Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka (39 tema)

QUOTE(Žydriausia @ 2009 03 17, 14:12)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  jo, kazkuri tai praeitasi metais tiesiog mate manoi kampelyje eleborus, matyt kaio tik tu tongue.gif 
jo, pas mane tamsi ruda tvora ir salia eglute konica butu g.gif tas baltaziedis tikriausiai pats populiariausias ir gal lengviausiai auginamas g.gif  kaip suprantu jie letai dauginasi, bet kiek issiplecia, kazi kiek man reiktu ju sodint ten i ta kampa prie tvoros salia eglutes g.gif

Kokią rūšį eleborų sodinti, tai jau čia tau nusprėsti. Pavyzdžiui Foetidus, labai graži lapija, nors žiedai nėra įspūdingi, Hibridinės formos varijuoja nuo baltos iki bordinės spalvos, būna daug atspalvių. Teks pačiai apsisprėsti.
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 03 17, 15:20)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  o kaip cia jos padarytos? g.gif  pirma karta matau blink.gif

bandau fantazuoti unsure.gif - karkasas iš kokio nors tinklo ir aptrauktas agroplėvele arba geotekstile, kurias įkirpus iš viršaus galima augalus sodinti rolleyes.gif
o štai iš www platybių:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 17 kovo 2009 - 14:26
QUOTE(kasiopeja @ 2009 03 17, 14:09)
ui, ačiū už mintį... o aš galvojau, kaip čia man prieskoninius augalus sode po medžiais įkomponuoti. Sprendimas  thumbup.gif
tik dabar galvoju, kaip cia jas techniskai geriau igyvendint  g.gif

į vieną pagalvę visus prieskonius ar kiekvienam prieskoniui po pagalvę? Kaip vienas-du akcentai, gražiai žiūrisi, o kai daug - chaosas bus ax.gif
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2009 03 17, 14:21)
patys genėjot, ar kokie profai dirbo? bigsmile.gif
ką tik per langą stebėjau, kaip kaimyno kieme matyt samdytas berniokas profesionaliai tvarkė obelis, taip negailestingai jis rėžė nereikalingas šakas - kaip koks menininkas atsitraukia kelis žingsnius, nužvelgia ir grįžęs griebia pjauti thumbup.gif
labai labai įdomus sprendimas thumbup.gif

taip ir reikia genėti seniai netvarkytas obelis biggrin.gif O pas SS dar labiau būčiau nurėžus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 03 17, 14:22)
Kokią rūšį eleborų sodinti, tai jau čia tau nusprėsti. Pavyzdžiui Foetidus, labai graži lapija, nors žiedai nėra įspūdingi, Hibridinės formos varijuoja nuo baltos iki bordinės spalvos, būna daug atspalvių. Teks pačiai apsisprėsti.

svarbiausia, kab butu atsparesni ir nesudetingai priziurimi, pvz vieni gal atsparesni salciams, kiti ne, tai man kaip, pradininkei nesinori labai inoringu ir lepiu, be to, jie zydi tik apie menesi, o man reikia, kad grazu butu ilgai, tai reiskia, kad man reikia graziu lapu g.gif, geriai ziedai maziau ispudingi, bet grazi lapija, kuri dziugintu aki vasara smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 03 17, 15:09)
ui, ačiū už mintį... o aš galvojau, kaip čia man prieskoninius augalus sode po medžiais įkomponuoti. Sprendimas  thumbup.gif
tik dabar galvoju, kaip cia jas techniskai geriau igyvendint  g.gif

Man tai prieskoniniai augalai graziausia, pintuose krepseliuose, arba mediniuose kubiliukuose, molio vazonuose. Tos pagalveles man seip sau blush2.gif . Antroj nuotraukoj kaip floristikos darbelis thumbup.gif , bet kaip sodo akcentas tai ot. Gal gyvai pamatyciau, kitaip galvociau.
Papildyta:
Man tokie prieskonynai patinka
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 17 kovo 2009 - 15:22
QUOTE(Žydriausia @ 2009 03 17, 14:38)
svarbiausia, kab butu atsparesni ir nesudetingai priziurimi, pvz vieni gal atsparesni salciams, kiti ne, tai man kaip, pradininkei nesinori labai inoringu ir lepiu, be to, jie zydi tik apie menesi, o man reikia, kad grazu butu ilgai, tai reiskia, kad man reikia graziu lapu g.gif, geriai ziedai maziau ispudingi, bet grazi lapija, kuri dziugintu aki vasara smile.gif

Jie žydi tikrai ne mėnesį, o kokius du tai tikrai, vėliau žiedai truputį keičia spalvą, bet būna dekoratyvūs, maždaug iki liepos mėn. o atsparūs tai tikrai visi. Išskyrus naujausias veisles, bet jų kainos dar neįkandamos, atveža iš užsienio maždaug po 40-60 lt.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 03 17, 15:54)
Jie žydi tikrai ne mėnesį, o kokius du tai tikrai, vėliau žiedai truputį keičia spalvą, bet būna dekoratyvūs, maždaug iki liepos mėn.  o atsparūs tai tikrai visi. Išskyrus naujausias veisles, bet jų kainos dar neįkandamos, atveža iš užsienio maždaug po 40-60 lt.

g.gif g.gif aaaaaaaaaaaaa g.gif , o raso pvz zydi kovo-balandzio men, bet paskui matyt ziedai keiciasi, bet vistiek grazu. nu man egzotiku tikrai nereik, uzteks kokio paprastesnio ir populiaresnio smile.gif o kiek ju man reiktu tam kampelyje, kas kiek juos sodint g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 03 17, 16:53)
g.gif  g.gif aaaaaaaaaaaaa g.gif , o raso pvz zydi kovo-balandzio men, bet paskui matyt ziedai keiciasi, bet vistiek grazu. nu man egzotiku tikrai nereik, uzteks kokio paprastesnio ir populiaresnio smile.gif o kiek ju man reiktu tam kampelyje, kas kiek juos sodint g.gif

Sodint maždaug kas 50 cm ir pilnai užtenka 3, galima rinktis skirtingus atspalvius.
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 03 17, 16:53)
g.gif  g.gif aaaaaaaaaaaaa g.gif , o raso pvz zydi kovo-balandzio men, bet paskui matyt ziedai keiciasi, bet vistiek grazu. nu man egzotiku tikrai nereik, uzteks kokio paprastesnio ir populiaresnio smile.gif o kiek ju man reiktu tam kampelyje, kas kiek juos sodint g.gif

čia dabar kas? O melsvių kokių yra, astilbės, arunkai liepos mėn žydi, heucherų lapija graži. Snapučių įvairovė didelė... Tik pasidomėti reikia ir tų daugiamečių, skirtingu laiku žydinčių tikrai galima pasirinkt. Žinoma šalia eleboro, neatkalbinėju jo visai nesodinti, tiesiog tam kampeliui galima ir daugiau augalų suderinti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 17 kovo 2009 - 17:11
QUOTE(ita2 @ 2009 03 17, 15:09)
dar beda. pradzioje tos linijos  yra kampas kur  palikta neuzseta zole.. Kaip graziai suvest  i ta banga kazin?

nu kokia čia bėda? daryčiau bangą su dviem "pilvais" - vienas apimtų šitą neužsėtą plotą, o kitas po susiaurėjimo jau būtų gerokai toliau prie namo šono palei takelį. Dar priartėjime prie takelio būtų galima palikt tiesioginį sąlytį su veja, kad tiesiai ten nueit. Nežinau, ar aiškiai nusakiau... ax.gif
QUOTE(jolaxus @ 2009 03 17, 15:21)
patys genėjot, ar kokie profai dirbo? bigsmile.gif

Patys smile.gif Pasiskaitėm profesionalų aprašymą kaip tas daroma ir griebėm jautį už ragų, t.y. obelį už šakų tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 03 17, 18:08)
nu kokia čia bėda? daryčiau bangą su dviem "pilvais" - vienas apimtų šitą neužsėtą plotą, o kitas po susiaurėjimo jau būtų gerokai toliau prie namo šono palei takelį. Dar priartėjime prie takelio būtų galima palikt tiesioginį sąlytį su veja, kad tiesiai ten nueit. Nežinau, ar aiškiai nusakiau... ax.gif

4u.gif ax.gif ryt imesiu vizija paziuresit ar i tema, gerai?
vis geriau daugiau smegeneliu nei mano vienos...
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 03 17, 16:21)
Man tokie prieskonynai patinka
user posted image

kokie faini vazoncikai tokie elementariai meniski... wub.gif
Atsakyti
keletas prieskonių viename vazone;
user posted image - sudėtis ir how to do it
Papildyta:
taip užsodinta balėja
user posted image
Papildyta:
Dekoratyvu nuo pavasario iki vėlyvo rudens, šešėliuotai vietai:
user posted image