Įkraunama...
Įkraunama...

Akmenėliai-3

Nusipirkau oniksą ir paskaičiau, kad jo praktiškai nebūna nepadirbto doh.gif Tai galiu mest lauk unsure.gif

Zosse, o kai parduotuvė turi visko, tai reikia atsargiai žiūrėti? smile.gif Kokius akmenis mažiausiai padirbinėja?
Atsakyti
QUOTE(cara @ 2009 03 11, 00:39)
Nusipirkau oniksą ir paskaičiau, kad jo praktiškai nebūna nepadirbto doh.gif Tai galiu mest lauk unsure.gif
Zosse, o kai parduotuvė turi visko, tai reikia atsargiai žiūrėti? smile.gif Kokius akmenis mažiausiai padirbinėja?

Parduotuvr parduotuvei nelygu... ir kas yra viskas? Visko turėti neįmanoma, nes akmenų pasauly gyva galybė...
Mažiausiai padirbinėja gal jaspius, agatus, nors agatus dažo, daužo...
kalnų krištolas būna stiklas... jei rožinio kvarco spalva pernelyg intensyvi- jis dažytas... šiaip jis blyškus. O tikro, visai natūralaus turkio rinkoje yra ne daugiau nei 1-3 proc.
Tiesiog reikia pirkti pas sąžinigus pardavėjus, kurie bent jau pasko, kad akmuo netikras ar ne visai tikras...
smile.gif

Atsakyti
as dar planuoju auskariukus susiverti is malachito smile.gif nes ziedas prilipo labai smile.gif karneolis taip pat ax.gif kazkaip apskutini karta del menstruaciju net nejutau jokio skausmo, o gal as tiesiog sureiksminu taidel jo poveikiu smile.gif na nzn ax.gif
Atsakyti
Sveikos, akmenuku myletojos.
Isigijau karneoli ir ji lyg tycia iskart atidziai apziurejau - forma, spalva, na tiesiog idomu buvo. Tada kazkaip pasedejau kuri laika ji rankoje laikydama ir kai jau pasiemiau grandinele, kad galeciau uzsikabinti, pamaciau, jog akmenelis vienoje vietoje pakeite spalva - atsirado tokia sviesiai melyna deme, kurios pries tai tikrai nebuvo. Ji taip ir laikosi dabar... Pasiskaiciau, kad kai akmuo keicia spalva, tai perspeja apie nelaimes. Net kazkaip nejauku pasidare... unsure.gif Gal ir jums yra taip buve, kad akmuo keistu spalva? Kiek ten tiesos apie tuos perspejimus? Labai lauksiu jusu minciu ax.gif
Atsakyti
nesiou karneoli , mano nepakeiete spalvos ax.gif hm... idomiai cia su melyna spalva
Atsakyti
man atrodo skaiciau,kad pakeicia spalva ne tik pries nelaimes bet ir pries svarbius ivykius.na net nezinau,as nenusimanau kaip reikiant unsure.gif
Atsakyti
Gali būti, kad akmenys keičia spalvą.... bet karneolis labai padirbinėjamas tiesiog dažant agatą... tai linkiu, kad tavo akmuo būtų tikras. smile.gif
Atsakyti
Mano drauges irgi nesioja, tai jom spalvos nekeicia. Na tikiuosi, kad jis nera padirbtas ir kad pranesa koki nors gera svarbu ivyki, o ne bloga... biggrin.gif O tai po to dar isikalbesiu kokia nesamone, tfu tfu tfu g.gif
Atsakyti
na manasisi tai tikras smile.gif net nepanasu kad butu agatas
Atsakyti
Turiu kelis žiedus ir auskariukus, kuriuos man paliko močiutė, jie su akmenukais. Gal galėtumėt patart, kur Vilniuje galima nustatyti kokie tai akmenukai? Panašu į rubinus, bet gali būti ir turmalinas ( rubelitas) g.gif Panašu, kad ne stiklas ir ne plasmasė, pabandėm brėžt į stiklą, tai brėžia kaip rėžtukas smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuokata: 24 kovo 2009 - 22:22
Man atrodo cia rubinas smile.gif
o siaip tikslesnei info gali susizinoti nejusi i Astrominerologijos centra smile.gif Pamekalnio gatveje smile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Kad tikras rubina tai turbūt abejotina , nebent koks sintetinis korundas. Kadangi bandėm ir į stiklą ir į kietą metalą(dildės),abu brėžia, bet gal tai nieko nereiškia.
Rubino kietumas pagal Moso skalę 9, stiklo kažkur 5, kieto metalo apie 7, turmalino irgi 7-7.5 . Taigi sėkmingai gali būt ir tas ir kitas. Jei tai rubinas įdomu ar įmanoma nustatyt jis tikras ar sintetinis ? Kur tai padaryt ir kiek maždaug kainuotų. Vieną atsakymą gavau, kad Astrominerologijos centre, o kaip dėl Lietuvos prabavimo rūmų, gal ten geraiau ? Jei tokie Vilniuj yra, nes pagrindinė jų būstinė Druskininkuose berods.
Atsakyti