QUOTE(ramu @ 2009 03 10, 23:29)
As tai esu tos nuomones, kad reikia kuo daugiau artumo vaikui dabar, kol jis dar prisileidzia. Tuoj rankos nebeduos eidamas, po to ant ranku nepaimsi, o kai bus paauglys, is viso 10 sakiniu per diena pasakys
Butent... Atsimenu, kai poliklinikos sesute atejo pirmo vizito, ir iskart instruktavo: "tik nepratinkite ant ranku, kuo maziau nesiokite, nes pripras, turesite bedos"... O kaip tu to vaiko neimsi, jei nori, tuo labiau, kad istisai zisdavo - tai kaip as ja pamaitinsiu nepaemus ant ranku, ar prie jos neprisiartinus
Taip kad augo mergyte nuolat nesiojama, myluojama, ir dabar vis dar glaustomes ir glebesciuojames istisai - nu kaip su tuo vaikiuku nepasidziaugti, neapsikabinti, nepaimti ant ranku? Juk tai toks dizaugsmas, tokia laime
Ypacgerai tai suvokiu, kadangi vyresnieji aju paaugliai... Kitakart ir tu 10 sakiniu per diena nesulauksi - 10 zodziu jau gali pasirodyti daug, nes ne tas vaikinams galvoj - treniruotes, kompiuteris, o pagrindiniai dialogai - nuolatinis atsikalbinejimas ir frazes "nieko neuzduota", "nezinau kas uzduota", kodel vel man nesti siuksles", "kam tvarkyti tuos indus", "tvarkingas tas musu kambarys" ir pan. Taip kad tik dziaugtis reikia vaiku, glausti prie saves ir leisti jam jaustis saugiu. Nors va mano drauge, gyvenanti Olandijoje jau apie 8m, pasakojo, kad ten nieko panasaus nera - nuo pirmu dienu vaikas gyvena tik savo lovyteje atskirame kambaryje, nes skaitoma, kad emimas ant ranku ar netgi buvimas salia lovytes - tai "vaiko asmenines erdves atemimas", pernelyg daug demesio is tevu sulaukiantys vaikai uzauga su nepilnavertiskumo kompleksu, nedrasus, nepasitikintys savimi. Ir kaip ta drauge sako, jos dukra, kuri isvaziavo kartu i Olandija budama 2-je klaseje, tikrai skiriasi nuo kitu vaiku - vis dar labiau sukaustyta, ne tokia drasi. Bet as manau, kad cia labiau tautinis lietuviskas bruozas - na tokie mes, ne perdaug atsipalaidave
O vaikui tevu demesio ir artumo reikia, ir niekas man neirodys kitaip
QUOTE(ramu @ 2009 03 10, 23:29)
Papildyta:
As visgi sutikciau su ta nuomone, kad tai priklauso nuo vaiko asmenybes. Kitas ir be MP darzelyje nenori likti ir istisai verkia.
Mes dar i darza neinam, bet pas senelius lieka be manes ramiai. Ir jokio MP nereikia.
Pazistu mergaite, kuriai 2.5 metu, vaiksto i darza, o vakare geria MP. Ir jokio streso. Visgi manau, kad maitinami MP vaikai net atvirskciai, jauciasi saugesni.
QUOTE(Kriiste @ 2009 03 10, 23:45)
, kitaip dickis susidarys kazin kokia nuomone apie MP, kaip nepasiekiama reikala, viska kitaip sureiksmins ir gali nuvertint save - nes jam negalima
O del darzelio manau - kad ne MP anksciau reik nutraukt - o vaika veliau i darziuka vest - jei verkia - ne mp kaltas, o tieiog mazius dar nepasirenges but visuomeneje
. Vieniems ta riba 2.5, kitiems gal 2.6. o kitiems ir visi 5 metai
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 03 12, 00:38)
Koks tikslas nebeduot vaikui MP? Iki rudens dar daug laiko, per tą laiką ir maitinimų pamažės, liks keletas. O vaikučiui adaptuotis reiks, imunitetą palaikyt irgi reiks.
Ramiai laukit rudenio. Suderinsit ir darželį ir MP
Sėkmės
Teisingai raso visos mamytes - MP nutraukimas tikrai nepades vaikui greiciau adaptuotis. Mano vyresnieji gavo MP po 13 men, o i darzeli kai pradejo eiti, jau ir pamirse buvo kas tai yra, bet nepasakyciau, kad del to lengviau adaptavosi
Jaunesnis prisitaike lengviau, bet vyresnysis verkdavo vedamas i darzeli vos ne iki mokyklos... Sirdi skaudejo, kankinomes abu - ir jis, ir as, ir aukletojos darzelyje, bet reikejo dirbti, namie sedeti neturejau galimybes, todel teko taikytis... O dabar kai pagalvoju, kad jei buciau ilgiau ji maitinusi MP (beje, tada buvau jauna, nieko neismaniau, todel nujunkiau pagal gydytojos ir mociutes rekomendacijas - pakankamai drastiskai - dar ilgai jis verkdavo kiekviena diena ir vakara eidamas miegoti, nes jam budavo sunku paciam uzmigti). Todel dabar su dukriuke tikrai nedarysiu tokios klaidos - po ilgu svarstymu ir info paiesku, nusprendziau kad kaip bus, taip - maitinsiu tol, kol dukra pati nuspres, kad jai nebeireikia, arba bent jau pavyks nujunkyti ramiai, be stresu. Ir tu maitink ramiai, jei tik matai, kad vaikui reikia tavo pienuko, ir nesikrimsk - didele tikimybe, kad be MP jis jaustusi dar blogiau