Merginos, planuoju isigyti buteli Kaune kaip investicija-nuomovavimo tikslu. Ka galetumete patarti siuo atveju? Norint gauti min 600 litu is nuomos kas menesi, i keliu kambariu buta tureciau zvelgti..Na kazkaip susidariau ispudi,kad keturiu ar triju kambariu buta sunkoka isnuomoti,mat ziemos metu uz sildyma reik zmonem daugiau moketi..
Sveiki, nuomotojai! Ieskau gero buto Vilniaus senamietyje ar uzupyje. Pageidautina ne maziau 3 kampariu, gerai sutvarkytas ir idealu butu su terasa ar kiemeliu. Pasiulymus galite siusti i AZ
[quote=karra,2009 03 09, 08:37]
zmogiskai
Juk pranese.. Buto irangos, baldu nesulauze.. (ar sugadino? ).
tokiu atv. is depozito - iskaiciuoji mokescius uz nesumoketa menesi, mokescius uz ta menesi kur buvo (pg parodymus arba triju menesiu vidurki). Jei issikraustymas buvo itin netiketas ir neaptartas - tai daugiausia ka galima butu pasilikti ekstra dar 1-2 savaiciu, kai ieskosies nauju nuomininku nuoma... visa kita grazint issikraustymo diena. jokio detektyvo. depazitas juk tam ir imamas kad issikraustymo diena tu grazintum dali pinigu nuomininkams o ne atvirksciai begiotum po miesta ju ieskodama...
bent jau as taip daryciau...
visiskai su tuo sutinku,bet mano nuomininkai man pareiske,kad as jiems tureciau grazinti nuoma uz 7dienas ,kuriu jie nedagyveno(buvo sumokeje iki 15,o issikrauste 7d).palieka vasario ir kovo 7 dienu nesumoketus mokescius.
kada as jiems priminiau apie sutarties salyga,kad yra punktas pranesti pries menesi,jie nubego pas teisininka ir jis jiems issaiskino,kad nera sutartyje akcentuota,kad depozitas negrazinamas taip kad jei as jiems negrazinu depozito jie kelia byla
zmogiskai
tokiu atv. is depozito - iskaiciuoji mokescius uz nesumoketa menesi, mokescius uz ta menesi kur buvo (pg parodymus arba triju menesiu vidurki). Jei issikraustymas buvo itin netiketas ir neaptartas - tai daugiausia ka galima butu pasilikti ekstra dar 1-2 savaiciu, kai ieskosies nauju nuomininku nuoma... visa kita grazint issikraustymo diena. jokio detektyvo. depazitas juk tam ir imamas kad issikraustymo diena tu grazintum dali pinigu nuomininkams o ne atvirksciai begiotum po miesta ju ieskodama...
visiskai su tuo sutinku,bet mano nuomininkai man pareiske,kad as jiems tureciau grazinti nuoma uz 7dienas ,kuriu jie nedagyveno(buvo sumokeje iki 15,o issikrauste 7d).palieka vasario ir kovo 7 dienu nesumoketus mokescius.
kada as jiems priminiau apie sutarties salyga,kad yra punktas pranesti pries menesi,jie nubego pas teisininka ir jis jiems issaiskino,kad nera sutartyje akcentuota,kad depozitas negrazinamas taip kad jei as jiems negrazinu depozito jie kelia byla
QUOTE(uzsiemusi @ 2009 03 10, 14:23)
Merginos, planuoju isigyti buteli Kaune kaip investicija-nuomovavimo tikslu. Ka galetumete patarti siuo atveju? Norint gauti min 600 litu is nuomos kas menesi, i keliu kambariu buta tureciau zvelgti..Na kazkaip susidariau ispudi,kad keturiu ar triju kambariu buta sunkoka isnuomoti,mat ziemos metu uz sildyma reik zmonem daugiau moketi..
patarciau dabar nepirkti .Siuo metu ekonomine situacija blogeja kiekviena diena,nuomu kainos krenta.gali buti,kad ateis laikas ,kai dziaugsimes jei nuomininkas tik mokescius sumokes
jeigu visteik nori pirkti,tai tik naujos statybos ,kur sildymas pigesnis.nes dabar nuomininkai bega is seni i naujus.
jeigu pirksi 3-4kamb buta,tai tada gyvens daugiau zmoniu.gal populiariausia 2 kamb.
tokia mano nuomone
[quote=Ritta,2009 03 10, 17:46]
zmogiskai
[/quote]
tai pasakyk - tegul kelia, kitaip pati jiems iskelsi.
p.s. ar nuoma legali? ar irasytas punktas, jog mokescius sumoka nuomininkas?
zmogiskai
[/quote]
tai pasakyk - tegul kelia, kitaip pati jiems iskelsi.
[/quote]
punktas yra,kad mokescius sumoka nuomininkai,bet nuoma nelegali
QUOTE(Ritta @ 2009 03 10, 16:46)
man truputi juokinga, uz kiek jus ta buta nuomavot (klausimas retorinis)
kiek tu pinigu jus jiem turit grazinti, kad jiems vertetu gaisti savo laika su visokiom bylom
o kokia pas jus sutatis, turiu omenyje joje juk aptarta, kad imate depozita ir kam jus ji imate, kada jis bus panaudotas
o as jau buvau VRMI ,deklaravausi, o del verslo liud. sako kad kaina Viln 59 lt per men, o + sveikatos draud +-860 per mt, bet dar su kalaustuku (jei dirbanti), tai va, ar apsimoka dabar oficialiai nuomot??????????????????
QUOTE(maksas @ 2009 03 10, 21:31)
man truputi juokinga, uz kiek jus ta buta nuomavot (klausimas retorinis)
kiek tu pinigu jus jiem turit grazinti, kad jiems vertetu gaisti savo laika su visokiom bylom
o kokia pas jus sutatis, turiu omenyje joje juk aptarta, kad imate depozita ir kam jus ji imate, kada jis bus panaudotas
man irgi atrodo, jog klausimas greiciau principinis....
gal buta, koks konfliktas, apie kuri mes nezinom ar pan...
kartais kai prasideda emocijos - baigiasi sveikas protas
viena gerai, jog autore pasiemusi depozita, nes vis dar pasitaiko naiviu savininku, patikinciu savo NT be apsidraudimo, jog tures kaip apmoketi "pamirstus" mokescius ar sugadintus daiktus...
depozitas 1000lt ir tikrai nenoriu po jokius teismus tampytis,bet mane sunervino kada jie man pateike savo paskaiciavimus(nepamirskit ,kad issikrauste 5dienos po pranesimo apie issikraustyma)jiems buvo pasakyta,kad atiduosiu depozita,kada bus aisku visi nesumoketi mokesciai.
nukopijavau ju emaila:
'Suskaiciavome, kad uz buta uz asario men su viskuo mums reiketu atiduoti 218Lt.
Taciau kai mes anksciau issikrausteme. Mums dar priklauso 215 lt nuo praeito men. kur jums pravedem uz sita men. Tai yra mes susimokejom nuoma iki 15d. bet gyvenom tik iki 7 dienos (neiskaitant siandienos) tai tai padalinus 1000 Lt i 28 dienas gaunasi 35.7 Lt tai padauginus is 22 dienu (kiek mes ir pragyvenom) gaunasi 785 lt. tai atemus is 1000 lt gaunasi 215 lt likutis. tai jus mums turit pervesti 997Lt.'
stai taip jei paskaiciavo,o dar pamirso kovo menesio keliu dienu mokescius priskaiciuot
nukopijavau ju emaila:
'Suskaiciavome, kad uz buta uz asario men su viskuo mums reiketu atiduoti 218Lt.
Taciau kai mes anksciau issikrausteme. Mums dar priklauso 215 lt nuo praeito men. kur jums pravedem uz sita men. Tai yra mes susimokejom nuoma iki 15d. bet gyvenom tik iki 7 dienos (neiskaitant siandienos) tai tai padalinus 1000 Lt i 28 dienas gaunasi 35.7 Lt tai padauginus is 22 dienu (kiek mes ir pragyvenom) gaunasi 785 lt. tai atemus is 1000 lt gaunasi 215 lt likutis. tai jus mums turit pervesti 997Lt.'
stai taip jei paskaiciavo,o dar pamirso kovo menesio keliu dienu mokescius priskaiciuot
Ritta, labai suku spresti kas ten per fruktai, pasikaitykit savo sutarti geriau kaip ten istikro apie depozita kalbama........
neteko man su tokiu dalyku susidurti, pasmane viskas vyksta arba skalndziai, arba nuomininkus per vargus negalus seip taip iskrasutau (tikiuosi tai nepasikartos) su didziausiausiais isiskolinimais
QUOTE(maksas @ 2009 03 02, 14:00)
kad nuorodą įmetei, kažkaip man labai tinka tas posakis, kad protas iš paskos vaikšto
Nieko tokio, juk neimanoma visko atsiminti.
QUOTE(sigita @ 2009 03 02, 17:05)
atvaziavusius is kaimu ar nedideliu miestu, trauktis atgal, pas tevus ar i kaimus, kur galbut toki laikotarpi bus lengviau pragyventi.
idomi tavo pastaba ir labai logiska. Tik musu pastarieji du skirtingi nuominkai pasielge preisingai bendrai srovei: atsikele gyventi i miesta ir ieskosi kur isitvirtinti. Tiesa, abu jie issinuomavo butus jau turedami darbus.
QUOTE(Miledi.N @ 2009 03 03, 09:53)
Sakykit kai išnuomoji kambarį verta pasirašyti nuomos sutartį, ar papraščiau įleisti gyventi nieko raštu neaptarus
Is savo patirties sakyciau jau geriau susirasyk sutarti ir aptark viska iki smulkmenu su nuomininkais, nei paskui nagus grausies. As tavo vietoj net ir neskubecaiu jokiu verslo liudijimu issiimti, jei per brangu, bet nuomos sutarti, butinai sudaryciau. Tai mano nuomone
Kiek suprata, darbar i tas VMI nebe toks baubas, tiems kas veluoja issiimti patentus. Visi pasidare kazkaip labai supratingi, kad pinigai nebesimeto
QUOTE(Ritta @ 2009 03 08, 19:21)
psidalykite savo patirtimi,kaip atidavinejate depozita.
ar atiduoti man depezita,jeigu nuomininkai issikrauste 5 dienu po pranesimo apie issikraustyma,nors sutartyje parasyta kad informuoti apie issikraustyma pries menesi.dar palikdami nesumoketus praeito men mokescius
kaip jus elgeties tokiose situacijose?
ar atiduoti man depezita,jeigu nuomininkai issikrauste 5 dienu po pranesimo apie issikraustyma,nors sutartyje parasyta kad informuoti apie issikraustyma pries menesi.dar palikdami nesumoketus praeito men mokescius
kaip jus elgeties tokiose situacijose?
Depozito, jei nesilaikoma nuomos sutarties negrazinciau a) jei reikejo iskeldinti nemokius nuomininkus ar nuomininkus, gadinacius mano turta. depozito negrazinam iskart, kol neaisku visi nuostoliai ir mokesciai. Tada paskaiciuojam koks likutis ir ji graziname.
Tiesa, labai patartina irasyti i NS si depozito grazinimo punkta, ns tai labai svarbus dalykas nuomotojams. Jie skubina atsiimti savo depozita, nelaukdami visu mokesciu. mes sutarty turime pastraipa, kad depozita ismokame tik tada, kai gaunamos visu mokesciu saskaitos. Tai kazkiek drausmina nuominikus, bet ne visada. Buna tokiu, kad stengiasi isvinguriuoti, prisidare skolu ir nelaukdami saskaitu. Tai po tokios patirties ivedem dar nauja NS pastraipa, kad jei nuomininkai sugalvoja nutraukti anksciau NS, tai jei
a) pragyveno maziau nei puse menesio musu bute, skaiciuojame mokescius ir nuoma pagal pragyventas dienas. Jei issikelia pragyvene daugiau nei 15d. tai nuoma mokama kaip uz visa menesi, o mokesciai paskaiciuojami pagal pragyventas dienas.
Darbo ir skaiciavimo zymiai daugiau, bet tikai drausmina nuomininkus, nes jie nelabai linke prarasti savo pinigus ir depozita.
Nezinau, ar sios mintys kam nors pades, bet tai musu kelios pakoreguotos NS salygos siuolaikiniame nuomos pasauly. Zmones stengiasi spekuliuoti ir gasdinti, kad kitur pigiau ir jie eina/kraustosi jau "rytoj" i pigesni buta, bet grazink jam nuomos dali ir visa depozita. Tai tais dviem punktais bandome finansiskai reguliuoti savo nuomininku spontaniskuma, kad nebutu pranesama dvi ar penkios dienos is anksto.
QUOTE(ooo @ 2009 03 09, 09:47)
kam tada nuomininkams laikytis susitarimo pranesti pries menesi, jei paskui jiems niekaip susitarimo laikymasis neatsiliepia arba atsiliepia maziau nei turetu?
labai sutinku su sia nuomone
QUOTE(Gabanne @ 2009 03 09, 19:11)
Gal kam nors panasiai buvo? kaip sprendet sia priblema ir kaip krtaustet lauk
Labai jus uzjauciu ir suprantu sioje situacijoje. Mums gal dabar pasidare toks problemu sprendimas daug lengvesnis, nes mes, kaip ir labai seniai rasiau, bendraujame su musu rajono igaliotiniu (tiesa, jie per pastaraji karta kelis kartus pasikeite). Kadangi mes nuomojame su sutartimi ir verslo patentu, tai kazkaip drasiai kreipemes i ji pagalbos. Nuomininkai kaip mat susirenka savo "smuktes" ir dingsta, nes administraciniu baudu baidosi. Nors pirma karta jiems grestu tik formalus ispejimas. Bet musu igaliotinis taip labai rimtai viska susako, tai tokie nepaklusnus iskart susitvarko. Bet tai buvo labai seniai tfu, tfu, tfu...
Ritta, neskubek moekti jokiu depozitu atgal, kol neturi visu mokesciu saskaitu susirinkus. O kai viska susiskaiciuosi, pasiimk NS ir jiems parodyk, kad jie nesilaiko sutarties ir pareiks, kad jiems tenka moketi bauda, pvz, 50LT. Tai nera labai daug ir nera labai mazai. Te mokosi atsakomybes.
Tik kai skaiciuosites, skaiciuokis su jais ne namuose ir ne tame bute, kuriame nuomoji, bet kur nors neutralioje kavineje ir neturek pinigu piniginej ar kisenej, nei tiek kiek priklauso. Kad nenumatytam reikalui esant, tie ex-nuomininkai nepradedu rekauti palei kaimynu duris ar ciupt tau is ranku pinigine.
Gal ir nejauku scenariju aprasiau, bet geriau imtis visu saugos priemoniu, nei turetu nemalonumu su kaimynais ar prarasti pinigine, kurioje buvo daugaiu pinigu, kreditine kortele ir pan.
Jei turi vyra, broli, sese, mama, vyresnio amziaaus vaikuis, eik i ta astisikaityma ne viena, o su kuo nors is artimuju.