Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Agotė @ 2009 03 02, 14:59)
sveikos 4u.gif

kad apibrėžimų konkrečių čia nėra...jei tik norisi ir bendraujam ta tema.....o vyresnis vienam 2metų o kitam 5 mėn mirksiukas.gif .....
dar prie progos prisiminiau tą reklamą....." iki metų kūdikį matindama savo pienu stiprinate jo imuniteta.....suėjus metams, kam sustoti???....puikiai tinka aptamil lotuliukas.gif  biggrin.gif "

Sveikos.
Man si reklama taip pat labai kliuna,ir vis uzdavyneju kl visiem ,kodel sako taip,o ne kitaip biggrin.gif na nesvarbu smile.gif
Maniskiui,kaip turbut matot liniuoteje jau 1metai irrr 11men,maitinu lygi siol,oj kokiu 20 kartu per para,ir nieko jam nepadaryti doh.gif 4u.gif Kazkas cia kl,ar cia iprotis ar alkis pracepset visa nakti su papciku.Zinoma,kad iprotis smile.gif Ir sakyciau nelabai geras,ne tiek negeras,kiek gal kartais varginantis.Gerai,kad isigyjome didele lova,tad visi kartu as,vyras,sunus,ir papukas miegam smile.gif Aisku,kaip ir turbut dauguma be soskes gyvenam.Mano didziausia beda ta,kad neuzmiega be kruties,tad vyrui negaliu palikti,tenka su mociute kuri gyvena uz 30km(su ja uzmiega visur,ir visai paprastai)
Nezinau,galbut vasara ,o galbut rudeni kai prades eit i darzeli atpratinsiu smile.gif jUMS KAI VIENA VALGO,KITO SPENELIO NECIUPINEJA? doh.gif biggrin.gif Maniskis tai dar ir kaip doh.gif ir taip nemalonu,bet tik pabandyk jam neduot ax.gif Pastebejau,kad speneliu maigymas jam kaip apsiraminimo budas.
Atsakyti
Sveikos mamytes,

praeita syki, kai rasiau, tai padariau klaida, suneliui jau 2m. ir tuoj 6men.(o ne 1.6m.). Iki sio pirmadienio (kovo 23d.) MP valgydavo 3kartus per diena, t.y. ryte, vakare pries miega ir pries pietu miega, tiesa ir po pietu miego, tai 4kartus, nes irgi atsikeldavo piktas kol negaudavo...
Rasiau, kad galvoju pamazinti, tai ir pabandziau. Bet jis vistiek nepamirsta, kad pries pietu miegeli visada gaudavo ir praso doh.gif Jis uzmigdavo gerdamas MP biggrin.gif .
Siandien tai velai atsikele ir net pietu nejo miegoti, bandem visi trys atsigulti (vyras ji kalbino), bet jis pamate, kad nebus pienuko, tai ir nemiegojo... Isejom i lauka tada pasivaikscioti, anksciau uzmigo vakare.
Bet jei jis buna pas mociute tuo metu, kai reikia ir pietu miegoti, tai uzmiega pietu ir be MP ir ramiai, na pask karta buvo, kad nelabai norejo uzmigti, bet pasimale ir uzmigo smile.gif . Kai atsikelia po pietu miegelio, tai mama sake, kad pabuna irzlus, buna, kad paverkia, bet trumpai, nes ji pakalbina, pasisodina ant keliu, pasupuoja ir viskas gerai. Kai ateinu pasiimti, zaidzia, rodo man zaislus ir kt, pieno net neatsimena rolleyes.gif .
O kai bunu ir as, tai jam nieko daugiau nereikia pries miega, net ir tecio, na jis gali guleti salia, bet jei tik pasako, kad Matukas miegos su teveliu ir nusinesa i lova, tai kol as ateinu, riksmas buna didziausias doh.gif
Jis neperdaugiausiai kalba, bet labai jau meiliai parodo, kad labai nori pienelio wub.gif wub.gif Ir man jo taip buna gaila, jis prisiglaudzia prie manes sededamas man ant keliu, as ji supuoju siek tiek ir taip uzmiega grojant musu miego muzikai.
Papildyta:
Man jo labai gaila, paciai kazkaip liudna verysad.gif
Ziuresiu kaip ilgai jis cia taip prasys, bet gal kaip nors, juk vistiek lieka maitinai ryte ir vakare...
Vakarais jam net pasaku nereikia, svarbiausia, kad butu nem nem tongue.gif lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Smilga222 @ 2009 03 29, 00:42)
Sveikos.
Man si reklama taip pat labai kliuna,ir vis uzdavyneju kl visiem ,kodel sako taip,o ne kitaip biggrin.gif na nesvarbu smile.gif
Maniskiui,kaip turbut matot liniuoteje jau 1metai irrr 11men,maitinu lygi siol,oj kokiu 20 kartu per para,ir nieko jam nepadaryti doh.gif  4u.gif Kazkas cia kl,ar cia iprotis ar alkis pracepset visa nakti su papciku.Zinoma,kad iprotis smile.gif Ir sakyciau nelabai geras,ne tiek negeras,kiek gal kartais varginantis.Gerai,kad isigyjome didele lova,tad visi kartu as,vyras,sunus,ir papukas miegam smile.gif Aisku,kaip ir turbut dauguma be soskes gyvenam.Mano didziausia beda ta,kad neuzmiega be kruties,tad vyrui negaliu palikti,tenka su mociute kuri gyvena uz 30km(su ja uzmiega visur,ir visai paprastai)
Nezinau,galbut vasara ,o galbut rudeni kai prades eit i darzeli atpratinsiu smile.gif jUMS KAI VIENA VALGO,KITO SPENELIO NECIUPINEJA? doh.gif  biggrin.gif Maniskis tai dar ir kaip doh.gif ir taip nemalonu,bet tik pabandyk jam neduot ax.gif Pastebejau,kad speneliu maigymas jam kaip apsiraminimo budas.

Mano vaikas iki 2metu ir 1men. taip pat valge MP kada norejo diena ir kiek norejo, poto netycia su seneliais isvaziavo i kaima su nakvyne. Po to pasiliko rytinis, pries pietu miega, po pietu miego ir pries nakties miegeli ax.gif Jis po kiek laiko susigaude, kad gali vel prasyti ir diena daugiau, bet as laikiausi savo, o jis labai ir neprase, nes budavo kuo uzsiimti. Va, kai slogute, tai dazniau gauna, bet ir tai per daug nepraso.

Papildyta:

Nezinau,galbut vasara ,o galbut rudeni kai prades eit i darzeli atpratinsiu smile.gif jUMS KAI VIENA VALGO,KITO SPENELIO NECIUPINEJA? doh.gif biggrin.gif Maniskis tai dar ir kaip doh.gif ir taip nemalonu,bet tik pabandyk jam neduot ax.gif Pastebejau,kad speneliu maigymas jam kaip apsiraminimo budas.
[/quote]

del speneliu maigymo, man regis Raideles rase, kad kai vaikelis nori gauti norima pieno kieki greiciau, tai ciupineja kita speneli ir taip greiciau gauna tiek kiek nori pienelio. Maniskis irgi taip daro ir jau nuo seniai bigsmile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte 29 @ 2009 03 29, 00:49)
Sveikos mamytes,

praeita syki, kai rasiau, tai padariau klaida, suneliui jau 2m. ir tuoj 6men.(o ne 1.6m.). Iki sio pirmadienio (kovo 23d.) MP valgydavo 3kartus per diena, t.y. ryte, vakare pries miega ir pries pietu miega, tiesa ir po pietu miego, tai 4kartus, nes irgi atsikeldavo piktas kol negaudavo...
Rasiau, kad galvoju pamazinti, tai ir pabandziau.  Bet jis vistiek nepamirsta, kad pries pietu miegeli visada gaudavo ir praso doh.gif Jis uzmigdavo gerdamas MP  biggrin.gif .
Siandien tai velai atsikele ir net pietu nejo miegoti, bandem visi trys atsigulti (vyras ji kalbino), bet jis pamate, kad nebus pienuko, tai ir nemiegojo... Isejom i lauka tada pasivaikscioti, anksciau uzmigo vakare.
Bet jei jis buna pas mociute tuo metu, kai reikia ir pietu miegoti, tai uzmiega pietu ir be MP ir ramiai, na pask karta buvo, kad nelabai norejo uzmigti, bet pasimale ir uzmigo  smile.gif . Kai atsikelia po pietu miegelio, tai mama sake, kad pabuna irzlus, buna, kad paverkia, bet trumpai, nes ji pakalbina, pasisodina ant keliu, pasupuoja ir viskas gerai. Kai ateinu pasiimti, zaidzia, rodo man zaislus ir kt, pieno net neatsimena  rolleyes.gif .
O kai bunu ir as, tai jam nieko daugiau nereikia pries miega, net ir tecio, na jis gali guleti salia, bet jei tik pasako, kad Matukas miegos su teveliu ir nusinesa i lova, tai kol as ateinu, riksmas buna didziausias  doh.gif
Jis neperdaugiausiai kalba, bet labai jau meiliai parodo, kad labai nori pienelio  wub.gif  wub.gif  Ir man jo taip buna gaila, jis prisiglaudzia prie manes sededamas man ant keliu, as ji supuoju siek tiek ir taip uzmiega grojant musu miego muzikai.
Papildyta:
Man jo labai gaila, paciai kazkaip liudna verysad.gif 
Ziuresiu kaip ilgai jis cia taip prasys, bet gal kaip nors, juk vistiek lieka maitinai ryte ir vakare...
Vakarais jam net pasaku nereikia, svarbiausia, kad butu nem nem  tongue.gif  lotuliukas.gif

Prisikaiciau cia kelis psl tai prisijuokiau thumbup.gif
Pas mus tas pats,su mociute jokiu problemu,as tai neisivaizduoju kaip galeciau neduot,gi rektu,klyktu,maike rautu ir cepsetu doh.gif
Siaip malonu kartais maitint,bet paskutinius kokiu puse metu susierzinu,buna,kad nakti ciulpia ir ciulpia.Jau ten viskas isciulpta,bet jis vistiek nepaleidzia.Labai jautrios krutis pasidaro,ir kartais labai nemalonu...09:00 atsikelia su papcunu,apie 10:00 vel,tada apie 13:00h,apie 14:00h su papuku uzmiega 14:30 pabunda,aisku ne del to ,kad pamiegojo,o kad pacepsetu,jei pavyksta uzmigdyt tada pamiega iki kokiu 15:00,jei ne guliu su juo ir su krutim dar iki 16:00,na o tada mamytei mazdaug penkiu valandu pertrauka,nuo 21h vel prasideda...apie puse 11h uzmiega,na ir tada kaip mano maziui uzeis...gali ir visa nakti papuka ciulpt,retkarciais surekdamas TITE TITE (atseit kita jam duok,nes anam pienuko mazai) biggrin.gif o kartais nors retai tik kokius 3kartus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilga222 @ 2009 03 29, 01:01)
Prisikaiciau cia kelis psl tai prisijuokiau thumbup.gif
Pas mus tas pats,su mociute jokiu problemu,as tai neisivaizduoju kaip galeciau neduot,gi rektu,klyktu,maike rautu ir cepsetu doh.gif
Siaip malonu kartais maitint,bet paskutinius kokiu puse metu susierzinu,buna,kad nakti ciulpia ir ciulpia.Jau ten viskas isciulpta,bet jis vistiek nepaleidzia.Labai jautrios krutis pasidaro,ir kartais labai nemalonu...09:00 atsikelia su papcunu,apie 10:00 vel,tada apie 13:00h,apie 14:00h su papuku uzmiega 14:30 pabunda,aisku ne del to ,kad pamiegojo,o kad pacepsetu,jei pavyksta uzmigdyt tada pamiega iki kokiu 15:00,jei ne guliu su juo ir su krutim dar iki 16:00,na o tada mamytei mazdaug penkiu valandu pertrauka,nuo 21h vel prasideda...apie puse 11h uzmiega,na ir tada kaip mano maziui uzeis...gali ir visa nakti papuka ciulpt,retkarciais surekdamas TITE TITE (atseit kita jam duok,nes anam pienuko mazai) biggrin.gif o kartais nors retai tik kokius 3kartus smile.gif

Oi kaip juokingai, sakai praso kita duoti, nes aname pienuko mazai?! lotuliukas.gif
Na, jei nakti buna, kad taip daznai valogo, tai isivaizduoju, kad krutys jautrios pasidaro. Mano sunutis, tai nuo pat gimimo naktimis beveik nevalgydavo, o nuo 2savaiciu, tai paskutinis maitinis budavo 24val. ir miegodavo iki 6val, poto iki 7 val. O kai pamaitindavau - toliau miegidavo thumbup.gif Ir dabar ryte jis mazdaug 6.30val. pageria ir miega toliau tongue.gif
Suprantu, kai daug maitinimu, o dar ir nakti, tai pavargsta mamos tikrai. Va, mano dvi pazistamos turi viena berniuka, kita mergyte mazdaug 1m. ir 1men. amziaus, tai sake, kad naktimis irgi istisai doh.gif , dienomis irgi daznai. Ir abi jos jau lb skundziasi, jau lyg masto ir apie nutraukima...
Atsakyti
O kai TITE duodu ir titej nelieka,tai tada tai viena tai kita...
Maniskis iki 7men nuo pat gimimo ismiegodavo visa nakti,nuo mazdaug 10h vakaro iki 10 ryto be papciku savo,na budavo lb retai karta atsikeldavo.
o 7men susirgo bronhitu,tada ligonine,o dar dantukas pirmas kalesi,temperatura...Mamyte papa,kad kisa,ir taip jau daugiau nei metai gyvenam smile.gif Nuo tada ir soskes nebereik.Aisku,o kam kai toks skanumynas yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 03 28, 14:00)
Dieną tai jie gudrūs - pasiima kuris (dažniau Karolis)  už rankos ir vedasi mane. Rodo, kad turiu ant sofos atsisėst ir tada jau "mama, čia mamam". Aišku Vytukas irgi tuoj prisistato - po vieną valgančių nebūnadoh.gif

lotuliukas.gif
labai saunu, akd nakti be pienuko ismiegat thumbup.gif

QUOTE(Smilga222 @ 2009 03 28, 22:42)
Nezinau,galbut vasara ,o galbut rudeni kai prades eit i darzeli atpratinsiu smile.gif jUMS KAI VIENA VALGO,KITO SPENELIO NECIUPINEJA? doh.gif  biggrin.gif Maniskis tai dar ir kaip doh.gif ir taip nemalonu,bet tik pabandyk jam neduot ax.gif Pastebejau,kad speneliu maigymas jam kaip apsiraminimo budas.

Ciupineja ciupineja, kartais net ir pasukioja, erzina ir mane, bet ka darysi, jei neleidziu,tai sirena is karto isijungia doh.gif
Atsakyti
as bandau kazkaip nepripratnt, ne jau irgi nori sukioti. Neduodu, kol ka neijungia sirenu....
Atsakyti
Labai nuo nakties danti skauda,jau 2 tabletes isgeriau vaistu...nezinau ar tiek galima,bet skauda ziauriai...
Atsakyti
QUOTE(Smilga222 @ 2009 03 29, 12:43)
Labai nuo nakties danti skauda,jau 2 tabletes isgeriau vaistu...nezinau ar tiek galima,bet skauda ziauriai...

Kokius geri?Kiek pamenu, Ibufen nieko blogo zindanciom g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte 29 @ 2009 03 28, 22:57)
del speneliu maigymo, man regis Raideles rase, kad kai vaikelis nori gauti norima pieno kieki greiciau, tai ciupineja kita speneli ir taip greiciau gauna tiek kiek nori pienelio. Maniskis irgi taip daro ir jau nuo seniai  bigsmile.gif  mirksiukas.gif

Ach štai kame priežastis bigsmile.gif Negana to, kad kybo visą naktį ir mėgaujasi malonia draugija įsikniaubęs, tai dar kaip tranzistorių mamą reguliuoja biggrin.gif
Maniškis irgi jau "senai" sukioja cool.gif O jei sukiojimas nepadeda, tai labai skausmingai, stipriai krimsteli blink.gif Aš net strykteliu apsimiegojusi..bet pastebiu, kad po krimstelėjimo, jis godžiai ryti pradeda visas 'gulksėdamas' g.gif
QUOTE(AusraR @ 2009 03 29, 11:29)
as bandau kazkaip nepripratnt, ne jau irgi nori sukioti. Neduodu, kol ka neijungia sirenu....

O įjungia sirenas jie greitai... biggrin.gif Aš rankutę paimu, delniuką glostau, tai taip susierzina kodėl ne papis..plėšia tada liemenėlės petnešas ir triukšmauja, niekaip neišvengiu 'sukiojimo' ax.gif

O kiek skaičiau temelę, tai pas mus panaši situacija: mano žmogus dar mažas, bet dieną jis nelabai MP nori, tik prabundant po miegelio pasimėgauja arba jei kas neramina..gal dantukai, gal šiaip nuotaikos nėra, tada ieško ramybės ir meilės glėbyje (vengiu maitinti prieš miegelį..pamaitinu sočiai ir einam miegoti paprastai, supu, lopšinę dainuoju ir užliūliuoju). Vakare tik duodu krūtį prieš miegą, jau po maudynių, bet jis niekada neužmiega žįsdamas..reik lopšinės, supimo wub.gif Bet naktį - pieno baras dirba visu pajėgumu. Aš net neskaičiuoju..nuo vieno šono ant kito vartausi ir praktiškai 'neatkimba' siurbėliukas wub.gif
Atsakyti
Maniskis aciu dievui speneliu nesukioja, bet grizom i kudikyste kaip turi buti doh.gif
Dantukai vargsiukui kalasi, tai siandien turbut kokiu 30 kartu kabojo prie kruties blush2.gif
Oi kaip laukiu, kad greiciau tie dantukai islistu ir vel i ritma griztumem...
Atsakyti
Sveikos mamytės. 4u.gif Kartais ir aš prisijungsiu prie jūsų paplepėti, kai turėsiu laiko, nes skaitau-skaitau šią temą jau kelias dienas, o nieko taip ir neparašau.
QUOTE(Smilga222 @ 2009 03 28, 22:42)
jUMS KAI VIENA VALGO,KITO SPENELIO NECIUPINEJA? doh.gif  biggrin.gif Maniskis tai dar ir kaip doh.gif ir taip nemalonu,bet tik pabandyk jam neduot ax.gif Pastebejau,kad speneliu maigymas jam kaip apsiraminimo budas.

Čiupinėja. Vienam rusiškam tinklapyje apie žindymą skaičiau, kad daugelius vaikų taip daro, tačiau jei mamai nepatinka, tai ji turėtų to neleisti, nes ji pati turi duoti vaikui suprasti, ko galima, o ko negalima.
Atsakyti