Super atsakymas, grateful, tokio, ziūrint į ankstesnę repliką, tikrai nesitikejau Ačiū - tai guodžia. Nes, gal supratai, apmaudauju dėl tų, kas kategoriškai šneka prieš ankstyvąjį ugdymą, o tuo tarpu patys, iš esmes į tai nepasigilinę, ar patys nebandę, ar, dar blogiau, bandę neteisingai, - perlipant, per vaiką ir jo asmenybę, žodžiu be jokio lankstumo ir prisitaikymo prie jo- vien savo ego patenkinti. To pasekoje nemažai kas patyrė fiasko ir dabar piktinasi, arba net sėdi prie psichologų durų... Daug ir įvairių variantų yra. O jūsų pavyzdys džiugina ir įkvepia
QUOTE(dobiliukai @ 2008 08 07, 12:36)
Mamytes, kurios nevertina ankstyvojo ugdymo, pasakykite sau (nes viešai, aišku, neišdrįsite) ar tikrai jum keistai atrodo anksti skaitantys, plaukiantys ar skaičiuojantys vaikai? O gal pačias graužia sąžinė, kad augindamos vaikiukus per daug serialų žiūrėjote ir savais reikalais užsiėmėte?
žiūrint kokia forma tas ugdymas. man visai nekliūva nei ankstyvas skaitymas, nei grojimas, bet juokinga kai ne kurios mamos įsivaizduoja savo vaikus nerealiais talentais, jei tie anksčiau už kitus raides išmoko ar toliau kamuolį nuspyrė. ir gaila tokių vaikų, kurie per anksti įtikinami savo talentingumu, o išeina vidutinybės.
QUOTE(sena niekšė @ 2008 08 16, 23:27)
ir gaila tokių vaikų, kurie per anksti įtikinami savo talentingumu, o išeina vidutinybės.
Super super zodziai! Pati dirbu pedagogini darba pradineje mokykloje, ir labai puikiai zinau, ka tai reiskia. O kaip daznai tie "talentai" neturi elementariu socialiniu ar netgi higienos igudziu Nesuprantu tokiu tevu.
sveikos mamytes
labai idomi jusu tema savo vyresneli suneli nuo 1metu ir 4 men ismokinau pirmas tris raideles ABC, bet nedelto kad jis ten super protingas o delto jog tuo metu buvau paskutiniuose nestumo menesiuose su antru mazyliu ir man jau buvo sunku susilenkus paskui ji lakstyti. o kadangi as jam nuo pat gimimo skaitydavau pasakas tai jam tos knygos buvo idomios ir poto jau pats jas atnesdavo. ir rodydavau raideles. okai jam sukako 1.6 m jau sugebejo atskirti daugiau raideliu. o kai ismoko kalbeti tai ir pasako kokios raideles. jis nera joks genijus,paprasciausiai jam buvo idomu uz tai ir jas zino
labai idomi jusu tema savo vyresneli suneli nuo 1metu ir 4 men ismokinau pirmas tris raideles ABC, bet nedelto kad jis ten super protingas o delto jog tuo metu buvau paskutiniuose nestumo menesiuose su antru mazyliu ir man jau buvo sunku susilenkus paskui ji lakstyti. o kadangi as jam nuo pat gimimo skaitydavau pasakas tai jam tos knygos buvo idomios ir poto jau pats jas atnesdavo. ir rodydavau raideles. okai jam sukako 1.6 m jau sugebejo atskirti daugiau raideliu. o kai ismoko kalbeti tai ir pasako kokios raideles. jis nera joks genijus,paprasciausiai jam buvo idomu uz tai ir jas zino
[quote=JO/NE,2008 04 26, 23:42]
[quote=aukaja,2008 03 09, 16:30]
Uodegoj tai gal ir nesivelka... Bet dabar susimasciau kokia ta mergyte butu jei ja dar ir ugdytu. Gal ji ne talentas, bet TALENTAS, o niekas nepadeda tam atsiskleisti
[/quote]
man kažkodėl atrodo, kad tikrus talentus galima pamatyti tik pas paauglius ar suaugusius žmones.
nes kai vaikas mažas, tai atrodo stebuklinga viskas, jei jis ką daro geriau ar greičiau už bendraamžius. va vienas trimetis dar šnekėt nelabai moka, o kitas jau fleita groja. o su orkestru koncertuojantis šešiametis, kai jo bendraamžiai medžiais karstosi, irgi atrodo nerealu.
o kai vaikystė baigiasi, ir prasideda konkurencija, ir ne su bendraamžiais, o su geriausiais -- dauguma tokių "mažųjų talentų" dingsta kaip į vandenį.
ir čia man labai gaila tokių vaikų -- kai jiems iš mažens kalama į galvas -- tu geriausias, tu žvaigždė, o kai ateina laikas, tenka suvokt nu kad nėra to talento
[quote=aukaja,2008 03 09, 16:30]
Uodegoj tai gal ir nesivelka... Bet dabar susimasciau kokia ta mergyte butu jei ja dar ir ugdytu. Gal ji ne talentas, bet TALENTAS, o niekas nepadeda tam atsiskleisti
[/quote]
man kažkodėl atrodo, kad tikrus talentus galima pamatyti tik pas paauglius ar suaugusius žmones.
nes kai vaikas mažas, tai atrodo stebuklinga viskas, jei jis ką daro geriau ar greičiau už bendraamžius. va vienas trimetis dar šnekėt nelabai moka, o kitas jau fleita groja. o su orkestru koncertuojantis šešiametis, kai jo bendraamžiai medžiais karstosi, irgi atrodo nerealu.
o kai vaikystė baigiasi, ir prasideda konkurencija, ir ne su bendraamžiais, o su geriausiais -- dauguma tokių "mažųjų talentų" dingsta kaip į vandenį.
ir čia man labai gaila tokių vaikų -- kai jiems iš mažens kalama į galvas -- tu geriausias, tu žvaigždė, o kai ateina laikas, tenka suvokt nu kad nėra to talento
Aš taip pat tik už nerūpestingą vaikystę, kadangi pati augdama turėjau daug laisvo laiko. Tačiau kitavertus - gal šiandien būčiau itin ištobulėjusi kurioje nors srityje. Ir daba netektų sukti galvos: ką aš noriu gyvenime nuveikti . Va taip...susimąsčiau
O man kita problema - atvirai kalbant "užkniso", kad vaikai slankioja namie ir nesusiranda kas veikt . Ir ta nerūpestinga vaikystė baigiasi nuolatiniu klausinėjimu ar galima pažaisti kompiuteriu arba įsijungti televizorių. Tai dabar ieškau informacijos kuo dar yra siūloma užsiimti, nes tradiciniai piešimo, lipdymo, knygučių, sporto būrelių ir pasivaikščiojimų variantai išsemti, ir daugiau fantazija nebeišneša (o laiko laisvo dar ooooj kiek daug - dėl to vaikai ir tarpusavyje pjaunasi- tokia ta jų savarankiška veikla )
Žinau, kad jau vėloka, bet gal dar įmanoma kažką sugalvoti... Kokios naudingos veiklos Tad jeigu kas turite konkrečių idėjų vaikams 2, 7-8 ir 10 metų - tai prašom dalintis.
Žinau, kad jau vėloka, bet gal dar įmanoma kažką sugalvoti... Kokios naudingos veiklos Tad jeigu kas turite konkrečių idėjų vaikams 2, 7-8 ir 10 metų - tai prašom dalintis.
http://www.youtube.c...feature=related
Jei nepavyks iškart pažiūrėti, tiesiog palaukit, kol pardownloadins visą video ir paspauskit "replay".
Kūrinys, kurį vaikai groja yra J.S. Bacho koncertas dviems smuikams D-mol, pirmoji dalis.
Man labai įdomu, ką manote jūs, mamos, kurios užeinate į šį skyrelį - "Ankstyvasis ugdymas" .
Jei nepavyks iškart pažiūrėti, tiesiog palaukit, kol pardownloadins visą video ir paspauskit "replay".
Kūrinys, kurį vaikai groja yra J.S. Bacho koncertas dviems smuikams D-mol, pirmoji dalis.
Man labai įdomu, ką manote jūs, mamos, kurios užeinate į šį skyrelį - "Ankstyvasis ugdymas" .
As tai nesuprantu tu mamu, kurios sako, kad ankstyvasis lavinimas atima is vaiko vaikyste... mano manymu, atvirksciai, kuo daugiau mama uzsiima, lavina, zaidzia su savo vaiku tuo turtingesne kudikyste ir vaikyste!!! juk per prievarta vaiko nepriversi nieko daryti, jis tai nezino, kas yra pareiga, ir daro tik tai, kas jam idomu! Manau, vaikas bus tik laimingesnis, jei su juo mama (tetis) eis i spektaklius, cirka, burelius, muziejus, baseina, masazuos, darys manksteles, skaitys knygeles, dainuos, zais!! Mano mergaitei, kuri laaabai aktyvi (anksti pradejus sliauzti, vaikscioti), dabar pats megstamiausias uzsiemimas skaityti knygutes (t.y. as jai pasakoju apie knygeleje esancius paveiksliukus) ir skaitom tol kol man baigiasi kantrybe, o ne jai!! Vis da nio ir da nio! O jai dar tik bus 1m 3men.
Ir manau, kuo daugiau mama uziima, tuo lengviau bus vaikui ateityje, jis bus laisvas, kurybingas, nekompleksuotas, mokantis bendrauti ir svarbiausia visada turintis, ka veikti!!
mamos, netingekit del savo vaikuciu!! ir nesakykit, kad bureliai vien biznis, be mankstu ir masazu patys uzaugom! Zmonija juk tobuleja!
Ir manau, kuo daugiau mama uziima, tuo lengviau bus vaikui ateityje, jis bus laisvas, kurybingas, nekompleksuotas, mokantis bendrauti ir svarbiausia visada turintis, ka veikti!!
mamos, netingekit del savo vaikuciu!! ir nesakykit, kad bureliai vien biznis, be mankstu ir masazu patys uzaugom! Zmonija juk tobuleja!
QUOTE(Jūrraitė @ 2008 11 13, 14:34)
Sutinku, kad vaikus reikia lavinti, bet kai vaikas neturi nei vienos laisvos dienos savaiteje, nes uz ji viskas yra suplanuota, tai tikrai trukdo jo saviraiskos laisvei - reikia vaikui ir laisvo laiko, kad pats sugalvotu idomiu uzsiemimu, o ne tik viska sukramcius paduoti.
Jau nekalbant apie tai, kad tevai i burelius veda vaikus todel, kad neturi laiko ir noro su jais bendrauti, o po to vaikas auga kaip laukinis - tai nenormalu (mano nuomone)
Jau nekalbant apie tai, kad tevai i burelius veda vaikus todel, kad neturi laiko ir noro su jais bendrauti, o po to vaikas auga kaip laukinis - tai nenormalu (mano nuomone)