Įkraunama...
Įkraunama...

Akmenėliai-3

Rožinis kvarcas meilę sau, kai myli save, kiti irgi myli. smile.gif
Galima įsidėti ir nešioti liemenuke. rolleyes.gif

Juodo agato tikro vargiai gausit, rinkoje beveik vien dažytas. Dažnai dar vietoje onikso juodą dažytą agatą bruka... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zosse @ 2013 08 24, 16:32)
Rožinis kvarcas meilę sau, kai myli save, kiti irgi myli. smile.gif
Galima įsidėti ir nešioti liemenuke. rolleyes.gif

Juodo agato tikro vargiai gausit, rinkoje beveik vien dažytas. Dažnai dar vietoje onikso juodą dažytą agatą bruka...  doh.gif

o, apie liemenuka net nepagalvojau.
dar norejau paklausti ar cirkonis turi kazkoki poveiki? kazkodel turiu labai daug sidabro gaminiu su juo. kazkaip trauke seniau, prisipirkau. ax.gif
Atsakyti
Tetragoninė kristalinė struktūra, cirkonio silikatas, truputį radioaktyvus (dėl ten esnčio nedidelio urano kiekio), kietumas pagal Mosą 6,5-7,5. Pagal M.Giengerį cirkonis skatina su ugnele plėtoti naujas idėjas, jas patikrinti ir įgyvendinti. Jis nuolatos primena apie praeitį (informacija "radioaktyvus" primena apie mirtį) ir moko atskirti svarbius dalykus nuo nesvarbių. Jis skatina ieškoti gyvenimo prasmės ir padeda įveikti praradimus bei atsiplėšti nuo materializmo. Kūne cirkonis žadina kepenų veiklą, mažina skausmą ir traukulius, taip pat ir menstruacijų metu, kurie kyla dėl jų vėlavimo. (M.Gienger "Lexikon der Heilsteine")
Atsakyti
QUOTE(Zosse @ 2013 08 24, 16:48)
Tetragoninė kristalinė struktūra, cirkonio silikatas, truputį radioaktyvus (dėl ten esnčio nedidelio urano kiekio), kietumas pagal Mosą 6,5-7,5. Pagal M.Giengerį cirkonis skatina su ugnele plėtoti naujas idėjas, jas patikrinti ir įgyvendinti. Jis nuolatos primena apie praeitį (informacija "radioaktyvus" primena apie mirtį) ir moko atskirti svarbius dalykus nuo nesvarbių. Jis skatina ieškoti gyvenimo prasmės ir padeda įveikti praradimus bei atsiplėšti nuo materializmo. Kūne cirkonis žadina kepenų veiklą, mažina skausmą ir traukulius, taip pat ir menstruacijų metu, kurie kyla dėl jų vėlavimo. (M.Gienger "Lexikon der Heilsteine")

O aciu, panasiu dalyku man ir reikia.
O kazin kaip su tais upiniais perlais? Man regis jie nieko verti. schmoll.gif Turiu auskarus, tai grazu, o va zieda truputi slapinau ir apsilupo perlamutras. Pavaliau su acetonu ir dabar nesioju su tokiu baltu plastmasiuku.
Atsakyti
100% natūralių perlų nebėr, yra auginti, upiniai irgi auginti, į kriauklę įterpia plasmasiuką ir jis apauga perlamutru... bet nusilupt gal neturėtų... nors jei labai plonas sluoksnis... Nežinau, nelabai gaudaus perluose. Žinau tik, kad jei juos nešiojat, reiškia Jums kito vyro, nei turit, nereikia. Skaistybės mineralas. Žodžiu, jei ieškot meilės- nelabai tinkamas pasirinkimas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zosse @ 2013 08 24, 17:06)
100% natūralių perlų nebėr, yra auginti, upiniai irgi auginti, į kriauklę įterpia plasmasiuką ir jis apauga perlamutru... bet nusilupt gal neturėtų... nors jei labai plonas sluoksnis... Nežinau, nelabai gaudaus perluose. Žinau tik, kad jei juos nešiojat, reiškia Jums kito vyro, nei turit, nereikia. Skaistybės mineralas. Žodžiu, jei ieškot meilės- nelabai tinkamas pasirinkimas. smile.gif

Kaip negerai. Reikes sesei padovanoti. doh.gif
Atsakyti
as buvau radusi internete, kad chrizoprazas gerai ziede ant kaires rankos mazojo pirstuko. Bet kai kitur kur paskaiciau apie ta akmeni nieko tokio apie apsauga neberadau,tai sutrikau,nezinia kuri informacija patikimesne butu. Bet isireminti i zieda koki asaugini akmeni noreciau.
man atrodo apie dumini kvarca girdejau kad nepatartina nuolat nesioti,ar klystu?
Atsakyti
Moteriai dūminį kvarcą geriau nešiot dešinėj pusėj. Pati nešioju, darbas toks...
Paprastai apsauginį poveikį turi juodi, tamsūs akmenys. Chrizoprazas negirdėjau, kad turėtų tokį poveikį, bet skirtingi autoriai skirtingus duoda akmenis... smile.gif
Atsakyti
Man kilo klausimas del saltiniu, nes jau pamaciau, kad pateikiama labai priestaringa informacija. Ieskojau meiles akmenu ir radau koki perlu aprasyma:
http://www.akmensmag...menys/53-meilei
Atsakyti
QUOTE(808 @ 2013 08 24, 16:52)
O kazin kaip su tais upiniais perlais? (...) Pavaliau su acetonu ir dabar nesioju su tokiu baltu plastmasiuku.
Kaip jau rašė Zosse, perlai užauga ant kokio nors "dalyko" hihihi.gif , patekusio į kriauklę su moliusku. Galima sakyti, kad jie visi natūralūs, nes ne chemijos laboratorijose sintetinami, o užauginami gyvų moliuskų. Daug informacijos galima rasti google įvedus "pearl", "pearl farming".
Pavalius acetonu liko tai, ant ko susiformavo plonas perlamutro sluoksnis. Taigi, liko plastmasiukai. doh.gif

Perlai vertinamai pagal tai, kokiomis sąlygomis užaugę, kiek metų augę, koks perlamutro sluoksnis ir pan.

Jokių akmenų, jokių juvelyrinių dirbinių negalima valyti jokiais acetonais! schmoll.gif Gerai valo druskos, sodos tirpalas, garstyčios... Daugiau natūralių priemonių paskubom neateina į galvą... blush2.gif

QUOTE(winona @ 2013 08 25, 02:11)
as buvau radusi internete, kad chrizoprazas gerai ziede ant kaires rankos mazojo pirstuko.
Chrizoprazas - apskritai geras akmuo, nereikia smulkintis iki to, ant kokio piršto, kuriom savaitės, mėnesio dienom nešioti. Tokias smulkmenas (kai kas pasakytų, kad tai labai svarbios detalės biggrin.gif ) gali rekomenduoti tik astromineralogai, sudarę Jūsų asmeninį astralinį "žemėlapį". mirksiukas.gif

Pagalvojau, kad neturiu chrizoprazo savo kolekcijoje. lotuliukas.gif Man jau reikia. doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 25 rugpjūčio 2013 - 10:05
As specialiai valiau su tuo acetonu, ne paskubom, nes kaip minejau man vietomis apsitryne tas perlamutras ir matesi plastmasiukas. rolleyes.gif Kadangi ziedas sidabrinis ir man patinka, tai galvoju nesiosiu su tuo plastmasiuku. Atrodo kaip koks baltas akmuo. biggrin.gif
Atsakyti
0808, perlai gerai meilei, kai jau yra partneris. smile.gif

Klopedija, chrizoprazas ir man labai patinka. Tiesa, retokas ir brangokas jis dabar...
Atsargiai pirk, nes kartą parsisiunčiau LABAI kokybiškai padarytą sintetiką.
Atsakyti