Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Cia tikriausiai nuo aplinkybiu, galimybiu, vaiku charakteriu ir pan. priklauso. As savo mergaite mielai isleisciau i darziuka nuo 2m, labai jau ji nori bendrauti su vaikais, o ir dirbti galeciau pilnu tempu. Bet i darziuka priims tik nuo rugpjucio 1d, todel kol kas grisiu i darba pusei etato, o mergaite priziures kazkiek kaimyne, kazkiek mama, kazkiek tetis nuo darbu atsitrauks - aukles samdyti nera uz ka, todel teks sitaip suktis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 04 09, 22:43)
klausykit, buvau sianien dazely apsiziuret, privaciam, tipo krutam. Nu ir specialiai uzklausiau apie zindyma. Sakau zindau, ir zindysiu tikrai dar dvieju metuku. Tai man pasake kad nepriims, nes vaikai (viena atveji turejo) nepasilieka be mamos, klykia ir pan. Dar pasake, kad kai jie jau apsiima ziuret vaika tai jie ziuri vaiko teises o ne tevu (cia suprask vaikui geriau yra nezindyti, cia tevu noras. Keistai kazkaip...juk vaikas tai mano, gal as jau nuspresiu kas jam geriausia...) Isejau supratus kad nesamone tas darzelis. Bet galvoju dar jusu pasiklausiu patirties...Aiste tai pasakojo kad zindo ir viskas gerai jos merginoms. O kokia kitu patirtis?

Labai jau įdomus darželis... tik su teksto suvokimu tam darželį ne kas... jei iškreiptai suvokia tekstą, peršasi mintis, kad ir ugdymas ne koks... ir noi vaikų kurie nerėkia,- vadinas, su rėkiančiais nesugeba apseit... toliau nuo tokio darželio mirksiukas.gif
Žindymas neturi neigiamos įtakos vaiko darželyje adaptacijai ir lankymui. Vaikai skirtingi, yra tokių, kuriems ir keturių metų eit dar yra anksti.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 04 09, 19:55)
skonis galėjo pasikeisti ne iš karto, o tik dabar. Dar po keliu mėn greičiausiai iš viso pradings - nesvarbu, ar vaikas žys ar ne ax.gif

Tikiuosi, ne, nes noriu dar maitinti. Nors čia gera proga atpratinti ax.gif

QUOTE(Alabama @ 2009 04 09, 20:25)
Pas mane 20 nestumo savaite pienas dingo visai, liko tik priespienis, bet sunus zinde toliau sau.

O po to abu vaikai? ax.gif
Juokingi tie vaikai, vakar manoji migdant negerė vėl, bet paslėpti neleido biggrin.gif Sėdi, glosto, galvą vėl padeda, o po to supykus pradėjo pūką mušti. Niekada to nedarė ir nemokėjo muštis. Taip išreiškia savo nepasitenkinimą pakitusiu skoniu smile.gif Paryčiais jau truputį valgė. Gal baigia apsiprasti su nauju skoniu g.gif smile.gif

QUOTE(AusraR @ 2009 04 09, 20:43)
klausykit, buvau sianien dazely apsiziuret, privaciam, tipo krutam. Nu ir specialiai uzklausiau apie zindyma. Sakau zindau, ir zindysiu tikrai dar dvieju metuku. Tai man pasake kad nepriims, nes vaikai (viena atveji turejo) nepasilieka be mamos, klykia ir pan. Dar pasake, kad kai jie jau apsiima ziuret vaika tai jie ziuri vaiko teises o ne tevu (cia suprask vaikui geriau yra nezindyti, cia tevu noras. Keistai kazkaip...juk vaikas tai mano, gal as jau nuspresiu kas jam geriausia...) Isejau supratus kad nesamone tas darzelis. Bet galvoju dar jusu pasiklausiu patirties...Aiste tai pasakojo kad zindo ir viskas gerai jos merginoms. O kokia kitu patirtis?

Draugė tai nesakė, kad žindo ir niekas nežinojo ir auklėtojoms galvos neskaudėjo dėl to. Aš irgi nesakyčiau.

O šiaip leisčiau į darželį nei auklei palikčiau.
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2009 04 09, 20:55)
skonis galėjo pasikeisti ne iš karto, o tik dabar. Dar po keliu mėn greičiausiai iš viso pradings - nesvarbu, ar vaikas žys ar ne ax.gif

Oho, sito nezinojau g.gif

QUOTE(Alabama @ 2009 04 09, 21:25)
Pas mane 20 nestumo savaite pienas dingo visai, liko tik priespienis, bet sunus zinde toliau sau.

Jetus wub.gif Ir dabar zinda toliau?

QUOTE(AusraR @ 2009 04 09, 21:43)

sakes blink.gif as apakus blink.gif Koks cia darzelis? Namu darzelis gal? Nu tundros kokios doh.gif manau, tokiu dalykus reikia kuo maziau aiskinti kitiems. Ilgas zindymas musu visuomeneje tokiai mitais apipintas, kad baisu, visas blogynbes ant jo "karti" visi megina. Manau, adaptacija gi nuo vaiko charakterio priklauso. Mano dukryte puikiausiai visa diena buna su aukle, jai nereikia aa pupos, neabejoju, kad ir darzelyje puikiausiai prisitaikys. tik, zinoma, pries darziuka reikia ruostis, maziau stengtis zindyti diena, kad siek tiek prie naujo ritmo vaikiukai priprastu.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 04 09, 21:06)
o sakykit ka daryt...man tai reikes grizti i darba kai vaikams bus 2 metai, kitaip niekaip nesigaus....gal geriau aukle samdyt..ar i darzeli?

atsiprasau, ar ne per anksti apie tai galvot :hmnuo metu jau jei maziau zinda, nuo pusantru drasiai visa diena galima palikti darzely.

bet tas darzelis su savo demagogija, rimtai, namu darzeli primena g.gif ten buvot?nesamone kazkokia unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupestelis: 10 balandžio 2009 - 10:58
QUOTE(Jurgachka @ 2009 04 10, 10:46)
sakes  blink.gif as apakus  blink.gif Koks cia darzelis? Namu darzelis gal? Nu tundros kokios  doh.gif manau, tokiu dalykus reikia kuo maziau aiskinti kitiems. Ilgas zindymas musu visuomeneje tokiai mitais apipintas, kad baisu, visas blogynbes ant jo "karti" visi megina. Manau, adaptacija gi nuo vaiko charakterio priklauso. Mano dukryte puikiausiai visa diena buna su aukle, jai nereikia aa pupos, neabejoju, kad ir darzelyje puikiausiai prisitaikys. tik, zinoma, pries darziuka reikia ruostis, maziau stengtis zindyti diena, kad siek tiek prie naujo ritmo vaikiukai priprastu.

jo, namu darzelis jeruzalej. As specialiai paklausiau kaip su zindomu kudikiu daryti, kad patikrinti ju koncepcijas apie naturaluma, vaiko poreikius naturalius ir tt ir pan, na daug graziu teoriniu dalyku jie ten prisirase smile.gif O praktikoj esu girdejus, kaip vaika, kuris ne ejo o bego isvadino kurciu ir pareiske kad reik jam ausis plaut (nes jis nereagavo i pastaba kad nebegtu) Na manau tokio "gerio" valstybiniam darzely irgi gausim, tik truputi pigiau kainuos lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(rupestelis @ 2009 04 10, 11:50)
atsiprasau, ar ne per anksti apie tai galvot g.gif

ne, nes i darzeli uzsirasyt manau mes JAU gerokai pavelavom. O jeigu aukle samdyt, tai reik JAU galvoti apie kazkoki zmogu, prie kurio priprastu ir kuriuo as galeciau pasitiketi, na kuris butu laiko patikrintas kaip sakoma smile.gif nes abar igi samdau auklyte, ji noretu dirbti iki rudens, o ir siaip man nelabai patinka, tai manau butu visai laikas apsispresti ir pradeti ieskoti arba darzelio arba rimtos aukles.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 04 10, 10:56)

ne, nes i darzeli uzsirasyt manau mes JAU gerokai pavelavom. O jeigu aukle samdyt, tai reik JAU galvoti apie kazkoki zmogu, prie kurio priprastu ir kuriuo as galeciau pasitiketi, na kuris butu laiko patikrintas kaip sakoma smile.gif nes abar igi samdau auklyte, ji noretu dirbti iki rudens, o ir siaip man nelabai patinka, tai manau butu visai laikas apsispresti ir pradeti ieskoti arba darzelio arba rimtos aukles.

as zindymo ir darzelio prasme, siaip tai zinoma uzrasyt galima, ir net ne i 1 darzeli :mirksiukas. o aukle ar darzelis-cia jau teveliu pasirinkimas. tai nuo daug ko priklauso, ir sm isdiskutuota, jau cia ne ta temuke,kad apie tai diskutuot mirksiukas.gif asmeniskai as pries valstybinius, bet ziuriu ir privaciuose gryba pjauna doh.gif as kai vedziau i namu darzlei, irgi girdejau pora Rutos fraziu, nelasbai tinkanciu pedagogei unsure.gif
Atsakyti
Jei dukrytė, eidama į darželį, dar gaus MP, tai tikrai bus mūsų "maža paslaptis" ax.gif . Tikrai pasimokiau ir nebešneku, ko nereikia. Maniškė dabar eina į "mokyklėlę", ten panašu, kaip daržely, tik daug trumpiau, ji tokia truputį lepšė rolleyes.gif , yra tikrai daug naglesnių vaikų, kitoks žodis nelabai tinkamas, nes lipa ant galvos jai, bet dauguma ten ir vyresni, nepaisant to, ji pakankamai gerai ten jaučiasi ir tą valandžiukę, kol būna su vaikais, pas mane net neateina verysad.gif Ir vakarais vis svaigsta apie "lialias". Nesvarbu, kad ten ir apsistumdo, tada ji tokiu žvilgsniu pasižiūri, atseit kas čia dabar, bet atgal neduoda. Manau, kad su adaptacija darželyje didelės bėdos neturėtų būti, kad ir kaip aš jo nenoriu schmoll.gif . Ir vis tik galvoju, kad MP darželiui didelės įtakos neturi, turi pačių tėvų elgesys ir vaiko prigimtis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemini: 10 balandžio 2009 - 17:02
QUOTE(AusraR @ 2009 04 10, 11:56)
O praktikoj esu girdejus, kaip vaika, kuris ne ejo o bego isvadino kurciu ir pareiske kad reik jam ausis plaut (nes jis nereagavo i pastaba kad nebegtu) Na manau tokio "gerio" valstybiniam darzely irgi gausim, tik truputi pigiau kainuos  lotuliukas.gif

Arba negausit, jei pas geras auklėtojas pataikysit. Kol kas tuo darželiu, kur dvynukai eis, nesu nusivylusi, nes auklėtojos super (patikrintos abiejų dičkių). thumbup.gif Bet apie jokius MP nesiruošiu niekam pasakot - ne auklėtojų reikalas tai žinoti. wink.gif

Beje, vaikai vaikam nelygu. Gal dar nė metų neturinčius sunku nuspręsti kam geriau palikti. Va mano dvynukai ir tai ui skirtingi - vienas be problemų galėtų daržan keliauti, o kitam visai nereikia svetimų vaikų... doh.gif Gal rudenį, kai 2 metai 3 mėn bus ir jie pradės darželį lankyti dar kitaip atrodys. Gal nė neis visą dieną, tik pusdienį. Kol kas negaliu planuoti, o turint tokius mažulius tai iš vis sunkus tas numatymas...
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 04 10, 20:42)
. Kol kas negaliu planuoti, o turint tokius mažulius tai iš vis sunkus tas numatymas...

tai butent, ka jau ten suplanuosi kai vaikuciams 10 menesiuku. blogaiusiu atveju simtas litu padeda vietai darzelyje atsirasti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 04 09, 21:43)

Kokia ten tiesiogine ta zodzio prasme durne dirba tam darzelyje? Man toks ispudis kad ji is vis jokios patirties neturi. As mergaitei dar dabar papa duodu. 2,5 metu. einam i lopseli darzeli nuo 1,5 metu ir papa gauna ji pas mane ryte - vakare ir kartais uzsimano 18 val. tarsi toks "labas mama pasiilgau" Vaikas nenori pasilikti su aukletoja, nes ji paprasciausiai jam nepatinka. Vien jau is atsakymo matosi kad ji netinkama vaiku auklejimui. Neveskite savo vaiko i toki "darzeli"
Papildyta:
Nzn dziaugiuosi, kad gyvenu ne lietuvoj, nes as joms ten visoms nosis ismalciaus tom "aukletojom". Galvoju, jeigu dabar parvykciua i lietuva, tai turiu biznio plana biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Man labai patiko danu darzelio sistema. Galima duoti vaika i lopseli, bet galima pas "dienos mamyte", kuria pati pasirenkti. Dienoms mamyte turi maks 5 vaikus ir yra ekstriamaliai pasiruosusi kas liecia vaiko raida. As atidaviau savo maze ten nuo 1,5 metu, cia labai velau pagal danu mastelius. TAi mes ten nueje dar pasipapindavome prazioje kaip "nu atia". Ir niekada gyvenime neisgirdau jokiu komentareliu. Mano auklyte pasake: vaiko poreikis man istatymas. Todel ir palikti vaiko nebijau ir zinua, kad bus soti, pamiegojus ir prisibuvus su vaikais. O buna nuo 9 iki 15. Ir labai saunu, kad valstybe siulo visada valstybine ir privacia vieta.
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2009 04 10, 08:16)

O po to abu vaikai?  ax.gif

QUOTE(Jurgachka @ 2009 04 10, 10:46)
Jetus  wub.gif Ir dabar zinda toliau?

Nea.Labai norejau zindyt abu po gimdymo, bet sunelis pats atsisake kruties likus menesiui iki seses gimimo.Pagimdzius bandziau kruti pasiulyt, bet jau nebemokejo zisti, tai gauna is puodelio atsigert MP.
Atsakyti