Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Jura_j @ 2009 03 09, 11:56)
Tai barskius vyresnioji jau seniai uzurpavo  biggrin.gif  Ciulptukas irgi laaaabai geidziamas objektas, bet neperku specialiai jai, manau, kad to butu per daug. Tik va su tuo pienuku.. Zinau, kad sveika, bet tikriausiai neperlipsiu per save..  blush2.gif  Ir nusitraukinet kazkaip nenoriu..
Galvojau, gal bus mamyciu, kurios taip dare arba ne ir papasakos, kodel  4u.gif

nu nezinau, MB sunus, 10 metu, irgi kai mate kaip zindau ir is kitos kruties pienas lasa tai sako - o gali i puoduka prilasint, noriu paragaut. Nu ir prilasinau, paragavo, sake visai nieko lotuliukas.gif man tai kazkaip jokiu blogu asociaciju tai nesukelia, manau tam vaikui irgi jokios zalos nepadariau. Be to taviskei gi ne 10 metu ir tai TAVO vaikas. As duociau, cia tik visuomenes suformuoti stereotipai. Beje savo pieno tai as esu ragavus, tikrai visai nieko, nu saldu ir tiek, o ko jau cia gedytis savo kuno. Na, bet visi mes skirtingi ir skirtingu isitikinimu turim...
Atsakyti
Hazel,
tu tikrai ne viena gossip.gif: group.gif:
o tokie aplinkiniai tegul pasilaiko savo komentarus sau mirksiukas.gif

Jura_j,
aš žindau visas tongue.gif
o jei būčiau nujunkiusi, tai labai ramiai pabandyčiau bent truputį ant pusryčių košės įpilti mirksiukas.gif Visgi gryni vitaminai 4u.gif

QUOTE(vitionakas @ 2009 03 08, 00:00)
esu pasiryžusi maitinti vaikutį toliau ir suėjus metukams (nors iš aplinkinių mamyių daug kas iki metų nutraukia maitinimą), daugelio požiūris į tai - vaikas pradeda "įžuliai" elgtis, lenda, drasko mamos drabužius prie svetimų žmonių, prašo krūtinės.... ir pan.  pasidalinkite savo patirtimi, kaip elgiasi jūsų vaikučiai? ar tai tiesa ir neišvengiami tokie vaiko veiksmai, ar tai priklauso nuo pačios mamos auklėjimo??

taip pat, gal kas maitinate ir vedat vaikutį į darželį? esu girdėjusi, kad mp maitinami vaikai sunkiai pripranta prie darželių, nes nesugeba atitrūkti nuo mamos....?

Labas,

Priklauso nuo bendro susitarimo tarp mamos ir vaiko, kalbėjimosi, bendros laikysenos.
Mano dvynukės niekada nelupo mano rūbų, niekada neisterikavo viešumoje. O prašymas kai šalia esa svetimų žmonių tai buvo irgi jų pačių sugalvotas - paimdavo mane už rankų, visiems pamojuodavo "ate!" ir vesdavosi į kitą kambarį. mirksiukas.gif

Irgi netiesa. Nuo kitų dalykų priklauso žymiai labiau.
Manyčiau, kad atvirkščiai - ilgai žindytas vaikas jausis saugesnis, labaiu pasitikės savim. Tad ir priimti kolektyvą jam bus lengviau.
Aišku, kalbu ne apie metinuką, o jau kokių 2,5-3m. vaikiuką. Visgi mano patirtis sako, kad niekada nesiryšiu palikti svetimam žmogui vaiko, kuris dar nemoka papasakoti kas vyko per dieną 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(hazel @ 2009 03 08, 21:56)
Achiu kad esate ir kad ash ne viena  4u.gif  4u.gif  4u.gif

friends.gif as irgi dziaugiuos, kad yra si temele, tada nesijauciu kazkokia ufonaute doh.gif Man paciai atrodo, kad mano 1,5 m. pupa toookia dar mazyte, bet, patikek, tiek sulaukiu kandziu pastabu ir komentaru, kad zindau toki dideli vaika ne tik is visokiu tetulyciu, bet ir is issilavinusiu mamu, kurios pacios augina tokio paties maziaus vaikus. Si temele man kaip atgaiva wub.gif

QUOTE(AusraR @ 2009 03 09, 21:28)
Beje savo pieno tai as esu ragavus, tikrai visai nieko, nu saldu ir tiek, o ko jau cia gedytis savo kuno. Na, bet visi mes skirtingi ir skirtingu isitikinimu turim...

As irgi ragavau, bet man turbut suveike kazkoks stereotipinis atmetimas sioj vietoj doh.gif Skonis tikrai normalus, bet vat kazkaip man keista buvo doh.gif bet jei vyresnis vaikas prasytu paragaut, duociau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgachka: 10 kovo 2009 - 09:16
QUOTE(Jurgachka @ 2009 03 10, 10:15)

As irgi ragavau, bet man turbut suveike kazkoks stereotipinis atmetimas sioj vietoj  doh.gif Skonis tikrai normalus, bet vat kazkaip man keista buvo  doh.gif bet jei vyresnis vaikas prasytu paragaut, duociau.

na ai MP gi skirtas vaikui ne mamai su valgyt, as irgi kosiu nebalinu sau su MP lotuliukas.gif
Atsakyti
Aciu uz padrasinimus 4u.gif Mano atveju ne stereotipai kalti. Na, kazkoks vidinis barjeras yra ir psio.. blush2.gif Gal vaikysteje buvau "pavaisinta" ir nepatiko?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 03 10, 09:37)
na ai MP gi skirtas vaikui ne mamai su valgyt, as irgi kosiu nebalinu sau su MP  lotuliukas.gif

O kodel gi nepabalinus? biggrin.gif mirksiukas.gif mano drauge kol dar zinde, tai likuti nusitraukdavo ir pati isgerdavo, nes jai labai skanu buvo rolleyes.gif As tai cia nieko blogo nematau,karves gi piena geriam mirksiukas.gif Tik kad man paciai kazkaip schmoll.gif rimtai kazoks vidinis barjeras yra.
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2009 03 10, 00:21)
Irgi netiesa. Nuo kitų dalykų priklauso žymiai labiau.
Manyčiau, kad atvirkščiai - ilgai žindytas vaikas jausis saugesnis, labaiu pasitikės savim. Tad ir priimti kolektyvą jam bus lengviau.
Aišku, kalbu ne apie metinuką, o jau kokių 2,5-3m. vaikiuką. Visgi mano patirtis sako, kad niekada nesiryšiu palikti svetimam žmogui vaiko, kuris dar nemoka papasakoti kas vyko per dieną 4u.gif

Deja, negaliu pritarti tavo nuomonei unsure.gif As savo mergina zindziau iki 2.5 metu, tai ji apskritai sunkiai pasilikdavo su kitais zmonemis, tiksliau - visai nepasilikdavo doh.gif Ir i darzeli pratinomes eiti visa pusmeti - su asaromis, klyksmais, isterijomis, rekdavo - "mama, papute". Tas jos "papute" skambedavo kaip "bobute", tai aukletojos nesuprato, kad ji zinduklyte.. verysad.gif Gal tai buvo mano klaida pradeti leisti i darzeli pilnai nenujunkyta vaika, as ja dar maitinau, tai ji, kai pasiimdavau is darzelio, masinoje taip godziai puldavo zisti.. o man jos taip gaila budavo. Nors jau nemaza buvo, 2 metu panelyte unsure.gif Ir pradejo normaliai i kolektyva reaguoti butent tada, jai pilnai nusijunke (beje, pati, tiesiog viena vakara pasake "mamyte,neskanu" ir nusisukusi uzmigo blink.gif blink.gif)
As tai labiau buciau linkusi manyti, kad siuo atveju viskas priklauso nuo konkretaus vaikiuko ir jo charakterio.. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Jura_j @ 2009 03 10, 11:32)
Aciu uz padrasinimus  4u.gif Mano atveju ne stereotipai kalti. Na, kazkoks vidinis barjeras yra ir psio..  blush2.gif  Gal vaikysteje buvau "pavaisinta" ir nepatiko?

as tai irgi kosiu nebalinau MP, pati pora kartu tik paragavau, kai laselis ant kruties pakibes buvo.. ne del kazkokiu "barjeru", tiesiog kazkaip nepagalvodavau apie pienuko naudojima "ne tiesiai is kranelio" ax.gif
Atsakyti
Skaičiau šiandien pasaką apie karvutę, kuri pieno duoda. Mažoji priėjo ir rodo i pūką: va pienas lotuliukas.gif Tai arba aš karvė, arba mama meluoja sekdama ją, nes pieną tai aš duodu ax.gif
Atsakyti
Na o ash MB pienu gydzhiau (pershales buvo) turejau shaldytuve nutraukto pienelio, mazhoji ish buteliuko ne pro kur, o vos ne 200g, tai vyras su bandele ishgere, vakarop sake kad savijauta pagerejo. nei ash nei jis kazhkaip nekompleksuojam. gaila gera daikta gadinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2009 03 10, 13:11)
Deja, negaliu pritarti tavo nuomonei unsure.gif  As savo mergina zindziau iki 2.5 metu, tai ji apskritai sunkiai pasilikdavo su kitais zmonemis, tiksliau - visai nepasilikdavo doh.gif  Ir i darzeli pratinomes eiti visa pusmeti - su asaromis, klyksmais, isterijomis, rekdavo - "mama, papute". Tas jos "papute" skambedavo kaip "bobute", tai aukletojos nesuprato, kad ji zinduklyte.. verysad.gif  Gal tai buvo mano klaida pradeti leisti i darzeli pilnai nenujunkyta vaika, as ja dar maitinau, tai ji, kai pasiimdavau is darzelio, masinoje taip godziai puldavo zisti.. o man jos taip gaila budavo. Nors jau nemaza buvo, 2 metu panelyte unsure.gif Ir pradejo normaliai i kolektyva reaguoti butent tada, jai pilnai nusijunke (beje, pati, tiesiog viena vakara pasake "mamyte,neskanu" ir nusisukusi uzmigo blink.gif  blink.gif)
As tai labiau buciau linkusi manyti, kad siuo atveju viskas priklauso nuo konkretaus vaikiuko ir jo charakterio.. mirksiukas.gif

Tai sakai, kad nera gerai leisti i darzeli nenujunkyta mazyli g.gif O as kaip tik maniau, kad dar pratempsiu iki rudens, gal naktinis (mes tik tokiu vis dar maitinames) zindymas suteiks ramybe adaptaciniu periodu (tada jau mums butu 2.2m) g.gif Dabar net nebezinau ka ir galvoti doh.gif

Gal daugiau turit kuri patyrima zindymas ir pradejimas eit i darzeli? g.gif Tai i nauda ar ne? g.gif
Padekit apsispresti ax.gif nes tada jau daba reik baigti iki karstojo metu periodo su visam doh.gif cray.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes! Labai malonu atrasti tokia tema. Skubu ir as issipasakoti.
Na as kazkaip niekada nesusimasciau, kad mano sunus gali buti per didelis MP gerti - dar tik 14 men. Kol viena giminaite paskambinus nepradejo aiskinti, kad neva tai kazkokia gydytoja neisnesiotu naujagimiu skyriaus baisiai nustebo, kad as DAR maitinu TOKIO amziaus vaika doh.gif Na as aisku issakiau savo nuomone apie tos gydytojos kompetencija...
Ir apskritai, kodel musu visuomeneje i viska, kas naturalu, ziurima kreivai:
- maitinti vaikstanti vaika - nenormalu
- auginti be sauskelniu - kvaila ir nepatogu
- mokintis vaikscioti be batuku - nesveika
- nesioti vaika - lepinti
ir t.t. ir pan.
As tai esu tos nuomones, kad reikia kuo daugiau artumo vaikui dabar, kol jis dar prisileidzia. Tuoj rankos nebeduos eidamas, po to ant ranku nepaimsi, o kai bus paauglys, is viso 10 sakiniu per diena pasakys verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Pentarda @ 2009 03 11, 00:08)
Tai sakai, kad nera gerai leisti i darzeli nenujunkyta mazyli  g.gif O as kaip tik maniau, kad dar pratempsiu iki rudens, gal naktinis (mes tik tokiu vis dar maitinames) zindymas suteiks ramybe adaptaciniu periodu (tada jau mums  butu 2.2m)  g.gif  Dabar net nebezinau ka ir galvoti  doh.gif

Gal daugiau turit kuri patyrima zindymas ir pradejimas eit i darzeli? g.gif  Tai i nauda ar ne? g.gif
Padekit apsispresti ax.gif  nes tada jau daba reik baigti iki karstojo metu periodo su visam doh.gif  cray.gif

As visgi sutikciau su ta nuomone, kad tai priklauso nuo vaiko asmenybes. Kitas ir be MP darzelyje nenori likti ir istisai verkia.
Mes dar i darza neinam, bet pas senelius lieka be manes ramiai. Ir jokio MP nereikia.
Pazistu mergaite, kuriai 2.5 metu, vaiksto i darza, o vakare geria MP. Ir jokio streso. Visgi manau, kad maitinami MP vaikai net atvirskciai, jauciasi saugesni.
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2009 03 11, 01:08)
Tai sakai, kad nera gerai leisti i darzeli nenujunkyta mazyli  g.gif O as kaip tik maniau, kad dar pratempsiu iki rudens, gal naktinis (mes tik tokiu vis dar maitinames) zindymas suteiks ramybe adaptaciniu periodu (tada jau mums  butu 2.2m)  g.gif  Dabar net nebezinau ka ir galvoti  doh.gif

Gal daugiau turit kuri patyrima zindymas ir pradejimas eit i darzeli? g.gif  Tai i nauda ar ne? g.gif
Padekit apsispresti ax.gif  nes tada jau daba reik baigti iki karstojo metu periodo su visam doh.gif  cray.gif

Jooo, mane irgi domintu sis klausimas g.gif Nes planuoju saviski nuo rudens i darza paleisti... KAzkaip cia susigluminau pasiskaicius doh.gif
Bet gi va pvz Aiste kiek skaiciau, tai leidzia i darzeli ir viskas ok rolleyes.gif ar ne?
Atsakyti