Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 2

QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2009 12 21, 16:46)
noriu jusu nuomotojai paklaust.esam nuomininkai ir seiminike paemus uzstata.per mano ziopluma dukra apipiese sienas. doh.gif kaip jus kaip buto seminikai pasielgtumete isskaiciuotumete is uzstato ar leiptumete perklijuoti.

As buvau isnuomojus savo buta seimai su vaiku, tai buvau ir susitaikius su ta mintim, kad gali ispiest sienas. Kadangi mano butas pries tai jau buvo nukentejes nuo nuomininko, tai as nebuciau liepus nei pertapetuot, nei is uzstato isskaiciuociau. Aisku, tai priklausytu, kiek sienos yra ispiesta ir koks "piesinys". Jei tik siaip pabraizyta, tai velniop, tegu lieka. O jei tapetai butu buve nauji, niekur neapgadinti, tai liepciau pertapetuot, nes jei isskaiciuociau pinigus, tai paskui gi man paciai reiketu tapetuot (ot tingine esu blush2.gif ).
Atsakyti
Kai man nuomininkai išdaužė medinius dažytus durų rėmus, staktas, tai liepiau eiti su atplaiša į parduotuvę, pirkti identiškos spalvos dažus ir nudažyt. Taip ir padarė. O jūsų atveju jei ir tapetų yra, tai imi ir perklijuoji, didelio čia sunkumo nematau.
Atsakyti
Sveiki, mes ir nuo sausio menesio iekome nuomininku :
http://domo.plius.lt...?mano_skelbimas

Atsakyti
Noriu pasidalinti savo karčia patirtim. Rugpjūčio mėn. išnuomavau 2 kamb. butą Vilniuje iš pažiūros l. kultūringai jaunavedžių porai. Norinčių tuo metu buvo daug, bet pasirinkau juos sutinkdama net palaukti porą savaičių, nors ir kaip man nuostolinga (moku paskolą, neturiu darbo). Turėdama ne kokios patirties su nuomininkais išsakiau savo lūkesčius ir akcentavau kad bent kartą atvažiuosiu pažiūrėti skaitliukų ir apžiūrėti buto. Tą įrašėm ir sutartyje. Vieni kitus patikinom kad šeimininkas atvažiuoja iš anksto įspėjęs. Po 3 mėn. pasitaikius progai kitais reikalais būti Vilniuje, prieš kelias dienas parašiau kad norėsiu užeiti. Nuomininkai atsakė išvažiuosią ir neatrodė patenkinti nors prieštaravimo neišsakė. Grįžus namo sulaukiau žinutės kad jie rado nuvirtusią rūbų kabyklą, kurią patys kažkodėl buvo pasistatę stiklinėje lodžijoje ir ši "truputį įskėlusi stiklą". Tuo metu negalėjau nuvažiuoti apžiūrėti, niekas ir neprašė. Dar po dienos gavau žinutę kad stiklas bus pakeistas, o už savaitės - 1100 Lt sąskaitą už keitimą, info kad keičiant įskilo dar 2 stiklai ir reiklų prašymą kompensuoti šią sumą nes "tai vyksta man lankantis bute be jų sutikimo"... Atsakiau kad lankymąsi buvom suderinę kad kaltinti mane ne itin korektiška ir kad kol kas nežinau ką daryti, į ką gavau labai įžūlaus tono atsakymą kad sutartis nutraukiama dėl mano elgesio, o 1100 Lt turi būti užskaityta kaip nuomos mokestis iki sausio vidurio. Nenorėdama gadinti Kalėdų ištvėriau iki galo mėn. tada paprašiau išsikelti iki 31d. bet išgirdau kad išsikels kai jiems bus patogu o jei ką-kreipsis į teismus. Patys išvyko į Naujametinę kelionę... Užstato nebėra (gruodį gyveno nemokėdami), man sukasi komunaliniai (radiatoriai atsukti ant max nors bute šilta), kitų įkelti negaliu, pati skaičiuoju kiekvieną litą. Ką darytumėt mano vietoj? Ar turi teisių ir šeimininkas?
Atsakyti
tai uzsukit radiatorius,beto nekorektiska is jusu reikalauti pinigu uz stiklo pakeitima, kas iskele tas tegu moka, jei tai padare darbininkas dedantis langa tai cia jo atsakomybe, jei jie savo rankomis ta dare tai patys kalti ir negali reikalauti, gaila ,kad neaisku kaip ten istikruju buvo.
Atsakyti
QUOTE(ZIVKIS @ 2010 01 02, 14:42)
Noriu pasidalinti savo karčia patirtim. Rugpjūčio mėn. išnuomavau 2 kamb. butą Vilniuje iš pažiūros l. kultūringai jaunavedžių porai.

užuojauta doh.gif Jie piktybiškai pasinaudojo situacija, kad nemokamai pagyventų jūsų bute doh.gif
Jiegu jie jūsų bute tebegyvena su visasi daiktais, siūlau užeiti neperspėjus kurią nors darbo dieną ir pasiimti keletą vertingų daiktų - pvz. tv. Jei ką, paaiškinit, kad tai - kompensacija už tai, kad jie gyvena bute nemokėdami už nuomą. Jeigu jie nori - teugl patys kreipaisi į teismus ir įrodo, kad būtent JŪS, tame bute negyvendama, sudaužėt stiklą.
Beje, forume siūlyčiau paviešinti tos porelės pavardes - jei išsikelia iš jūsų, tai rado kažkur kitur, kas žino - gal SM?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 02 sausio 2010 - 18:07
Nu siaubas, tokiu istoriju prisiskaicius, nesinori buto nuomot unsure.gif Manau, kad reikia kuo greiciau tokius iskraustyt, kol daugiau bedos nepridare. Ir, kaip flight teisingai pastebejo, reikia paviesint tokiu veikeju pavardes, kad kiti zmones neuzkibtu ant ju kabliuko...
Atsakyti
ZIVKIS uzuojauta.... tik vat tikrai nesiulyciau pasiimt TV nes policijai apskus kad ir voka su milijonu issineset doh.gif sakyciau jei jau issikrausto tai tegul ir nesdinasi, kur kas baisiau butu jei pataptu sunku iskeldint... nezinau visu proceduru siulyciau brukstelt maksas i AZ, tikiuos pasakys bent kur reikia kreiptis 4u.gif
Atsakyti
Man rimtai darosi baisu unsure.gif Galvoju, gal apskritai savo buto nebenuomot. Kiek problemu gaunasi: verslo liudijimas brangus, nuomininkus neaisku kokius isileisi, reikia juos kontroliuot, o uz tuos kelis simtus, kuriuos uz nuoma gausi, nuostoliu nekompensuosi...
Gal geriau susimoket tuos pora simtu uz sildyma ziema ir gyvent sau ramiai, ka manot? g.gif Dabar gailiuosi, kad nepardavem to buto, kol dar kainos buvo geros..bet kartais galvoju, gal parduot vis delto ir nusipirkt i ta vieta sklypa, nes jo nuomot nereikia...
Atsakyti
Ilonux nepanikuok 4u.gif be abejo niekada nezinai KA gausi, bet :
mokant paciam vis tiek nuostolis, turint nuomininkus komunaliniu moket nereikia 4u.gif o nuomos mokesti irgi gaunate 4u.gif ir kiek bekainuotu VL vis tiek ramiau (bent jau man) ji turint 4u.gif as dar + draudziu buta, galima draust ir vidaus turta na bus + maximum 200 Lt bet kazka nuomininkui sugadinus jum nereikes moket savo pinigu, aisku franzice bus, bet daznai ta franzice ne tokia ir didele palyginus su zala 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Kazko pradedu panikuot, ziniasklaidos esu auka matyt doh.gif
O nuo ko draudziat savo buta, t.y. kokia draudimo rusis? Cia metams kainuoja 200 Lt? O jus sutarti sudarot nuomodami? Mes pries tai nuomojom giminaiciams, tai be sutarties, o jei svetimiems, tai noretusi sutarti kazkokia pasidaryt...Gal zinot, kur pavyzdziu rast?
Daug man klausimu, bet esu zalia sioj srityj...
Atsakyti
aš vis paskaitau ką rašot savininkai, bet kitai nuomininkui irgi neretai nelengva. Gerai, kad dabar savam bute gyvenam, bet esame buve nuomininkais. Seimininkai, gyveno kitam mieste, tai vienakart i pusmeti gal uzvaziuodavo. Bet va pabaiga musu buvo negrazi- tiesiog nieko neispeje pasake per savaite issikraustyti, nes jie nusprende parduoti. Tada tai buvo sokas, nes mes atrode kaip ir graziai sutare buvom, kad jei kada kas keistusi informuotu pries protinga laika, kad rastume kur issikelti. Bet kita vertus nera to blogo, kas neiseitu i gera- buvo tiek mazai laiko, issinuomuoti nieko neradom, su manta persikelem pas draugus ir pasiimem paskola nuosavam bustui. Kaip dabar juokiames- aciu ex seimininkams, kad isvare, nes nusipirkom buta pries visus tuos brangimus.
Taciau dabar as padedu savo broliui. Ieskom issinuomuoti buta. Na jam dar tik pradzia, mokosi, dirba. Pinigu aisku neperdaugiausiai. Tai jau labai ziurim kainas. ir ka- arba bendrabuciai, arba uzstatai vos ne puse metu i prieki be jokiu tau garantiju, arba be sutarciu, arba jau neikandami butai.

As suprantu kaip pergyvenciau, jei savo buta isnuomuociau, bet dabar lygiai taip pergyvenu kai ieskom nuomai buto broliui.
Atsakyti