Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 2

sveiki, gal patarsit ka daryti, Klaipedoj nuomuoju buta ir stai iseina mano nuomininkai, nes vienas neteko darbo, dabar ateis saskaita uz praejusi nepilna sildymo men kur matysiu kokia suma, o ta pragyventa mėn kur nematysiu ka daryti, kada pinigus ir kokiu budu paimti Isikrausto sio men paskutine diena..
Atsakyti
QUOTE(redsunrise @ 2009 11 17, 15:31)
sveiki, gal patarsit ka daryti, Klaipedoj nuomuoju buta ir stai iseina mano nuomininkai, nes vienas neteko darbo, dabar ateis saskaita uz praejusi nepilna sildymo men kur matysiu kokia suma, o ta pragyventa mėn kur nematysiu ka daryti, kada pinigus ir kokiu budu paimti Isikrausto sio men paskutine diena..

Juk turit depozta.
Va juo ir pasinaudosit, teks dar karteli kito men viduryje susitikti (ir tada tik gazinsist avanso likuti), nes ne tik uz sildyma askaita ateis, bet ir uz kitas paslaugas, suvartota lelektros enerigija, bei vandeli ax.gif
Atsakyti
sveiki, kas gaudosi tose energinio naudingumo klasėse, jei rašoma, kad Bklasė, kaip pamatuoti tai, pvz kiek 1 kv. m sunaudoja šilumos energijos? ar nieko konkretaus iš tų klasių tik bendram palyginimui nustatyta? g.gif
Atsakyti
Isnuomosiu 2kambariu buta Vilniuje Baltupiuose.
Rasykit i AZ.
Atsakyti
Issinuomociau , Buta Kaune. Geresni nei vidutinis smile.gif
Atsakyti
aciu Maksai, galvojau gal kitu budu tai daroma.
Atsakyti
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2009 11 11, 16:21)
mes radom nebloga varianta uz 300.seimininke nesikisa.nesupykit nuomuotojai,bet jusu verkslenimai man kelia juoka.kai buvo paklausa kelet nuomos kaina ir butumet kele.dabar kai reikia nuleist,oi kaip verkiat doh.gif panasiai buvo su musu senu seimininku.kai paprasem nuleist pasake maziau 700 nebus ir taskas.veliau suzinojau,kad nuomavo jau uz 500.mes ten pragyvenom beveik 4 metus.neturejo su mumis jokiu vargu.dabar tokiu ciudu jam nuomininkai pridare,kad apsaugok viespatie.manau,kad geriau maziau gaut,bet rast ir rast gerus zmones.seip visiem sunku nebenorekit is to turtu krautis.mano galva nebeuzkalnu kai nuoma bus sumoketi seimininku mokesciai.ypac senos statybos butuose arba tuose kur mokesciai brangus.

Sutinku su jumis 100 procentu. Man irgi juoka kelia, kai pradeda verkti, kad tas ar anas, kokios kainos ir pan, nusileisti nenori, nors aplinkui jau ir uz kapeikas galima rasti, jie dar nesuvokia matyt kas dedasi ar kaip, nesuprantu, nes tarkim ir mes nuomojam buta kitame mieste tik ir jau seniai uz simboline kaina, kadangi pasimokem su 3 nuomininkais, kurie pridare daug blogu dalyku, skolu dideliu ir pan, ir kai radom labai saunia seima, kuri priziuri buta, moka laiku, jokiu problemu, tai mums net nekilo miintis, kad kelti nuoma, nors tuo metu dar ji buvo keliama daug kam, nes visad sakiau, geras nuomininkas yra loterija.
Geriau mažiau, bet geri gyventojai. Vilniuje patys nuomojames butą, seną, senovišką, paprastą, prastą sakyčiau, užkniso juodai ta tokia senovinė aplinka, seni vamzdžiai, plytelės bekrentančios, bandau kurit jaukumą, bet kur tu ten, kai viskas sena, byra, o per 3,5 m šeimininkai neinvestavo į butą nei kapeikos, ri dar stebisi kad čia kažkas nukrenta. biggrin.gif bet kai pasakėm, kad eisim iš čia, tuomet pradėjo kalbėti, kad nenori prarasti mūsų, kad tokių gerų nuominikų dar neturėjo ir pan, nu aišku, kai esu per daug net tvarkinga, ramūs esam, baliušku čia nevyksta, laiku mokam, net pati skambinu i sakau kad atvyktų nuomos ir pna, tai manau patogūs jiems esam. Bet dabar nežinau, derinsime kainą, kadangi butas nevertas tokios, kokia mokam. Jei nenusileis, tuomet keisim.
Žodžiu gal turite jau kas pasiūlyti Naujoj Vilnioj butuką, nereikai didelio, gali būti 1 didesnės kvadratrūros, arba 2 mažesnės, kad būtu padorus, ir maža kaina. Esam labai tvarkingi, atsakingi ir padorūs žmonės. Vyras kita mėn išvyksta toli dirbti, liksiu viena su vaiku 6 metu. Tad jei kas ką turit, esu atvira pasiūlymams. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugne77: 19 lapkričio 2009 - 23:27
QUOTE(auroryte @ 2009 11 15, 22:50)
Sveiki, jeigu butas nuomojamas be nuomos sutarties, kas turėtų mokėti už vamzdžių remontą bute(kuris tikrai reikalingas, ir praktiškai bet kada gali įvykti avarija, nes butas senos statybos)? Šeimininkai kratosi atsakomybės, jų reikalas , tik kas mėnesį kad pinigus gautų iš nuomininko. schmoll.gif
Kaip tada? Ar vadovautis bendru nuomos įstatymu?
Papasakokite, kas susidūrėte.

Dar neteko matyt nuomos sutarties, kuri numatytų, jog vamzdynų remontas nuomininkų reikalas. Kita vertus, jei nėra sutarties, negalioja jokios taisyklės. Man vis kyla klausimas, kodėl žmonės nuomojasi ir nuomoja be sutarties?

QUOTE(redsunrise @ 2009 11 17, 15:31)

Esu panašioj situacijoj. Lapkričio paskutinę dieną turi išsikraustyti nuomininkai (aš nutraukiau sutartį, nes jie kenkė butui). Iki tos dienos pateiksiu jiems sąskaitą apmokėti už iki lapkričio pabaigos sunaudotą viską. Jei nemokės, išskaičiuosiu iš užstato. Deja, sąskaita už lapkričio šildymą ir vandenį iš VE ateina kur kas vėliau, kiek pastebėjau, jų saite jau kito mėn. 6 dieną galima ją rasti. Taigi tą gruodžio 6 d. informuosiu, kiek sumokėt už lapkričio šildymą ir karštą vandenį. Jei nesumokės, tam yra depozitas.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2009 11 25, 23:22)
Man vis kyla klausimas, kodėl žmonės nuomojasi ir nuomoja be sutarties?

na pvz aš nuomoju butą be baldų, tai ką man toje sutartyje rašyt? Sienų gi neišnes...
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2009 11 26, 00:22)
Dar neteko matyt nuomos sutarties, kuri numatytų, jog vamzdynų remontas nuomininkų reikalas. Kita vertus, jei nėra sutarties, negalioja jokios taisyklės.

netiesa. Galioja CK, kur nustatyta, kokios nuomininko ir numotojo teises ir pareigos.
QUOTE(Pacifica @ 2009 11 26, 16:53)
na pvz aš nuomoju butą be baldų, tai ką man toje sutartyje rašyt? Sienų gi neišnes...

pasiskaitykit tema "Nuomos sutartis2" mirksiukas.gif
visai nesvarbu, ar su baldais, ar be baldu, bet sutartis yra gerai abimes pusems ax.gif
Atsakyti
o aš norėčiau paklausti kaip ieškote nuomininkų, arba nuomojamo buto?
Nes skelbimuose labai daug fiktyvių skelbimų, kur agentai siūlo, plius jei koks normalesnis, tai dar ir jiem turi mokėti.

Suprantu, kad išnuomoti butą savininkas rizikuoja- ar mokės, ar nesugadins, ar nesuterš ir pan. Bet va padedu broliui ieškotis išsinuomoti, tai ir tam besinuomojančiam baisu doh.gif Savininkų visokiausių yra. Tai jokių garantijų neduoda, kad už mėn nelieps išsikelti, tai nori pusės metų į priekį užstato, kai tuo tarpu patys net sutarties nesirašo ir t.t.
Žodžiu kokie patarimai būtų ieškant buto nuomai?

p.s. jei ka ieskom 1-2 kamb buto nuomai Kaune. Garantuojam mokumą ir tvarką
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elzė: 27 lapkričio 2009 - 10:05
QUOTE(Elzė @ 2009 11 27, 11:04)
o aš norėčiau paklausti kaip ieškote nuomininkų, arba nuomojamo buto?
Nes skelbimuose labai daug fiktyvių skelbimų, kur agentai siūlo, plius jei koks normalesnis, tai dar ir jiem turi mokėti.
Suprantu, kad išnuomoti butą savininkas rizikuoja- ar mokės, ar nesugadins, ar nesuterš ir pan. Bet va padedu broliui ieškotis išsinuomoti, tai ir tam besinuomojančiam baisu  doh.gif Savininkų visokiausių yra. Tai jokių garantijų neduoda, kad už mėn nelieps išsikelti, tai nori pusės metų į priekį užstato, kai tuo tarpu patys net sutarties nesirašo ir t.t.
Žodžiu kokie patarimai būtų ieškant buto nuomai?
p.s. jei ka ieskom 1-2 kamb buto nuomai Kaune. Garantuojam mokumą ir tvarką

galima patiems deti skelbimus, galima skambinti pagal skelbimus, galima norimam rajone skelbimus prie laiptiniu kabinti (butinai skelbimo lentoje).
minimalus ispejimo apie issikelimo terminas (is abieju pusiu) yra menuo
puse metu uzstata galetu imti nebent uz super prabangu buta, o itariu,kad ieskot normalaus ax.gif
siulau atkreipti demesi apziurint buta i:
ar yra visi reikalingi jums baldai (nepasiduokit akiu muilinimui, kad atves, ko reiks, jei butas is esmes tinka, tai sakot, kad su tokiais baldais sutinkat moekti tiek, jei dar kazka atves, tai priklausomai nuo atveztu daiktu bukles dar kazkiek, bo prase sofos galit gauti tokio vaizdo kaip ka tik is savartyno...)
paziureti komunaliniu lapelius - ar nera skolu...kiek moket reikia, susitart abiem pusem tinkama mokejimo diena (paprastai komunaliniai mokami uz praejusi menesi, o nuoma uz ateinanti, tai kol komunaliniu lapeliai pareina, buna jau menesio pabaiga, tada ir patogiau data nusistatyt...).
atkreipti demesi i seimininkus - jei baisiai nenuosirdziai lipsnus - begti kuo toliua
atkreipti demesi i tai kaip seimininkai apie buvusius nuomininkus kalba - viena bobute kalbejo, kad baisiai netvarkingi buvo , nors butas neremontuotas, bet ir nenusiaubtas, tai atejusi patikrindavo mano stalcius ir uz sofos nosi uzkisdavo, paziuret ar dulkes isvalytos...
labai atidziai viska apziuret, ar nesuluze, nesugede kas - iskart informuot seimininkus, dar galit ir pafotkint pirmaja atsikraustymo diena su fotiku, kad data rodytu blush2.gif cia jei sumastys uzstato negrazint rolleyes.gif juk jie irgi gali but nepastebeje po prie stai buvusiu nuomininku issikraustymo...
labai aiskiai susitart, kad uz laiptines remontus ir panasius dalykus moka jie, susitart, kas pvz sugedusius kranus keicia, atkritusius nuo sienu tapetus klijuoja ir kas visa tai apmoka...
jei butas netvarkytas, dar paprasyciau valymo priemones supirkt cool.gif nes pas mus iprasta nuomot kiaulides, nors daiktas (siuo atveju - butas) turi buti paruostas naudojimuisi.
pvz, kai as nespejau buto paruost, tai uz 10 dienu nuomos neemiau ir pripirkusi buvau tiek valymo priemoniu,kad sake, uzteko ir atsikraustant ir issikraustant isvalyti (kol gyveno, tai aisku, savo naudojo) biggrin.gif
Atsakyti