supratu ko mamyte verkia, man irgi labai gaila buvo nustot maitint, nors beveik iki 2 metuku ismaitinau mp. atrode pradzioje kad kazkoks ypatingas rysys su vaiku dingsta, bet taip gi nera jiems lygiai taip pat reikia musu meiles ir artumo toliau augant ir savarankiskejant
QUOTE(linabalt @ 2009 06 02, 23:15)
O man su visais atsirado 4-6 men... Kazkaip anksti, lyginant su kitoms, nors maitinau visus ilgai - berniukus po 13men, o mazaja vis dar
čia labai skirtingai su tom mm... man atsirado, kai po gimdymo praėjo 2,5 mėn. o maitinu iki šiol. nuo 10 mėn tik pradėjau dienom nemaitint. tai nesupratau, kodėl man taip anksti
QUOTE(AusraR @ 2009 06 03, 14:33)
tai kad dauguma mamyciu ir pastojusios sekmingai maitina. Na es gal dar ir palauksim su pastojimu, nors siaip tai nesisaugom....nes kazkiap as galvoju kad ner sansu pastoti dar bet jei gautusi labai nesupykciau
Maitina, bet paprastai pieno mazeja ir kinta sudetis. O vaikai labai skirtingi, gali nebepatikti. Turiu pavyzdi, mano drauge pastojo kai suneliui buvo 8 men., tai iki 9 men. ismaitino, nes pienas baigesi ir vaikas kruties nebenorejo. Cia viena nescia mamyte irgi buvo rasiusi, kad vaikelis nebenori, nors pieno dar buvo. Taip, kad pastojus paprastai greitai ir baigiama maitinti, nes organizmas ima ruostis kitos gyvybes ismaitinimui.
Papildyta:
QUOTE(vitionakas @ 2009 06 05, 13:49)
čia labai skirtingai su tom mm... man atsirado, kai po gimdymo praėjo 2,5 mėn. o maitinu iki šiol. nuo 10 mėn tik pradėjau dienom nemaitint. tai nesupratau, kodėl man taip anksti
Cia priklauso ir nuo maitinimo daznumo. Tarp mano maitinimu nebuvo poros val. pertrauku, ir dar naktimis maitindavau kas 3 val., o kai suejo metukai, dar men, pries tai, jau skirtumas budavo ir 4-5 val., tai mmm ir atsirado.
O del kelimosi naktimis ir maitinimo krutimi padariau isvadas, kad ko gero, to rysio nera. Nes maniski ir toliau maitinu, aisku, jau ne taip daznai, bet dienomis 3k., o nakti eme ismiegoti ir diena jau po viena karta miega, paprastai. Aisku, pasitaiko visko, bet jau po truputi ima nusistoveti naujas rezimas. O as galvojau, kad jis priprates prie kruties, bet nieko panasaus. Dabar galeciau laisvai ir diena nemaitinti, nepasigestu. Na, bet dar maitinu, nors tikslo labai ilgai maitinti neturejau ir neturiu. Viskas pagal situacija.
Mano tokia nuomone, kad vaikui paprasciausiai dabar susitvarke poilsio/budravimo rezimas. Kitiems vaikams susitvarko jau 4-6 men., kitiems apie metukus, o daliai vaiku iki 2-3 m.
pritariu nuomonei, kad naktinis kėlimas nelabai turi ryšį su maitinimu mano draugė nutraukė matinimą 8 mėn tikėdamasi, kad mažiau naktį kelsis, bet nieko panašaus, kaip kėlėsi taip jau beveik 2 metai naktimis neduoda ramybės
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 01, 18:31)
Per nakrį daugiau nesu palikus (tik šis sykis dviejų naktšžų ir trijų dienų buvo, naktim neramiai miegojo, pasakojo, kad neverkė, bet liūdėjo)
Jei paliktas pas senelius iki vėlaus vakaro- užmigdo nesunkiai.
Jei paliktas pas senelius iki vėlaus vakaro- užmigdo nesunkiai.
QUOTE(AusraR @ 2009 06 01, 19:21)
as esu palikus ne tai kad nakciai, bet buvo taip kad gulejom ligoninej su Nojuku, o Arijukas buvo su mano mama musu namuose per nakti. Tai sake supt reikejo daznai, bet miegojo, apie 5 tik jau nebeuzsisupo, atsikele, isgere palikta pieneli ir toliau miegojo. Bet jau kai grizau tai prisiklijaves buvo kokias dvi savaites.....
Na va, papasakosiu, kad mano vaikiukas isvaziavo i kaima su mociute ir seneliu ketvirtadienio popiete. Atsisveikino su manimi, as jam pries tai vakare ir pries isvaziuojant aiskinau, kad mamyte vakare neatvaziuos, atvaziuos kita diena, reikes vakare eiti miegoti su mociute ir seneliu ir pusesere. Ji srimtai i mane ziurejo, kai kalbejau ir pasake "tep" . Na, zodziu vakare mama paskambino ir pasake, kad vaikas uzmigo 22.30val. malesi, knygute varte, mociute jam skaite ir pan... aisku pries tai nenorejo gultis, lyg verkti norejo, nuliudo ir sako "mama, tete, mama tete". Bet visi ji ten nuramino ir jis ramiai uzmigo. Ryte as jau skambinau kaip miegojosi klausti ir ka gi, ismiegojo ramiai visa nakti iki 8val.!!!! .
Vakare norejom vaziuoti pasiimti, nes as jau laaaaabai jo pasiilgau, net nezinau ka veikti namuose, net gatveje vaikscioti nemoku, juk visalaik jis buvo su manim, tik viena karta nakvojo kaime per visa laika. Bet mama, sako, kad rytoj bus geresnis oras, tegu dar pabuna, o rytoj sestad, tai ir vyras laisvas, atvaziuosit diena... Tai va, ziuresim kaip jam si naktele praeis... Tikiuosi, kad gerai, kaip ir ana ramiai .
O isleidau i kaima, todel, kad jau jis tik apie kaima ir tekalba, jau taip nori, kad kur ten tik senelio masina pamato, tai nespejam suziuret jau sedi ir sako "brrrrn kaman.." Rytoj jau busim su savo pupuliuku Ziuresim kaip jis elgsis, nes gi vakarais ir rytais gerdavo MP. Na, manau, kad jis tai jau tikrai nepamirs
QUOTE(IgLi @ 2009 06 05, 15:04)
Maitina, bet paprastai pieno mazeja ir kinta sudetis. O vaikai labai skirtingi, gali nebepatikti. Turiu pavyzdi, mano drauge pastojo kai suneliui buvo 8 men., tai iki 9 men. ismaitino, nes pienas baigesi ir vaikas kruties nebenorejo. Cia viena nescia mamyte irgi buvo rasiusi, kad vaikelis nebenori, nors pieno dar buvo. Taip, kad pastojus paprastai greitai ir baigiama maitinti, nes organizmas ima ruostis kitos gyvybes ismaitinimui.
Na, mano atveju tiek dukra maitinosi iki brolio gimimo, tiek dvynukai dabar sėkmingai savo pieną pasiima ir nė nemano baigti. Tokių pavyzdžių ui daug yra. O organizmas puikiai prisitaiko ir prie kelių maitinimo.
Sveikos
nors mano dukrytei dar nera metuku, aplinkiniai jau ragina atpratinti, sako, kad dukryte jau didele ir reiktu nutraukti. as tai tikrai pasiruosus ja zindyti ilgai, noreciau netgi iki kokiu 2 metuku
nors mano dukrytei dar nera metuku, aplinkiniai jau ragina atpratinti, sako, kad dukryte jau didele ir reiktu nutraukti. as tai tikrai pasiruosus ja zindyti ilgai, noreciau netgi iki kokiu 2 metuku
labas mamytes,nors as negaliu irgi pasidziaugti ilgu maitinimu,bet noriu nors pasigirti,kad leliuka planavau maitint iki metuku,bet va dabar jau nuomone pasikeite tai net nebzinau kada cia baigsim gardziuotis pieneliu beje dabar mums 10 menesiuku ir kelios dienytes
QUOTE(mamyte 29 @ 2009 06 05, 23:23)
Na va, papasakosiu, kad mano vaikiukas isvaziavo i kaima su mociute ir seneliu ketvirtadienio popiete. Atsisveikino su manimi, as jam pries tai vakare ir pries isvaziuojant aiskinau, kad mamyte vakare neatvaziuos, atvaziuos kita diena, reikes vakare eiti miegoti su mociute ir seneliu ir pusesere. Ji srimtai i mane ziurejo, kai kalbejau ir pasake "tep" . Na, zodziu vakare mama paskambino ir pasake, kad vaikas uzmigo 22.30val. malesi, knygute varte, mociute jam skaite ir pan... aisku pries tai nenorejo gultis, lyg verkti norejo, nuliudo ir sako "mama, tete, mama tete". Bet visi ji ten nuramino ir jis ramiai uzmigo. Ryte as jau skambinau kaip miegojosi klausti ir ka gi, ismiegojo ramiai visa nakti iki 8val.!!!! .
Vakare norejom vaziuoti pasiimti, nes as jau laaaaabai jo pasiilgau, net nezinau ka veikti namuose, net gatveje vaikscioti nemoku, juk visalaik jis buvo su manim, tik viena karta nakvojo kaime per visa laika. Bet mama, sako, kad rytoj bus geresnis oras, tegu dar pabuna, o rytoj sestad, tai ir vyras laisvas, atvaziuosit diena... Tai va, ziuresim kaip jam si naktele praeis... Tikiuosi, kad gerai, kaip ir ana ramiai .
O isleidau i kaima, todel, kad jau jis tik apie kaima ir tekalba, jau taip nori, kad kur ten tik senelio masina pamato, tai nespejam suziuret jau sedi ir sako "brrrrn kaman.." Rytoj jau busim su savo pupuliuku Ziuresim kaip jis elgsis, nes gi vakarais ir rytais gerdavo MP. Na, manau, kad jis tai jau tikrai nepamirs
kaip sekėsi šeštadienį?
QUOTE(Emilė @ 2009 06 06, 14:17)
Na, mano atveju tiek dukra maitinosi iki brolio gimimo, tiek dvynukai dabar sėkmingai savo pieną pasiima ir nė nemano baigti. Tokių pavyzdžių ui daug yra. O organizmas puikiai prisitaiko ir prie kelių maitinimo.
Savo vaiką maitinau MP beveik iki 2 metų, ir MP gėrė gan dažnai - kokius 5 k per parą. Taigi, kai pastojau, ketinau ir toliau jį maitinti, tačiau antrą nėštumo mėnesį pienas dingo, vaikas pajuto, kad pienuko mažėja, pradėjo MP prašyti praktiškai kas valandą, o po kokios savaitės staiga nustojo prašyti, sakydamas - nėra pienuko.
Tiesiog noriu pasakyti, kad ne visų organizmai vienodi, aš tikrai nebuvau nusiteikusi baigti žindyti vyresnėlį, tiesiog nustojo gamintis pienukas.
QUOTE(mamyte 29 @ 2009 06 05, 23:23)
Na va, papasakosiu, kad mano vaikiukas isvaziavo i kaima su mociute ir seneliu ketvirtadienio popiete.
Sauniai laikesi maziukas kaip kita naktis praejo?
QUOTE(Valisa Vasilisa @ 2009 06 08, 00:16)
Savo vaiką maitinau MP beveik iki 2 metų, ir MP gėrė gan dažnai - kokius 5 k per parą. Taigi, kai pastojau, ketinau ir toliau jį maitinti, tačiau antrą nėštumo mėnesį pienas dingo, vaikas pajuto, kad pienuko mažėja, pradėjo MP prašyti praktiškai kas valandą, o po kokios savaitės staiga nustojo prašyti, sakydamas - nėra pienuko.
Tiesiog noriu pasakyti, kad ne visų organizmai vienodi, aš tikrai nebuvau nusiteikusi baigti žindyti vyresnėlį, tiesiog nustojo gamintis pienukas.
Tikrai, nezinosi, kaip sureaguos organizmas i nestuma...as vis dar viliuosi, kad nedings man pienelis visiskai, nors dukryte kiekviena karta skundzias, kad per greitai baigiais
Kaip faina maitinti didesnį vaiką. Šiandien dukrytė pūko paprašė, aš jai duodu, o ji atnešė lėlę Lėlė irgi valgyti nori