Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2009 03 24, 17:51)
Emile,
sėkmės Jums  4u.gif Lauksim reportažų iš sekančių naktų  tongue.gif

Na ir... gera naktis buvo. biggrin.gif Vytukas (tas praėjusios nakties rėksniukas ir šiaip pieninukas didysis) kaip užmigo 23 val, taip ir pramiegojo ramiausiai iki 6.50. biggrin.gif
Karolis porą kartu buvo pabudęs, prašė pienuko, bet pasakiau vėl, ka dmiega pienukas, tai vaikinas paprieštaravo lengvai ir nutarė geriau nesiginčyti, bet miegoti.
Ryte pieno prisiputo abu ir va, gyvena linksmučiai. biggrin.gif Ai, dieną dažniau pienuko paprašo - matyt nori įsitikint, kad tas ne visam laikui dingo naktį. doh.gif

Vis tik mano patirtis su visais vaikiais kalba, kad prie to naktinio MP pripranta ir ramaus miego bematyt, kol nesibaigia naktiniai užkandžiavimai... Nesugebėjau išlaukti, kol patys nebenorės... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 03 25, 08:02)
Na ir... gera naktis buvo.  biggrin.gif Vytukas (tas praėjusios nakties rėksniukas ir šiaip pieninukas didysis) kaip užmigo 23 val, taip ir pramiegojo ramiausiai iki 6.50.  biggrin.gif
Karolis porą kartu buvo pabudęs, prašė pienuko, bet pasakiau vėl, ka dmiega pienukas, tai vaikinas paprieštaravo lengvai ir nutarė geriau nesiginčyti, bet miegoti.

Kaip šaunu bigsmile.gif Kokie supratingi ir geri Tavo vaikučiai thumbup.gif Lauksiu, kol maniškė dar paaugs, gal irgi galėsime taip susitarti rolleyes.gif
Atsakyti
o as optimiste galvojau jau nuo metuku tartis pradesiu...dabar svajoju kad nuo pusantru smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2009 03 25, 09:02)
Na ir... gera naktis buvo.  biggrin.gif Vytukas (tas praėjusios nakties rėksniukas ir šiaip pieninukas didysis) kaip užmigo 23 val, taip ir pramiegojo ramiausiai iki 6.50.  biggrin.gif
Ryte pieno prisiputo abu ir va, gyvena linksmučiai.  biggrin.gif Ai, dieną dažniau pienuko paprašo - matyt nori įsitikint, kad tas ne visam laikui dingo naktį.  doh.gif

Vis tik mano patirtis su visais vaikiais kalba, kad prie to naktinio MP pripranta ir ramaus miego bematyt, kol nesibaigia naktiniai užkandžiavimai... Nesugebėjau išlaukti, kol patys nebenorės...  4u.gif

Sveikinu su ramesne naktele 4u.gif
Saunus tavo vaikuciai labai smile.gif Aukit sveiki ir linksmi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2009 03 24, 20:22)
Na jei esu namie, tai maniskei mirtinai reikia MP po miego. irgi buna pikta kaip nezinia kas  doh.gif

Maniškis irgi po miegučio valgo paprastai, arba ryte dar kokią pusę septynių - septintą, tai ryte jau lengviau, mažiau. Pavargsti nuo jos reikalavimo?
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2009 03 25, 10:55)
Maniškis irgi po miegučio valgo paprastai, arba ryte dar kokią pusę septynių - septintą, tai ryte jau lengviau, mažiau. Pavargsti nuo jos reikalavimo?

šiaip ne, nepavargstu, tik man keistas tas spiegimas baisiausias. Maniške gi miega pietukų balkone, aš ją parsinešus dar turiu nurengt, o ji nekantrauja, nori greičiau "aa pupa", tai būna taip užsiklykia, kad baisu verysad.gif Man tikrai nesunku ir malonu priglausti dukrytę prie savęs po visos nesimatymo dienos, atrodo, kad ją bežindydama bent dalinai "išperku" tą kaltę, kad negaliu būti namie su ja blush2.gif Bet va mane stebina tas jos nekantravimas, tas jos pyktis tik pabudus blink.gif Bet jei ji anksčiau pabunda, kol aš dar negrįžus iš darbo, tai ji būna linsmiausias vaikas, eina žaist su žaisliukais sau ramiausiai doh.gif
Mane kartais vargina naktinis žindymas blush2.gif Būna, kad dukrytė kažkaip labai aktyviai pradeda žįsti, kitą spenelį žnaibyti, vartaliotis, tada skauda..Tai po tokios kankynės, kai praėjus keliom valandom vėl prašosi, labai nenoriai duodu žįst, per miegus bijau, kad vel skaudės, bus nemalonu, jaučiu kažkokį susierzinimą, bet valdausi, ką darysi....
Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2009 03 25, 10:32)
Kaip šaunu  bigsmile.gif Kokie supratingi ir geri Tavo vaikučiai  thumbup.gif Lauksiu, kol maniškė dar paaugs, gal irgi galėsime taip susitarti  rolleyes.gif

Manau greit jau sutart galėsit. smile.gif

QUOTE(AusraR @ 2009 03 25, 11:16)
o as optimiste galvojau jau nuo metuku tartis pradesiu...dabar svajoju kad nuo pusantru smile.gif

Optimistė tikrai. lotuliukas.gif Nors... Jei būt ne dvynukai, sakyčiau, kad tada kaip tik labai paprasta - dar nėr to tikro žinojimo, kur tas niem slepiasi, kaip jo išprašyt, kur surast ir pan. smile.gif
O su dviem gi žinau, kad sunkiau...

QUOTE(ramu @ 2009 03 25, 11:52)
Sveikinu su ramesne naktele  4u.gif
Saunus tavo vaikuciai labai smile.gif Aukit sveiki ir linksmi  smile.gif

Ačiū. biggrin.gif Tikiuos, kad ir toliau miegos taip lengvai...

QUOTE(Jurgachka @ 2009 03 25, 12:51)
Mane kartais vargina  naktinis žindymas  blush2.gif Būna, kad dukrytė kažkaip labai aktyviai pradeda žįsti, kitą spenelį žnaibyti, vartaliotis, tada skauda..Tai po tokios kankynės, kai praėjus keliom valandom vėl prašosi, labai nenoriai duodu žįst, per miegus bijau, kad vel skaudės, bus nemalonu, jaučiu kažkokį susierzinimą, bet valdausi,  ką darysi....

Vat mane po gero mėn tokio nebais malonaus jutimosi ir paskatino baigti, nes supratau, kad vis tik tas susirezinimas vidinis vaikam nėr į gerą. O ir skrandukui gi reik kažkada pailsėti - manieji dieną kemša ui daug įvairaus maisto, tada naktim dar gerai pavalgydavo, tai kada skrandeliam ilsėtis?...
Atsakyti
Sveikos maitintojos biggrin.gif
Manau, kad irgi priklausau prie tokių, nes dukrytei jau daugiau kaip 1m. 9 mėn. Vis paskaitau jūsų pasakojimus, bet pati "nepasireiškiu". Iki pusantrų metukų maitinau kiek ir kada ji norėjo. Nuo pusantrų buvau nusprendus atimti blink.gif bet mažylė griežtai paprieštaravo lotuliukas.gif Tai pavyko bent dieną atpratinti. Kokius du- tris kartus paverkė dieną užmigdama, dar kelis kartus šiaip pazyzė, ir per kokią savaitę visai atprato gauti "puputį" prieš dienos miegelį. Dabar jau net į galvą jai nešauna prašyti- žiūrim knygutes, darom "virė pelytė košytė". Užmiega netgi greičiau, lyginant su tuo, kai užmigdavo su papu dantyse. Be to dar ką pastebėjau- nustojus maitinti dieną, labai sumažėjo naktinių maitinimų. Iki tol, tai ir dešimt, ir daugiau kartų reikėdavo, o nutraukus dieninius- naktį vieną- du kartus pradėjo valgyti thumbup.gif

Tik vakarais, dar apie 19- 20 val. ji kaip baterija nusėda, pradeda zysti, verkšlenti, vedasi mane "miegelio" ir gavusi savo zodę tarsi pasikrauna, vėl dūksta mažiausiai iki 22 val.
Atsakyti
Pas mus irgi šiek tiek naujienų. Kai nueinu gulti kartu su mažiuku, tai jis pirmiausiai prašo "Padainuok apie vorą", t.y. jam reikia Marcinkevičiaus eiliuotos pasakos "Voro vestuvės". Ją išklausęs pareikalauja "tutuko" (krūties), o tada kaip gaunasi, kartais taip užmiega, o kartais (ypač jei man nemalonu arba jei neseniai būna gavęs), pasiūlau tiesiog paleisti tutuką ir apsikabinti. Kartais tai suveikia ir apsikabinę užmiegam ax.gif Nakčia tai nė nebandau neduoti, nebent irgi labai nuvargina, tai tada tenka išklausyti graudžios dainos "Mama neduoda tutuko", kartą net atsisakė mane apsikabinti, užgriuvo ant tėčio ir užmigo. O po kiek laiko aš atsibundu ir nerandu vaiko! Net vyrą prižadinau, kad padėtų ieškoti biggrin.gif O jis nusivertęs už tėčio ir ant čiužinuko šalia mūsų čiužinio miega.
Dienomis bandau tartis - ai, gal dabar nevalgom tutuko, gal valgykim vėliau, kai eisi miegoti - tai pora pastarųjų dienų vis ateina ir klausia "Kada valgysim tutuko?" Taip juokinga smile.gif Kai atsakau, kad vėliau, tai eina žaisti.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 03 27, 19:44)
Pas mus irgi šiek tiek naujienų. Kai nueinu gulti kartu su mažiuku, tai jis pirmiausiai prašo "Padainuok apie vorą", t.y. jam reikia Marcinkevičiaus eiliuotos pasakos "Voro vestuvės". Ją išklausęs pareikalauja "tutuko" (krūties), o tada kaip gaunasi, kartais taip užmiega, o kartais (ypač jei man nemalonu arba jei neseniai būna gavęs), pasiūlau tiesiog paleisti tutuką ir apsikabinti. Kartais tai suveikia ir apsikabinę užmiegam  ax.gif Nakčia tai nė nebandau neduoti, nebent irgi labai nuvargina, tai tada tenka išklausyti graudžios dainos "Mama neduoda tutuko", kartą net atsisakė mane apsikabinti, užgriuvo ant tėčio ir užmigo. O po kiek laiko aš atsibundu ir nerandu vaiko! Net vyrą prižadinau, kad padėtų ieškoti  biggrin.gif O jis nusivertęs už tėčio ir ant čiužinuko šalia mūsų čiužinio miega.
Dienomis bandau tartis - ai, gal dabar nevalgom tutuko, gal valgykim vėliau, kai eisi miegoti - tai pora pastarųjų dienų vis ateina ir klausia "Kada valgysim tutuko?" Taip juokinga smile.gif Kai atsakau, kad vėliau, tai eina žaisti.

Saunuolis sunaitelis thumbup.gif Ir taip graziai vadina- tutukas wub.gif
Kazkaip ramiau pasidare, kai pamaciau, kad ne man vienai kartais buna diskomfortas ir nemalonumas maitinant blush2.gif nebuna taip daznai, bet pasitaiko.
Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2009 03 27, 21:36)
Saunuolis sunaitelis  thumbup.gif Ir taip graziai vadina- tutukas  wub.gif
Kazkaip ramiau pasidare, kai pamaciau, kad  ne man vienai kartais buna diskomfortas ir nemalonumas maitinant  blush2.gif nebuna taip daznai, bet pasitaiko.

oj man ne tas zodis kaip buna. Kazkaip Nojus kol ismoko tuos savo dantis paslept doh.gif dabar jau lyg ir nieko, bet jei pvz blogas oras ir diena reik namie migdytis tai jis beveik dvi valandas miega ir beveik visalaik papuka ciulpia, tai jau taaaaaaip uzknisa...
Atsakyti
Aš tai džiaugiuos taip lengvai naktinio maitinimo atsisakius. Vytukas visą naktį taip ir miega nepabusdamas, Karolis kartą ar du dar pabunda, bet greit užmiega (jis toks judresnis, matyt ir naktim negali ramiai išsimiegoti...)
Dieną tai jie gudrūs - pasiima kuris (dažniau Karolis) už rankos ir vedasi mane. Rodo, kad turiu ant sofos atsisėst ir tada jau "mama, čia mamam". Aišku Vytukas irgi tuoj prisistato - po vieną valgančių nebūna. doh.gif
Atsakyti