[quote=JO/NE,2008 04 26, 23:42]
[Uodegoj tai gal ir nesivelka...

Bet dabar susimasciau kokia ta mergyte butu jei ja dar ir ugdytu. Gal ji ne talentas, bet TALENTAS, o niekas nepadeda tam atsiskleisti
Apie tai ir aš mąsčiau, tik gaila kad tėvams tai neįdomu

Mergaitei jau 3 metai, bet lenkia savo bendraamžius labai akivaizdžiai. Žodiu, siūlėm tėvams vesti ją į kokią šokių ar dramos būrelį, bet jiems tai atrodo nesąmonė ir tiek.
Noriu paprieštarauti dittei, sutinku kad ugdymas nepadarys vaiko genijumi, bet jei su vaiku užsiimi, tai jau savaime su juo bendrauji, kontaktuoji, jį glaudi, glostai, nešioji ir t.t. Juk tai niekaip negali vaikui pakenti, ar ne? Mums jau bus 11 mėn, mes pradėjom lankyti muzikos mokyklėlę. Aš vedu jį ne tam, kad tikiuosi iš jo padaryti muzikos virtuozą ar pan. Tiesiog ten žaidžiam, dainuojam, bendraujam su kitais vaikais ir mažyliui ten LABAI patinka

Argi tai
kenkia vaikui? Juk tai bendravimas. Aš nekalbu apie tai, kad 3 būtiną mokėti skaityti, juk ugdymas ne vien tuo ribojasi. O televizoriaus žiūrėjimas kiek žinau, tik kenkia vaikui, o ne jį lavina.

Tad nematau nieko blogo, aš su savo vaiku užsiimu nuo pat kūdikystės ir žaidimai be jokios abejonės yra atitinkamai pagal jo amžių. Iš manęs kai kas juokiasi, kad klausausi su savo vaiku klasikinę muziką. Klausydavausi jos dar būdama nėščia. Žinot, aš ir jau nebeaiškinu apie jos naudą tiems, kas visiškai tuo nesidomi. tegu mano, kad noriu užauginti muzikantą...
O lavinu savo mažyli paprastai: su juo nuolatos bendrauju, žaidžiu (žaidimai įvairiausi, daug minčių pasisemiu iš knygutės "kūdikių smegenų mankšta", bet kaip minėjau, ne viską jis sutinka daryti

), skaitau jam pasakas, eilėraščius, žiūrim paveikslėlius, klausomės muzikos, pasakoju apie viską, ką jis mato ir ką veikiam, leidžiu paliesti kas jį supa, šokam, plojam t.t. Juk tiek daug yra ką veikti su mažyliu.

Juk pats bendravimas su vaiku, jau yra jo ugdymas.