Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(dialex @ 2009 03 16, 16:07)
maniskai irgi sukineja  blink.gif  kita karta net kentet nesugauna ...duodu koki zaisliuka i ranka -netinka ...ir vistiek sukineja

Kažkada jau rašiau apie tai. Didesni vaikai nori, kad greičiau pienukas tekėtų, o tam reikia stimuliuoti pieno atleidimo refleksą. Kai viena krūtis žindama, o kitos spenelis dirginamas, išsiskiria daugiau oksitocino, greičiau teka pienas smile.gif Dėl tos pačios priežasties vaikas gali norėti daug kartų maitinimo metu pakeisti krūtis smile.gif
Atsakyti
O mane kaip mazoji ka tik prajuokino lotuliukas.gif Traukdama piena, vis atsikraukia kartas nuo karto, kad apziureti speneli, paliesti ji pirstukais, ir galiausiai tiek isijaute, apziurineja is visu pusiu, baksnoja, sneka kazka, tai as paemiau ir paspaudizau, kad isbegtu lasiukas pieno. Nu reakcijaus sulaukiau - griuk negyvas doh.gif Pamate ta pieno lasa, uzreke "oooiii", puole valyti ir su tokiu pasibjaurejimu nusisuko nuo kruties, kad apsidaryt galima is juoko - dar nemaciau tokios israiskos pas savo mergaite lotuliukas.gif Pabandziau dar pasiulyt patraukti, tai pabego kaip kulka nuo manes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(xeditux @ 2009 03 17, 01:05)
tai cia tokio amziaus jau nera taip lengva kaip anksciau  mirksiukas.gif  as tai tiesa saknt dziaugiuosi, kad atpratinom nuo naktinio maitinimo, nes butu sakes dabar... doh.gif  jau gal 4-5 diena diena miega tik su papuku. ir tooooks irzlus. gal jau ir dantukai bus, kuriu jau nezinia kiek laukiam... rolleyes.gif

bet kuo toliau, tuo labiau manau, kad jauciu saviski maitinsiu tiek, kiek jis nores  wub.gif  jeigu aisku nepamirs kaip zisti per mano ta kelione 9dienu...
nezinau, man saviskio kazkaip gaila, ta tokia motiniska meile atsibunda pagalvojus, kad reiktu nutraukti  wub.gif  wub.gif  wub.gif  o galu gale kai pagalvoju, kad pienas yra UNIKALUS  dalykas, kad uz sintetinius vitaminus reikia nesamoningus pinigus moketi, o cia yra naturalus vitaminai, kurie nepakeiciami, tai tikrai tarodo iki 18m maitinciau  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Papildyta:

o jus pabandykit po truputi mazint naktini maitinima  4u.gif  paciai lengviau bus  4u.gif  o diena lai valgo i valias  thumbup.gif  bet cia dideles tecio pagalbos reikia ir uzsispyrimo  mirksiukas.gif

tai lyg ir maziau dabar naktimis jau reikia, kartais pavyksta ir siaip paglostyt ir pasakyt, kad mama salia, ir vel uzmiega...tik uzmigt nemoka be pienuko.. ir diena daug kartu valgo... ypac jei sustresuoja ar kazkas nepavyksta, iskart praso pieno, matyt savisaugos instinkstas... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 03 17, 10:20)
Dėl tos pačios priežasties vaikas gali norėti daug kartų maitinimo metu pakeisti krūtis smile.gif

Aha, maniske puldineja nuo vienos prie kitos, negaledama apsisprest, kuri cia dabar geresne biggrin.gif

QUOTE(linabalt @ 2009 03 17, 10:32)
O mane kaip mazoji ka tik prajuokino lotuliukas.gif Traukdama piena, vis atsikraukia kartas nuo karto, kad apziureti speneli, paliesti ji pirstukais, ir galiausiai tiek isijaute, apziurineja is visu pusiu, baksnoja, sneka kazka, tai as paemiau ir paspaudizau, kad isbegtu lasiukas pieno. Nu reakcijaus sulaukiau - griuk negyvas doh.gif Pamate ta pieno lasa, uzreke "oooiii", puole valyti ir su tokiu pasibjaurejimu nusisuko nuo kruties, kad apsidaryt galima is juoko - dar nemaciau tokios israiskos pas savo mergaite lotuliukas.gif Pabandziau dar pasiulyt patraukti, tai pabego kaip kulka nuo manes biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif geras, idomu, kaip maniske sureaguotu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgachka: 17 kovo 2009 - 10:44
QUOTE(Raideles @ 2009 03 17, 11:20)
Kažkada jau rašiau apie tai. Didesni vaikai nori, kad greičiau pienukas tekėtų, o tam reikia stimuliuoti pieno atleidimo refleksą. Kai viena krūtis žindama, o kitos spenelis dirginamas, išsiskiria daugiau oksitocino, greičiau teka pienas smile.gif Dėl tos pačios priežasties vaikas gali norėti daug kartų maitinimo metu pakeisti krūtis smile.gif

Jogaile irgi visad is vienos valgo, kita-ciupina... pabandyk neleist, atsmaukia man pati tada liemenele ir vel sukioja... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(xeditux @ 2009 03 17, 01:05)

Papildyta:

o jus pabandykit po truputi mazint naktini maitinima  4u.gif  paciai lengviau bus  4u.gif  o diena lai valgo i valias  thumbup.gif  bet cia dideles tecio pagalbos reikia ir uzsispyrimo  mirksiukas.gif

Mano viena pažįstama tiesiog nebedavė naktį ir tiek, miegojo kartu vis vien su ja, sakė, papyko kelias naktis, paskui susitaikė. Bet užmigdo su pienuku, tik naktį iki ryto neduoda.
Papildyta:
QUOTE(Viltara @ 2009 03 17, 11:44)
Jogaile irgi visad is vienos valgo, kita-ciupina... pabandyk neleist, atsmaukia man pati tada liemenele ir vel sukioja... ax.gif

Dėl nėštumo organizmas jautresnis mano, tai jau senokai sukinėjimą uždraudžiau, buvo galima tiesiog uždėti rankytę, bet dabar jau ir to neleidžiu, ir ką darys, guli ramiai. o aš vis dar saugau, nes čia jau toks įprotis net nelabai sąmoningas, matyt, pačios rankytės ten traukia.

Beje, pasidžiaugsiu - vakar pietų užmigdžiau prie vieno pienuko, ir nejaučiau to jausmo, kad greičiau nuimkit nuo manęs, kuris lydi kiekvieną maitinimą smile.gif Pasijutau kaip senais gerais laikais, kai pati dar užmigdavau bemaitindama. tik kad sėdėjau, tai neužmigau smile.gif buvo smagu. dar nieko būna rytais, o paskui... daugiau dešimties penkiolikos min. neištveriu.
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2009 03 17, 12:32)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif juokingi tie musu maziukai
Atsakyti
letuciux tai tau kaip suprantu zindymas jau nemalonus? ar kaip?
linabalt nu ir istorija labai juokinga.
neisivaizduoju kas butu jei nakti neduociau papulio, turbut klyktu iki pamelynavimo. diena galiu neduot nieko baisaus, bet uzmigt kitaip nelabai iseina, nebent supant ant ranku.
bet pagal visas rekomendacijas nutraukt pirmiau reikia dienini maitinima o po to tik naktini.
Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2009 03 12, 23:23)
xeditux sakyk iki 18 metu.  lotuliukas.gif
ne nu bet koks jom skirtumas nesuprantu. nervoja tokios daugiau nieko. gi visos knygos raso kad normalu maitint ir REKOMENDUOJAMA iki triju metu.

siaip tai anksciau buvo nuo metu rekomenduojama bent jau naktini maitinima baigti, nes kenkia dantuku emaliui cool.gif tai darau isvada kad daktares atsilikusios bigsmile.gif musu daktare, nors pagal isvaizda jaunesne uz mane, irgi taip elgiasi ir kalba, lyg as jau nebemaitinciau, turbut net neisivaizduoja, kad galima dar maitinti blink.gif nieko as jai ir nesakau...

stai 2008 Vingro straipsnis apie mityba, ten nieko blogo apie MPiki 24 menesiu neraso thumbup.gif
straipsnis
mums tai kaip issigelbejimas papukas, kaip kitaip nuraminsi, o ir nevalgiukas, kruminukai virsuj jau isdyge, bet pagal pykima ir "dantu ieskojima burnoj" itariu, kad procesas vyksta toloau, ir taip pat skausmingai...tai jei ne MP, tai valgytu 2 kart po 100 ml koses-tikrai mazai metinukui...

P.S. nzn turejo maitinimas itakos ar ne, bet vyresnelio pieniniai dantys greitai ispuvo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupestelis: 18 kovo 2009 - 00:54
QUOTE(rupestelis @ 2009 03 18, 02:17)
siaip tai anksciau buvo nuo metu rekomenduojama bent jau naktini maitinima baigti, nes kenkia dantuku emaliui cool.gif tai darau isvada kad daktares atsilikusios bigsmile.gif musu daktare, nors pagal isvaizda jaunesne uz mane,  irgi taip elgiasi ir kalba, lyg as jau nebemaitinciau, turbut net neisivaizduoja, kad galima dar maitinti blink.gif nieko as jai ir nesakau...

stai 2008 Vingro straipsnis apie mityba, ten nieko blogo apie MPiki 24 menesiu neraso thumbup.gif
straipsnis
mums tai kaip issigelbejimas papukas, kaip kitaip nuraminsi, o ir nevalgiukas, kruminukai virsuj jau isdyge, bet pagal pykima ir "dantu ieskojima burnoj" itariu, kad procesas vyksta toloau, ir taip pat skausmingai...tai jei ne MP, tai valgytu 2 kart po 100 ml koses-tikrai mazai metinukui...
P.S. nzn turejo maitinimas itakos ar ne, bet vyresnelio pieniniai dantys greitai ispuvo doh.gif

Neatidaro straipsnio schmoll.gif
MP dantims nekenkia, ir naktinis MP nekenkia. Kenkia nepriežiūra, įtakoja paveldimumas ir labai- mityba. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rupestelis @ 2009 03 18, 00:17)

Siaip su tuo zindomu vaiku nevalgymu yra idomus dalykas. mano drauge vis dar labai intensyviai zindo savo 1,5 metu dukrele, tai ji visiskai beveik nieko nevalgo, maksimum 100 g koses. reikejo jai cia pora dienu is eiles palikti dukryte mociutei, tai sake, vaikas kirto maista net apsisukdama, kas valanda prase blink.gif Turbut MP vis tik yra sotus dalykas g.gif
Atsakyti