Labukas, seniai bebuvau įlindus čia
Šaunuolė, AusraR, esi...Dvynius maitinti iki to laiko, ogogo. Mano panele panašaus amžiaus, todėl ir seku tave kaip tau sekasi Aišku gerąja prasme
Va, o mano dukrytė tik vieną kartą begeria mp vakarais. Aš pati stengiaus po vieną kartelį nuimti, kol iš beglaybės maitinimų gavosi vienas. Naktį iš viso nebeduodu, bet žiūriu, kad jai jau ir nebereikia...
Tai, va, Ausra R, stenkis po vieną maitinimą nutraukt, po 2 savaičių vėl, kol sumažės maitinimų skaičius, ir krūtinei bus lengviau po truputį atprasti nuo pienelio
QUOTE(letuciux @ 2009 07 06, 23:56)
Sveikutės,
maitinamės mes dar, ir jau Didysis daugiau iš pavydo paprašo, šiaip rimtai reikia pietų miegui, o naktį pats užsimigdo. Man vis vien liko, nors ir pagimdžiau, tas jausmas, kad ilgai negaliu didžiojo maitinti, kažkaip ilgiau nei 15 min. mane pradeda erzinti... supykstu, ko jis neužmiega ir panašiai. Gal ir jo žindimas po 10 min. pasikeičia, nežinau. paprastai jei sako, noriu daug, tai reiškia, max 5-7 min. ir po to pats paleidžia. Ilgiau nei 15 min. teko tik kelis kartus maitinti, kai migdėsi (bet vis vien neužmigo).
maitinamės mes dar, ir jau Didysis daugiau iš pavydo paprašo, šiaip rimtai reikia pietų miegui, o naktį pats užsimigdo. Man vis vien liko, nors ir pagimdžiau, tas jausmas, kad ilgai negaliu didžiojo maitinti, kažkaip ilgiau nei 15 min. mane pradeda erzinti... supykstu, ko jis neužmiega ir panašiai. Gal ir jo žindimas po 10 min. pasikeičia, nežinau. paprastai jei sako, noriu daug, tai reiškia, max 5-7 min. ir po to pats paleidžia. Ilgiau nei 15 min. teko tik kelis kartus maitinti, kai migdėsi (bet vis vien neužmigo).
Sveikinu su dar vienu seimos nariu
QUOTE(AusraR @ 2009 07 07, 22:17)
o man zinokit kuo toliau tuo labiau pradeda atsibosti....Nojus visai isprotejo, kabo ant papu istisai...o tokiam vaikaui jau reikai gi ir pasauli pazinti, tai jis su visu papuiu sugalvoja pasisukti kur, ojojoj kaip suskausta...nebenoriu jau as maitinti....migdosi jie abu ant papuliu, po koki pusvalandi kabo kaip minimum....atkenciu, bet jokio dziaugsmo nebejauciu.....nu skauda man...gal kas patarsit ka nors....kaip kitaip migdyt gal...o gal nebeduot taip daznai...siandine bandziau neduoti, tik ryte, o paskui iki pietu miego ne. Tai taip ir pralakste is paskos rekdamas.....nesamone kazkokia....zinoma, gal toks periodas gal reik pralaukt, bet kad tai tesiasi jau metus ir tuoj bus du menesiai !!! jis visada toks !!!
Pavargai, mamyte as budavau labai daug lauke su dukryte, lauke jai maziau papuliai rupedavo. Kadangio rengiausi auklei,tai kazkur nuo tokio amziaus, kaip dabar taviskiai , pradejau dienos miegeliui migdyti vezimuke - uzsupuodavau ir viskas. per pora menesiu prisipratinom dienos metu zisti tik is ryto, man grizus is darbo ir pries miegeli Laikykis jei Tau zindymas tapo kancia, kazka tikrai reikia kesiti....
tai vat ir as sakau, reikia kazka keisti, tik ka ir kaip....sumazinti maitinimu skaiciu...na sakau, pabandziau vakar neduoti iki pietu....tai ir reke visa laika...jokie ziadimai, laukas irpan jam negaliojo.....dar noreciau atsisakyti naktiniu maitinimu....tik kaip ta padaryt....neduot ir tiek? nes jau tikrai nebegaliu...is kitos puses dabar gal ir nera tinkamas laikas, nes esu labai susinervinusi paskutines dienas, o vaikai ta jaucia ir jiems neramu matyt....reik palaukt kol pati nusiraminsiu...gal...o gal ir nereik...nebezinau, bet sitaip neimanoma....gal jiems ir dantys kokie dygsta bet jie atsikelia ir vaiksto rekdami visa diena. AS nieko nebegaliu pasidaryt, neti tulika ar dusa nueit negaliu...einu aisku, bet kol as ten visa laika rekia net namai skiriasi....baigiu nuprotet....
Man atrodo, kad metinukai yra dar visai mažyliai, nepamiršk, kad tau reikia rupintis dvyniais, tai ir žindymas labiau vargina. Mano pupyte iki šiol daug žindo, aš laikau tai norma, kadangi ji dar ir kitą maistą neblogai valgo, aš nepergyvenu. Laikykis tau dabar tenka daugiau įdėti, bet manau atgausi daugiau džiaugsmo ir dabar ir kai mažiukai paaugs
QUOTE(skorpea @ 2009 07 07, 20:14)
bet jug ne iki pirmos klases,viskas turi buti su protu
maitinau iki 2m ir tuo dziaugiuos ir palaikau kitas mamytes
SOS mamos padekit - pati jau uzauginau viena vaikiuka ir ismaitinau iki metu, o stai su antruoju nebezinau ka ir daryti -zindo iki 7 menesio normaliai, ir staiga grauzt papus pradejo - visai zaizdom nuejo.... o ir paciumpa ne kaip naujagimis - staugt galima. Dantu dar neturi, nuo ko cia taipp? Gal kam buvo? Negi daba mest zindyti jei kas paguostu, kad praeis ir sis etapas - kenteciau, bet jei tai ir toliau tai ne kas.....
QUOTE(AusraR @ 2009 07 08, 10:03)
tai vat ir as sakau, reikia kazka keisti, tik ka ir kaip....sumazinti maitinimu skaiciu...na sakau, pabandziau vakar neduoti iki pietu....tai ir reke visa laika...jokie ziadimai, laukas irpan jam negaliojo.....dar noreciau atsisakyti naktiniu maitinimu....tik kaip ta padaryt....neduot ir tiek? nes jau tikrai nebegaliu...is kitos puses dabar gal ir nera tinkamas laikas, nes esu labai susinervinusi paskutines dienas, o vaikai ta jaucia ir jiems neramu matyt....reik palaukt kol pati nusiraminsiu...gal...o gal ir nereik...nebezinau, bet sitaip neimanoma....gal jiems ir dantys kokie dygsta bet jie atsikelia ir vaiksto rekdami visa diena. AS nieko nebegaliu pasidaryt, neti tulika ar dusa nueit negaliu...einu aisku, bet kol as ten visa laika rekia net namai skiriasi....baigiu nuprotet....
aisku zinok jei pati nervuota esi - tai ir kimba vaikai prie taves, kai as supykus budavau ant ko ir namie zaibai sklisdavo - Milda kazkaip intuityviai ilgiau ir dazniau ant papo kabedavo - matyt norejo isitikint ar ji man vis dar svarbiausia - o as tokiais momentais aisku maziau noredavau tokio kabejimo , ar neturi galimybes palikt abieju kam nors nors porai valandu. Iseik viena pasivaiksciot, i kavine koia ar siaip po skudurynus pasikuist - kad ir nepirkt, jie nemazi - tikrai gali isgyvent tas pora valandu be MP ir taves, o kai grysi - turesiu nauju jegu ir visa kita Kazkaip manau kad tu ne maitint pavargai, o tiesioga pavargai nuo visko, nuo rutinos. Su vienu apsiveli tame paciame sss, o cia du . Tiesiog issireikalauk is artimuju nors keliu valandu is eiles tik sau vienai, iseik viena be seimos kompanijos
AusraR, man irgia trodo, kad ne tiek nuo maitinimo, kiek nuo kasdienybės pavargai. Gi du mažiukai auga. Ui žinau, kas yr du metinukai berniokai.
Man kažkaip padėdavo išėjimas be vaikų kokiom 2-3 valandom, o ir laukan auklė juos išsivesdavo. Tada gi nereik jokio pienuko...
Sunkus tau dabar metas, bet jis praeis, tikrai praeis.
Man kažkaip padėdavo išėjimas be vaikų kokiom 2-3 valandom, o ir laukan auklė juos išsivesdavo. Tada gi nereik jokio pienuko...
Sunkus tau dabar metas, bet jis praeis, tikrai praeis.
Ta mamytė kur rašė kad iki pirmos klasės maitina, tai, greičiusiai, tiesiog pasijuokimui parašė.. Pažiūrėjau jos kitas žinutes, mėgsta nesąmones rašinėti
Maniškė dabar per parą mp gauna 3kart. Paryčiais, vakare prieš miegą ir prieš pietų miegą. Tokia situacija mus abi tenkina, tai kokius 2-3 mėn, manau, nieko nekeisim. Vėliau bandysiu dar kokį 1 kartą nuimti
Maniškė dabar per parą mp gauna 3kart. Paryčiais, vakare prieš miegą ir prieš pietų miegą. Tokia situacija mus abi tenkina, tai kokius 2-3 mėn, manau, nieko nekeisim. Vėliau bandysiu dar kokį 1 kartą nuimti
QUOTE(Night @ 2009 07 08, 12:26)
Ta mamytė kur rašė kad iki pirmos klasės maitina, tai, greičiusiai, tiesiog pasijuokimui parašė.. Pažiūrėjau jos kitas žinutes, mėgsta nesąmones rašinėti
o kaip tu naktinius maitinimus nuemei?
maniskiai kazkaip istvere be pienelio iki pietu. daviau siaip atsigert arbateles. Na bandysim taip ir toliau, nes manau is manes gana to maitinimo pagal poreiki ir taip jau visi neatsistebi kad tiek ilgai ismaitinau. Maitint as galiu dar ilgai, bet butent maitint o ne papint visa diena !!
QUOTE(AusraR @ 2009 07 08, 12:53)
o kaip tu naktinius maitinimus nuemei?
Na aš tiesiog ėmiau ir nebedaviau vieną naktį. Biški verkė, bet maniau, kad bus baisiau. Antrą naktį dar lengviau buvo. O trečią naktį ir nebeatsibudo
o del to poilsio tai...na neturiu as kam viaku palikt...MB be darbo, visas uzsidepresaves...jei palieku vaikus tai tik kur i parduotuve nulekt ar pas daktara....nes gi jam blogai, viska skauda ir nuotaikos ner...nesakau, isleidzia, bet jei eiciau taip va savo malonumui i kavine tai ne velnio neisleistu....aukles samdyt kai abu namie esam kazkaip nekyla rankos....be to viaaki su aukle nebus, vistiek reiks laiko priprast, o to laiko ner, nes mes pora dienu vilniuj pabunam ir i kaima vel...gal nuo rudens kazka galvosim jei finansai leis....na yra dar zinoma mano mama, bet cia kita sneka.....
***** kaip pykstu ant mamos tai negaliu....ji jau taip nekencia MB kad baisu...o nuo to tik man blogai....bjauriausia kad prisidengia gerais norais, atseit man gero nori ir niekaip jai neina isaiskint kad mes JAU SEIMA ir kitaip nebus ir nuo jos nesutarimo su MB tik man sirdele skauda, niekam daugiau.....ir siaip kazkaip skaudu pripazint kad mama sensta jau...darosi pikta ir itari...visur mano priesus....zodziu, gyvenimas smagus, tevas pasikore motina baigia nukvakt....smagu...ai, dar MB depresuotas visas....o as net nusikeikt ar papykt ar pazliumbt negaliu normaliai, nes gi vaikai...reik ziuret tvarkyt ir tt.....
***** kaip pykstu ant mamos tai negaliu....ji jau taip nekencia MB kad baisu...o nuo to tik man blogai....bjauriausia kad prisidengia gerais norais, atseit man gero nori ir niekaip jai neina isaiskint kad mes JAU SEIMA ir kitaip nebus ir nuo jos nesutarimo su MB tik man sirdele skauda, niekam daugiau.....ir siaip kazkaip skaudu pripazint kad mama sensta jau...darosi pikta ir itari...visur mano priesus....zodziu, gyvenimas smagus, tevas pasikore motina baigia nukvakt....smagu...ai, dar MB depresuotas visas....o as net nusikeikt ar papykt ar pazliumbt negaliu normaliai, nes gi vaikai...reik ziuret tvarkyt ir tt.....