Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

Sveikutes smile.gif maniskei 1 m ir 8 men. MP gauna pries dienini miega, kitaip neuzmiega, ir nakti nnnnnn kartu doh.gif matyt tai pripratimas, kai buvo mazesne nakti zymiai geriau miegodavo. Nutariau maitinti iki 2 metuku, o tada isvaziuosiu ir paliksiu savo mamai, sako kad taip tokio amziaus vaikus lengviausiai atpratinti.
Atsakyti
QUOTE(Pikta voverė @ 2009 03 31, 15:39)
Paėmiau iš tavęs pavyzdį lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Geras pavyzdys užkrečia, kai naktį miegot norisi. thumbup.gif

QUOTE(AusraR @ 2009 03 31, 19:21)
o tai gerai, kai vezime nebesedi, bet vaiksciot dar nemoka? Kaip tada darydavai?
Cia as vis mastau aukles atsisakyt..turim nauja nuo vakar...bijo vaikai...siandien isteriskai reke abu 1.5 val, ko jau senaaaai nebuvo....gal bandyt keist...nes nepatinka man ji, bara vaikus kai jie verkia, o tie tada isvis isterijas istaiso, sedi prilipe prie manes.....

Na, aš pavasarį praėjusį iki artimiausio darželio nusiveždavau, tada ant žolės ir vienas vaikšto (9 mėn pats pradėjo), o kitas po žolę ropoja. doh.gif Vėliau vietoj vežimo dviratuką įsigijau - veinas važiuodavo, kitas eidavo šalia arba ant rankų nešdavausi į tą patį darželį. O jau ten vėl paleidžiu ir ganosi. doh.gif

Šiaip auklės ir aš ieškočiau kitos, jei vaikam nebūtų gerai... Maži jie dar, nemanau, kad labai prie ateinančio žmogaus prisairiša. O tavo neigaimas emocijas tos auklės atžvilgiu gi jaus jie... Beje, ar tau reik auklės visai dienai? Gal geriau rinkis valandinę trumpam? Man šitas variantas iki šiol labai tinka/patinka. Ai, ir geriausios auklės mano berniukam - jaunos gražios studentės. lotuliukas.gif Tos tai ir žaidžia, ir laukan eiti nebijo, ir neverkia, kad sunku su dviem.. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2009 03 31, 20:14)
Mes tai nuo mazens negalime ziureti jokiu filmuku ir filmu kur kas nors miega, "paslapciu sodo" pabaigos taip pat - iskart graudenasi unsure.gif NEt kai pamato teti mieganti, susigraudina ir bega buciuoti, kad prabustu smile.gif

Geras, as galvojau, kad mano vaikas veinintelis toks bigsmile.gif Aha, maniske irgi labai isgyvena, kai tetukas miega doh.gif

QUOTE(AusraR @ 2009 03 31, 20:24)
tai va kad as jau pakeiciau ne viena....o tu kiek pakeitei kol radai tinkama?
be to vaikams gal irgi ner gerai taip kaitaliot kas savaite...nu bet jauciu kad su sita nebus gerai....mane ji nervina...

As ne tai, kad jas keiciau, as ilgai ieskojau - kelis menesius doh.gif Budavo, kad is karto per pirma pokalbi matydavau kad - schmoll.gif jei per pokalbi pasirodydado, kad nebloga, paprasydavau, kad ateitu kokiam pusdieniui, kitam (aisku, sumokedavau uz tai). kazkaip labai greitai pasimato, kas tai per zmogus. As spresdavau ne pagal dukrytes reakcija (nes tada jai svetimi zmones is viso buvo schmoll.gif ), bet butent pagal aukliu reakcija i vaika- kaip jos ziuri i vaikiuka, ar kreipia demesi, kaip regauoja i verksma, galu gale pasisneki su zmogum ir matai, koks jis. Zodziu, labai as ilgai ir nuobodziai rinkausi, jau galvojau, nerasiu tinkamo zmogaus doh.gif Dabar gal kreipciausi i aukliu agentura, ten jie psichologinius testus daro, atrenka zmogu pagal pageidavimus. gal ir brangiau kainuotu, bet sutaupyciau laiko ir nervu doh.gif

QUOTE(mamyte 29 @ 2009 03 31, 20:49)
As vis nezinau kaip man daryti ar nutraukti iki darzelio maitinima ar palikti? Kaip darot? Idomu, gal yra daugiau mamyciu, kurios galetu pasidalinti patirtimi?  :

Mes kazkada neseniai apie tai diskutavom. Tai dauguma mamyciu, man rodos, laikesi tos nuomones, kad geriau nenutraukti maitinimo - tas artumas su mama yra didelis pliusas pereinamuoju laikotarpiu. Nors buvo viena mamyte, kuri labai gailejosi, kad nenutrauke maitinimo iki darzelio, labai sunkiai vaikas adaptavosi.

Atsakyti
QUOTE(Karacum @ 2009 03 31, 22:20)
Sveikutes  smile.gif  maniskei 1 m ir 8 men. MP gauna pries dienini miega, kitaip neuzmiega, ir nakti nnnnnn kartu  doh.gif  matyt tai pripratimas, kai buvo mazesne nakti zymiai geriau miegodavo. Nutariau maitinti iki 2 metuku, o tada isvaziuosiu ir paliksiu savo mamai, sako kad taip tokio amziaus vaikus lengviausiai atpratinti.

Sveikute,
dėl nutraukimo, tai šiaip nerekomenduojama taip vat išvažiuoti, nes ne tik pieno vaikas netenka, bet ir mamos. Su švelnesniu variantu reikia kantrybės, bet per mėnesį kitą, manau, įmanoma sumažinti ir po to nutraukti švelniai. Reikia mamos pasiryžimo ir kantrybės, bet taip geriau vaikučiui, mano nuomone.

Maniškis dar valgo, irgi pietų be pienuko neužsimigdo, tik naktį eina susitarti, kad jau pienukai pavargo (kai truputį pavalgo, apie 10 min.), tai vis mažiau protestų būna. Naktį nevalgo jau, tai džiaugiuosi. Tik pietų norėčiau, kad pavalgytų ir pats užmigtų, nes kaip du reikės migdyti, tai neįsivaizduoju. Pasidalinkit, mamytės, kaip du migdydavot? Ryte būdavo dar ilgas valgymas, bet dabar jau aš atsikeliu anksčiau, jis nepajunta, tai gauna 5 min. atsikėlęs ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2009 04 01, 11:16)
Pasidalinkit, mamytės, kaip du migdydavot? Ryte būdavo dar ilgas valgymas,  bet dabar jau aš atsikeliu anksčiau, jis nepajunta, tai gauna 5 min. atsikėlęs ir viskas.

Taigi dičkis jau tavo vaikytis - mokyk be pienuko užmigti (o mažulio irgi gali nepratrint su MP migdytis - su antru tas kažkaip paprasčiau wink.gif ). Aš saviškius jau prieš gerą mėnesį pripratinau be pienuko užmigti. Dabar daug lengviau, o ir jie greiot užmiega, nėr tokio prilipimo (būdavo jau keliuosi, vėl prabunda, vėl soskinasi... pasaka be galo doh.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 04 01, 14:17)
Taigi dičkis jau tavo vaikytis - mokyk be pienuko užmigti (o mažulio irgi gali nepratrint su MP migdytis - su antru tas kažkaip paprasčiau wink.gif ). Aš saviškius jau prieš gerą mėnesį pripratinau be pienuko užmigti. Dabar daug lengviau, o ir jie greiot užmiega, nėr tokio prilipimo (būdavo jau keliuosi, vėl prabunda, vėl soskinasi... pasaka be galo  doh.gif ).

Tai gerai, kad sugebejai taip pripratinti, o man niekaip nesigauna schmoll.gif Klyksmas, riksmas baisinis, ir jokios kalbos nepadeda, kad gulkis salia, darom liulia ir pan.

Beje, del streso, kai mama isvaziuoja,k ad vaikas atprastu nuo MP. NEmanau, kad toks jau ir didelis strasas tam vaikui buna. Aisku, cia individualu, bet kalbejau su keliom mamytem, kurios butent taip nujunke, ir tikrai viskas puikiai klojosi - 1-2 dienas vaikiukas papergyvena, ir viskas. O jei mama salia, ir ji kategoriskai atsisako maitinti "vargsa" hihihi.gif vaikiuka, tada tai vaikui stresas - kas nutiko, kad mamyte taip ji skriaudzia? verysad.gif As kai nebunu namie (teko keleta kartu labai velai grizti), dukryte kuo puikiausiai leidzia laika su teciu, uzmiega jam ant krutines, po kurio laiko prasibudinusi vel tik prisiglaudzia prie tevelio, apsikabina, ir ramiai sau miega, kai manes nera. O kai esu - iskart verkia, kad pamaitinciau, ir gali rekti iki ryto doh.gif Jau bandem...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linabalt: 01 balandžio 2009 - 13:27
QUOTE(linabalt @ 2009 04 01, 14:26)
Tai gerai, kad sugebejai taip pripratinti, o man niekaip nesigauna schmoll.gif Klyksmas, riksmas baisinis, ir jokios kalbos nepadeda, kad gulkis salia, darom liulia ir pan.

Manai mano nerėkė? Ui kaip rėkė... Pirmas dvi dienas tėčius padėjo - vaikai gi du, vienas nu tegu sau pašūkauja - vis tiek arba užmigs arba ne. O kai dvynukai - viens minga, kits prikelia... Bet kai jau tvirtai nutari, kad bus taip ir ne kitaip, vaikai pajunta. smile.gif Gudrūs jie, bando kantrybę, ribas, bet kai pamato, kad kitaip nebus (tegu ir po valandos šūkavimų), nori nenori užmiega. Ai, prieš tai gerai sočiai pamaitint maistu reik. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 04 01, 14:33)
Manai mano nerėkė? Ui kaip rėkė... Pirmas dvi dienas tėčius padėjo - vaikai gi du, vienas nu tegu sau pašūkauja - vis tiek arba užmigs arba ne. O kai dvynukai - viens minga, kits prikelia... Bet kai jau tvirtai nutari, kad bus taip ir ne kitaip, vaikai pajunta. smile.gif Gudrūs jie, bando kantrybę, ribas, bet kai pamato, kad kitaip nebus (tegu ir po valandos šūkavimų), nori nenori užmiega. Ai, prieš tai gerai sočiai pamaitint maistu reik.  bigsmile.gif

Maniske valgo gan prastai g.gif Bet ne del to, - kaip tu sakai, tetis padejo... Jis be abejo turi dalyvauti siame procese ir bent jau palaikyti, o maniskis po pusvalandinio rikdymo pradeda nervuotis ko as ta vaika kankinu, lekia tai parukyti, tai i wc, tai dar kur nors, ir gaunasi taip, kad vos tik mergaite atrodo pradeda rimti, tetis tuoj pavarsto kambario duris, pasmezuoja pirmyn atgal, ir mergaite vel isirekia doh.gif Uztai ir nesigauna man su tuo nujunkymu blush2.gif O vyrui jei bandau aiskinti, kad gulek ramiai ir nelakstyk, tai kur tau - jam vat reikia eiti ir viskas, numirs jei neparukys arba nenuleks ta pat minute i wc lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2009 04 01, 15:52)
Maniske valgo gan prastai g.gif  Bet ne del to, - kaip tu sakai, tetis padejo... Jis be abejo turi dalyvauti siame procese ir bent jau palaikyti, o maniskis po pusvalandinio rikdymo pradeda nervuotis ko as ta vaika kankinu, lekia tai parukyti, tai i wc, tai dar kur nors, ir gaunasi taip, kad vos tik mergaite atrodo pradeda rimti, tetis tuoj pavarsto kambario duris, pasmezuoja pirmyn atgal, ir mergaite vel isirekia doh.gif Uztai ir nesigauna man su tuo nujunkymu blush2.gif O vyrui jei bandau aiskinti, kad gulek ramiai ir nelakstyk, tai kur tau - jam vat reikia eiti ir viskas, numirs jei neparukys arba nenuleks ta pat minute i wc lotuliukas.gif

Abu (ir tėtis ir dukra) nepasiruošę nujunkymui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2009 04 01, 14:52)
Maniske valgo gan prastai g.gif  Bet ne del to, - kaip tu sakai, tetis padejo... Jis be abejo turi dalyvauti siame procese ir bent jau palaikyti, o maniskis po pusvalandinio rikdymo pradeda nervuotis ko as ta vaika kankinu, lekia tai parukyti, tai i wc, tai dar kur nors, ir gaunasi taip, kad vos tik mergaite atrodo pradeda rimti, tetis tuoj pavarsto kambario duris, pasmezuoja pirmyn atgal, ir mergaite vel isirekia doh.gif Uztai ir nesigauna man su tuo nujunkymu blush2.gif O vyrui jei bandau aiskinti, kad gulek ramiai ir nelakstyk, tai kur tau - jam vat reikia eiti ir viskas, numirs jei neparukys arba nenuleks ta pat minute i wc lotuliukas.gif

nu bet ji mazute dar gi - palauk pusmeti, gal kiek daugiau - susitarsit - butu man kas pasake pereita vasara kad Milda pati atsisakys ir metams nepraejus - buciau issityciojus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 04 01, 15:03)
nu bet ji mazute dar gi - palauk pusmeti, gal kiek daugiau - susitarsit - butu man kas pasake pereita vasara kad Milda pati atsisakys ir metams nepraejus - buciau issityciojus mirksiukas.gif

Mano didžiausia ir 3 metų nė nemanė atsisakyti pati. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2009 04 01, 14:26)

Pas mus tai buvo toks riksmas ir isterija, baisu unsure.gif Kelis kartus anksčiau esu bandžiusi neduoti naktį, bet pasiduodavau po pirmo bandymo. Pusę nakties neduodavau ir vėl nusileisdavau. Nervai neišlaikydavo girdint du rėkiančius iki negalėjimo. Bet dabar džiaugiuosi, naktį miega gerokai ggeriau, karts nuo karto parėkia, bet trumpai, gal porą minučių, mato, kad negaus pieno ie vėl užmiega lotuliukas.gif
Atsakyti