Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(AusraR @ 2009 03 12, 10:02)
klausykit...mano vaikai labai mazai pienelio pradejo valgyt....negi cia jau jie atsijunko....

...sake tevelis visa ta menesi beveik nepaleido mergytes nuo ranku (dziaugesi zmogus) tai dabar atseit ji jau MOKA PAREIKALAUTI ir rekia jei neima jos ant ranku....ir neina nieko pasidaryt namie....

unsure.gif Nu gal dar ne. gal tik maziau jiems reikia, nes ir kieta maista jau valgo g.gif Nors esu girdejus tokiu atveju, kad mazdaug tokio maziaus vaikuciai atsisako MP g.gif Butu tikrai gaila....

doh.gif na gal cia mamytei nuovargis pasireiskia...jetus, as tai nepaleisciau is ranku tokio mazo kleckiuko wub.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 03 12, 11:02)
klausykit...mano vaikai labai mazai pienelio pradejo valgyt....negi cia jau jie atsijunko....
o as taip svajojau maitinti iki dvieju metu.....
buvau klasioku susitikime, tai apie vaikus kalbejom nu ir aisku pasisakiau kad DAR maitinu, tai tiek uzuojautos sulaukiau, visi liepe daugiau NEBESIKANKINTI...ale ot poziuris i maitinima, pagalvojau...nu ir niekaip jie nepatikejo kad as nesikankinu, kad man patinka ir man tai dziaugsmas ir malonumas....tai jei visuomenes nuostata kad maitinti krutimi reiskia aukotis ir atsikankinti vardan vaiko tai apie koki ilga ir sekminga zindyma gali but kalba...jei jau nuo mokyklos suolo mergaitei formuojasi nuostata apie tai kad reiks kankintis....
Papildyta:

tai vat turbut del to paties, kad jau nuo vaikystes formuojama nuostata kad vaikai tai kankyne, kad viskas apie ka svajoja tevai tai kad tik vaikas butu vienas ir atstotu nuo ju, kad vaikai nieko daugiau ir neveikia kaip tik reikalauja tevu demesio....paskaiciau tokia knyga "laimingi vaikai issukis tevams" nu siaubas kazkoks....sakau, toks jausmas kad vaikai gime tik tam kad trukdytu tevams gyventi...
siaip manau per ilgai buvo kalama kad vaiko negalima pratinti ant ranku ir dabar nieks taip va viens ir nepasikeis...po truputi po truputi tik...va as drauge turiu, buvo nescia graziai kalbejom kaip vaikams reikia mamos, kaip reikia svelnumo artumo, mamos ranku ir tt...ji pati taip kalbejo...na ir gime vaikelis...menesiukas dabar mergytei...sake tevelis visa ta menesi beveik nepaleido mergytes nuo ranku (dziaugesi zmogus) tai dabar atseit ji jau MOKA PAREIKALAUTI ir rekia jei neima jos ant ranku....ir neina nieko pasidaryt namie....nors dar pries pora menesiu kalbejom kad abi nesuprantam tokiu mamu kurios taip sako....nu zodziu. reik kazkaip rodyt pavyzdi ir nesistengti pakeisti viso pasaulio. tikiu kad musu anuku kartoje bus daugiau laimingu ir myletu vaiku smile.gif

O as puikiai suprantu Jusu drauge. Kai bent karta per para norisi ir pavalgyt ir i tualeta nueit, o vaikelis tik paguldytas pradeda verkti, tai kalbeti apie kazkoki tvarkymasi ir gaminima is vis neverta. Atrodo, ir pamaitintas, ir sausas, ir pamyluotas, o paguldytas vis tiek verkia.. Mano vyresnioji tokia buvo. Tai nera islepinimas, o tiesiog vaiko poreikis. Bet patikekit, tuomet ir norisi, kad vaikas moketu pabuti vienas.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 03 12, 11:02)
o as taip svajojau maitinti iki dvieju metu.....
buvau klasioku susitikime, tai apie vaikus kalbejom nu ir aisku pasisakiau kad DAR maitinu, tai tiek uzuojautos sulaukiau, visi liepe daugiau NEBESIKANKINTI...ale ot poziuris i maitinima, pagalvojau...nu ir niekaip jie nepatikejo kad as nesikankinu, kad man patinka ir man tai dziaugsmas ir malonumas....tai jei visuomenes nuostata kad maitinti krutimi reiskia aukotis ir atsikankinti vardan vaiko tai apie koki ilga ir sekminga zindyma gali but kalba...jei jau nuo mokyklos suolo mergaitei formuojasi nuostata apie tai kad reiks kankintis....
Papildyta:

tai vat turbut del to paties, kad jau nuo vaikystes formuojama nuostata kad vaikai tai kankyne, kad viskas apie ka svajoja tevai tai kad tik vaikas butu vienas ir atstotu nuo ju, kad vaikai nieko daugiau ir neveikia kaip tik reikalauja tevu demesio....paskaiciau tokia knyga "laimingi vaikai issukis tevams" nu siaubas kazkoks....sakau, toks jausmas kad vaikai gime tik tam kad trukdytu tevams gyventi...
siaip manau per ilgai buvo kalama kad vaiko negalima pratinti ant ranku ir dabar nieks taip va viens ir nepasikeis...po truputi po truputi tik...va as drauge turiu, buvo nescia graziai kalbejom kaip vaikams reikia mamos, kaip reikia svelnumo artumo, mamos ranku ir tt...ji pati taip kalbejo...na ir gime vaikelis...menesiukas dabar mergytei...sake tevelis visa ta menesi beveik nepaleido mergytes nuo ranku (dziaugesi zmogus) tai dabar atseit ji jau MOKA PAREIKALAUTI ir rekia jei neima jos ant ranku....ir neina nieko pasidaryt namie....nors dar pries pora menesiu kalbejom kad abi nesuprantam tokiu mamu kurios taip sako....nu zodziu. reik kazkaip rodyt pavyzdi ir nesistengti pakeisti viso pasaulio. tikiu kad musu anuku kartoje bus daugiau laimingu ir myletu vaiku smile.gif

Turbut mamyte pervargus. Toks maziukas dar tikrai nesupranta, kad gali kazko issireikalauti. Jam tiesiog artumo ir silumos reikia.
Mes saviski su vyru ant ranku iki 3 men laikem. O apie miegojima savo lovyteje - jokiu kalbu. Nori pazadinti, padek i lovyte. 2 minutes ir jau verkia. As namie slinge nesiodavausi. Tai viska pasidarydavau. O kai grizdavo vyras is darbo, is karto jis estafete perimdavo. Taip ir gyvenom su rankinuku smile.gif
O po to, kai pasijaute saugus, kad niekas jo niekur niekada vieno nepaliks, po truputi po truputi ir tapo savarankiskas. Dabar va laksto vienas ir jokio demesio nereikalauja. Sia nakti tai is viso prajuokino. Atsibudo 3 val uzvalgyti, papapsejo ir nuropojo i savo lovyte toliau miegoti smile.gif Dar tokio cirko nera buve biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2009 03 12, 10:37)
O as puikiai suprantu Jusu drauge. Kai bent karta per para norisi ir pavalgyt ir i tualeta nueit, o vaikelis tik paguldytas pradeda verkti, tai kalbeti apie kazkoki tvarkymasi ir gaminima is vis neverta. Atrodo, ir pamaitintas, ir sausas, ir pamyluotas, o paguldytas vis tiek verkia.. Mano vyresnioji tokia buvo. Tai nera islepinimas, o tiesiog vaiko poreikis. Bet patikekit, tuomet ir norisi, kad vaikas moketu pabuti vienas.

gi tokio amzoais leliai dar nemazai ir miega - tad galima prisitaikyt ir i tualeta nueit ir pavalgyt, o jei vaiko padet negali - nemanau kad toki amziaus jau kaprizas ar oziai - jam gal kas negerai, nepatogu ar tiesiog nesaugu, gal nuobodu ar liudna unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 03 12, 11:42)
gi tokio amzoais leliai dar nemazai ir miega - tad galima prisitaikyt ir i tualeta nueit ir pavalgyt, o jei vaiko padet negali - nemanau kad toki amziaus jau kaprizas ar oziai - jam gal kas negerai, nepatogu ar tiesiog nesaugu, gal nuobodu ar liudna unsure.gif

As ir sakau, kad tai ne kaprizas.. Manoji uzmigdavo ilgiausiai 20 min. (diena), ir veliau, kai visi normalus biggrin.gif kudikiai miegodavo pietu miegelio po kelias valadas, manoji, geriausiu atveju 45 minutes doh.gif Na, toks vaikas ir psio. Bet tikrai sunku buvo. Sakau, nes galiu su antraja palyginti.
Perskaiciau ramu posta ir pagalvojau, kad galbut musu bedeles slingas ir butu issprendes, tik kad neturejau tokio ir nebuvo, kas pataria blush2.gif uztat dabar "kuopiu" kitas bedeles.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2009 03 12, 10:54)
As ir sakau, kad tai ne kaprizas.. Manoji uzmigdavo ilgiausiai 20 min. (diena), ir veliau, kai visi normalus  biggrin.gif kudikiai miegodavo pietu miegelio po kelias valadas, manoji, geriausiu atveju 45 minutes  doh.gif  Na, toks vaikas ir psio. Bet tikrai sunku buvo. Sakau, nes galiu su antraja palyginti.
Perskaiciau ramu posta ir pagalvojau, kad galbut musu bedeles slingas ir butu issprendes, tik kad neturejau tokio ir nebuvo, kas pataria blush2.gif uztat dabar "kuopiu" kitas bedeles..  biggrin.gif

mano dickis irgi miegodavo nuo pat gimimo tris kartus per diena po 15-20 min, jei ant ranku - pusvalandi, nes buvo labai zingeidus, jam viskas rupejo, viska norejo pamatyt, paciupinet - dabar irgi - megstamiausios knygos - enciklopedijos, aisku skaito ir romanus (ne paskas, nors jam tik 10) - bet toks jis buvo ir yra - lieka susitaikyt, sese visiska priesingybe doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ramu @ 2009 03 12, 10:39)
Atsibudo 3 val uzvalgyti, papapsejo ir nuropojo i savo lovyte toliau miegoti smile.gif Dar tokio cirko nera buve  biggrin.gif

O pas Jus vaiko lovytė pristumta prie Jūsų lovos ir nuimtas kraštas? Čia aš galvoju, kokiu būdu nors 5 min išmokyti miegoti lovytėje g.gif

Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 03 12, 12:05)
mano dickis irgi miegodavo nuo pat gimimo tris kartus per diena po 15-20 min, jei ant ranku - pusvalandi, nes buvo labai zingeidus, jam viskas rupejo, viska norejo pamatyt, paciupinet - dabar irgi - megstamiausios knygos - enciklopedijos, aisku skaito ir romanus (ne paskas, nors jam tik 10) - bet toks jis buvo ir yra - lieka susitaikyt, sese visiska priesingybe doh.gif

vat vat, maniskis irgi viska matyt noredavo
O dabar taip pat labiausiai megsta knygutes vartys ir klausineti kas cia smile.gif
Papildyta:
QUOTE(eda9 @ 2009 03 12, 12:09)
O pas Jus vaiko lovytė pristumta prie Jūsų lovos ir nuimtas kraštas? Čia aš galvoju, kokiu būdu nors 5 min išmokyti miegoti lovytėje g.gif

Taip. as tik taip ir pripratinau po truputi. Atsiguldavau kartu i jo lovyte, gulom [pamaitindavau. uzmigdavo ir tada miegodavo savo lovytej.
dabar diena visada tik savo lovytej miega, o nakti miega iki pirmo pavalgymo. tada lieka pas mus.
tik vat siandien pasirinko savo lovyte smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ramu @ 2009 03 12, 11:19)

tik vat siandien pasirinko savo lovyte smile.gif

nu gi turi kada nors dasilt - kad savo loveleje patogiau ir ramiau miegot, nei nuolat stumdytis lovoje su teciais lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 03 12, 11:25)
nu gi turi kada nors dasilt - kad savo loveleje patogiau ir ramiau miegot, nei nuolat stumdytis lovoje su teciais lotuliukas.gif

lotuliukas.gif drinks_cheers.gif

Ramu, sveikinu su pasiekimu. Ir kad tai nebūtų vienetinis atvejis 4u.gif

Mano mažoji irgi tik prieš savaitę tokį atradimą padarė thumbup.gif
O šiaip tai nuo gimimo gi praktiškai mano glėby gyveno/miegojo.....
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2009 03 12, 12:34)
lotuliukas.gif  drinks_cheers.gif

Ramu, sveikinu su pasiekimu. Ir kad tai nebūtų vienetinis atvejis  4u.gif

Mano mažoji irgi tik prieš savaitę tokį atradimą padarė  thumbup.gif
O šiaip tai nuo gimimo gi praktiškai mano glėby gyveno/miegojo.....

dekui uz sveikinimus smile.gif
as irgi tikiuosi, kad cia ne pilnatis kalta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ramu @ 2009 03 12, 11:41)
dekui uz sveikinimus smile.gif
as irgi tikiuosi, kad cia ne pilnatis kalta smile.gif

tu kartu tokiu dauges, nebutinai sianakt kartosis, bet vis dazniau ir ilgiau - kol galu gale su visam issikraustys mirksiukas.gif
Atsakyti