Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

man staripsnis atsidarė smile.gif
o dėl dantukų, tai mes neseniai buvom pas vaikų stomatologę (liežuvio pasaitėlį mum kirpo), ji sakė, kad maitinti galima naktį, bet reikia po maitinimo visada išvalyti dantukus, nors ir su merliuku ant piršto apsiviniavus, nes kai vaikai naktį miega, seilių tiek nesigamina ir gadina dantukus blink.gif aišku tam reikia labai prisiruošti, kai pačiai akys sulipusios naktį, tai su dantukų valymų sunku schmoll.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vitionakas @ 2009 03 18, 14:39)
man staripsnis atsidarė  smile.gif
o dėl dantukų, tai mes neseniai buvom pas vaikų stomatologę (liežuvio pasaitėlį mum kirpo), ji sakė, kad maitinti galima naktį, bet reikia po maitinimo visada išvalyti dantukus, nors ir su merliuku ant piršto apsiviniavus, nes kai vaikai naktį miega, seilių tiek nesigamina ir gadina dantukus  blink.gif aišku tam reikia labai prisiruošti, kai pačiai akys sulipusios naktį, tai su dantukų valymų sunku  schmoll.gif  lotuliukas.gif

As aisku ne stomatologe, bet kiek zinau, MP yra kazkokiu ten medziagu, kurie butent ir saugo dantukus nuo eduonies. cia misinukas labai blogai nakti. arba arbateles visokios.
Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2009 03 18, 12:54)
Siaip su tuo zindomu vaiku  nevalgymu yra idomus dalykas. mano drauge vis dar labai intensyviai zindo savo 1,5 metu dukrele, tai ji visiskai beveik nieko nevalgo, maksimum 100 g koses. reikejo jai cia pora dienu is eiles palikti dukryte mociutei, tai sake, vaikas kirto maista net apsisukdama, kas valanda prase  blink.gif Turbut MP vis tik yra sotus dalykas  g.gif

aha, daug kur raso, kad maitinami MP nevalgiukai, nes maziuku skrandukas visgi mazas yra ir greitai uzsipildo skystu maistu
QUOTE(ramu @ 2009 03 18, 13:50)
As aisku ne stomatologe, bet kiek zinau, MP yra kazkokiu ten medziagu, kurie butent ir saugo dantukus nuo eduonies. cia misinukas labai blogai nakti. arba arbateles visokios.

Vingras tai ir raso, kad misinukai ir sultys isvis vos ne tabu kudikuciams unsure.gif

kazkuri cia rase apie neprieziura dantuku-pabandytu maniskei isvalyti dantis lotuliukas.gif sunkiai pavyksta, nekalbant apie kokybiska isvalyma tongue.gif
Atsakyti
Mano mažuliui ryt poryt jau bus 2 metai. MP valgo vieną kartą per dieną, tik atsikėlęs. Kartais atrodo, kad jeigu manęs nebūtų jo kambaryje, tai gal nei to MP nereikėtų. Kitą kartą pats prašo. Nežinau, lyg ir pavargau maitinti, bet nebemaitinti priežasčių (išskyrus minėtą) lyg ir nėra. Tiesa, labai slegia vaiko tėvo itin neigiamas požiūris į maitinimą. Pasak jo, kaip čia tokį didelį dabar maitint. Tai ir nežinau: ir gaila imt ir nutraukt, ir lyg pavargus jaučiuos. Po to MP pusryčių ne visada norisi (valgom ne iš karto, palaukiam) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nrimto @ 2009 03 18, 18:53)
Mano mažuliui ryt poryt jau bus  2 metai. MP valgo vieną kartą per dieną, tik atsikėlęs. Kartais atrodo, kad jeigu manęs nebūtų jo kambaryje, tai gal nei to MP nereikėtų. Kitą kartą pats prašo. Nežinau, lyg ir pavargau maitinti, bet nebemaitinti priežasčių (išskyrus minėtą) lyg ir nėra. Tiesa, labai slegia vaiko tėvo itin neigiamas požiūris į maitinimą. Pasak jo, kaip čia tokį didelį dabar maitint. Tai ir nežinau: ir gaila imt ir nutraukt, ir lyg pavargus jaučiuos. Po to MP pusryčių ne visada norisi (valgom ne iš karto, palaukiam) ax.gif

Jei tik vienas maitinimas likęs- panašu kad greit natūraliai baigsit - tai pats geriausias variantas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nrimto @ 2009 03 18, 16:53)
Mano mažuliui ryt poryt jau bus  2 metai. MP valgo vieną kartą per dieną, tik atsikėlęs. Kartais atrodo, kad jeigu manęs nebūtų jo kambaryje, tai gal nei to MP nereikėtų. Kitą kartą pats prašo. Nežinau, lyg ir pavargau maitinti, bet nebemaitinti priežasčių (išskyrus minėtą) lyg ir nėra. Tiesa, labai slegia vaiko tėvo itin neigiamas požiūris į maitinimą. Pasak jo, kaip čia tokį didelį dabar maitint. Tai ir nežinau: ir gaila imt ir nutraukt, ir lyg pavargus jaučiuos. Po to MP pusryčių ne visada norisi (valgom ne iš karto, palaukiam) ax.gif

Sveika 4u.gif Gaila, aisku, kad vyras neplaiko unsure.gif Na bet Tu gi viska darai del vaikiuko geroves 4u.gif Is tikro sakoma, kad maitinti MP reikia tol,kol tai priimtina abiems - ir vaikui, ir mamai. jei jauti, kad tikrai yra sunku ir matai, kad suneliui nebus tai skausmingas procesas, gali ir eiti link pabaigos. Kita vertus, Kose-Malose teisingai sako - jei jau tik vienas kartukas beliko, greitu metu gali savaime ir sito nebelikti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(nrimto @ 2009 03 18, 18:53)

Ir mes prisijungsim prie pokalbiu smile.gif
Mano vaikiukui jau 1m. ir 5men, o dar maitinasi jis 3k. per diena ax.gif ryte, vakare pries miega ir pries pietu miega. Taip pat galvoju apie pamazinima, kad liktu tik du kartai, poto vienas. Aisku mano mazius, tai kur ten, ypac va po sirgimo, tai priprato, visalaik prieina, apsikabina mane, taip meiliai sako: mama, nem nem biggrin.gif ir sypsosi iki ausu. Kai zinda paglosto, kai baigia - pabuciuoja, rodo, kad myli ir sako, kad labai skanu smile.gif Siandien net vyras juokesi, kai jis gloste savo pilveli yra sake koks skanus pienelis lotuliukas.gif As jam sakau, kad tu jau didelis, kad jau greitai negersi pienelio, taip? Jis atsako "tep, tep." Ir rodo, kad jis ne didelis tik stiprus rolleyes.gif tongue.gif Labai mielas tas jo samoningas suvokimas apie MP wub.gif Ziuresim kaip seksis smile.gif

Gal kuri turite tokio ar panasaus amziau vaikiuka, kuris tiek gertu MP, gal bandete nujunkyti? Idomu kaip sekesi? bigsmile.gif

O del dantuku, tai odontologe sake, kad isvalyti nakciai dantukus ir neduoti gerti MP, bet mums taip neiseina. Isgeria nedaug, bet vistiek po valymo dar geria blush2.gif Ryte, po pusryciu, kai isvalom, tai 2val jau tikrai nieko, tik vandenuko geria. Bet irgi skaiciau, kad isvalius dantukus, nebijoti vaikui duoti MP nakciai, nes kai isvalyti dantukai ir kito maisto likuciu nera, MP nekenkia, netgi naikina bakterijas. Dar skaiciau, kad pas vaikus kariesas labiausiai atsiranda del to, kad priziurintis ji asmuo, aplaizo jo sauksteli mazyli matindamas. Ten yra kazkokios bakterijos is suaugusiojo burnos, kad jos labai greitai pasklinda ir atsiranda eduonis.
Atsakyti
QUOTE(mamyte 29 @ 2009 03 19, 23:17)
1.  Kai zinda paglosto, kai baigia - pabuciuoja, rodo, kad myli ir sako, kad labai skanu smile.gif Siandien net vyras juokesi, kai jis gloste savo pilveli yra sake koks skanus pienelis  lotuliukas.gif  As jam sakau, kad tu jau didelis, kad jau greitai negersi pienelio, taip? Jis atsako "tep, tep." Ir rodo, kad jis ne didelis tik stiprus  rolleyes.gif  tongue.gif  Labai mielas tas jo samoningas suvokimas apie MP  wub.gif  Ziuresim kaip seksis smile.gif

2. Gal kuri turite tokio ar panasaus amziau vaikiuka, kuris tiek gertu MP, gal bandete nujunkyti? Idomu kaip sekesi? bigsmile.gif

1. wub.gif jetus, kos fainuolis wub.gif

2. Sakyciau, kad taviskis visai nedaug to pienelio begeria mirksiukas.gif Mano dukriuke 4-5 kartus per para geria MP. As specialiai nesiruosiu pati nujunkyti. lauksiu, kol pati atsisakys rolleyes.gif Niekur neskubu mirksiukas.gif
Atsakyti
maniskiui 2.4 biggrin.gif ir vis dar nemiegam be MP ...vyras manes visai nepalaike ir nepalaiko del maitinimo ...o man visiskai dzin ...ot noriu ir matinu ...o del dantuku tai net nezinau ...pas mus sugedusiu nera ,nors per nakti traukia 3-4 kartus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2009 03 02, 14:42)
Sakykit gal cia taip vyresniems budinga g.gif  na naktinis daznas zindymas  g.gif  gal cia jau iprotis tampa, o ne pavalgymas g.gif

Sveiki, pas mus ta pati istorija, mums irgi 1.8 men. biggrin.gif , mano manymu cia daugiau iprotis, o ne pavalgymas tongue.gif
Atsakyti
Mano mažylė 5-a naktis miega įsikandusi pūką. Bet ne taip kaip visada, kad pavalgo, po kiek laiko paleidžia,, įsikandus iki ryto ir kas pusvalandį-valandą vis apsiverčiam iš kito pūko. Nes ir man skauda, o ir jai pienas nebėga, pyksta,, budėjimo režimas unsure.gif šiąnakt pirmą kartą pagalvojau, kad norėčiau, kad miegotų be manęs. O tai jaučiuosi kaip zombis atsikėlusi 70 kartų schmoll.gif smile.gif Vakare pabandžiau be pūko migdyti, tai tragedija ax.gif plėšia kaldrą, duok ir viskas smile.gif Nepasirengusi ji tam dar.
Atsakyti
QUOTE(Jurgachka @ 2009 03 20, 10:35)
2. Sakyciau, kad taviskis visai nedaug to pienelio begeria  mirksiukas.gif Mano dukriuke 4-5 kartus per para geria MP. As specialiai nesiruosiu pati nujunkyti. lauksiu, kol pati atsisakys  rolleyes.gif Niekur neskubu  mirksiukas.gif

Gali ir nesulaukti, kol atsisakys. wink.gif Mano didieji nė veins nesugebėjo atsisakyti - pati baigiau maitinimą...

Dvynukai kol kas valgo kiek jiem norisi - būna 3 kartai, o būna ir 6-7 ( o jei dar naktinius užkandimus pridėt, ui nemažai gausis)... Bet ir kitą maistą jie kemša puikiai, taigi nesakyčiau, kad MP valgymas apetitą papildomam maistui mažina. biggrin.gif

Apie maitinimo baigimą (dabar jiem 1 metai 10 mėn) dar negalvoju, nors va nuo naktinių užkandžiavimų jau kaupiuosi atpratinti - noriu ramiai ne su jais miegoti. doh.gif
Atsakyti