Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Night @ 2009 05 10, 21:43)
Tai vat taip ir gyvenam. Gal kas gali patarti kaip ją įtikinti košes valgyti vandenuku užgeriant? smile.gif

Skanias koses virt tongue.gif siaip visi vaikai skirtingi, gal pas Taviske dar nera didelio poreikio valgyt kieta maista g.gif pamatysi, atrasit po truputi megtsama maisteli 4u.gif

O del rubu draskymo - tai maniske irgi budavo megeja prie svetimu man rubus padraskyt, taciau per keleta menesiu ja itikinau, kad nemalonu man labai, tai neberasko. Tiesa, net jei nujunkytum, tai visai nereiskia, kad vaikas nebeplestu rubu ir nebekaisiotu ranku uz iskirptes. mano drauge vaikiuka tik iki 8 men maitino,jam dabar 1.8 metuko, o jis vis dar mamai papciukus glamzo viesose vietose biggrin.gif

QUOTE(AusraR @ 2009 05 10, 22:13)
nu gerai kai tavo papai dideli  lotuliukas.gif

biggrin.gif prajuokinai biggrin.gif man tada is viso be sansu dvynukus butu maitint, ne veltui Dievulis ir nedave dvieju spurgiuku vienu metu biggrin.gif
Atsakyti
na ka....ateina panasu kad ir man sunkusis periodas....jau pradedu susilaukt uzgauliojimu ir kandziu repliku del zindymo....sueis metukai, jauciu bus tokiu daugiau....liudna....kaip prisitaitket? ka sakydavot? darydavot?
suprantu, kad praeis kazkiek laiko, susitaikysiu ir as irgi slepsiu ta fakta kaip koki gedinga ir nusikalstama...bet kol kas labai sunku susitaikyt su mintim, kad darau kazka gedingo ka tureciau slepti ir neikam nesakyti...
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 13, 10:39)
bet kol kas labai sunku susitaikyt su mintim, kad darau kazka gedingo  ka tureciau slepti ir neikam nesakyti...

Nieko gėdingo nedarai bigsmile.gif Neturėk tokios minties, jau nekalbant apie susitaikymą su ja bigsmile.gif Tiem, kas užgaulioja, teisintis tikrai nereikia.
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 13, 10:44)
Nieko gėdingo nedarai bigsmile.gif  Neturėk tokios minties, jau nekalbant apie susitaikymą su ja bigsmile.gif Tiem, kas užgaulioja, teisintis tikrai nereikia.

o ka sakyt?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 13, 10:46)
o ka sakyt?

Pasakyk, kad ne jų reikalas mirksiukas.gif Aš tai jų vengčiau. Mano močiutė sakydavo: "Šūdas ir nejudintas smirda"
Atsakyti
na ka....ateina panasu kad ir man sunkusis periodas....jau pradedu susilaukt uzgauliojimu ir kandziu repliku del zindymo....sueis metukai, jauciu bus tokiu daugiau....liudna....kaip prisitaitket? ka sakydavot? darydavot?
suprantu, kad praeis kazkiek laiko, susitaikysiu ir as irgi slepsiu ta fakta kaip koki gedinga ir nusikalstama...bet kol kas labai sunku susitaikyt su mintim, kad darau kazka gedingo  ka tureciau slepti ir neikam nesakyti...

Reik tiesiog atsiriboti nuo tų nuomonių, jums geriau žinoti, kas naudinga jūsų vaikams...
Aišku, nelengva, kai vis atakuosa su tuo pačiu klausimu... Pas mane ypač vyresnioji karta "dyvinosi"... Yra ir jaunų, kurios galvoja, kad žindyti išvis nereikia - visiems neįtiksi...
Aš pvz. visoms tetulėms, anytai, kurios varė iš proto pateikiau info apie žindymo naudą... Gražiai pakišau po nosim, ale savišvietai ir viskas... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Dabar jau tik kartais paklausia ar dar vis žindau, pasidomi neva... biggrin.gif
Atsakyti
O aš elgiuosi kaip tik išdidžiai tongue.gif Jei apie tai kalba pasisuka, tai visuomet pasakau, kad vis dar maitinu. Įdomu stebėt apvalias iš nuostabos žmonių akis, man tik juoką kelia....Nes tai yra taip asmeniška, kad niekas neturi teisės kritikuot 4u.gif
Atsakyti
suprantu, kad praeis kazkiek laiko, susitaikysiu ir as irgi slepsiu ta fakta kaip koki gedinga ir nusikalstama...bet kol kas labai sunku susitaikyt su mintim, kad darau kazka gedingo  ka tureciau slepti ir neikam nesakyti...

As tai nemanau, kad darau kazka gedinga, labai dziaugiuosi, kad sugebu toki geri dukrytei suteikt. Kita vertus, manau, kad tai yra mano asmeninis dalykas, todel jo nenoriu viesinti. aisku, jei gyventumem kitokioj visuomenej, gal butu kitaip. o dabar paprasciausiai nesiafisuoju, jei kas paklausia, tai pasakau, kad maitinu (bet tas buna laaabai retai, nes daug kam ne i galva tokia mintis nesauna doh.gif ).
O savo tevams ir anytai esu visa info siuo klausimu isdescius, jie zino mano poziuri, as zinau ju neigiama nusistatyma, taciau niekada apie tai nebediskutuojam ir nekalbam.
O jei kazkas replikuoja, tai neabjoju, kad mokesi taip atskirsti, kad burnos bus greitai uzciauptos mirksiukas.gif
na as visu pirma remiuosi PSO rekomendacijomis, tai dazniausiai uzsiciaupia kritikai. bet niekada nesiteisinu ir nejauciu jokio gedos schmoll.gif

QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 13, 10:49)
Pasakyk, kad ne jų reikalas mirksiukas.gif  Aš tai jų vengčiau. Mano močiutė sakydavo: "Šūdas ir nejudintas smirda"

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2009 05 12, 14:38)
Skanias koses virt  tongue.gif

Nu jio, logiška. Aš ir nepagalvojau.
doh.gif

kaip prisitaitket? ka sakydavot? darydavot?

Aš dar neprisitaikiau.. Kolkas tik pasakiau, kad japonai maitina iki 6m, o aš maitinsiu kiek mažoji norės.
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2009 05 13, 14:12)
. Kolkas tik pasakiau, kad japonai maitina iki 6m,

o cia rimtai?
Papildyta:
klausykit, nebezinau kaip daryt, mano vaikai kategoriskai atsisako kosiu ir visko kas primena tyreles pavidala (isskyrus vaisines tyreles) ...valgo musu maista, sriuba ir pan...bandziau patrint su sakute bulve morka, kotletukus padariau is mesytes jiems....nelabai...vistiek musu sriuba valge....itariu kad cia del to kad druskos dedam....o siaip tai kaip ir nereiketu tos druskos vaikams....gal kas susiduret, ka daret?
jauciu teks sau maista gamint be druskos....
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 13, 14:27)
o cia rimtai?

nežinau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 13, 09:39)

Man iš pradžių keista buvo, kad aš maitinu ir kažkam aiškintis reikia. Nekaip jausdavausi. O kuo didesnis vaikas buvo, tuo mano skūra storesnė patapo biggrin.gif Labai tvirtai atsakydavau: aišku, kad maitinu smile.gif

QUOTE(AusraR @ 2009 05 13, 13:27)
o cia rimtai?
Papildyta:
klausykit, nebezinau kaip daryt, mano vaikai kategoriskai atsisako kosiu ir visko kas primena tyreles pavidala (isskyrus vaisines tyreles) ...valgo musu maista, sriuba ir pan...bandziau patrint su sakute bulve morka, kotletukus padariau is mesytes jiems....nelabai...vistiek musu sriuba valge....itariu kad cia del to kad druskos dedam....o siaip tai kaip ir nereiketu tos druskos vaikams....gal kas susiduret, ka daret?
jauciu teks sau maista gamint be druskos....

Žinok, aš druskos ilgai vaikui nedėjau, pradedu tik dabar po truputį. Bet mūsų maistas irgi skanesnis jai. Tai jei žinau, kad vaikas norės "mūsų" sriubos ar dar ko "mūsų", tai verdu be druskos. Ir taip pripratom, kad nebejaučiam ir patys beveik be druskos valgom. Užtat kaip sūru, kai svečiuose paragauji unsure.gif
Atsakyti