Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl pieno normos

Turim problemą- dviejų su puse metų dukra labai įjunkus į pieną... Be pieno gyvent negali- vos tik susinervina, ar migdosi- iškart reikalauja pienuko. Būna, kad per parą jo išgeria iki dviejų litrų... Kitus skysčius geria, bet prieš miegą jokie kiti netinka. Šiokiadieniais būna lopšely, tai pieno geria tik po jo- per vakarą išplempia iki pusės litro...Jau bus mėnuo kai pastebėjau, kad vakarais, po vakarinės pienuko dozės- (stiklinė, pusantros), ją supykina. Pradeda prakaituot, tankiai kvepuoti ir sako, kad jai bloga... Ar nesugadinsim vaikui skrandžio su tuo pienu? Girdėjau, kad pienas išderina skrandžio rūgštingumą... tik nežinau didina jį ar mažina. Faktas, kad visiškai pieno atsisakyt nepavyks, bet gal galėčiau duot kokių nors bakterijų ar maisto produktų sudarančių atsvarą tokiam pieno kiekiui? be pieno ji negali išgyventi nei dienos, jei šio nėra- gali kaukti ištisas valandas- kartais net tenka lėkti parduotuvėn vidury nakties... Nebeišmanau ką daryti? Ar ne nuo pieno tas blogavimas?
Atsakyti
Toks didelis kiekis pieno nėra gerai. Nes tai ne atsigėrimas, o maistas. Todėl tokie vaikai blogai valgo kitą maistą ir jų mityba būna nepilnavertė. Nusilpsta imuninė sistema, suserga mažakraujyste. Todėl Jūsų išradingumo dėka Jūs turėtumėte apriboti pieną iki pusės litro per parą.
O dėl vėmimo kalti gali būti kirminai. Todėl dėl jų ir reikėtų pasitikrinti. O pienas galėtų būti kaltas tuo atveju, jei geria riebų, natūralų pieną.
Atsakyti