Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(hazel @ 2009 03 10, 22:52)
Na o ash MB pienu gydzhiau (pershales buvo) turejau shaldytuve nutraukto pienelio, mazhoji ish buteliuko ne pro kur, o vos ne 200g, tai vyras su bandele ishgere, vakarop sake kad savijauta pagerejo. nei ash nei jis kazhkaip nekompleksuojam. gaila gera daikta gadinti smile.gif

Mano vyras irgi gere pora kartu MP blush2.gif . Labai jam smalsu buvo paragauti. Jam netiko,sake per saldu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Jura_j @ 2009 03 09, 11:56)
Tai barskius vyresnioji jau seniai uzurpavo  biggrin.gif  Ciulptukas irgi laaaabai geidziamas objektas, bet neperku specialiai jai, manau, kad to butu per daug. Tik va su tuo pienuku.. Zinau, kad sveika, bet tikriausiai neperlipsiu per save..  blush2.gif  Ir nusitraukinet kazkaip nenoriu..
Galvojau, gal bus mamyciu, kurios taip dare arba ne ir papasakos, kodel  4u.gif

Teko dometis siuo klausimu. Psichologai rekomenduoja duoti paragauti MP vyresneliui, kad jis nesijaustu atstumtas mamos ir kad dar labiau neskatinti pavydo jauniausiam seimos nariui.
Atsakyti
QUOTE(ramu @ 2009 03 10, 23:35)

Teko dometis siuo klausimu. Psichologai rekomenduoja duoti paragauti MP vyresneliui, kad jis nesijaustu atstumtas mamos ir kad dar labiau neskatinti pavydo jauniausiam seimos nariui.

drinks_cheers.gif , kitaip dickis susidarys kazin kokia nuomone apie MP, kaip nepasiekiama reikala, viska kitaip sureiksmins ir gali nuvertint save - nes jam negalima g.gif

O del darzelio manau - kad ne MP anksciau reik nutraukt - o vaika veliau i darziuka vest - jei verkia - ne mp kaltas, o tieiog mazius dar nepasirenges but visuomeneje blush2.gif . Vieniems ta riba 2.5, kitiems gal 2.6. o kitiems ir visi 5 metai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 03 11, 00:45)
drinks_cheers.gif , kitaip dickis susidarys kazin kokia nuomone apie MP, kaip nepasiekiama reikala, viska kitaip sureiksmins ir gali nuvertint save - nes jam negalima g.gif

O del darzelio manau - kad ne MP anksciau reik nutraukt - o vaika veliau i darziuka vest - jei verkia - ne mp kaltas, o tieiog mazius dar nepasirenges but visuomeneje blush2.gif . Vieniems ta riba 2.5, kitiems gal 2.6. o kitiems ir visi 5 metai rolleyes.gif

Pilnai pritariu clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 03 11, 01:45)

As tai saviski nusprendziau nuo 2m leisti, nes matau, kaip jam su manimi nusibosta doh.gif ir kaip jam smagu kai kitu vaiku sutinka doh.gif net svyti visas kai gali bendrauti tongue.gif labai energingas ir komunikabilus jis bigsmile.gif na toks super duper wub.gif
va tik neaisku kaip jis uzmigines darze be manes doh.gif reiks jauciu pratinti su pasakom eit gult, o ne mp doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xeditux: 10 kovo 2009 - 23:55
QUOTE(xeditux @ 2009 03 10, 23:55)
As tai saviski nusprendziau nuo 2m leisti, nes matau, kaip jam su manimi nusibosta  doh.gif  ir kaip jam smagu kai kitu vaiku sutinka  doh.gif  net svyti visas kai gali bendrauti  tongue.gif  labai energingas ir komunikabilus jis  bigsmile.gif  na toks super duper  wub.gif
va tik neaisku kaip jis uzmigines darze be manes  doh.gif  reiks jauciu pratinti su pasakom eit gult, o ne mp  doh.gif

Tai jums dar 4 men mirksiukas.gif , galit pabandyt dingt per pietukus ir tegu kiti pabando migdyt - gal nebus bedos mirksiukas.gif , be to darziuky mato pavyzdy - visi nusirengia, sysiuka padaro ir lovyten eina - jei tik ner baimes pasilikt vienam - nebeda kokiu budu uzmigt mirksiukas.gif - ko del kompanijos nepadarai (aisku kai jos reik - va maniskei nereik nieko apart manes doh.gif , dabar ji pries uzmigdama rankytes praso - laiko ja suspaudus savo delniuke ir buna kad paprasau kad vyras paduotu ranka - tai oho koks skandalas - jo rankyte sake negeriausia - mamytes geriausia wub.gif )
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 03 11, 12:02)
dabar ji pries uzmigdama rankytes praso - laiko ja suspaudus savo delniuke ir buna kad paprasau kad vyras paduotu ranka - tai oho koks skandalas - jo rankyte sake negeriausia - mamytes geriausia wub.gif )

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Laba,

kaip jau esu rašius - aš išleidau žindukliukes darželin.
Šiaip iki tol maniškės visada užmigdavo tik po MP, tad ketinau rpadžiai leisti tik pusei dienos ir migdyti namuos. Bet ... kai atėjau pasiimti pirmą dieną, maniškės nėjo namo, pačios pirmos nulėkė miegot DARŽELYJE. nereikėjo nei mamos, nei MP - galėjau keliauti namo iki vakaro.
Tai ir yra taip mirksiukas.gif kai migdomės namie ir aš esu - reikia; migdosi su kitais ar ne namuos - sueina ir pasakos, lopšinės, mylima kompanija user posted image ir kt.

Tik manau šiuo atveju svarbu vaiko amžius ir jo paties pasirengimas eiti į visuomenę be mamos - aš saviškes išleidau 3,1m jau. Manau buvo pats tas laikas.

Kitas niuansas - žinokit, negalėčiau su svetimais palikti vaiku, kuris dar pats negali papasakoti, pasiskųsti. Pvz. praktiškai tik iš vaikų pasakojimų paaiškėjo nederami auklėjimo metodai ir priemonės grupėje. Tad kai visai mažiukas, kuris negali apsiginti ir tuo labiau, pasipasakoti kas su juo daroma - gali ir likti visokių pasekmių ilgam......
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2009 03 11, 11:19)

Kitas niuansas - žinokit, negalėčiau su svetimais palikti vaiku, kuris dar pats negali papasakoti, pasiskųsti. Pvz. praktiškai tik iš vaikų pasakojimų paaiškėjo nederami auklėjimo metodai ir priemonės grupėje. Tad kai visai mažiukas, kuris negali apsiginti ir tuo labiau, pasipasakoti kas su juo daroma - gali ir likti visokių pasekmių ilgam......
4u.gif

va tuo sutinku is visos sirdies - kieme kai vaikstom - kiek aukliu su vaikiukais - tai ko neprisiziuriu, ko neprisiklausau doh.gif , o darziuke irgi - (uosviene dirba), kad ir savo zmogus - po jos pasakojimu - bijau net jai vaika palikt, o ka sneket apie svetimus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2009 03 11, 01:08)
Tai sakai, kad nera gerai leisti i darzeli nenujunkyta mazyli  g.gif O as kaip tik maniau, kad dar pratempsiu iki rudens, gal naktinis (mes tik tokiu vis dar maitinames) zindymas suteiks ramybe adaptaciniu periodu (tada jau mums  butu 2.2m)  g.gif  Dabar net nebezinau ka ir galvoti  doh.gif

Gal daugiau turit kuri patyrima zindymas ir pradejimas eit i darzeli? g.gif  Tai i nauda ar ne? g.gif
Padekit apsispresti ax.gif  nes tada jau daba reik baigti iki karstojo metu periodo su visam doh.gif  cray.gif

Koks tikslas nebeduot vaikui MP? Iki rudens dar daug laiko, per tą laiką ir maitinimų pamažės, liks keletas. O vaikučiui adaptuotis reiks, imunitetą palaikyt irgi reiks.
Ramiai laukit rudenio. Suderinsit ir darželį ir MP mirksiukas.gif
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ramu @ 2009 03 10, 23:29)
As tai esu tos nuomones, kad reikia kuo daugiau artumo vaikui dabar, kol jis dar prisileidzia. Tuoj rankos nebeduos eidamas, po to ant ranku nepaimsi, o kai bus paauglys, is viso 10 sakiniu per diena pasakys  verysad.gif

Butent... Atsimenu, kai poliklinikos sesute atejo pirmo vizito, ir iskart instruktavo: "tik nepratinkite ant ranku, kuo maziau nesiokite, nes pripras, turesite bedos"... O kaip tu to vaiko neimsi, jei nori, tuo labiau, kad istisai zisdavo - tai kaip as ja pamaitinsiu nepaemus ant ranku, ar prie jos neprisiartinus lotuliukas.gif Taip kad augo mergyte nuolat nesiojama, myluojama, ir dabar vis dar glaustomes ir glebesciuojames istisai - nu kaip su tuo vaikiuku nepasidziaugti, neapsikabinti, nepaimti ant ranku? Juk tai toks dizaugsmas, tokia laime wub.gif Ypacgerai tai suvokiu, kadangi vyresnieji aju paaugliai... Kitakart ir tu 10 sakiniu per diena nesulauksi - 10 zodziu jau gali pasirodyti daug, nes ne tas vaikinams galvoj - treniruotes, kompiuteris, o pagrindiniai dialogai - nuolatinis atsikalbinejimas ir frazes "nieko neuzduota", "nezinau kas uzduota", kodel vel man nesti siuksles", "kam tvarkyti tuos indus", "tvarkingas tas musu kambarys" ir pan. Taip kad tik dziaugtis reikia vaiku, glausti prie saves ir leisti jam jaustis saugiu. Nors va mano drauge, gyvenanti Olandijoje jau apie 8m, pasakojo, kad ten nieko panasaus nera - nuo pirmu dienu vaikas gyvena tik savo lovyteje atskirame kambaryje, nes skaitoma, kad emimas ant ranku ar netgi buvimas salia lovytes - tai "vaiko asmenines erdves atemimas", pernelyg daug demesio is tevu sulaukiantys vaikai uzauga su nepilnavertiskumo kompleksu, nedrasus, nepasitikintys savimi. Ir kaip ta drauge sako, jos dukra, kuri isvaziavo kartu i Olandija budama 2-je klaseje, tikrai skiriasi nuo kitu vaiku - vis dar labiau sukaustyta, ne tokia drasi. Bet as manau, kad cia labiau tautinis lietuviskas bruozas - na tokie mes, ne perdaug atsipalaidave smile.gif O vaikui tevu demesio ir artumo reikia, ir niekas man neirodys kitaip blush2.gif
QUOTE(ramu @ 2009 03 10, 23:29)
Papildyta:
As visgi sutikciau su ta nuomone, kad tai priklauso nuo vaiko asmenybes. Kitas ir be MP darzelyje nenori likti ir istisai verkia.
Mes dar i darza neinam, bet pas senelius lieka be manes ramiai. Ir jokio MP nereikia.
Pazistu mergaite, kuriai 2.5 metu, vaiksto i darza, o vakare geria MP. Ir jokio streso. Visgi manau, kad maitinami MP vaikai net atvirskciai, jauciasi saugesni.

QUOTE(Kriiste @ 2009 03 10, 23:45)

QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 03 12, 00:38)
Koks tikslas nebeduot vaikui MP? Iki rudens dar daug laiko, per tą laiką ir maitinimų pamažės, liks keletas. O vaikučiui adaptuotis reiks, imunitetą palaikyt irgi reiks.
Ramiai laukit rudenio. Suderinsit ir darželį ir MP  mirksiukas.gif
Sėkmės  4u.gif

Teisingai raso visos mamytes - MP nutraukimas tikrai nepades vaikui greiciau adaptuotis. Mano vyresnieji gavo MP po 13 men, o i darzeli kai pradejo eiti, jau ir pamirse buvo kas tai yra, bet nepasakyciau, kad del to lengviau adaptavosi schmoll.gif Jaunesnis prisitaike lengviau, bet vyresnysis verkdavo vedamas i darzeli vos ne iki mokyklos... Sirdi skaudejo, kankinomes abu - ir jis, ir as, ir aukletojos darzelyje, bet reikejo dirbti, namie sedeti neturejau galimybes, todel teko taikytis... O dabar kai pagalvoju, kad jei buciau ilgiau ji maitinusi MP (beje, tada buvau jauna, nieko neismaniau, todel nujunkiau pagal gydytojos ir mociutes rekomendacijas - pakankamai drastiskai - dar ilgai jis verkdavo kiekviena diena ir vakara eidamas miegoti, nes jam budavo sunku paciam uzmigti). Todel dabar su dukriuke tikrai nedarysiu tokios klaidos - po ilgu svarstymu ir info paiesku, nusprendziau kad kaip bus, taip - maitinsiu tol, kol dukra pati nuspres, kad jai nebeireikia, arba bent jau pavyks nujunkyti ramiai, be stresu. Ir tu maitink ramiai, jei tik matai, kad vaikui reikia tavo pienuko, ir nesikrimsk - didele tikimybe, kad be MP jis jaustusi dar blogiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2009 03 10, 23:08)
Tai sakai, kad nera gerai leisti i darzeli nenujunkyta mazyli  g.gif O as kaip tik maniau, kad dar pratempsiu iki rudens, gal naktinis (mes tik tokiu vis dar maitinames) zindymas suteiks ramybe adaptaciniu periodu (tada jau mums  butu 2.2m)  g.gif  Dabar net nebezinau ka ir galvoti  doh.gif

manau, kad teisingai buvai nusprendus g.gif As isejau i darba, kai dukrytei buvo 16 menesiu, bet MP nenustojau duoti. Kai tik griztu is darbo, einam gerti pienuko, man tai toks sventas ritualas, atrodo, kad per ta valandele atkuriam ta tarpusavio rysi, ta svelnuma wub.gif na ir nakti gauna MP mazoji. Kol manes nera, buna ramiausias vaikas, ne karto nesiprase pienuko. Gal cia ir nuo charakterio priklauso, bet man atrodo, kad MP tik padejo geriau maniskei adaptuotis prie nauju slaygu. nes liko svarbus dalykas, kuris nepasiekite - MP. Tiesa, pries iseidama i darba, kelis menesius po truputi mazinau zindymo kieki per para, nes butu tikrai buves vaikui stresas, jei butu ji pripratusi gerti pienuka po kelis kartus per diena ir as buciau dingus unsure.gif
Aisku, pritariu mamytem, kurios sako, kad geriau vaikui kuo ilgiau buti su mama, bet paprasciausiai kartais neturime tokiu galimybiu, tad ir ieskom geriausiu tomis salygomis variantu savo vaikui unsure.gif

QUOTE(Kriiste @ 2009 03 11, 10:02)
doh.gif , dabar ji pries uzmigdama rankytes praso - laiko ja suspaudus savo delniuke ir buna kad paprasau kad vyras paduotu ranka - tai oho koks skandalas - jo rankyte sake negeriausia - mamytes geriausia wub.gif )

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Siaip del to nelaikymo ant ranku - mano bendradarbis man pasakojo, kaip jie su zmona pora savaiciu "auklejo" savo menesiuko vaikeli, kad sis nesiprasytu ant ranku. leisdavo klykti vaikui po pusvalandi. dabar dziaugiasi - va, guli ramiai, zaidzia pats vienas. Zinokit, man kraujas uzvire, vos verkti nepradejau verysad.gif na aisku, kad jis nebesipraso ant ranku, nes prarado vilti, kad mama ji priglaus. Nu nesuprantu as tokiu dalyku, man tai atrodo ziauru. Nors kiti bendradarbiai tai labai pritare, sake "o, kaip gerai, nebus problemu, vaikas mokes pabut vienas, ant ranku nesiprasys". Lyg tai butu kakzokia nereali vertybe doh.gif Na kodel yra tiek daug tevu, kuriems yra taip sudetinga savo vaikuti panesiot, uzsiimti su juom....
Atsakyti
klausykit...mano vaikai labai mazai pienelio pradejo valgyt....negi cia jau jie atsijunko....
o as taip svajojau maitinti iki dvieju metu.....
buvau klasioku susitikime, tai apie vaikus kalbejom nu ir aisku pasisakiau kad DAR maitinu, tai tiek uzuojautos sulaukiau, visi liepe daugiau NEBESIKANKINTI...ale ot poziuris i maitinima, pagalvojau...nu ir niekaip jie nepatikejo kad as nesikankinu, kad man patinka ir man tai dziaugsmas ir malonumas....tai jei visuomenes nuostata kad maitinti krutimi reiskia aukotis ir atsikankinti vardan vaiko tai apie koki ilga ir sekminga zindyma gali but kalba...jei jau nuo mokyklos suolo mergaitei formuojasi nuostata apie tai kad reiks kankintis....
Papildyta:
QUOTE(Jurgachka @ 2009 03 12, 10:23)
Siaip del to nelaikymo ant ranku - mano bendradarbis man pasakojo, kaip jie su zmona pora savaiciu "auklejo" savo menesiuko vaikeli, kad sis nesiprasytu ant ranku. leisdavo klykti vaikui po pusvalandi. dabar dziaugiasi - va, guli ramiai, zaidzia pats vienas. Zinokit, man kraujas uzvire, vos verkti nepradejau  verysad.gif na aisku, kad jis nebesipraso ant ranku, nes prarado vilti, kad mama ji priglaus. Nu nesuprantu as tokiu dalyku, man tai atrodo ziauru. Nors kiti bendradarbiai tai labai pritare, sake "o, kaip gerai, nebus problemu, vaikas mokes pabut vienas, ant ranku nesiprasys". Lyg tai butu kakzokia nereali vertybe  doh.gif Na kodel yra tiek daug tevu, kuriems yra taip sudetinga savo vaikuti panesiot, uzsiimti su juom....

tai vat turbut del to paties, kad jau nuo vaikystes formuojama nuostata kad vaikai tai kankyne, kad viskas apie ka svajoja tevai tai kad tik vaikas butu vienas ir atstotu nuo ju, kad vaikai nieko daugiau ir neveikia kaip tik reikalauja tevu demesio....paskaiciau tokia knyga "laimingi vaikai issukis tevams" nu siaubas kazkoks....sakau, toks jausmas kad vaikai gime tik tam kad trukdytu tevams gyventi...
siaip manau per ilgai buvo kalama kad vaiko negalima pratinti ant ranku ir dabar nieks taip va viens ir nepasikeis...po truputi po truputi tik...va as drauge turiu, buvo nescia graziai kalbejom kaip vaikams reikia mamos, kaip reikia svelnumo artumo, mamos ranku ir tt...ji pati taip kalbejo...na ir gime vaikelis...menesiukas dabar mergytei...sake tevelis visa ta menesi beveik nepaleido mergytes nuo ranku (dziaugesi zmogus) tai dabar atseit ji jau MOKA PAREIKALAUTI ir rekia jei neima jos ant ranku....ir neina nieko pasidaryt namie....nors dar pries pora menesiu kalbejom kad abi nesuprantam tokiu mamu kurios taip sako....nu zodziu. reik kazkaip rodyt pavyzdi ir nesistengti pakeisti viso pasaulio. tikiu kad musu anuku kartoje bus daugiau laimingu ir myletu vaiku smile.gif
Atsakyti