Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjimas kryželiu

QUOTE(Labutuliukas @ 2009 03 03, 15:38)
Beje, ciole, kartais geriau prisiklausyti nurodymo schemoje, nes pusiniais kryziukais siuvinetas fonas buna toks lengvesnis ir atlieka tik spalvine fono funkcija palikdamas pati paveiksla kaip pagrindini akcenta.

Ačiū už pamokymus, mat aš pati dar niekada nesusidūriau su pusiniais kryželiais, nes tiek, kiek esu siuvinėjus visur būdavo pilni kryželiai... ax.gif Bet dabar žinosiu ir turėsiu tai mintį, kad negalima savivaliaut... ax.gif ax.gif
Atsakyti
esu bandžiusi DMC ir Anchor, tai DMC patiko labiau ax.gif mažiau susinarplioja ir atsinarplioja lengviau ax.gif

QUOTE(Labutuliukas @ 2009 03 03, 14:38)
ax.gif ipratimo ir skonio reikalas  rolleyes.gif . Man dingsta paveikslo vientisumas, jei pusiniai i kita puse gula  unsure.gif

aš siuvinėju į vieną pusę dažniausiai ax.gif bet Nimue elfukę siuvinėju į abi puses, nes schemoje nurodyti pusiniai kryžiukai į skirtingas puses, tai ir pilnus siuvinėju į abi ax.gif visai neblogai žiūrisi g.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli_tyla @ 2009 03 03, 15:23)
o man su Anchor patinka  smile.gif DMC nesu bandžiusi, tik Madeiros šiek tiek. bet didelio skirtumo nepajaučiau  rolleyes.gif

Man irgi Anchor patinka labiau - bent jau kol kas. Palyginus su DMC jie man mažiau sukasi, veliasi - lengviau siuvinėt rolleyes.gif
Tik turiu nemažas atsargas DMC prikaupus - teks tikriausiai ir toliau jais siuvinėt, negi dabar iš naujo Anchor susipirkinėsi doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Čerčikas @ 2009 03 03, 16:19)
esu bandžiusi DMC ir Anchor, tai DMC patiko labiau ax.gif  mažiau susinarplioja ir atsinarplioja lengviau ax.gif

Žiūriu kiek žmonių, tiek ir nuomonių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(čiolė @ 2009 03 03, 15:02)
  Bet dabar žinosiu ir turėsiu tai mintį, kad negalima savivaliaut...  ax.gif  ax.gif

Oi ne schmoll.gif , savivaliauti galima ir netgi kartais butina ax.gif . Bet tikriausiai pirma reikia elgtis pagal taisykles, kad paskui galetum suprasti kas ir kaip keiciasi jei darai pagal savo jautima.
Papildyta:
QUOTE(Čerčikas @ 2009 03 03, 15:19)
aš siuvinėju į vieną pusę dažniausiai ax.gif  bet Nimue elfukę siuvinėju į abi puses, nes schemoje nurodyti pusiniai kryžiukai į skirtingas puses, tai ir pilnus siuvinėju į abi ax.gif  visai neblogai žiūrisi g.gif

Jei nurodyta i abi puses, vadinasi tam yra priezastis. Kaip jau sakiau - jei fonas siuvinejamas ne visas, pusinio kryziuko kryptis irgi labai daug duoda (netgi jei jos nelyginsim su pilnu kryziuku kryptimi)
O kad suprastum ziurisi gerai ar tik neblogai reikia issiuvineti lygiai ta pati keliais budais.
Atsakyti
as jau pradejau fona daryti pusiniu kryzeliu biggrin.gif tik va dabar man nesutaps su pilnu kryptim doh.gif arba teks labai ziureti nes as automatiskai pilna kryziuka baigiu ne ta kryptim, kaip pusetini sad.gif

beje, turputi bijau, kad pusetinas kryziukas labai jau bus... na... neuzdengs drobes spalvos - kai 3 siulais darau tai dar nieko, bet yra ir tokiu pusiniu kur tik 1 siulas turi buti pagal info ir tada jau nezinau g.gif

negraziai atrodys man atrodo... unsure.gif

o kas yra French Knots?..

ir "Back Stitches" tai cia konturui kai psuprantu padaryti - apsiuvinejimas tiesia linija?..
Atsakyti
QUOTE(Labutuliukas @ 2009 03 03, 15:35)
Jei nurodyta i abi puses, vadinasi tam yra priezastis. Kaip jau sakiau - jei fonas siuvinejamas ne visas, pusinio kryziuko kryptis irgi labai daug duoda (netgi jei jos nelyginsim su pilnu kryziuku kryptimi)
O kad suprastum ziurisi gerai ar tik neblogai reikia issiuvineti lygiai ta pati keliais budais.

Tai pusinius ir reikia siuvinėti taip kai parodyta, aš apie pilnus rašiau, kad suku į tą pusę kur ir pusiniai 4u.gif
konkreciu atveju taip graziau, suknelė nuo sparneliu puikiai atsiskiria ax.gif bandziau abiems budais
Atsakyti
Tai ir aš išlendu šį bei tą parodyti...
Iš karto atsiprašau už nekokybę - nu nelyginta dar ir
turiu visą tokio zodiako seriją (jei kam prireiktų)
ir čia neapsiėjau be saviveiklos - pakeičiau lotynišką užrašą į lietuvišką, o dabar laukiu nesulaukiu rėmėlio (turi tokį atgabenti pagal užsakymą) nes dar norėčiau ir jį dekoruoti (aišku ne siuvinėjant) biggrin.gif
Tai jei padarysiu - tai pasirodysiu ir įrėmintą:

user posted image
Atsakyti
konkreciu atveju taip graziau, suknelė nuo sparneliu puikiai atsiskiria

Tikiu bigsmile.gif . As pagalvojau vienoje eiluteje pradejai maisyti
Atsakyti
QUOTE(ChinChin @ 2009 03 03, 15:42)

beje, turputi bijau, kad pusetinas kryziukas labai jau bus... na... neuzdengs drobes spalvos - kai 3 siulais darau tai dar nieko, bet yra ir tokiu pusiniu kur tik 1 siulas turi buti pagal info ir tada jau nezinau g.gif

negraziai atrodys man atrodo... unsure.gif

o kas yra French Knots?..

ir "Back Stitches" tai cia konturui kai psuprantu padaryti - apsiuvinejimas tiesia linija?..

Nuoširdžiai siūlau šį paveikslą daryti pagal schemą, jei nori išgauti puikų vaizdą. Jei rašo pusinis daryk pusinį, jei rašo mažinti siūlų skaičių iki 1, taip ir daryk. išsiuvinėjusi visą visumą, pamatysi kaip viskas gražiai dera.
French Knots mazgiukas, neseniai buvo įkeltos pamokėlės, kaip jį daryt. Gal kuri pakartotinai įkels
Back Stitches" taip tai mašininis dygnis
Atsakyti
French Knot pamokėlės čia ir čia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Chera @ 2009 03 03, 12:57)
man irgi DMC smagiausi  thumbup.gif

Bandžiau visus. Apsistojau ties Madeira.
QUOTE(paukščiukas @ 2009 03 03, 17:40)
Nuoširdžiai siūlau šį paveikslą daryti pagal schemą, jei nori išgauti puikų vaizdą. Jei rašo pusinis daryk pusinį, jei rašo mažinti siūlų skaičių iki 1, taip ir daryk. išsiuvinėjusi visą visumą, pamatysi kaip viskas gražiai dera.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif. Man vestuvinėj rankų schemoj buvo keista, kad tamsiausiu siūlu tik viena gija siuvinėt reikia. Bet rezultatas taaaip išryškėjo thumbup.gif
Atsakyti
dekui, merginos uz pagalba ir patarimus thumbup.gif:

na, bandysiu, tikiuosi nesugadinsiu grazaus daikto doh.gif rolleyes.gif

po 10 metu parodysiu lotuliukas.gif (cia siaip juolais, bet tikria negreitai turesiu...)
Atsakyti