As tai nesuprantu tu mamu, kurios sako, kad ankstyvasis lavinimas atima is vaiko vaikyste... mano manymu, atvirksciai, kuo daugiau mama uzsiima, lavina, zaidzia su savo vaiku tuo
turtingesne kudikyste ir vaikyste!!! juk per prievarta vaiko nepriversi nieko daryti,
jis tai nezino, kas yra pareiga, ir daro tik tai, kas jam idomu! Manau,
vaikas bus tik laimingesnis, jei su juo mama (tetis) eis i spektaklius, cirka, burelius, muziejus, baseina, masazuos, darys manksteles, skaitys knygeles, dainuos, zais!! Mano mergaitei, kuri laaabai aktyvi (anksti pradejus sliauzti, vaikscioti), dabar pats megstamiausias uzsiemimas skaityti knygutes (t.y. as jai pasakoju apie knygeleje esancius paveiksliukus) ir skaitom tol kol man baigiasi kantrybe, o ne jai!! Vis da nio ir da nio! O jai dar tik bus 1m 3men.
Ir manau, kuo daugiau mama uziima, tuo lengviau bus vaikui ateityje, jis bus laisvas, kurybingas, nekompleksuotas, mokantis bendrauti ir svarbiausia visada turintis, ka veikti!!
mamos, netingekit del savo vaikuciu!! ir nesakykit, kad bureliai vien biznis, be mankstu ir masazu patys uzaugom! Zmonija juk tobuleja!