Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka (39 tema)

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 03 17, 13:03)
Nepamirsiu. Tik pas mus vakaras, o pas jus jau beveik naktis. Tai jeigu siandien nerasi, ryte tikrai bus. 4u.gif

lotuliukas.gif pas mus pietus dabar, ne naktis:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ita2: 17 kovo 2009 - 12:23
QUOTE(Žydriausia @ 2009 03 17, 12:01)
norejau prasyt detalesnes info, ale paskui rozamubnda prabilo apie muge tongue.gif
bandau, bet sunkoka, nes su maze turiu daug reikaliuku, ji atima labai daug laiko, gime biski anksteliau, tai gydytojai vis mums ligu iesko, tai jau mano gelynai i antra plana vis., nu bet va jau atrodo pagaliau busim sveikos, tai va ant pavasario gal vel sugrisiu prie savo gelynu pradziamokslio tongue.gif  o toj mugej bus? as pamenu praeitasi metais kau sumasciau, tai tada jau saket per velu ieskot ir sodint, tai dabar bus pats laikas, ar ne? nes kaip suprtantu eleborai anktyvi ir jau zydet pradeda. ju labai daug rusiu, o gal kokia patartumet kuri btu maziau lepi, nu kad as tokia nemoksa dar nenumarinciau ir augint sugebeciau ir man ten matomoj vuietoj tai reiktu kad lapai butu grazus ir gal kokie idomesni. kokias rusis gal patartumet? g.gif  blush2.gif

o beje turbut mugej bus ir Knifofija, ar ne? tai gal pas ja ir ieskot?
o muge kaip cia radau balandzio 2-4 dienomis,a r ne? g.gif

Jau rimtai abejoju ar vyksiu į mugę, nes lysvės dar po sniegu ir pašalas pilnai laikosi, o šiandien dar pridrėbė sniego. nemanau, kad spės atšilti, nes ketvirtadienį -6 rodo, kažkas baisaus. Teks daryti Meetą-mugę pas save velykoms, kviestis visas į svečius ir daužyt auksinius kiaušinius.
Atsakyti
knifofija, o kokia rusi patartum? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ita2 @ 2009 03 17, 13:22)
lotuliukas.gif pas mus pietus dabar, ne naktis:)

Pas mane tai dar rytas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2009 03 17, 12:11)
Suintrigavot dėl tų rožių... Kažkada, kai tik tėvai persikraustė į sodybą, su mama sodinom "rožyną", džiaugdavomės kiekvienu nauju žiedelius, senovinėmis "eromis" kopijavom straipsnius apie rožių priežiūrą. Nostalgija... Vienintelis nerimas, ar rožėms patiks tokia gan vėjuota vieta? O ir saulė ten atsisuka tik nuo pietų ir šviečia visą vakarą.
Smalsumo genama įlindau į tą Sibirkos rožyną. Širdis apsalo... Tikrai, visos miniatiūrinės ir besidriekiančios jau parduotos...

Jei tu kaip sakai, nei laiko, nei patirties daug neturi, gal nesukbek su tom rozem. Lepus tai augalas, ir reikia jam prieziuros ir darbo su juo. Barsto ziedlapius, mano zodyne tai reiskia - siukslina. Gera zeme reikia paruosti ir taip toliau ir panasiai.
Ryskiam akcentui - as lobelijom ryskiai melynom zemaugem uzsodinciau (grozis vieniems metams). Ilgalaikiui groziui mastyciau apie kadagi/kadagius +sliauziancias.
Jei jau visai atvirai- tai as nestandarta visiska isbandyciau. Ta ploteli 'pagalvelem' apdeliociau:) Pvz.

Nuotrauku niekaip neleidzia ikraut. Bandysiu veliau.
Atsakyti
Pavasariniai pokyčiai kieme:

sena obelis prieš genėjimą ir po jo:
user posted image ----> user posted image user posted image

sena špokinyčia ir nauji zylių (pirmas) bei varnėnų (antras, trečias) nameliai:
user posted image ----> user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 17 kovo 2009 - 13:06
QUOTE(rokoko @ 2009 03 16, 17:41)
pas mane perziemojo tik po sniegu [vida777, tavo], be eglisakiu, ir kol kas gerai atrodo.

o pas mane stipriai virsunes apsalo, kol susigaudziau, kad atejo tikra ziema, ir viska skubiai dengti reikia tongue.gif .

QUOTE(Žydriausia @ 2009 03 17, 12:20)
turiu susirasius poraeitu metu jusu pasiulymus, tai bandysiu siemet kazka kitaip, tai va kazkuri primygtinai eleborus siule ir man jie grazu, galvoju ten tikrai tiktu ir jie daugiameciai, tai man patogu butu, nes mes ten kol kas negyvenam, tik vasarojam, tai su anktyvu pavasariu ir velyvu rudeniu sunkoka g.gif

niekas daugiau taip primygtinai eleboru nesiulys, kaip as biggrin.gif .
rinkis:
http://www.rojaussod...psnis.php?id=60

man tai labiausiai patinka baltaziedziai ( Helleborus niger ) - anksciausiai zydi, lapija islieka standi, neaukstas krumelis, ir, kiek pamenu, pas tave tvora tamsi, taigi kuo sviesesni ziedai, tuo graziau ziuretusi.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 03 17, 14:01)
Jei jau visai atvirai- tai as nestandarta visiska isbandyciau. Ta ploteli 'pagalvelem' apdeliociau:) Pvz.

Nuotrauku niekaip neleidzia ikraut. Bandysiu veliau.

Labai lauksiu nuotraukytės...
Atsakyti
QUOTE(ita2 @ 2009 03 16, 15:10)
supratau. mano irgi  rudeni sodinti. reisia eisiu kirp, erikas irgi?kiek supratau 2-3 cm palikti tik?
kirpt visus ? nors ten raso " nudziuvusais sakeles"

siaip jau erikos turetu dabar pradeti zydeti, tai kas bus, jei nukirpsi g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2009 03 17, 12:25)
- vienas kitas spygliuotis ir šliažiančių augalėlių kompozicija;

Pasirinkimą turėtų lemti viso kiemo vizija - jei kieme dominuos dekoratyviųjų sumedėjusių kompozicijos, tada šitas variantas thumbup.gif, jei kursi romantišką atmosferą - tada žalia šviesa rožėms, raganėms ir pan.
QUOTE(jolaxus @ 2009 03 17, 11:28)
koks vienas normalaus aukščio (t.y. ne žemaūgis) koloninis arba rutulinis spygliuotis ir kokie šliaužiantys augalėliai būtų pats tas thumbup.gif

koloninių formų augalų netoli namo kampo geriau nesodint (jei ten foto galutinis namo kampas matosi...) - kažką apvalesnio, laisvesnio reiktų 4u.gif , bet jei galutinis namo kampas toliau, tai koloninis augalas ten kaip tik atkreiptų dėmesį link įėjimo į namą.
QUOTE(jurg_ili @ 2009 03 17, 12:22)
Merginos reikia patarimo, pernai pasodinau silagele, dabar islinde su stiebeliai su ziedais,o visas lapu kupstas guli ant zemes jie tokie slapi rudi ,nesimpatiski. Jei as tuos lapus nukirpciau ?

šilagėlės naujus lapus išaugina vėliau nei žiedus, tad nauji lapai išaugs gerokai vėliau, o senus gali pašalint
QUOTE(ita2 @ 2009 03 17, 12:47)
kokia formadaryt  gelynelio,  palei namo trinkas

gal laisvą gražiai išlenktą (tokią a la bangą vienur "išsipūtusią" kitur priartėjančią prie trinkelių) g.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 03 17, 11:01)
Jei tu kaip sakai, nei laiko, nei patirties daug neturi, gal nesukbek su tom rozem. Lepus tai augalas, ir reikia jam prieziuros ir darbo su juo. Barsto ziedlapius,

geriau jau ziedlapius, negu seklas lotuliukas.gif
Beje, kai kurių rožių grupių nužydėjusių žiedų nepatartina nukirpti, nes jų vietoje susiformuoja gražūs juodi arba raudoni vaisiai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 03 17, 14:26)
siaip jau erikos turetu dabar pradeti zydeti, tai kas bus, jei nukirpsi  g.gif ?

lotuliukas.gif pas mane sniegas dar ten nebaige nutirpt! butent ant eriku! jei ka kauno rajone veiksmas lotuliukas.gif
Atsakyti