AusraR, mano Vytukas ir be jokių ligų visą praėjusią vasarą pieninukas buvo. Karolis, pamatęs brolį valgantį, iš karto irgi prisistatydavo... Joks ėjimas laukan negelbėjo, kai šilta ir tas pienas taip lengvai pasiekiamas. Gi jau metinukai, gudrūs buvo. Vos Vytuką paimu ant rankų, tuoj kiša rankas ir ieško pieno. Nebais džiaugiausi, bet išgyvenom tą etapą ir apsiramino pamažu.
Kantrybės tau.
QUOTE(*Liepa18* @ 2009 05 08, 09:24)
Na gal ir taip... Bet mano aplinkoje, visos močiūtės, tetos, mamos žindė labai trumpai, jei kuri ir ilgiau ištempdavo, tai sake nutraukdavo tuomet, kada prasikaldavo pirmasis dantukas... Neva va todėl visų dantukai ir buvo sveiki, nes jokio naktinio žindymo O aš čia mat tokia nesusipratėlė...
P.S. Dėl įdomumo pasikonsultavau su keliais odontologais... Tai tik išpūtė akis ir patvirtino, kad be jokios abejonės dantukai genda nuo naktinio žindymo... Aišku įtakoja ir kiti faktoriai, bet atseit, jei vaikas linkes į tai, tai naktinis žindymas tiesiausias kelias į karjesą...
Daug nuomonių vienu žodžiu...
P.S. Dėl įdomumo pasikonsultavau su keliais odontologais... Tai tik išpūtė akis ir patvirtino, kad be jokios abejonės dantukai genda nuo naktinio žindymo... Aišku įtakoja ir kiti faktoriai, bet atseit, jei vaikas linkes į tai, tai naktinis žindymas tiesiausias kelias į karjesą...
Daug nuomonių vienu žodžiu...
As pati neseniai buvau pas odontologe, tai nes su kolege akis ispute stovejo, kad nuo tokio ilgo zindymo pas mane kalcio netruksta ir nuo nestumo pradzios tik viena labai labai maza skylute atsirado Kad zindymas mamos dantu visai neitakoja... Nes juos gi visai kitaip moko...
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2009 05 09, 22:40)
noro virusas. Pirmadieni (cia po velyku) atsigulem su Nojum. Tiksliau vyras atsigule nakciai, nes pagalvojau kad Nojuko vistiek nebus galima maitint (priimamajam taip pasake) tai palikau su teveliu, pati grizau pas Arijuka. Na ryte nuvaziavau pas Noju. Po to vazinedavau maitinti Arijuko, bet nakti aisku nieks man niekur vaziuot neleido....tai palikau pienelio ir buvo vienas vaikas...na su mociute...na o treciadieni tik grizom namo ir Arijukas pradejo vemti tai tada jau visi keturiese grizom ligoninen ir gulejom iki penktadienio...dar bjaurybes nenorejo leisti MB gultis, tipo tik viena galima guldyt. (nesamone kazkokia) Nu jau idomu kaip as ten buciau su dviem triedzianciais iki ausu vaikais
oho, sakes kaip jums cia blogai buvo na visko gali buti. is tikruju, gal del pasikeitusios aplinkos, bet gal labiau del mamytes nebuvimo nors gal jau toks periodas uzejo, nes dantukai turetu dygti ir pan... is tikruju daug priezasciu gali buti maniskis iki siol pas mane kas 10 min eina "pagerti", as tai jau tikrai pavargau kol kas leidziu, bet jau galvoju, kad gal pats laikas butu nujunkymui, nes is tikruju matau, kad pieno jam nereikia, o reikia papo nu vienzo...
tiesiog kai pagalvoju apie nujunkyma, tai jauciu, kad pati dar nepasiruosusi taip gaila pasidaro
o kas del tu zarnyno virusu, tai rekomenduoju visems, kad paskiepintu savo vaikus, nes ziauriai slykstus dalykas as saviski paskiepijus nuo roto, tai kai as paslika su lasaline nuo noro gulejau, jis lakste aplinkui o kai jis pasigavo, tai tik viena kart suviduriavo ir 2 kartus nusiveme... viskas, tuom ir pasibaige noro
Na aš maitinau iki 1 m 3 mėn. O pirmieji dantukai išdygo vos 3 mėn kūdikėliui. Tai ką, išeitų, kad turėjau dėl dantų nutraukti maitininą ir trijų mėnesių kūdikį maitinti visokiomis nesąmonėmis( moksliškai- adaptuotais mišiniais?) Nė velnio, maitindavu naktį ir netgi kas 2 val. Tuos dantukus pora kartų per dieną pavalydavau. Nesugedo nė vienas. Balti ir tvirti buvo. Pagedo geroookai vėliau, kai saldainius ėmė be saiko valgyti( ech, tos močiutės).
Papildyta:
Aha paskiepinsi nuo rota, gerai , puiku, bet dar yra n virusų, kurie sukelia viduriavimą, vėmimą . O nuo jų skiepų nėra, deja.
Papildyta:
QUOTE(xeditux @ 2009 05 09, 23:26)
o kas del tu zarnyno virusu, tai rekomenduoju visems, kad paskiepintu savo vaikus, nes ziauriai slykstus dalykas as saviski paskiepijus nuo roto, tai kai as paslika su lasaline nuo noro gulejau, jis lakste aplinkui o kai jis pasigavo, tai tik viena kart suviduriavo ir 2 kartus nusiveme... viskas, tuom ir pasibaige noro
Aha paskiepinsi nuo rota, gerai , puiku, bet dar yra n virusų, kurie sukelia viduriavimą, vėmimą . O nuo jų skiepų nėra, deja.
QUOTE(auroryte @ 2009 05 10, 00:35)
Na aš maitinau iki 1 m 3 mėn. O pirmieji dantukai išdygo vos 3 mėn kūdikėliui. Tai ką, išeitų, kad turėjau dėl dantų nutraukti maitininą ir trijų mėnesių kūdikį maitinti visokiomis nesąmonėmis( moksliškai- adaptuotais mišiniais?) Nė velnio, maitindavu naktį ir netgi kas 2 val. Tuos dantukus pora kartų per dieną pavalydavau. Nesugedo nė vienas. Balti ir tvirti buvo. Pagedo geroookai vėliau, kai saldainius ėmė be saiko valgyti( ech, tos močiutės).
Papildyta:
Papildyta:
na bent jau su mano patirtim, tai jie vis tiek is vienos grupes ir vaikas lengviau pernesa...
dantu dygimas ir maitinimas neturi jokio rysio.. Ir ne nuo mamos pieno dantukai sugenda, tai dar vienas prietaras..
tai kad mes irgi pasiskiepija nuo roto...bet noro sirgo vistiek sakyciau gan sunkiai....
o man tai sunku buvo nuo to, kad gydytoja istisai bambejo kam maitinu....nes atseit piene virusas dauginasi....nu zodziu...grizus pasiaiskinau kad nesamone visa tai, bet vistiek..duodi pieno ir ausyse stovi daktares zodziai " ne nu aisku ir MP maitinami vaikai pasveiksta..."
o man tai sunku buvo nuo to, kad gydytoja istisai bambejo kam maitinu....nes atseit piene virusas dauginasi....nu zodziu...grizus pasiaiskinau kad nesamone visa tai, bet vistiek..duodi pieno ir ausyse stovi daktares zodziai " ne nu aisku ir MP maitinami vaikai pasveiksta..."
AušraR, užjaučiu
Nerealiai man keistas tas medikų požiūris Na pati su kitokiu nesusidūriau, bet vis tiek niekaip negaliu suprasti . Na gerai man rodo , bet mano vaikui jau virš 2 metų, o čia vaikiukams dar metų nėra ir jo sergančio žindyti negalima Jam ir taip bloga, o dar nusiraminimo neturi Taip kad lieka du variantas: arba mus PSO durnina, arba kai kurie medikai nuo studijų baigimo laikų nieko neskaitę
Maniškė vėl suleliukėjo irgi Naktį bent iki kol saulė nepakyla, susitariam tik vandenuko atsigerti, bet nuo saulutės pasirodymo iki atsikėlimo iš lovos tai pablūsti galima Tai savaitgaliais ilgai vartytis lovoj net neturiu jokio noro. Vakar išdykaudama taaaaaaip įkando, liko didžiulė žymė, tai dar pusę vakaro man "popą pūtė"
Nerealiai man keistas tas medikų požiūris Na pati su kitokiu nesusidūriau, bet vis tiek niekaip negaliu suprasti . Na gerai man rodo , bet mano vaikui jau virš 2 metų, o čia vaikiukams dar metų nėra ir jo sergančio žindyti negalima Jam ir taip bloga, o dar nusiraminimo neturi Taip kad lieka du variantas: arba mus PSO durnina, arba kai kurie medikai nuo studijų baigimo laikų nieko neskaitę
Maniškė vėl suleliukėjo irgi Naktį bent iki kol saulė nepakyla, susitariam tik vandenuko atsigerti, bet nuo saulutės pasirodymo iki atsikėlimo iš lovos tai pablūsti galima Tai savaitgaliais ilgai vartytis lovoj net neturiu jokio noro. Vakar išdykaudama taaaaaaip įkando, liko didžiulė žymė, tai dar pusę vakaro man "popą pūtė"
QUOTE(Gemini @ 2009 05 10, 14:49)
Mano Karolis irgi blūdint pradėjo. Nuo trijų ima MP prašinėti, dar dar pratempiu gumą, kol tamsu, o šeštą jau rodo į langą ir pareiškia savo teises. Po jo ir brolis prisijungt netrunka. Taigis... pamiegu rytais. Šįryt jau net pyktelėjau ir mintis buvo kilusi visai baigti su pienu, bet užsnūdo abu, primigau ir aš ir vėl gerai... Ateis ruduo, vėliau švies, vėl ramu bus.
AusraR, nu nepasisekė su tokiais medikais. Lėliukai gi dar, nė metų neturi tavo vaikučiai...
QUOTE(Emilė @ 2009 05 10, 15:29)
AusraR, nu nepasisekė su tokiais medikais. Lėliukai gi dar, nė metų neturi tavo vaikučiai...
na tai ji maitint nedraude kaip ir, bet sakau, nuolat dave suprast kaip blogai darau....grizus is ligonines tai net skambinausi Markunienei, tai ji juoktis pradejo, sako jus turbut is Vilniaus, nu sakau jo, tai sako ten pas jus visos ligos tik nuo MP
Emile, ar tavo vaikai musasi/musesi? Mano Nojus pradejo must broliuka....
QUOTE(AusraR @ 2009 05 10, 15:41)
na tai ji maitint nedraude kaip ir, bet sakau, nuolat dave suprast kaip blogai darau....grizus is ligonines tai net skambinausi Markunienei, tai ji juoktis pradejo, sako jus turbut is Vilniaus, nu sakau jo, tai sako ten pas jus visos ligos tik nuo MP
Geras - diangnozė "Vilnius".
Šiaip būna, kad trinkteli kuris kitam, bet endažnai. Šiaip karolis toks labiau tankas, vis Vytuką pastumiantis. Nu ir gabaritai jo tokie galiūniški - Vytautas jau pabėgti išmoko, jei brolis ką atiminėt bando. Vytautas trinkteli tada, kai jau visai piktas būna - dėl žaislų/daiktų nelabai pešasi...
Šiaip gi natūralu, kad du vienodi maži kartais nepasidalina erdve ir jėgas bando. Aišku, geriau iš karto dėmesį nukreipti, išnešti kitur ar pan...
na mano Nojus tai istisai ta broli pliauksi...na, gal praeis...
klausyk Emile, dabar tavo pasidalinimo patirtim reikia. Ar tu viena tvarkeisi su vaikais ar aks padejo? Jei viena tai kaip tu juos pamigdydavai? kaip i lauka issinesdavai? kaip namie tvarkydavaisi jeigu jie ant papuliu kabedavo? Na gal tiesiog gali daugiau papasakoti, nes nuo kitos savaites ketinu atleisti aukle ir busiu viena tai vat idomu visokie praktiniai dalykai....labiausiai gasdina kad nepamigdysiu kambary jeigu pvz lauke bus blogas oras....
klausyk Emile, dabar tavo pasidalinimo patirtim reikia. Ar tu viena tvarkeisi su vaikais ar aks padejo? Jei viena tai kaip tu juos pamigdydavai? kaip i lauka issinesdavai? kaip namie tvarkydavaisi jeigu jie ant papuliu kabedavo? Na gal tiesiog gali daugiau papasakoti, nes nuo kitos savaites ketinu atleisti aukle ir busiu viena tai vat idomu visokie praktiniai dalykai....labiausiai gasdina kad nepamigdysiu kambary jeigu pvz lauke bus blogas oras....
QUOTE(AusraR @ 2009 05 10, 14:30)
ausyse stovi daktares zodziai " ne nu aisku ir MP maitinami vaikai pasveiksta..."
Nu idiotizmas, kitaip nepavadinsi Jus man pasakykit, kaip galima pasitiketi tokiu gydytoju kompetencija? O jei jie ir kitose srityse taip pat "apsisviete"