Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(IgLi @ 2009 06 05, 16:04)
Maitina, bet paprastai pieno mazeja ir kinta sudetis. O vaikai labai skirtingi, gali nebepatikti. Turiu pavyzdi, mano drauge pastojo kai suneliui buvo 8 men., tai iki 9 men. ismaitino, nes pienas baigesi ir vaikas kruties nebenorejo. Cia viena nescia mamyte irgi buvo rasiusi, kad vaikelis nebenori, nors pieno dar buvo. Taip, kad pastojus paprastai greitai ir baigiama maitinti, nes organizmas ima ruostis kitos gyvybes ismaitinimui.

Labas, koleges 4u.gif
Aš pastojus dukrą dar keturis mėn išmaitinau, bet paskutinį mėn. ten jau pas mane ne pienas, o priešpienis buvo. Matyt tas mažei ir nepatiko, nes galiausiai pati nustojo prašyt. O gaila.... Labai norėjau ją ilgiau išmaitint....

Sūnui dabar jau va dešimt mėnesiukų bus, bet dar nė minty nėra nutraukt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ninna_Ricci: 16 birželio 2009 - 10:57
QUOTE(Natuke @ 2009 06 08, 00:55)
kaip sekėsi šeštadienį?

QUOTE(Jurgachka @ 2009 06 08, 11:48)
Sauniai laikesi maziukas  thumbup.gif kaip kita naktis praejo?

Sveikos, mamaytes smile.gif
Taigi, kita naktele viskas buvo taip pat. Ismiegojo visa nakti neprabudes thumbup.gif . Gal jau jo amzius toks 2,8m., gal jau tiesiog supranta, kad kai mamos nera tai ir pienuko nera... Kai nuvaziavom sestad., tai jis miegojo pietu miegelio. Kai atsikele, atsisedo pas mane ant keliu, apsikabino mane ir teti wub.gif biggrin.gif Ir taip stipriai glaudzia wub.gif Sako " mama, tete mam." Reiskia, kad mes esam jo lotuliukas.gif wub.gif . Atsitrauke, paziurejo i krutine, lyg norejo ieskoti pienuko, bet vel prisiglaude, pasimylavom ir jis tada pradejo vedzioti mus, rodyti ir pasakoti ka veike kaime biggrin.gif .
Zodziu nesuprantu kaip, bet kazkaip viskas gerai. Vakare, kol vaziavom namo, tai jau masinoje paprase pienuko, o paskui dar namie pries miegeli smile.gif. Jis toks mielas maziuliukas wub.gif bet matyt jau auga, nes jau sako ko nori ir neverkia, kai manes nera salia... seip tai dziaugiuosi, nes rudeni i darziuka eisim, tai vis nerimavau kaip bus, kai jis vis dazniausiai tik su manimi buna. Bunam visur ir daug, bet visur gi su mama, o cia dabar ir be mamos buna ir viskas gerai smile.gif . Seip tai dar jam labai daug reiskia pussesere, jai 9metai, tai jie ir miega vienas salia kito, va vakar vel isvaziavo i kaima abu su seneliais, o pries isvaziuojant nuo pirmad. ji buvo pas mus, tai laaaaaabai jau jam patinka su ja smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte 29 @ 2009 06 19, 09:07)
Kai atsikele, atsisedo pas mane ant keliu, apsikabino mane ir teti  wub.gif  biggrin.gif  Ir taip stipriai glaudzia  wub.gif  Sako " mama, tete mam." Reiskia, kad mes esam jo  lotuliukas.gif  wub.gif .

Kaip miela wub.gif Kokie tie musu maziukai yra meiluciai, svelnuciai ir kaip greitai auga...Saunu, kad taip viskas puikiai pasiseke thumbup.gif pamatysit, ir darzelyje pritaps lengvai sunelis 4u.gif
Atsakyti
Sveikos.
O aš vis pastebiu vieną keistą dalyką, ypač rytais: kol aš miegu, vaikas miega, bet tik aš patyliukais bandau išlipti, tuoj pat užpelinguoja biggrin.gif Beveik kasryt kai aš pabundu, tai dažniausiai ir ji akis pramerkia, paskui kartais "pasipieninus" vėl užmiega smile.gif Miegame skirtingose lovose, tik jos lovytė pristumta prie mūsų, bet vat miego ciklai susiderinę doh.gif O ryte atsigėrus MP išeina į savo lovą toliau miegoti, pas mus nebepasilieka, paskelbė nepriklausomybę biggrin.gif Bet aš labai džiaugiuosi, kad naktinio MP neliko blush2.gif
Atsakyti
Laba,

norėčiau pasitarti,
šią vasarą su mažėm susitarėm, jog Mp bus tik namuose, o pas senelius schmoll.gif (dėl psichologinio klimato, nusibodo smerkimai).
Tai vat, kai buvo 1-2 dienų viešnagės, tai normaliai viskas praėjo. o dabar savaitės išvyka gavosi, biškį bandė prašytis pirmą vakarą, bet dabar jei ką, tai pasako, "mes jau didelės".
Tik vat galvoju - o kai grįšim namo, kaip elgtis unsure.gif laukti kol paprašys, ar pasiūlyti?
Aš norėjau sulaukti natūralaus atjunkymo, kuomet vaikui ateina laikas. O vat dabar ar nesigaus priverstinis, kaip aplinkinių spaudimo pasekmė?
Rezultatas tai gal ir tas pats - vaikai ilgai žindyti, amžius atjunkymui irgi tinkamas, metų laikas palankus, bet vat motyvas tarsi kirminukas tupi.....

O gal visgi taip ir turi būt? Juk dėl įvairių priežasčių tas ryšys jau pasibaigia, kartais savaime natūraliai, kartais dėl įvairiausių aplinkybių.....

Būsiu dėkinga už nuomones, komentarus, palaikymą ar pasidalinimą 4u.gif
Atsakyti
o as va pamirsau pasidziaugti - gavau pagyru is dakarytes kad vis dar maitinu. Sake kad nerealiai pasiseke mano vaikams ir kad mane i raudonaja knyga rek irasyt lotuliukas.gif ir dar kas labiausiai nustebino - uosvis mano sako - kaip gerai kad ji maitina, gi vaikam ir vitaminai ir ramybe smile.gif o mano mama nepalaiko...jai mat atrodo kad jie mane isciulps.....
Atsakyti
QUOTE(Double Latte @ 2009 06 23, 00:36)
Būsiu dėkinga už nuomones, komentarus, palaikymą ar pasidalinimą  4u.gif

Kazkaip sunku kazka ir pakomentuot. manau, jautri ir mylinti mama geriausiai jaucia, kas jos vaikuciams geriausia. Jei dukrytem nebus didelio streso, jos pacios neprasys, gal tai ir bus tas tinkamiausiais laikas nujunkyti g.gif o jei dar prasys, tai gal duok pienuko ir lauk to laiko kada pacios atsisakys MP g.gif

QUOTE(AusraR @ 2009 06 23, 09:03)
o as va pamirsau pasidziaugti - gavau pagyru is dakarytes kad vis dar maitinu. Sake kad nerealiai pasiseke mano vaikams ir kad mane i raudonaja knyga rek irasyt  lotuliukas.gif ir dar kas labiausiai nustebino - uosvis mano sako - kaip gerai kad ji maitina, gi vaikam ir vitaminai ir ramybe smile.gif o mano mama nepalaiko...jai mat atrodo kad jie mane isciulps.....

Tikrai esi saunuole 4u.gif Ir uosviukas Tavo koks fainas bigsmile.gif Vis pagalvodavau apie Tave- kazin kaip sekasi su dvynukais wub.gif Kaip su maisteliu? Valgo jau nuo jusu stalo? neitikinot savo maistuko valgyt? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgachka: 23 birželio 2009 - 09:41
QUOTE(Jurgachka @ 2009 06 23, 10:40)
Kazkaip sunku kazka ir pakomentuot. manau, jautri ir mylinti mama geriausiai jaucia, kas jos vaikuciams geriausia. Jei dukrytem nebus didelio streso, jos pacios neprasys, gal tai ir bus tas tinkamiausiais laikas nujunkyti  g.gif o jei dar prasys, tai gal duok pienuko ir lauk to laiko  kada pacios atsisakys  MP g.gif
Tikrai esi saunuole  4u.gif Ir uosviukas Tavo koks fainas  bigsmile.gif Vis pagalvodavau apie Tave- kazin kaip sekasi su dvynukais  wub.gif Kaip su maisteliu? Valgo jau nuo jusu stalo? neitikinot savo maistuko valgyt?  smile.gif

nu zinok valgo. Iki metu saziningai virdavau jiems koses atskirai, paskui meciau ta reikala nes vistiek kosiu jie nebevalge. Lindo i musu lekstes ir valge musu maista. Tai teko sumazinti druskos, ismesti puse prieskoniu ir dabar valgom visi is vienos lekstes smile.gif megsta sriubas, nemegsta mesos smile.gif nemegsta trinto maisto. Jei sriuba patrinu sakute, daznai nevalgo. Jiems turi but gabalai. viskas butu gerai, bet Arijus nelabai kramto tu gabalu, patrina biskiuka ir ryja, tai sakau gal ner labai ?
Atsakyti
QUOTE(Double Latte @ 2009 06 23, 00:36)

manau, pati mamytė jaučia, kas vaikams geriausia mirksiukas.gif pritariu Jurgachka, kad jei vaikai prašys dar mp, tai ir duok, kad nesijaustų spadžiami. sėkmės jums 4u.gif
aš taip pat jau kartais išgirstu replikų, kad tiek ilgai maitinu, bet man vienodai šviečia tokios nuomonės biggrin.gif aš pati dar nesu susitaikius su mintim, kad nutraukti maitinimą, o ką bekalbėti apie skruzdeliuką wub.gif tikiuosi, kad jis pats su laiku atsisakys, taip kaip atsisakė dienomis mp nuo 10 mėn
Atsakyti
Double Latte, lengva būt paskayti - nesijusk blogai dėl tokios pabaigos maitinimo. Bet gal jums tai yra tinkamas būdas pabaigai? Su kiekvienu gi gaunasi kitaip... Man pvz natūralios pabaigos nebuvo nei su pirma, nei su antru (nežinia kada jie ten būt patys atsisakę). Manau dvynukų maitinimą irgi baigsiu aš, o ne jie patys (bo ir nėščios maytės MP labai skanu jiem)...
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 06 23, 10:56)
viskas butu gerai, bet Arijus nelabai kramto tu gabalu, patrina biskiuka ir ryja, tai sakau gal ner labai ?

g.gif nezinau, Elena irgi rydavo gabalais, paskui viskas iseidavo i pampersus doh.gif maniske irgi nemegdavo trinto maisto schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Double Latte @ 2009 06 23, 01:36)

Vasarą nerekomenduojama nutraukt žindymo. Dabar misliju, kad gal tokia rekomendacija aktualesnė metų neturintiems.
O dėl sprendimo ir apsisprendimo- svarbiausia, kad abiems pusėms būtų priimtina mirksiukas.gif
Nepaskubėk 4u.gif
Atsakyti