Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(AusraR @ 2009 05 13, 14:27)
o cia rimtai?
Papildyta:
klausykit, nebezinau kaip daryt, mano vaikai kategoriskai atsisako kosiu ir visko kas primena tyreles pavidala (isskyrus vaisines tyreles) ...valgo musu maista, sriuba ir pan...bandziau patrint su sakute bulve morka, kotletukus padariau is mesytes jiems....nelabai...vistiek musu sriuba valge....itariu kad cia del to kad druskos dedam....o siaip tai kaip ir nereiketu tos druskos vaikams....gal kas susiduret, ka daret?
jauciu teks sau maista gamint be druskos....

sudziau nuo 6 men - nes kitos buizos i burna neeme (nu gal nuo 8, nes anksciau isvis sunku buvo ka kita be MP ikist), ir dabar mano mergina renkas suria kose o ne su uogiene (manu, kukuruzu ar pan) - nu nieko negalejau padaryt, bet su gydytoja snekejau musu - tai ji sako - juk ir paciai neskanu be druskos, prieskoniu - tai kodel manai kad vaikui skanu - net MP turi skoni blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 13, 14:27)
o cia rimtai?
Papildyta:
klausykit, nebezinau kaip daryt, mano vaikai kategoriskai atsisako kosiu ir visko kas primena tyreles pavidala (isskyrus vaisines tyreles) ...valgo musu maista, sriuba ir pan...bandziau patrint su sakute bulve morka, kotletukus padariau is mesytes jiems....nelabai...vistiek musu sriuba valge....itariu kad cia del to kad druskos dedam....o siaip tai kaip ir nereiketu tos druskos vaikams....gal kas susiduret, ka daret?
jauciu teks sau maista gamint be druskos....

Gal ir druska kalta, bet vat mano vaikui skaniausias tas kasnis, kuris is mamos atimtas. biggrin.gif Gal ir cia taip?

O del repliku..Iki siol negaliu pamirst, kai draugei, kuri zinde gana ilgai(18 men)pasakiau, kad vis dar zindau sunu(jam tada buvo 2 metai), ir kaip ji is manes issisaipe.Siaubas, buvo taip skaudu ir netiketa, svarbiausia, kad visos mociutes mane kaip tik palaiko, o cia jauna moteriske ir sitaip.
Atsakyti
Vaikų inkstų geldelės iki metų neperdirba druskos.
Mitybos įpročius formuoja šeima.
Atsakyti
Aš nesigiriu. Man tai nėra kažkoks asmeninis pasiekimas, kad apie jį kalbėčiau biggrin.gif . Tad jei užeina tarp mamų kalba apie žindymą, pasakau, kad "ilgai žindžiau", nesakau, kad vis dar, nes tikrai nesuprasta liksiu. Tarp giminės jau sklinda gandas, kad aš kito vaiko laukiuosi, nes tikrai nežadu kiekvienam aiškintis (beje, niekas ir neklausia, tik pletkina lotuliukas.gif ) , kodėl pvz. nevartoju alkoholio tongue.gif Manau, kad tai mano šeimos vidinis reikalas rolleyes.gif Šiaip yra dvi išeitis, arba itin stora oda arba apie tai vengti kalbėti. Man tai pakankamai intymu, ir kuo toliau tuo labiau, ir šiaip tokie "kūmučių" klausimai tikrai žinau, kad daugelį žmonių glumina. Aš galiu ta tema kalbėti, kaip ir daugeliu kitų, bet tikrai nematau prasmės, jei jau medikai žiūri į tave kaip į ufonautę, tai ko iš kitų norėti.
Iš draugių daug kas žino, bet kadangi aplinkoj turi tokių pat "keistuolių", tai ir reaguoja adekvačiai biggrin.gif Na ir tų draugių, su kuriom apie tai galiu užsiminti, turiu kokias lygiai 3 biggrin.gif ( tokias pat ufonautes neskaičiuoju, bet jų irgi 3 lotuliukas.gif ). O su geriausia drauge kažkada pernai kalbėjau (ji ne LT), tai pasakė, kad vaikui tas MP tokiam dideliam, jokios naudos, bet tai tegul lieka jos nuomone.
Anyta kažkaip net nebeklausia, mama kartais iš mandagumo, bet ji tiki MP galia, nes jai jos anyta (mano močiutė) pasakojo, kad kai mano tėvas pradėjo labai lopšelyje sirgt, tais gūdžiais laikais pediatrė liepė atnaujinti MP davimą...
O šiaip jei tiesiai šviesiai kas paklausia, tiesiai šviesiai ir atsakau...
Dėl maisto - maniškė praktiškai nieko apart MP iki 1,5 metų nevalgė, išgyvenom smile.gif Nesakau, kad tai labai gerai, bet buvo taip, kaip buvo. Bet kai perskaičiau žurnale, kad nevalgo todėl, kad neskaniai pagaminta, įsižeidžiau schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemini: 13 gegužės 2009 - 17:24
Na nereiškia, kad aš einu ir kiekvienam giriuos, kad vis dar maitinu MP, tai nėra mano asmeninis pasiekimas schmoll.gif Bet kam paklausus nenuleidžiu akių kukliai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ramuniuks @ 2009 05 13, 11:13)
O aš elgiuosi kaip tik išdidžiai tongue.gif

bigsmile.gif smagu, kad atradau ir bendraamžių.... group.gif:

Bo mane psichologiškai baigia palaužti komentarai, ir aptarimai už nugaros. Atrodo, galėčiau suprasti kaip senovės 'išsigimėlių cirkų' eksponatai jausdavosi.
Jei į akis - tai atsikirsti aš moku; bet žinokit, ant dūšios tyliai tyliai vistiek ... smirda verysad.gif
O kaip sakoma - lašas po lašo... lašas po lašo....
QUOTE(Gemini @ 2009 05 13, 17:54)
Aš nesigiriu. Man tai nėra kažkoks asmeninis pasiekimas, kad apie jį kalbėčiau. Tad jei užeina tarp mamų kalba apie žindymą, pasakau, kad "ilgai žindžiau", nesakau, kad vis dar, nes tikrai nesuprasta liksiu.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikutės 4u.gif seniai bebuvau čia įlindus ax.gif pati dar maitinu vakarais, naktimis kiek tik nori ir ryte. dienomis jis pats man kazkaip po truputi atsisake, valgo savo koses, geria vandenuka. nesidrasko del pienelio, tik vakare kai pasisodinu ant keliu, tai savo mandrą zyzimą įjungia, tipo nebeiškenčia, greitina mane biggrin.gif
kas liečia kitų nuomonę, pati nepuolu girtis, kad maitinu ir neaišku kiek dar ruošiuos tai daryti, bet jei kas paklausia, drąsiai pasakau ir man jų skeptiškos nuomonės nerūpi wub.gif čia tik mūsų šeimos reikalas mirksiukas.gif
Atsakyti
Paklausiu iš kiek kitos "operos" ax.gif Mano sūneliui buvo keli nevalgiadieniai, dabar yra taip, kad valgo nuo vėlaus vakaro iki ryto ir kokį kartą dieną, bet dieną ne visada. Krūtyse nuo kokios trečios dienos pienas nebesikaupia, jos visai nesunkėja, net jei nevalgo 12 ar daugiau valandų. Netyčia gavosi, kad keliskart pamaitinau iš vienos. O kita visai nepasunkėjo, netgi lengvesnė atrodo nei ta, iš kurios maitinta. Paspaudžiu, pienas bėga. Nesumažės joje pieno ar nedings visai? g.gif Juk, kai žinda, laktacija stimuliuojama abiejose krūtyse vienodai, ar neteisingai mąstau? g.gif

Manęs dar nepuola dėl žindymo, bet viena yra, kai stebisi, klausia, o kita, kai užgaulioja, įžeidinėja. O jei dar vaiką bando gėdint blink.gif Tada, kaip kažkuri rašė, arba karas arba ignoras cool.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 13, 20:15)
o kita, kai užgaulioja, įžeidinėja. O jei dar vaiką bando gėdint blink.gif 

o kaip jus izeidineja, as apart nusistebejimo, ir pasakymo 'oho kaip ilgai', neisivaizduoju, ka dar cia galima butu dadeti..... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ciuke @ 2009 05 13, 19:27)
o kaip jus izeidineja, as apart nusistebejimo, ir pasakymo 'oho kaip ilgai', neisivaizduoju, ka dar cia galima butu dadeti..... smile.gif

Oi, žmonių fantazija beribė lotuliukas.gif Mane labiausiai "veža", kad žindymas - tai vaiko tvirkinimas, ypač berniuko tongue.gif Gerai, kad mano mergaitė lotuliukas.gif O SM ne tokių "perlų" galima rasti...
Bet iš tikro taupydama nervų sistemą seniai nebeskaitau kitų šio skyrelio temų ax.gif Negatyvumo užtenka ir realiame gyvenime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemini: 13 gegužės 2009 - 19:54
Aušra, vaikams nuo metų paprastai sakoma, kad galima pereiti prie šeimos maisto, jei šeima maitinasi sveikai. Tai galima pamažinti druskos savo maiste (jei labai reikia, gali kiekvienas įsidėti papildomai), galima visiems virti trintą sriubą ir kartu valgyti (mano vyriausiasis labai mėgsta trintas sriubas), dar kokių duonos džiūvėsėlių įsiberiant smile.gif Ir mėsos faršo daryti kotletukus, arba verdant sriubą virti su kukuliukais. O pusryčiams mes nuo pirmojo išmokom visi košes valgyti, verdamės dribsnius beveik kas rytą. Varškėčius daromės. Ir panašiai smile.gif
Turbūt galima vietoje druskos išmėginti prieskonių, bet mes neesam prieskonių mėgėjai.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 05 13, 20:39)
Turbūt galima vietoje druskos išmėginti prieskonių, bet mes neesam prieskonių mėgėjai.

Prieš tai patikrint, ar jų sudėtyje nėra E621 mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ciuke @ 2009 05 13, 20:27)

Ne mane, o kitą forumietę (bent ji pati taip rašė) mirksiukas.gif
Atsakyti