Gal vis gi galima be isterijų nujunkti Kažkaip mūsų ilgai maitinančių mamyčių tema virto pasigirimais kas jau nebemaitina naktį ir kaip pavyko ištverti virksmus
QUOTE(Natuke @ 2009 04 04, 17:27)
Gal vis gi galima be isterijų nujunkti Kažkaip mūsų ilgai maitinančių mamyčių tema virto pasigirimais kas jau nebemaitina naktį ir kaip pavyko ištverti virksmus
Natuke, tai tu pasidalink savo patirtimi, butu tikrai idomu...nors as nujunkyti ar ilgai neketinu, bet taip noreciau kad nakti nebesikeltu.....na bent ne sitiek.....bet kaip suprantu cia tik mano svajonese
QUOTE(AusraR @ 2009 04 04, 19:01)
Natuke, tai tu pasidalink savo patirtimi, butu tikrai idomu...nors as nujunkyti ar ilgai neketinu, bet taip noreciau kad nakti nebesikeltu.....na bent ne sitiek.....bet kaip suprantu cia tik mano svajonese
O pas mus viskas taip... jau džiaugiausi, kad atpratinau Borisą nuo žindymo dieną, jau net nebežindė prieš pietų miegą ir po miego, tik naktimis kai jis emė ir pasigavo kažkokį virusą.... susirgo labai labai stipriai, su aukšta temperatūra, kosuliais... ir vėl pakibo ant papo... Po dviejų dienų apkrietė manę, dabar ir pati nebegaliu atsigauti, vaikštu kaip šešėlis kelias dienas negalėjau atsikelti iš lovos...
O dėl nakties miego - mano pirmi du vaikai buvo nujunkti gana drastiškai - Venią aš staigiai palikau su močiute keliom dienom - turėjau išvažiuoti, na ir buvo proga nujunkyt, pripratino vietoj kruties prie buteliuko su arbata , Aliona atrprato apie du metukus, taip pat buvo bemiegių naktų.... Tačiau ir vienas ir kitas pabusdavo naktimis iki trijų, trijų su pusę metų - ateidavo naktį pasiguosti. O po to staigiai nustojo, ir aš net neatsimenu kada tiksliai. To paties laukiu ir iš Boriso, dėl to naktinio žindymo nenutraukiu - manau išmiegos visą naktį ir tada nebevalgys.
Prieš metus trumpam aš pabėgau į kitą kambarį - nebegalėjau, nes buvau arti dekreto, dar turėjau dirbti ir labai pavargdavau darbe. Nebegalėjau keltis naktimis.Liko sūnelis miegoti su tečiu. Tačiau jis pabudęs pradžioje verkdavo, o po to tiesiog blaškėsi, migravo per visas lovas. Ir po kelių savaičių mačiau, kad jis pabunda kelis kartus ir jam yra sunku užmigti. O kai nustojau dirbti ir grįžau į savo lovą, kažkaip po truputi viskas pasisuko sena vaga.
Naktinis žindymas labai jautri tema Juk labai stiprus įsitikinimas, kad nemiegosi - neaugsi, kad naktinis žindymas ne poreikis, tik pripratimas, kad mama nuvargsta ir neišsimiega, nesvarbu kokio amžiaus vaikas, jis "geras", jei miega visą naktį... Mano manymu vaikai elgiasi natūraliai ir normaliai, taip, kaip jiems gamtos duota, o mes arba juos laužome, arba laužome savo įsitikinimus ir tabu...
Kai nutraukiau maitinimus naktimis su pirmagimiu kai jam suėjo metai, tada jaučiausi tiek daug padariusi, tiek pavargusi, tiek nusipelniusi išsimiegoti visą naktį... O mažylį žindau daug ir ypač naktimis, jam jau virš dviejų ir kažkaip to poreikio didelio nutraukti nebėra, nors dienomis tikrai turiu daugiau įsipareigojimų ir darbų nei augindama pirmagimį...
Kai nutraukiau maitinimus naktimis su pirmagimiu kai jam suėjo metai, tada jaučiausi tiek daug padariusi, tiek pavargusi, tiek nusipelniusi išsimiegoti visą naktį... O mažylį žindau daug ir ypač naktimis, jam jau virš dviejų ir kažkaip to poreikio didelio nutraukti nebėra, nors dienomis tikrai turiu daugiau įsipareigojimų ir darbų nei augindama pirmagimį...
QUOTE(Raideles @ 2009 04 04, 22:55)
Naktinis žindymas labai jautri tema Juk labai stiprus įsitikinimas, kad nemiegosi - neaugsi, kad naktinis žindymas ne poreikis, tik pripratimas, kad mama nuvargsta ir neišsimiega, nesvarbu kokio amžiaus vaikas, jis "geras", jei miega visą naktį... Mano manymu vaikai elgiasi natūraliai ir normaliai, taip, kaip jiems gamtos duota, o mes arba juos laužome, arba laužome savo įsitikinimus ir tabu...
vat radau mamą, mąstančią kaip aš mano sūneliu greit 1metai, 10 mėn. Dar žinoma maitinu. Naktimis irgi, kartais nubunda kartą, o šiąnakt pvz kokius 5 kartus Ir tikrai, visiems atrodau tokia vargšė, neišsimiegojusi, sugadinta sveikata ir t.t. Žinoma, sutinku, miego tikrai trūksta, bet į vaiko poreikus neatsižvelgti negaliu...Ir nėra taip, kad griūvinėčiau, svirduliuočiau iš nuovargio ir pan. Bet aplinkiniai skatina, kad jau gana, net ir mano mama jau sako, kad gaila į tave žiūrėt, baik tu tą maitinimą, nors pati visada buvo tik už natūralų maitinimą (ji dirba su naujagimiais). sako dabar mamos patarsiu, kad maitintų iki metų, nes paskui labai sunku juos atjunkinti
na as tai viska suprantu ka nieko cia nebus kitaip, bet vistiek labai noreciau kad vaikai miegotu nakti...na atsikelti pamaitinti man nesunku po kokius 2-3 kartus. Bet kai vienas keliasi kas 30-60 min , kitas kokius 3-4 kartus dar, tai per nakti ir susideda..tikrai jauciuosi labai pavargusi....be to nelabai gaunasi visiems vienoj lovoj miegoti, viena leliu iskraustem i savo lovyte, nuemem sona. Tai kai jis keliasi as taip pasislenku ir maitinu, bet taip kabeama miegot negaliu, turiu sulaukt vistiek kol pavalgys....na kartais uzmiegu pasikabinus, tada atsibundu su nuguletu sonu
Na bet tfutfutfu sianakt pvz geriau miegojo. Nojukas kelesi kokius gal tik 4-5 kartus, Arijukas gal 3 tik
Na bet tfutfutfu sianakt pvz geriau miegojo. Nojukas kelesi kokius gal tik 4-5 kartus, Arijukas gal 3 tik
QUOTE(AusraR @ 2009 04 05, 08:10)
na as tai viska suprantu ka nieko cia nebus kitaip, bet vistiek labai noreciau kad vaikai miegotu nakti...na atsikelti pamaitinti man nesunku po kokius 2-3 kartus. Bet kai vienas keliasi kas 30-60 min , kitas kokius 3-4 kartus dar, tai per nakti ir susideda..tikrai jauciuosi labai pavargusi....be to nelabai gaunasi visiems vienoj lovoj miegoti, viena leliu iskraustem i savo lovyte, nuemem sona. Tai kai jis keliasi as taip pasislenku ir maitinu, bet taip kabeama miegot negaliu, turiu sulaukt vistiek kol pavalgys....na kartais uzmiegu pasikabinus, tada atsibundu su nuguletu sonu
Aš tai galvoju, kad sunkiausia yra tada, kai turi kažkokį įsivaizdavimą "kaip turėtų būti". Turėtų miegoti, turėtų neverkti, turėtų žaisti, turėtų valgyti. Va, paskaitinėjau "ilgo sėkmingo žindymo paslaptis", kad mama mišinio duoda vakare neramiam vaikui ir galvoju - juk viskas normalu, vaikas elgiasi normaliai, o mama įsivaizduoja, kad turėtų neverkti, turėtų pavalgyti ir ramiai miegoti. Iš to kyla stresas, nervai, mišinio davimas, o tai gali baigtis pieno gamybos užsidarymu ir perėjimu prie maitinimo mišiniu. Tik dėl to, kad mama mano, jog vaikas turėtų elgtis kitaip negu elgiasi...
O kai atsisakai tų "turėtų būti", tai gyvenimas prašviesėja Ir išsimiegi geriau (Ar pasakojau, kad su pirmuoju nemiegodavau nakčia, laukdavau kol pavalgys ir paguldysiu atskirai, o su dukra pusantrų metų miegodavau, mano krūtis visą naktį jos burnoje Ir puikiai išsimiegodavau )
QUOTE(Raideles @ 2009 04 05, 11:18)
Aš tai galvoju, kad sunkiausia yra tada, kai turi kažkokį įsivaizdavimą "kaip turėtų būti". Turėtų miegoti, turėtų neverkti, turėtų žaisti, turėtų valgyti. Va, paskaitinėjau "ilgo sėkmingo žindymo paslaptis", kad mama mišinio duoda vakare neramiam vaikui ir galvoju - juk viskas normalu, vaikas elgiasi normaliai, o mama įsivaizduoja, kad turėtų neverkti, turėtų pavalgyti ir ramiai miegoti. Iš to kyla stresas, nervai, mišinio davimas, o tai gali baigtis pieno gamybos užsidarymu ir perėjimu prie maitinimo mišiniu. Tik dėl to, kad mama mano, jog vaikas turėtų elgtis kitaip negu elgiasi...
O kai atsisakai tų "turėtų būti", tai gyvenimas prašviesėja Ir išsimiegi geriau (Ar pasakojau, kad su pirmuoju nemiegodavau nakčia, laukdavau kol pavalgys ir paguldysiu atskirai, o su dukra pusantrų metų miegodavau, mano krūtis visą naktį jos burnoje Ir puikiai išsimiegodavau )
, as irgi issimiegodavau kol maitinau nakti maza savo, tik ji jau didele buvo - virs2 metu, o miegjom trise ant kampo, tad fiziskai vietos truko, bet mes islaukem kol pati atsisakys ir pereis i savo lovele - nebuvo asaru, nebuvo riksmu, aisku su dviem tikiu kad sunkiau
Anksčiau aš irgi negalėdavau miegoti, kol mažasisi nepavalgydavo. Bet dabar tai kartais net neprisimenu, buvo jis mane pažadines ar ne? Kadangi jis miega su mumis, tai prisipaudžia, pradeda valgyti, aš užmiegu, jis valgydamas nepabunda, taip ir miegam toliau
QUOTE(Raideles @ 2009 04 05, 11:18)
O kai atsisakai tų "turėtų būti", tai gyvenimas prašviesėja
sis pasakymas tinka turbut visom sritim, susijusiom su vaiko auginimu. Neretai stebiuos, kaip mamos stresuoja - dar nemoka pats valgyt, dar nesedi ant puoduko, nemiega atskirai, pats neuzmiega....Bando jos lauzti tuos vaikucius, kankina save ir vaika. Ne karta isitikinau, kad ateina tam tikras laikas, kai vaikutis pats pradeda viska daryti, o ji lauzdama, gali sulaukti priesingo rezultato...
QUOTE(AusraR @ 2009 04 05, 17:14)
mano Nojus kazkaip nemoka laikyti kruties ramiai jeigu nevalgo....jis bando ciulpti ir kazkaip kreivai jam gaunasi, tai kandzioja nu ir nesigauna man miegoti tada...erzina kazkaip tas grauzimas...
taip taip, mano Elena graziausiai zisdavo naktim iki 1 metuku, as puikiausiai issimiegodavau, o paskui pradejo vat taip keistai zisti, todel nebegaliu as atsijungus miegot, kol ji geria pienuka.Tai darbe sedziu daznai apspangus Tikrai Tave uzjauciu del neissimiegojimo
Pasiguosiu. Mano Domukui triju dienu karstine. Temperatura 38-39. Jauciuosiu išžysta visai
Sia nakti net pradejau galvoti, kaip gerai butu turetu nuimamas krutis. Nusiemei, palikai prie vaiko, tegu jis papsi per miegus nors visa para. O pati gali eiti pavalgyti ar siaip pailseti...
Sia nakti net pradejau galvoti, kaip gerai butu turetu nuimamas krutis. Nusiemei, palikai prie vaiko, tegu jis papsi per miegus nors visa para. O pati gali eiti pavalgyti ar siaip pailseti...