Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Biufka @ 2009 05 15, 09:48)
Žodžiu, aš irgi nerimavau, kaip čia bus, kai teks visai dienai išsiskirti su vaiku (kaip ir tos dabar nerimaujat, kurioms vaikučiai pradės eiti į vaikų darželius), o žiūriu, kad visai neblogai susitvarkom. rolleyes.gif

Aš aš dabar nerimauju - kitą savaitę dvynukai su aukle pasilieka visai dienai. unsure.gif Labai nenoriu darban, maži man jie dar, bet nėr kol kas kitos išeities... Na, tikiuos išgyvens iki vakaro be manęs ir MP (gaudavo po pietų miegelio)...
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 05 15, 12:52)
Aš aš dabar nerimauju - kitą savaitę dvynukai su aukle pasilieka visai dienai.  unsure.gif Labai nenoriu darban, maži man jie dar, bet nėr kol kas kitos išeities... Na, tikiuos išgyvens iki vakaro be manęs ir MP (gaudavo po pietų miegelio)...

console.gif kaip Tave suprantu ir uzjauciu...man pirmom dienom darbe sirdis krauju sruvo, per asaras monitoriaus nemaciau. nepaprastai sunku atsiskirti, juolab kai sieja tas yptingas zindymo rysys. bet pamatyti, kai grisi namucio, dvynukai atsiims savo duokle, priglausi juos, pamaitinsi,atkursi ta artuma. laikykis 4u.gif Ir papasakok paskui mums, kaip sekesi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 05 15, 13:52)
Aš aš dabar nerimauju - kitą savaitę dvynukai su aukle pasilieka visai dienai.  unsure.gif Labai nenoriu darban, maži man jie dar, bet nėr kol kas kitos išeities... Na, tikiuos išgyvens iki vakaro be manęs ir MP (gaudavo po pietų miegelio)...

Aš ir in darbus einu. Pradžioje ir man neramu buvo, bet tik man.
Aplinka nepasikeis- bus namie, tik su aukle.
Man padėjo pasakojimas vaikui, kad aš eisiu į darbą, grįšiu po pietų miego ir t.t.
Tikrai iki vakaro išgyvens mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 15, 10:30)
Tas tai aišku. Aš gal netiksliai parašiau, ar būtų reali galimybė, pvz.: ar kas vargintųsi mums suteikt atskirą patalpą (jei ne, tai ar galiu kokiu juridiniu dokumentu remdamasi to reikalauti?), ar po to iš vaiko nesijuoks auklėtojos, vaikai.

Visokių darželių yra, bet rast teisingą šiuo atžvilgiu- sudėtinga.
Priklauso nuo darbuotojų požiūrio ir nuo tavęs. Kažkas yra apie MP europos konvencijoj.
O kaip vaikui, kai mama ateina į darželį, pabūna, pamaitina ir išeina? Man trumpi sugrįžimai namo pamaitint- kažin, kaip pavyktų vėl greit išeit g.gif
Gal kas iš mamų su panačia situacija susidūrė??? O gal naują temą apie tai atidaryt???
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 05 15, 20:48)
Visokių darželių yra, bet rast teisingą šiuo atžvilgiu- sudėtinga.
Priklauso nuo darbuotojų požiūrio ir nuo tavęs. Kažkas yra apie MP europos konvencijoj.
O kaip vaikui, kai mama ateina į darželį, pabūna, pamaitina ir išeina? Man trumpi sugrįžimai namo pamaitint- kažin, kaip pavyktų vėl greit išeit  g.gif
Gal kas iš mamų su panačia situacija susidūrė??? O gal naują temą apie tai atidaryt???

Na, mes mažam mieste esam, čia darželiai du, vienas neįgalių vaikučių. O to paprasto darželio direktorė - mano mamos podružkė, tai gal ką sutartume. Dar nežinau, kaip mums viskas susiklostys iki to laiko, gal jau MP nebenorės vyrutis. Bet smalsu, kaip su tokia praktika g.gif
Atsakyti
Labai patiko straipnis thumbup.gif
http://www.delfi.lt/...php?id=22155976
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 05 15, 22:27)

Tikrai straipsnis thumbup.gif thumbup.gif
Ir man patiko smile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Biufka @ 2009 05 15, 10:48)
Gal ir nori, bet kol mamos nemato, tai ir nėra ko paprašyt to pienuko.

Kai mano mažyliui sukako 2 metukai, grįžau vėl į darbą. Galvojau, kaip čia reikės daryt su MP, juk eidamas pietų miego jis dar norėdavo paskanaut pienuko, ir atsibudęs iš pietų miego, o ir šiaip per dieną kartais sumąstydavo pasilepinti.
Na, ir nieko tokio - ryte anksti, apie 4:30-5:00 val. vaikiukas paprašo pienuko, patraukia jo; aš atsikeliu 5:15 val. ir einu į darbą.
Grižtu apie 17 val., ir mažiukas vėl gauna savo porciją pienuko wub.gif
O savaitgaliais jau nori dažniau prie manęs prisiglausti.

Žodžiu, aš irgi nerimavau, kaip čia bus, kai teks visai dienai išsiskirti su vaiku (kaip ir tos dabar nerimaujat, kurioms vaikučiai pradės eiti į vaikų darželius), o žiūriu, kad visai neblogai susitvarkom. rolleyes.gif

Musu vaikiukai skiriasi tik keliom dienom rolleyes.gif
Noriu paklausti ar ir dabar taip maitinat? Einat i darba, o mazylis i darzeli? Ir vis tiek pat pienelio ir dabar gauna kaip raset? Man idomu, nes savo pupuli vesiu i darzeli nuo rudens, tai jam jau bus beveik 3metukai. Dabar maitinu rytais ir vakarais pries miega biggrin.gif wub.gif . O diena jau nuo kovo pabaigos neduodu, iki tol dar valgydavo ir pries pietu miega ir po. Pamazinau, nes irgi galvojau apie darzeli rolleyes.gif. Nezinau ka daryti ar jau baigti maitinti ar ne. Visi jau aplinkiniai, net ir tie, kurie anksciau palaike - sako, kad jau gana, stebisi ir net liepia grieztai nutraukti maitinima, juk jam jau tuoj 3metai, sitoks bernas ir t.t... visokiu komentaru prisiklausau. Kiti santuresni, nekomentuoja taip negraziai, bet ir jau nepritaria, sako, juk jis berniukas, jau gana, ka jis atsimins is vaikystes uzauges? Mamos ... blush2.gif . As taip nemanau, todel dar ir maitinu, beto, kad mazylis labai nori smile.gif wub.gif . Labai meiliai prisiglaudzia, pabuciuoja, sako, kad labai skanu wub.gif wub.gif . Ir kai as jam sakau, kad jau greitai reikes nebegerti pienelio visai, nes tu jau didelis ir stiprus, tai jis man rodo, kad jis tik stiprus, bet nedidelis rolleyes.gif . O rytais as sakau, kad jau gana tiek daug gerti, bus per daug pienelio, o jis sako, ne diaug biggrin.gif
Iki kada jus maitinsite ir kaip jusu maziukas elgiasi, labai nori pienelio?
Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2009 05 15, 13:29)
console.gif kaip Tave suprantu ir uzjauciu...man pirmom dienom darbe sirdis krauju sruvo, per asaras monitoriaus nemaciau. nepaprastai sunku atsiskirti, juolab kai sieja tas yptingas zindymo rysys. bet pamatyti, kai grisi namucio, dvynukai atsiims savo duokle, priglausi juos, pamaitinsi,atkursi ta artuma. laikykis  4u.gif Ir papasakok paskui mums, kaip sekesi  smile.gif

Papasakosiu. Guodžia dar ir tai, kad sesė po pamokų grįžta, o ryte brolis bus (jis po piet mokosi). Vis savų aplinkui matys... O ir du gi jie. smile.gif Čia gal man sunkiausia bus - dičkius abu iki trijų metų auginau, o šitie tokia dar maži atrodo...

QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 05 15, 20:16)
Tikrai iki vakaro išgyvens  mirksiukas.gif

Turės išgyvent. O dar kai žinau, kad tik iki rugsėjo galo dirbsiu, visai įmanoma pasirodo išbūti...

QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 05 15, 20:48)
O kaip vaikui, kai mama ateina į darželį, pabūna, pamaitina ir išeina? Man trumpi sugrįžimai namo pamaitint- kažin, kaip pavyktų vėl greit išeit  g.gif

Aš manau, kad tokie mamos trumpi atėjimai tik blogiau vaikui padarytų. Juk jau ne tokie mažiukai tie 2-3 metų žmogučiai. Kaži ar norėtų mamą atgal išleisti.
Šiaip esu 100 proc tikra, kad tame darželyje, kurį lankė didieji ir kur eis dvynukai, be problemų galėčiau ateiti, pamaitinti. Auklėtojos tikrai ten supratingos. thumbup.gif

QUOTE(mamyte 29 @ 2009 05 15, 23:50)

Neturiu atsakymo, iki kiek dvynukai maitinsis. Gal iki mažiuko gimimo (jiem bus 2,5 metų), o gal ir su juo kartu... Matysiu, kiek tai man/jiem tinka...
Dičkę dukrą maitinau iki 3m 2 mėn, t.y. iki broliuko gimimo. Tais laikais ir tai buvo visiem kažkoks nesusipratimas, o apie tik gimusio ir jau paauginto maitinimą kartu nė nenumaniau pati - gal mergytė dar būt valgisui pienuką, nes tikrai labai norėjo (yra ir paragavusi, bet pirmų dienų priešpienis jai neskanus pasirodė doh.gif ).
Atsakyti
QUOTE(mamyte 29 @ 2009 05 16, 00:50)

Dažniausia vaika patys atsisako 3-4metų.
Aš planuoju sulaukt natūralaus nujunkymo- kai vaikas nebenorės/nebereikės.
ir dar planas: pradėjus darželį lankyt maitint,- gal tai pagelbės išvengt ligų ir psichologinė aklimatizacija bus geresnė. O kaip iš tikrųjų bus- laikas parodys mirksiukas.gif
Pasako kai nori. Dažniau reik kai dantys kalasi, ir kai kelis kartus sirgo- labai gelbėjo, nes nei maisto, nei kitų skysčių nenorėjo.
4u.gif
Atsakyti
Aš irgi laukiu natūralaus nujunkymo, bet mane pradeda varginti nuolatinis lindimas po marškiniais verysad.gif Jei tik prigulu, ji jau šalia, apie ilgesnį rytinį pagulėjimą savaitgalį jau panašu, kad teks visiškai pamiršti, nes pastoviai "noju pieno, noju pieno" arba "noju geti", sultys ir vanduo troškulio nenumalšina doh.gif Kai manęs nėra, kuo puikiausiai apsiena be to MP.
Aš galvojau rudens pradžioj nujunkyti turbūt, bet kadangi mergiotė turi pradėt lankyt darželį, mano manymu, per daug pokyčių gyvenime būtų vienu metu, tai ko gero teks laukti kito momento g.gif Panašu, kad iki mokyklos žindysiu tongue.gif
O šiaip aš irgi manau, kad vaikui per sunku būtų 2 kartus per dieną išleisti mamą darželyje g.gif
Atsakyti
kai vaikutis serga, tai MP tikra palaima wub.gif

Atsakyti