Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 2

QUOTE(Elzė @ 2010 01 02, 20:33)
As suprantu kaip pergyvenciau, jei savo buta isnuomuociau, bet dabar lygiai taip pergyvenu kai ieskom nuomai buto broliui.

Na bet kaip bepasuksi, nuomotojas vis tiek kur kas labiau rizikuoja negu nuomininkas...
Nors, kai atsimenu situacija, kai mano bendradarbes seima su mazu vaiku buto seimininke vidurnakti ismete is buto be priezasties jokios, tai buvo kraupoka, aisku...Bet jiems tai irgi buvo postumis isigyti savo busta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 02 sausio 2010 - 19:41
QUOTE(ilonux @ 2010 01 02, 19:26)
O nuo ko draudziat savo buta, t.y. kokia draudimo rusis? Cia metams kainuoja 200 Lt?

taip tai kaina metam ir dar maziau nei 200 4u.gif as kolkas tik civiline draudziau + sienos, durys, langai, zodziu be vidaus 4u.gif nes vidaus musu nelabai yra draust blush2.gif baldai yra zinoma bet na ne tokie kad prabangiais pavadintum 4u.gif na ir ne tarybiniai irgi wink.gif
Ilonux parasykit man savo emeil i AZ biggrin.gif as turiu pasidarius mano supratimu pakankamai rimta sutarti (pgl viena sablona zinoma) 4u.gif permesiu Jums 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ilonux @ 2010 01 02, 19:39)
Nors, kai atsimenu situacija, kai mano bendradarbes seima su mazu vaiku buto seimininke vidurnakti ismete is buto be priezasties jokios,

matyt ji nezinojo savo teisiu biggrin.gif su mazu vaiku is vis sunku net nemokius iskraustyt biggrin.gif

Elze taip as ir is nuomininku tiek prisiklausius esu kaip buna doh.gif , tikiuos nesu jiem bloga nuomotoja blush2.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2010 01 02, 20:48)

Ilonux parasykit man savo emeil i AZ  biggrin.gif  as turiu pasidarius mano supratimu pakankamai rimta sutarti (pgl viena sablona zinoma)  4u.gif  permesiu Jums  4u.gif
Papildyta:

matyt ji nezinojo savo teisiu  biggrin.gif  su mazu vaiku is vis sunku net nemokius iskraustyt  biggrin.gif

Jau parasiau ir sirdingai dekoju 4u.gif

O del bendradarbes tai ji zinojo savo teise, tik nenorejo vargt su isprotejusia moteriske ir nervus gadint..
Atsakyti
Ilonux, o kur jusu nuomuojamas bustas? kur tas wild wild west? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elzė: 02 sausio 2010 - 20:46
QUOTE(Elzė @ 2010 01 02, 21:46)
Ilonux, o kur jusu nuomuojamas bustas? kur tas wild wild west?  smile.gif

Klaipedoj, laukiniai vakarai pas mus biggrin.gif Taip man toks virsininkas Vilniuj pasake karta - jus is Klaipedos, laukiniu vakaru, tai taip ir vadinu dabar lotuliukas.gif
Atsakyti
ilonux o mumi statybu temoj nebuvom kur uzkliuve??? biggrin.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2010 01 02, 22:30)
ilonux o mumi statybu temoj nebuvom kur uzkliuve???  biggrin.gif  g.gif

Buvom, buvom mirksiukas.gif Todel ir butas dabar gyvenimui nereikalingas..
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2010 01 02, 18:06)
Beje, forume siūlyčiau paviešinti tos porelės pavardes - jei išsikelia iš jūsų, tai rado kažkur kitur, kas žino - gal SM?

Labai pritariu šiai minčiai. Mano klaikieji nuomininkai, sugadinę ir išdaužę viską, kas įmanoma, išėjo nesumokėję paskutinių komunalinių (600 Lt.) ir neištaisę pusės žalos. Dar reikalavo grąžinti užstatą, nes neva komunalinius sumokės vėliau. Aišku, negražinom. Džiaugėmės, kad atsikratėm. Vienas jų visiškas imbecilas yra vardu Narūnas (pakankamai retas vardas, kad nereiktų pavardės), 20 metų, iš Kėdainių, dabar nuomojasi kitur, mano didelė užuojauta naujiems nuomotojams. Nu ką kalbėt apie žmogų, kuris bando atidaryti veikiančią skalbimo mašiną, išdaužo visą parketą, staktas, šaldytuvo duris, kraujais išteplioja sienas, išlaužia visas kėdes, nulaužia visas rankenas, spintelių dureles per porą savaičių? Dar, aišku, pavogė patalynę ir rankšluosčius. Apie marihuanos rūkymą ir orgijas bute (kaimynai pakraupę pasakojo, iki šiol eina policijos raštai) nekalbėsiu. O atvyko kaip kultūringas turtingų tėvelių (gyrės, kad turi vilą Ispanijoj, veža lietuvius ten apelsinų skint) vienturtis, mamytė pilną šaldytuvą prikrovė, tėtukas bulvių morkų maišus atvilko... Jo draugas buvo kultūringas, nieko nedaužė, bet va bėda niekad nesumokėdavo laiku, nes neturėjo... Tai tiek to, gal tikrai sunkiai verčias, neminėsiu jo vardo, pavardės, gal jau dabar tvarkingai atsiskaito.

QUOTE(ilonux @ 2010 01 02, 19:10)
Man rimtai darosi baisu  unsure.gif  Galvoju, gal apskritai savo buto nebenuomot. Kiek problemu gaunasi: verslo liudijimas brangus, nuomininkus neaisku kokius isileisi, reikia juos kontroliuot, o uz tuos kelis simtus, kuriuos uz nuoma gausi, nuostoliu nekompensuosi...
Gal geriau susimoket tuos pora simtu uz sildyma ziema ir gyvent sau ramiai, ka manot? g.gif  Dabar gailiuosi, kad nepardavem to buto, kol dar kainos buvo geros..bet kartais galvoju, gal parduot vis delto ir nusipirkt i ta vieta sklypa, nes jo nuomot nereikia...

Man kyla lygiai tokios pačios mintys. Geriau jau sumokėsiu už tą šildymą ir kitas paslaugas, bet ramiai miegosiu ir nesinervinsiu kiekvienąsyk pamačius žalą.

QUOTE(Elzė @ 2010 01 02, 19:33)
Bet va pabaiga musu buvo negrazi- tiesiog nieko neispeje pasake per savaite issikraustyti, nes jie nusprende parduoti.

Akivaizdu, kad sutarties neturėjot ir savo teisių nežinojot.
Atsakyti
[quote=Junda,2010 01 05, 23:00]
Labai pritariu šiai minčiai. Mano klaikieji nuomininkai, sugadinę ir išdaužę viską, kas įmanoma, išėjo nesumokėję paskutinių komunalinių (600 Lt.) ir neištaisę pusės žalos. Dar reikalavo grąžinti užstatą, nes neva komunalinius sumokės vėliau. Aišku, negražinom. Džiaugėmės, kad atsikratėm. Vienas jų visiškas imbecilas yra vardu Narūnas (pakankamai retas vardas, kad nereiktų pavardės), 20 metų, iš Kėdainių, dabar nuomojasi kitur, mano didelė užuojauta naujiems nuomotojams. Nu ką kalbėt apie žmogų, kuris bando atidaryti veikiančią skalbimo mašiną, išdaužo visą parketą, staktas, šaldytuvo duris, kraujais išteplioja sienas, išlaužia visas kėdes, nulaužia visas rankenas, spintelių dureles per porą savaičių? Dar, aišku, pavogė patalynę ir rankšluosčius. Apie marihuanos rūkymą ir orgijas bute (kaimynai pakraupę pasakojo, iki šiol eina policijos raštai) nekalbėsiu. O atvyko kaip kultūringas turtingų tėvelių (gyrės, kad turi vilą Ispanijoj, veža lietuvius ten apelsinų skint) vienturtis, mamytė pilną šaldytuvą prikrovė, tėtukas bulvių morkų maišus atvilko... Jo draugas buvo kultūringas, nieko nedaužė, bet va bėda niekad nesumokėdavo laiku, nes neturėjo... Tai tiek to, gal tikrai sunkiai verčias, neminėsiu jo vardo, pavardės, gal jau dabar tvarkingai atsiskaito.
Man kyla lygiai tokios pačios mintys. Geriau jau sumokėsiu už tą šildymą ir kitas paslaugas, bet ramiai miegosiu ir nesinervinsiu kiekvienąsyk pamačius žalą.
Akivaizdu, kad sutarties neturėjot ir savo teisių nežinojot.

Tai cia yra tokia situacija-isikraustoma i buta, stengiantis sudaryti tvarkingo ir turtingo zmogaus ispudi ir parodant piniginej nemenka pluosta pinigu. Po to butas pradedamas drengti, strengiantis ji nugyventi iki tokio lygio, kad neapsimoketu remontuoti . Tuo pat metu tyliai auginama skola, kuri grestu kokios nors paslaugos atjungimu.PO metu, toki buta zmogus dazniausiai parduoda uz labai zema kaina. O buta nuperka-nuomininko draugas. Deja, tai ne pasakos, o gudi realybe tokioje salyje kaip JAV. Kadangi mano buvusi nuomininke irgi piktybiskai bande griauti buta pagal ta pacia sistema, kazkaip abejoju ar verta nuomoti, jeigu negali dazniau uzeitii ji ir patikrinti jo bukles. Yra pastatytas puikus filmas, kuri beje maciau ir nuomos punktuose pries metus, vadinasi Pacific Heights- tiesiog klasiskas vadovelis apie tai, kaip nuomininkai apiplesia nuomotojus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chouchou: 06 sausio 2010 - 03:27
QUOTE(Junda @ 2010 01 05, 23:00)
Dar, aišku, pavogė patalynę ir rankšluosčius.

nu jus ir duodat blink.gif pirmakart girdziu, kad buto savininkai palieka patalyne ir ranksluoscius blink.gif na, nezinau, bet jei palikciau savo ranksluoscius nuomininkam, tai paskui, kad ir isskalbtais, ale sluostytis tai nenoreciau schmoll.gif o jau ir nuskalbti turetu buti, tai kaip ir ismetimui. Tai kam tada palikt??? Gi ne viesbutis! Uz patalyne ir ranksluoscius daugiau nieks nemokes!
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2010 01 06, 10:57)
nu jus ir duodat  blink.gif pirmakart girdziu, kad buto savininkai palieka patalyne ir ranksluoscius  blink.gif na, nezinau, bet jei palikciau savo ranksluoscius nuomininkam, tai paskui, kad ir isskalbtais, ale sluostytis tai nenoreciau  schmoll.gif  o jau ir nuskalbti turetu buti, tai kaip ir ismetimui. Tai kam tada palikt??? Gi ne viesbutis! Uz patalyne ir ranksluoscius daugiau nieks nemokes!

Ai turėjau daug patalynės senos, norėjos naujos, nusipirkau naują, kam ta sena reikalinga, palikau nuomininkam. Jie sakė nereik jiems, savo turi, tai į tolimiausią spintos antresolę užkišau, paskui kai nuomininkus po 3 mėn. išmetėm, nusprendžiau patikrint, žiūriu akurat nėra. Su rankšluosčiais panašiai, visokių turėjau jau nenaujų ir nereikalingų, nors be skylių. Žala menka, bet šiaip principas įdomus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Junda: 06 sausio 2010 - 12:15
Mes irgi turim nuomininkus. Visada vieluoja sumokėt nuomą, o už paslauga
s aš pati
moku, tik jie paskui atiduoda pinigus. Taip esu užtikrinta, kad nebus įsiskolinimų. Tik jokio užstato nesam paėmę ir sutarties sudarę. Kokio dydžio imat užstatus?
Bet, kita vertus, iš kur man jie duos kokį užstatą, jei vos nuomai ir mokesčiams sukrapšto. Reiks vasarą ieškot kitų nuomininkų arba griežtint sąlygas. O dėl jų keliamo triukšmo kaimynai pastoviai skundžiasi, kartą jau policiją kvietė.
Atsakyti