Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(eda9 @ 2009 03 21, 09:23)
Mano mažylė 5-a naktis miega įsikandusi pūką. Bet ne taip kaip visada, kad pavalgo, po kiek laiko paleidžia,, įsikandus iki ryto ir kas pusvalandį-valandą vis apsiverčiam iš kito pūko. Nes ir man skauda, o ir jai pienas nebėga, pyksta,, budėjimo režimas unsure.gif šiąnakt pirmą kartą pagalvojau, kad norėčiau, kad miegotų be manęs. O tai jaučiuosi kaip zombis atsikėlusi 70 kartų  schmoll.gif  smile.gif Vakare pabandžiau be pūko migdyti, tai tragedija ax.gif plėšia kaldrą, duok ir viskas  smile.gif  Nepasirengusi ji tam dar.

Gal dantukai dygsta? Nes mano skruzdelyte irgi pradeda labai daznai taip nakti ramintis butent tada, kai dantukai kalasi g.gif

QUOTE(Emilė @ 2009 03 21, 14:25)
Gali ir nesulaukti, kol atsisakys. wink.gif Mano didieji nė veins nesugebėjo atsisakyti - pati baigiau maitinimą...

Na taip, visaip buna, yra YouTube kazkur filmukas apie maitinamas astuonmetes... Bet as tai tai tokia optimiste esu ir tikiuuosi, kad man nereiks pleistriukais speneliu klijuot, mociutei palikt ar siaip rikdyt vaika, esu pilna vilites, kad ateis diena, kai jai paciai sito nebereikes... Bet kokiu atveju maziausiai metus tikrai nesiruosiu jokiu judesiu del MP nutraukimo daryt.
Atsakyti
na va buna ir taip, ale jei as pries gera pusmeti butu pasakes kad Milda pati atsisakys ir dar taip greit - buciau pasijuokus skaniai lotuliukas.gif , ale...
Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2009 03 21, 16:02)
Gal dantukai dygsta? Nes mano skruzdelyte irgi pradeda labai daznai taip nakti ramintis butent tada, kai dantukai kalasi  g.gif

Kad dantukai dygsta, tai niekada nejaučiu, jie kažkaip ramiai tyliai paslapčia atsiranda tongue.gif Manau, čia kita priežastis - naujas gyventojas nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2009 03 18, 00:06)
letuciux tai tau kaip suprantu zindymas jau nemalonus? ar kaip?
linabalt nu ir istorija labai juokinga.
neisivaizduoju kas butu jei nakti neduociau papulio, turbut klyktu iki pamelynavimo. diena galiu neduot nieko baisaus, bet uzmigt kitaip nelabai iseina, nebent supant ant ranku.
bet pagal visas rekomendacijas nutraukt pirmiau reikia dienini maitinima o po to tik naktini.

Kaip kada, kartais nieko, kartais krūtys jautresnės ir neilgai teištveriu. Bet kažkaip kai tai trunka ne taip ilgai, tai nieko wink.gif Pokyčių neplanuojam.
Papildyta:
QUOTE(eda9 @ 2009 03 21, 19:32)
Kad dantukai dygsta, tai niekada nejaučiu, jie kažkaip ramiai tyliai paslapčia atsiranda tongue.gif Manau, čia kita priežastis - naujas gyventojas  nestuke.gif

Maniškis irgi nėštumo pradžioj jautė, kad kažkas pasikeitė, tai tik prie mamos, prie mamos, net tėčio nelabai pripažindavo. O paskui pats naktį nusijunkė ir dieną daug mažiau bevalgo. Kažkaip užaugo jau...
Atsakyti
Sveikos mamytes.
Bus jau trecia para,kai nutraukiau maitinima.Tikejausi kad pati atsisakys,bet matau kad to nesulauksiu.Mano mergytei 2 metai ir 3 men.Valgo per pietus,vakare,nakti 2 kart ir ryta.
Bandziau nutraukti kai buvo 2 metai,bet nesekmingai.Reke,klyke,naktim visai nemiegojo.Prasydavo : mamutukas ,noriu paputuko.Pagailo ir toliau maitinau.
Kai pavalgo visada pasako aciu.Kai matau ,kaip vaikui to reikia,koks laimingas,man sunku buvo visa tai nutraukti. doh.gif
Galbut per ilgai maitinau,manau maza nauda pieno, tokiam dideliam vaikui.
Mano dukrytes priekinei dantukai kazkokie pakirmije,nejaugi nuo pieno? doh.gif
O ir as jauciuosi labai pavargusi.Per visus 2 metus ir 3 men.,neturejau galimybes ismiegoti visa nakti be 2 ar 3 atsikelimu.O ir dabar dar atsirado didelis kalio trukumas.
O dabar kankinuos del krutines,vaikstau susiverzus,o pienas gaminasi,krutine lipa ant nosies.O naktimis kai pabunda mano princese ir neduodu MP nesioju ant ranku rekencia kol uzmiega. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunderu @ 2009 03 21, 21:49)
Sveikos mamytes.
Bus jau trecia para,kai nutraukiau maitinima.Tikejausi kad pati atsisakys,bet matau kad to nesulauksiu.Mano mergytei 2 metai ir 3 men.Valgo per pietus,vakare,nakti 2 kart ir ryta.
Bandziau nutraukti kai buvo 2 metai,bet nesekmingai.Reke,klyke,naktim visai nemiegojo.Prasydavo : mamutukas ,noriu paputuko.Pagailo ir toliau maitinau.
Kai pavalgo visada pasako aciu.Kai matau ,kaip vaikui to reikia,koks laimingas,man sunku buvo visa tai nutraukti. doh.gif
Galbut per ilgai maitinau,manau maza  nauda pieno, tokiam dideliam vaikui.
Mano dukrytes priekinei dantukai kazkokie pakirmije,nejaugi  nuo pieno? doh.gif
O ir as jauciuosi labai pavargusi.Per visus 2 metus ir 3 men.,neturejau galimybes ismiegoti  visa nakti be 2 ar 3 atsikelimu.O ir dabar dar atsirado didelis kalio trukumas.
O dabar kankinuos del krutines,vaikstau susiverzus,o pienas gaminasi,krutine lipa ant nosies.O naktimis kai pabunda mano princese ir neduodu MP nesioju ant ranku rekencia kol uzmiega. verysad.gif

Stiprybes tau 4u.gif
O tu staigiai nutraukei, ar pries tai bandei mazinti maitinimu sk.?

O del besigaminancio MP, tai skaiciau cai vienoj temutej, kad mama nutraukus matinima nusitrauke pirma karta puse litro pieno net, o po to vis maziau ir maziau (lyg 2k per diena nusitraukdavo) ir po 4 d jau nebereikejo visai to daryti. Dar yra kazkokie laktacija stabdantys vaistukai.
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2009 03 21, 20:38)
Kaip kada, kartais nieko, kartais krūtys jautresnės ir neilgai teištveriu. Bet kažkaip kai tai trunka ne taip ilgai, tai nieko wink.gif Pokyčių neplanuojam.
Papildyta:
Maniškis irgi nėštumo pradžioj jautė, kad kažkas pasikeitė, tai tik prie mamos, prie mamos, net tėčio nelabai pripažindavo. O paskui pats naktį nusijunkė ir dieną daug mažiau bevalgo. Kažkaip užaugo jau...

o paskui tai čia už kiek laiko? Man tai nerealu atrodo, kad ims ir pati atsisakys. Šiandien pietų 2 val miegojo ir tik įsikandus doh.gif Jau nujaučiu, kokia naktis bus ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunderu @ 2009 03 21, 21:49)

mamos pieno nauda visada yra. Tokiam dideliam vaikui tia jau ne pagrindinis maisto saltinis, bet vitaminai bei medziagos pradedancios bresti visoms vaikucio organizmo sistemoms tai yra. O vaikutis pats atsisako pienelio kai jaucia kad organizmas subrendo ir gali jau be MP. Cia panasiai kaipir mes, na pvz buna imi ir uzsinori kokio nors maisto (man buna kad duonos uzsinoriu) tada valgai valgai algai, atsivalgai ir nebenori vel kuri laika. Manau kad organizmas pasisotina tam tikrom medziagom. Taip ir vaikelis - jei dar zinda, reiskia organizmui dar reikia.
Atsakyti
QUOTE(Sunderu @ 2009 03 21, 20:49)
Sveikos mamytes.
Mano dukrytes priekinei dantukai kazkokie pakirmije,nejaugi  nuo pieno? doh.gif
O ir as jauciuosi labai pavargusi.Per visus 2 metus ir 3 men.,neturejau galimybes ismiegoti  visa nakti be 2 ar 3 atsikelimu.O ir dabar dar atsirado didelis kalio trukumas.

laikykis 4u.gif pavargai turbut jau maitint...pienukas turetu nustot gam,intis jei nemaitinsi daznai

maniskis pats atsisake, ne lygis buvo tokiam dickiui papa ciulpt :lotuliukas:beje, dantukai irgi greitai isgedo, nes keliantis nakti kur dar valysi ar pns...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupestelis: 22 kovo 2009 - 05:12
QUOTE(ramu @ 2009 03 21, 23:02)
Stiprybes tau  4u.gif
O tu staigiai nutraukei, ar pries tai bandei mazinti maitinimu sk.?

O del besigaminancio MP, tai skaiciau cai vienoj temutej, kad mama nutraukus matinima nusitrauke pirma karta puse litro pieno net, o po to vis maziau ir maziau (lyg 2k per diena nusitraukdavo) ir po 4 d jau nebereikejo visai to daryti. Dar yra kazkokie laktacija stabdantys vaistukai.

Aciu.
Tris dienas iki nutraukimo nedaviau tik diena.Po to nutraukiau visus maitinimus.
Norejau dar toliau maitinti tik naktimis,kad ramiau miegotu,bet daktare pasake neduoti nei vieno karto.
As taip buvau pripratusi prie tokio didelio artumo(kai vaikas valgo),dabar kai nemaitinu jauciuosi tokia tuscia,atrodo kad krutine nebereikalinga.O ir mano mergaite maitinant buvo svelnesne ,geresne.Dabar tokia suirzusi,pikta,pradejo mane musti. verysad.gif ,per tas kelias dienas labai pasikeite.Dabar jau galvoju,kad galejau dar palikti 1 maitinima per para,bet jau velu.
Reikes paieskoti temos,ka daryti su krutine,nutraukus maitinima.?
O tie vaistai girdejau issaukia nervine liga.Gal tai netiesa,nezinau.
Papildyta:
QUOTE(rupestelis @ 2009 03 22, 07:11)
laikykis 4u.gif pavargai turbut jau maitint...pienukas turetu nustot gam,intis jei nemaitinsi daznai

maniskis pats atsisake, ne lygis buvo tokiam dickiui papa ciulpt :lotuliukas:beje, dantukai irgi greitai isgedo, nes keliantis nakti kur dar valysi ar pns...

Vargino tik naktis,dienomis galeciau maitinti ir maitinti.Man tai buvo didelis malonumas. smile.gif Tik issigandau,kad pradejo kirmyti dantukai.Kazin ar antriems dykstantiems netures ytakos? doh.gif
Papildyta:
QUOTE(dialex @ 2009 03 20, 19:59)
maniskiui 2.4  biggrin.gif ir vis dar nemiegam be MP ...vyras manes visai nepalaike ir nepalaiko del maitinimo ...o man visiskai dzin ...ot noriu ir matinu ...o del dantuku tai net nezinau ...pas mus sugedusiu nera ,nors per nakti traukia 3-4 kartus 4u.gif

Saunuole thumbup.gif .Ar ilgai dar galvojat maitinti?
Atsakyti
QUOTE(Sunderu @ 2009 03 22, 21:26)
Aciu.
Tris dienas iki nutraukimo nedaviau tik diena.Po to nutraukiau visus maitinimus.
Norejau dar toliau maitinti tik naktimis,kad ramiau miegotu,bet daktare pasake neduoti nei vieno karto.
As taip buvau pripratusi prie tokio didelio artumo(kai vaikas valgo),dabar kai nemaitinu jauciuosi tokia tuscia,atrodo kad krutine nebereikalinga.O ir mano mergaite maitinant buvo svelnesne ,geresne.Dabar tokia suirzusi,pikta,pradejo mane musti. verysad.gif ,per tas kelias dienas labai pasikeite.Dabar jau galvoju,kad galejau dar palikti 1 maitinima per para,bet jau velu.
Reikes paieskoti temos,ka daryti  su krutine,nutraukus maitinima.?
O tie vaistai girdejau issaukia nervine liga.Gal tai netiesa,nezinau.
Papildyta:

Vargino tik naktis,dienomis galeciau maitinti ir maitinti.Man tai buvo didelis malonumas. smile.gif Tik issigandau,kad pradejo kirmyti dantukai.Kazin ar antriems dykstantiems netures ytakos? doh.gif
Papildyta:

Vat ir man tas pats. Visada galvojau, kad maitinsiu, kol sunus pats atsisakys, bet dabar tiek kartu per nakti praso kruties, kad kaip zombis vaikstau. Ir vis dazniau aplanko mintys apie nutraukima blush2.gif
O is kitos puses man paciai psichologiskai tai butu labai sunku...

O del krutines, tai gal sitoj temoj rasi kokiu patarimu
http://www.supermama...howtopic=385686
Atsakyti
Maitinosi didžioji iki 3m. 2mėn, dičkis iki 2m.7mėn. Ir pirmiausia dar nė dviejų neturinčius vis tik atpratinau nuo naktinio valgymo. Skrandukas, manau, turi pailsėti. Beje, miegodavo be MP abu tikrai geriau. O dieną gi tegu sau vis gauna pienuko, negaila. Dvynukam taip pat darysiu. Naktį jau artimaisuiu metu nebegaus, o dieną tegu valgo. smile.gif
Atsakyti