(Layla @ 2010 01 07, 23:20)
Nežinau kodėl jus užtaikot ant tokių nuomininkų.. Kaip galima gadint, nors ir svetimą butą?! Juk būtent nuomininkui teks jame gyventi.

Po to išsikelia po kelių mėnesių ir ieškosi kitur. Liūdna patirtis, et...
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2010 01 07, 16:58)
Faktas tas, kad nuomininkas svetimo būsto nesaugo. Savininkas savo bute, pvz., nelaikys per lietų atvirų stoglangių tam, kad per savaitę apipelytų sienos. Nuomininkas - o kodėl ne, sienos tai ne mano  bigsmile.gif  Savininkas  baldus perneš, nuomininkas - pastumdys šimtąkart per medines grindis, baisiai čia, kad susibraižė ir atrodo baisiai jau po mėnesio bigsmile.gif  Savininkas tausos, nuomininkui - gi ne savas, svetimas,  negi gaila - o jei ką, pasiskųsiu šeimininkui, kad sugedo - pakeis, atveš naują, juk už ką mano pinigus gauna??

Kitas pavyzdys. Paskambinu aš penktadienį nemokantiems nuomininkams paklausti, kada pagaliau sumokės. Kaip visada skiedžia, kad pirmadienį, dabar neva važiuoja į savo kaimą savaitgaliui ir gale pokalbio lyg tarp kito sako, ai tiesa, ten tokia nelaimė bute atsitiko, lubos varva tiesiai ant lempos, tai ten gali trumpas sujungimas būti. Būčiau nepaskambinus, būčiau ir nesužinojus ir visą savaitgalį sėkmingai tekėtų per lempą vanduo ant grindų. Nuvažiavau į butą, nuėjau pas viršutinį kaimyną, pasirodo, jis šaldytuvą atitirpdė, o vanduo ant grindų visur bėga, o jam nė motais. Vienžo, kai atėjau, tai sustabdė tą bėgimą. Savo bute viską iššluosčiau, nesgi parketas išpus, jei kelias dienas balos tyvuliuos... Nu ir ką apie tokius nuomininkus manyt?
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2010 01 08, 00:31)
Kitas pavyzdys. Paskambinu aš penktadienį nemokantiems nuomininkams paklausti, kada pagaliau sumokės. Kaip visada skiedžia, kad pirmadienį, dabar neva važiuoja į savo kaimą savaitgaliui ir gale pokalbio lyg tarp kito sako, ai tiesa, ten tokia nelaimė bute atsitiko, lubos varva tiesiai ant lempos, tai ten gali trumpas sujungimas būti. Būčiau nepaskambinus, būčiau ir nesužinojus ir visą savaitgalį sėkmingai tekėtų per lempą vanduo ant grindų. Nuvažiavau į butą, nuėjau pas viršutinį kaimyną, pasirodo, jis šaldytuvą atitirpdė, o vanduo ant grindų visur bėga, o jam nė motais. Vienžo, kai atėjau, tai sustabdė tą bėgimą. Savo bute viską iššluosčiau, nesgi parketas išpus, jei kelias dienas balos tyvuliuos... Nu ir ką apie tokius nuomininkus manyt?

o siaube... aš pati prieš naujuosius buvau netyčia užliejus kaimynus, nes vamzdžiai seni ir kažkas ten neatlaikė.. tai viską išvaliau, užsukau vandenį , kad netyčia dar neužlietų per naujųjų naktį ir sausio 1 bei 2 vietoj gulėjimo lovoj ar baliavojimo tvarkiau vamzdžius, tasiausi po senukus.. šeimyninkui net neskambinau, nes jis sureaguotų, jei išvis sureaguotų, po kokios savaitės..

ech taip pagalvojau... kaip norėčiau nuomotis butuką pas kokią forumietę, kuriai rupi ne tik pinigai bet ir butas..
Atsakyti
Būtinai sakysiu dėl užstato. Širdį skauda dėl virtuvės ąžuolinių baldų ir įmontuotos buitinės technikos.
Layla, ir aš žinau tokių nuomininkų, kurie tikrai prižiūri butą, pasidaro kosmetinį remontą, kad patiems būtų maloniau, kai jo jau reikia.
Aš net valiklių dušo kabinai palikau. Specialiai nupirkau ir palikau, kad tik neužleistų jos, nes paskui neatšveisiu
Atsakyti