Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Sveikos smile.gif
Jungiuosi ir aš prie jūsų šioj temoj. Žindau ir gan intensyviai savo metinukę mergaitę.
Labai liūdna, bet vis sulauksiu pastabų 'kaip galima TOKĮ DIDELĮ vaiką žindyt', tipo čia siaubingai gėdingas dalykas. MB tėvas tokias replikas laido, gėdina vaiką (gerai, kad ta nesupranta).
Bet ir pačiai kažkaip nebepatogu žindyti viešose vietose, noriu kaipnors dieninius maitinimus MP nuimti. Tik, kad labai žmoniško maisto nevalgi mano mažiukė, kariaujam beveik dėl kiekvieno košės kąsnio. Tik danonki varškytę valgo plačiai išsižiodama.
Tai vat taip ir gyvenam. Gal kas gali patarti kaip ją įtikinti košes valgyti vandenuku užgeriant? smile.gif
Tiesa, naktimis MP prašo 1-5k. Tas irgi labai vargina. Tai, galvoju, ji dieną košės todėl gal ir nenori, kad naktį pieno prisigeria g.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 10, 21:16)
na mano Nojus tai istisai ta broli pliauksi...na, gal praeis...
klausyk Emile, dabar tavo pasidalinimo patirtim reikia. Ar tu viena tvarkeisi su vaikais ar aks padejo?
Jei viena tai kaip tu juos pamigdydavai?
kaip i lauka issinesdavai?
kaip namie tvarkydavaisi jeigu jie ant papuliu kabedavo?

Laba,

a ne Emilė, bet mirksiukas.gif

tvarkiausi viena, tik vyras kiek galėjo padėjo 4u.gif
Migdydavau tik vienu būdu - lovoje, žindydama. Guldavausi per vidury, ant nugaors, apsikamšydavau pagalvėm ir kaldrom kad būt patogu. Užmigdavo greit, o tada ar pati pasnausdavau, arba tyliai išsliuogdavau ir palikdavau jas miegot mūsų didelėj lovoj.

Į lauką išsinešdavau po 9prakaitais - aprengi, tada palikdavau lovytėse (dėl saugumo, nes nemokėjo išlipti) ir bėgom išsisikleisti apačioj vežimėlio. Bėgte į viršų, vaikus po pažasčiom; tada koja priremi laukujes duris ir atremdama į šlaunį po pažasčia esantį vaiką užrakinu duris ir bėgom žemyn (kol vežimo kas nors nenukniso tongue.gif )
Bet kad jau lauke ir mano galva pailsėdavo, ir tyla ramybė stodavo - tai buvo motyvas išsinešti kasdien (nuo erzelio namuos galva kvadratinė greit pasidarydavo).

O vat čia kol kas vis kompromisus su savim priiminėju - renkuos, kas svarbiau.
Dažniausiai pralaimi tvarkymosi klausimai cool.gif
ai, gal kada nors......

Maudyt viena nemaudžiau, išvis maudymas daugiau tėtuko reikalas.
O ir šiaip - viską stengiaus daryt kaip patogiau, paprasčiau būtų.
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2009 05 10, 22:01)
Laba,

a ne Emilė, bet  mirksiukas.gif

tvarkiausi viena, tik vyras kiek galėjo padėjo  4u.gif
Migdydavau tik vienu būdu - lovoje, žindydama. Guldavausi per vidury, ant nugaors, apsikamšydavau pagalvėm ir kaldrom kad būt patogu. Užmigdavo greit, o tada ar pati pasnausdavau, arba tyliai išsliuogdavau ir palikdavau jas miegot mūsų didelėj lovoj.

nu gerai kai tavo papai dideli lotuliukas.gif o mano maziukai, as nelabai isivaizduoju kaip ant nugaros gulint zindyti du vaikus...bet reikes pabandyti manau....
o kaip tu valgyt pasidarydavai? as tai kazkaip neisivaizduoju....nes kai as namie jie pastoviai lipa ant manes, ypac Nojus...na bet turbut priprastu....
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 10, 22:13)
nu gerai kai tavo papai dideli  lotuliukas.gif o mano maziukai, as nelabai isivaizduoju kaip ant nugaros gulint zindyti du vaikus...bet reikes pabandyti manau....

o kaip tu valgyt pasidarydavai? as tai kazkaip neisivaizduoju....nes kai as namie jie pastoviai lipa ant manes, ypac Nojus...na bet turbut priprastu....

cool.gif tik nereik čia.... lotuliukas.gif (jei apie tai parakalbom, tai ir aps pačią yra kuom pasigirti)
o gal matei kada video, kur pvz. naujagimius 'iš viršaus' žindo? čia ne nuo barų dydžio gi priklauso mirksiukas.gif
O tu maitini abu vienu kartu? tik sėdėdama? pabandyk pusiau sėdom tada, arba atvažiuok, parodysiu lotuliukas.gif

neatsimenu - matyt kažkaip sukdavomės.
pamenu tik, akd pusryčiaudavau kažkur 16 val, ir tai būdavo jau 15tą kart šildyta košė kokia..... O šiaip - vis tiek kažkaip vaikams gamindavau, tai to paties ir sau, ar mesytė su daržovėm, košės 2k. per parą - jos gan lengvai išsiverda. Netgi viena ranka galima tongue.gif
o saviškiam duok veiklos - leisk kokią spintelę iškraustyt su puodais, šaukštų į rankas ir per tą laiką galima kokais 3 bulves ir vieną morką nusiskust.
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2009 05 10, 22:31)
cool.gif tik nereik čia....  lotuliukas.gif (jei apie tai parakalbom, tai ir aps pačią yra kuom pasigirti)
o gal matei kada video, kur pvz. naujagimius 'iš viršaus' žindo? čia ne nuo barų dydžio gi priklauso  mirksiukas.gif
O tu maitini abu vienu kartu? tik sėdėdama? pabandyk pusiau sėdom tada, arba atvažiuok, parodysiu  lotuliukas.gif

tongue.gif
jo, as kai abu tai sedom maitinu. O nakti jei abiems prisireikia tai as bunu pasisukus iAriju o Nojus tada uzlipa ant sono ir valgo, bet taip nepatogu, diena jis taip nevalgys, o jei valgys tai neuzsimigdys...na o pusiau sedom galima....tik va kad mao Arijus tai toks nelabai prie papo uzmiega doh.gif jis paciulpia paciulpia ir tada ji reik ideti i lovyte, o jei tuo metu is Nojaus atimsiu papuka tia jis reks, o jei jis reks tai isblaskys Arijui miegus ir tada tas reks...nu ir visi reksim finale lotuliukas.gif ai, kaip nors gal...
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2009 04 01, 12:26)
Tai gerai, kad sugebejai taip pripratinti, o man niekaip nesigauna schmoll.gif Klyksmas, riksmas baisinis, ir jokios kalbos nepadeda, kad gulkis salia, darom liulia ir pan.

Beje, del streso, kai mama isvaziuoja,k ad vaikas atprastu nuo MP. NEmanau, kad toks jau ir didelis strasas tam vaikui buna. Aisku, cia individualu, bet kalbejau su keliom mamytem, kurios butent taip nujunke, ir tikrai viskas puikiai klojosi - 1-2 dienas vaikiukas papergyvena, ir viskas. O jei mama salia, ir ji kategoriskai atsisako maitinti "vargsa" hihihi.gif vaikiuka, tada tai vaikui stresas - kas nutiko, kad mamyte taip ji skriaudzia? verysad.gif  As kai nebunu namie (teko keleta kartu labai velai grizti), dukryte kuo puikiausiai leidzia laika su teciu, uzmiega jam ant krutines, po kurio laiko prasibudinusi vel tik prisiglaudzia prie tevelio, apsikabina, ir ramiai sau miega, kai manes nera. O kai esu - iskart verkia, kad pamaitinciau, ir gali rekti iki ryto doh.gif Jau bandem...

Sveikutes 4u.gif ir as stoju i jusu gretas.
Sios mamos situacija labai panasi i mano, net visi vaikuciai tokio pat amziaus. 4u.gif wub.gif
Mes taip pat maitinames pries pietu miega ir naktimis nuo2 iki 4-7kartu ir miegame kartu, bet as nelabai pavargstu, jau ipratau taip. Labiau vyras pavargsta, nes labai jautrus miego metu, nes mazylis nemazai spardosi, turbut jam silta tarp musu, bet i lovyte niekaip nesigauna, bet tikiuosi, kad apie antrus metukus viskas issispres.
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2009 05 10, 20:43)
Jungiuosi ir aš prie jūsų šioj temoj. Žindau ir gan intensyviai savo metinukę mergaitę.
Labai liūdna, bet vis sulauksiu pastabų 'kaip galima TOKĮ DIDELĮ vaiką žindyt', tipo čia siaubingai gėdingas dalykas. MB tėvas tokias replikas laido, gėdina vaiką (gerai, kad ta nesupranta).

Hmm, aš tai jau ir nebesakau niekam kad tokį didelį vaiką žindau. g.gif Jam jau daugiau kaip dveji su puse... wub.gif

Beje, pvz. yra Aptamil reklama, kuri sako, kad iki metukų vaiko imuninę sistemą stiprina mamos pienas, o vėliau, nuo vienerių metukų tam puikiai tinka Aptamil mišinukai. doh.gif Tai va, kam pirkti nuo 1 metukų mišinukus, jei dar turi MP? g.gif Tai tik mišinukų reklama ir visuomenės nuomonės formavimo propaganda, kad vyresniam nei 1 metukų vaikui nebereikia MP, tačiau imuninę sistemą reikia stiprinti toliau.
Reiškia, galima maitinti savo pienu vaikutį ir nuo 1 iki 2 metukų, o kam norisi - ir ilgiau... ax.gif
Atsakyti
Na jo, su tom nuomonėm... Kas sužino, tai visi tik stebisi, kraipo galvas ir mano tarpe, bet aš jau prie to pripratau ir per daug nesireklamuoju, kad mažiau galvas kitiems skaudėtų... lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai aš irgi nesirodau, nesireklamuoju, bet mažė ateina ir plėšia drabužius. Nesvarbu jai ar kas mato ar ne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 10, 21:16)
klausyk Emile, dabar tavo pasidalinimo patirtim reikia. Ar tu viena tvarkeisi su vaikais ar aks padejo? Jei viena tai kaip tu juos pamigdydavai? kaip i lauka issinesdavai? kaip namie tvarkydavaisi jeigu jie ant papuliu kabedavo? Na gal tiesiog gali daugiau papasakoti, nes nuo kitos savaites ketinu atleisti aukle ir busiu viena tai vat idomu visokie praktiniai dalykai....labiausiai gasdina kad nepamigdysiu kambary jeigu pvz lauke bus blogas oras....

Auklę turėjau ir dabar turiu tik tam, kad pati porai valandų išeičiau, kur reikia... Man esant namuose jos nebūdavo, bo nenorėjau svetimo žmogaus šalia...
Apie migdymą jau Aistė parašė, nesikartosiu. wink.gif A ir MP gaqmybos aparatai nedideli. wink.gif Šiaip vienas ant amnęs būdavo, kitas gulom. Tai tą, ant savęs esantį ramiai nuimdavau, kai užmiega ir išsliūkindavau tyliai...
Laukan išeit man nesudėtinga niekad buvo, nes gyvenam pirmam aukšte...
Ai, Karolis nuo 9 mėn vaikščiojo, Vytautas nuo 11 mėn, tai tas ėjmas jiem tokia pramoga, kad maža veiklos papildomos reikėjo vienu metu...
Maistą pasigamint irgi paprasta - mėsos nevalgau, o košės ar sriubos/saltos greitai paruošiama. Vaikai tuo metu irgi virtuvėj - indaplovėj žaisdavo, stalčius/spinteles naršė ir pan. Svarbu veiklos naujesnės parūpint ir ramu. Pvz duodi šaukštų, puodų, kitų indų. Laisvai pasigamindavau pavalgyt, kol jie užsiėmę. bigsmile.gif

QUOTE(Night @ 2009 05 10, 21:43)
Tai vat taip ir gyvenam. Gal kas gali patarti kaip ją įtikinti košes valgyti vandenuku užgeriant? smile.gif

Spėju neįtikinsi, kol pati nenorės. Aš su dičke vargau iki 1 metų 3 mėn, bo vien MP gyva buvo... Prasikalė krūminiai dantys ir kad ėmė vagyt viską. thumbup.gif Matyt kiekveinam savas laikas košėms...
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 10, 21:57)
tongue.gif
jo, as kai abu tai sedom maitinu. O nakti jei abiems prisireikia tai as bunu pasisukus iAriju o Nojus tada uzlipa ant sono ir valgo, bet taip nepatogu, diena jis taip nevalgys, o jei valgys tai neuzsimigdys...na o pusiau sedom galima....tik va kad mao Arijus tai toks nelabai prie papo uzmiega  doh.gif jis paciulpia paciulpia ir tada ji reik ideti i lovyte, o jei tuo metu is Nojaus atimsiu papuka tia jis reks, o jei jis reks tai isblaskys Arijui miegus ir tada tas reks...nu ir visi reksim finale  lotuliukas.gif ai, kaip nors gal...

Man patinka Tavo pasisakymus skaityti. Tokie rimti ir kartu net prajuokina kartais tongue.gif Įsivaizduoju - visi rėkia ax.gif
Bet sudėtinga su dviem,, 4u.gif

QUOTE(Biufka @ 2009 05 11, 08:55)
Beje, pvz. yra Aptamil reklama, kuri sako, kad iki metukų vaiko imuninę sistemą stiprina mamos pienas, o vėliau, nuo vienerių metukų tam puikiai tinka Aptamil mišinukai. doh.gif Tai va, kam pirkti nuo 1 metukų mišinukus, jei dar turi MP? g.gif Tai tik mišinukų reklama ir visuomenės nuomonės formavimo propaganda, kad vyresniam nei 1 metukų vaikui nebereikia MP, tačiau imuninę sistemą reikia stiprinti toliau.
Reiškia, galima maitinti savo pienu vaikutį ir nuo 1 iki 2 metukų, o kam norisi - ir ilgiau... ax.gif

Aga, man MB mama sako, tai va, rodė, kad pienas nuo metų yra. Tai ir atsakiau, o kam pirkti, kai ir pas mane yra? Gi irgi pienas. Tai nieko nesakė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2009 05 11, 11:40)
Man patinka Tavo pasisakymus skaityti. Tokie rimti ir kartu net prajuokina kartais tongue.gif Įsivaizduoju - visi rėkia ax.gif
Bet sudėtinga su dviem,, 4u.gif

nu zinok kartais buna ir taip - jei rekia abu ir as tada rekiu doh.gif
beje, maniskiai irgi atsisake koses valgyt, kerta musu kotletus, sausus (zalius ) makaronus, jogurtus, musu sriuba ir pan. Tai siandien nebedariau jiems koses, isviriau garuose mesytes, bulviu morku ir patryniau sakute, uzpyliau musu sriuba ir tokia pusiau kose daviau - kirto net ausys linko smile.gif vakarienei jau susiruosiau makaronu virti, dar idesiu tos kosytes su jautiena ir spinatais ir bus gerai. Dar labai megsta vaisines tyreles - tik duok. O va kepenu vakar istroskinau...tai jau purtesi ziaukciojo....ka as zinau, man tai skanu...
Atsakyti