Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Gemini @ 2009 05 13, 17:54)
Bet kai perskaičiau žurnale, kad nevalgo todėl, kad neskaniai pagaminta, įsižeidžiau  schmoll.gif

Aš irgi įsižeidžiau.. Na, bet suprantu, kad niekada manęs nesupras tos, kurių vaikai net spirga išsižioję nesulaukdami šaukšto košės smile.gif

QUOTE(ciuke @ 2009 05 13, 20:27)
o kaip jus izeidineja, as apart nusistebejimo, ir pasakymo 'oho kaip ilgai', neisivaizduoju, ka dar cia galima butu dadeti..... smile.gif

Nuuuu... galima vaiką vadinti žindukliu, ar dar kokiais žodžiais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2009 05 13, 21:11)
Nuuuu... galima vaiką vadinti žindukliu, ar dar kokiais žodžiais smile.gif

taip pat 'iškrypimu, nenormaliais, nesveikais, vaikus traumuojančiais, žalojančiais'; tiesiogiai drausti "Aš tau draudžiu žindyti" ir pan.....

Ir dalintis paskalom į visas puses (tik jokiu būdu ne į akis). Taip suburti priešiškai nusistačiusių grupę, gauti papildomų argumentų ir poveikio priemonių, nes "nugi nežmoniška šitiek blink.gif "

Nors ir nuo tylaus galvos lingavimo ir smerkiančių žvilgsnių taip pat ne itin saldu.
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2009 05 13, 20:24)
taip pat 'iškrypimu, nenormaliais, nesveikais, vaikus traumuojančiais, žalojančiais'; tiesiogiai drausti "Aš tau draudžiu žindyti" ir pan.....

Ir dalintis paskalom į visas puses (tik jokiu būdu ne į akis). Taip suburti priešiškai nusistačiusių grupę, gauti papildomų argumentų ir poveikio priemonių, nes "nugi nežmoniška šitiek  blink.gif "

Nors ir nuo tylaus galvos lingavimo ir smerkiančių žvilgsnių taip pat ne itin saldu.

Na, yra normalu vaiką žindyti iki 8 metų... NORMALU. Dauguma vaikų atsisako krūties anksčiau, jei laukiama, kad atsisakytų.
Atsakyti

QUOTE(ciuke @ 2009 05 13, 20:27)
o kaip jus izeidineja, as apart nusistebejimo, ir pasakymo 'oho kaip ilgai', neisivaizduoju, ka dar cia galima butu dadeti..... smile.gif

"turbut iki vestuviu zindysit"? Vaikui replika: "kaip tau negeda, toks didelis ir mamos papa kramtai" "tai cia jokios naudos is to pieno, cia jau turbut tik tau (mamai) malonumas" (suprask, as kazkokia iskrypele esu) ir panasiai. Plius- nuolatiniai pamokymai, kaip nutraukti maitinima, galvos kraipymas, pasiepiantys zvilgsniai.

QUOTE(Night @ 2009 05 13, 21:11)
Aš irgi įsižeidžiau.. Na, bet suprantu, kad niekada manęs nesupras tos, kurių vaikai net spirga išsižioję nesulaukdami šaukšto košės smile.gif

Tikiuosi, Taves neizeidziau, parasius apie tas koses doh.gif taip parasiau, nes anyta man taip nuolat sako, kai vaikas nevalgo doh.gif toks juokas gal nevykes gavosi blush2.gif man tas nevalgymas ilga laikai labai didelis galvos skausmas buvo, dabar mazesnis, bet vis dar uzeina ziaurus nevalgadieniai doh.gif as ir pati tokia vaikysteje buvau, viejn tik saltomis virtomis bulvemis ir sausainiais gyva buvau, tai ko noret is dukrytes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 13, 20:46)
Prieš tai patikrint, ar jų sudėtyje nėra E621 mirksiukas.gif

Na cia kaip kas supranta prieskonius.Mes ant palanges auginam juos ax.gif
Atsakyti
Dar apie valgymą... Čia grynai teoriškai smile.gif

Skaičiuojant kiek moteris vidutiniškai (!) pagamina pieno ir kiek jo vidutiniškai (!) reikia vaikui, kad galėtų išgyventi tik motinos pienu, tai vidutiniškai(!) 10 kg vaikui gali pilnai pakakti to, ką jis gauna iš mamos. Ir tada nėra būtinybės valgyti, tik ragauti.

Mūsų vaikai yra ne statistiniai vidurkiai, o individualybės, tai jų ir poreikiai individualūs. O mamos pienas - pats geriausias maistas ir vaistas.

Gavau info kaip reikėtų elgtis, jei žindomas kūdikis ar jo mama suserga kiaulių gripu. Rekomenduojama žindyti kuo daugiau, jei kūdikis ar vaikas valgo ir kitą maistą, tai rekomenduojama padidinti motinos pieno kiekį dažniau žindant ir dar papildomai nutraukiant ir sugirdant motinos pieno.
Atsakyti
QUOTE(ramuniuks @ 2009 05 13, 11:13)
O aš elgiuosi kaip tik išdidžiai tongue.gif Jei apie tai kalba pasisuka, tai visuomet pasakau, kad vis dar maitinu. Įdomu stebėt apvalias iš  nuostabos žmonių akis, man tik juoką kelia....Nes tai yra taip asmeniška, kad niekas neturi teisės kritikuot 4u.gif

oho, jus dar maitinat smile.gif O kaip ji dabar valgo, ar keliasi naktimis?
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 05 14, 07:47)
Gavau info kaip reikėtų elgtis, jei žindomas kūdikis ar jo mama suserga kiaulių gripu. Rekomenduojama žindyti kuo daugiau, jei kūdikis ar vaikas valgo ir kitą maistą, tai rekomenduojama padidinti motinos pieno kiekį dažniau žindant ir dar papildomai nutraukiant ir sugirdant motinos pieno.

Šiaip paliekant MP kaip pagrindą galima ir kitas ligas išgydyti. Sėkmingai 2,5 metų dukrai be ab bronchitą taip išgydžiau. Pati tuo metu tik žolelių arbatas ir MP pripažino. Jokių vaistų neprireikė. thumbup.gif

Man dabar replikas pasvaido dėl nėštumo ir dvynukų žindymo, bet greit praeina noras kabinėtis, kai atšaunu, kad "o gydytoja tai mano, kad net labai gerai darau lotuliukas.gif "
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 05 14, 08:53)
Šiaip paliekant MP kaip pagrindą galima ir kitas ligas išgydyti. Sėkmingai 2,5 metų dukrai be ab bronchitą taip išgydžiau. Pati tuo metu tik žolelių arbatas ir MP pripažino. Jokių vaistų neprireikė.  thumbup.gif 

Man dabar replikas pasvaido dėl nėštumo ir dvynukų žindymo, bet greit praeina noras kabinėtis, kai atšaunu, kad "o gydytoja tai mano, kad net labai gerai darau  lotuliukas.gif "

lotuliukas.gif svarbiausiai surasti gerą gydytoją mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2009 05 13, 22:21)
Na cia kaip kas supranta prieskonius.Mes ant palanges auginam juos ax.gif

Labai teisingai darot thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 05 14, 07:44)
oho, jus dar maitinat smile.gif O kaip ji dabar valgo, ar keliasi naktimis?

Maniškė labai retai naktimis prasibudusi patraukia MP, dažniausiai jau išmiega ir be jo. Šiaip lanko darželį, visą dieną išgyvena be MP.
Atsakyti
Aš kažkaip ir neturiu tokių draugių, kurioms galėčiau pasakyti, kad dar maitinu vaiką MP, ir kad jos mane išklausytų neapvalindamos akių blink.gif ir nesakydamos, kad jos taip nedarė.
Kai mažyliui dar nebuvo 1 metukų, buvo MB jubiliejus, tai jo viena dukterėčia labai stebėjosi, kad dar maitinu vaikutį ir negeriu alkoholio. Jos supratimas buvo toks: "Kam čia taip aukotis, jau laikas nebežindyti, juk yra visokių mišinukų".
Man tai jokia auka, o vienas malonumas. wub.gif
Atsakyti