Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka (39 tema)

QUOTE(AGI @ 2009 03 17, 11:45)
Kitoje pusėje kol kas galvoju tik apie pievelę. Nors ir labai žaviuosi Jūsų išpuoselėtais gėlynais, bet kol kas jų prisibijau, nes nei tinkamos patirties, nei laisvesnio laiko jiems neturiu. Galbūt vėliau kitoje takelio pusėje irgi atsiras vienas kitas augaliukas, bet kol kas ten bus sėjama žolytė (netgi Jūsų pašiepiama "teletabių pievelė" man dabar atrodo kaip nepasiekiama svajonė...)
Bet nors mažučio plotelio, kuriame galėčiau "rankas į žemė sukišti" labai norisi... Bet kadangi ta salytė yra "paradinėje" namo pusėje, tai norisi sukoncentruoti į ją visą dėmesį ir padaryti viską, kad augalėliai bujotų, o ne skurstų...

O ka jeigu roziu krumeliu pasodint. Ju labai ivairiu buna. Va buvau radus sibirkos rozyne labai grazu kruma, kurio lietuviska ziema nereikia dengt.

O dar maciau labai grazia kompozicija su raganem lenkiskam zurnale. Ragane ne i virsu lipa kaip iprasta , bet driekiasi pazeme ant kazkokio numesto rasto. Jau kaip grazu. ir prieziuros minimaliai. Rudeni nukerpi, o pavasari ji vel visu grazumu atzelia.
Papildyta:
QUOTE(ita2 @ 2009 03 17, 11:49)
as irgi tokios kaip tavo noriu wub.gif  wub.gif  man spalva liuks.  thumbup.gif

Bet ji neauga didele. Cia nykstukine tikraja ta zodzio prasme, pasieks tik 60 cm auksti ir psio bigsmile.gif Noriu, kad augtu kaip burbulas, bet kolkas nedristu genet, leisiu nabagei isitvirtint ar atzelt normaliai.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 03 17, 11:55)
O ka jeigu roziu krumeliu pasodint. Ju labai ivairiu buna. Va buvau radus sibirkos rozyne labai grazu kruma, kurio lietuviska ziema nereikia dengt.

O dar maciau labai grazia kompozicija su raganem lenkiskam zurnale. Ragane ne i virsu lipa kaip iprasta , bet driekiasi pazeme ant kazkokio numesto rasto. Jau kaip grazu. ir prieziuros minimaliai. Rudeni nukerpi, o pavasari ji vel visu grazumu atzelia.
Papildyta:

sorry kad lendu i pokalbi 4u.gif jau taip graziai nupasakojai, ir as uzsimaniau pamatyt nes man prie namo reikia kazka panasaus daryt, nenoriu daug augalu tik kur ne kur palei trinkeles pametyt. maciau kompozicija su verbenom zurnale irgi tiesiasi zeme, bet cia taip idomiai papasakojai apie raganes wub.gif jei siemet pasodinsiu tai jaunezydes ania/ ir kaip jos ten ant zemes laikosi- nepuna? kazkaip man raganes pas tevus visada ant sienos lipdavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 03 17, 08:55)

roziu, kuriu nereikia dengti, yra gausybe thumbup.gif Toj pacioj Sibirkoj reikia atidziai pasinagrineti. Tik dabar jau viskas uzsakyta, teks rudeninio pardavimo laukti.

O hebe labai labai wub.gif pradedu irgi tokios noreti... doh.gif
Bet su jų atsparumu šalčiui didelis klausimas. Kai kurios "hardy" JK, bet klausimas, ar ir LT? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 17 kovo 2009 - 11:11
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 03 17, 11:55)
Papildyta:

Bet ji neauga didele. Cia nykstukine tikraja ta zodzio prasme, pasieks tik 60 cm auksti ir psio bigsmile.gif Noriu, kad augtu kaip burbulas, bet kolkas nedristu genet, leisiu nabagei isitvirtint ar atzelt normaliai.

o jas karpyt- formuot dar galima? an butent jos grazu bet forma nelabai.... o cia pasirodo karpomos! thumbup.gif
Atsakyti
Suintrigavot dėl tų rožių... Kažkada, kai tik tėvai persikraustė į sodybą, su mama sodinom "rožyną", džiaugdavomės kiekvienu nauju žiedelius, senovinėmis "eromis" kopijavom straipsnius apie rožių priežiūrą. Nostalgija... Vienintelis nerimas, ar rožėms patiks tokia gan vėjuota vieta? O ir saulė ten atsisuka tik nuo pietų ir šviečia visą vakarą.
Smalsumo genama įlindau į tą Sibirkos rožyną. Širdis apsalo... Tikrai, visos miniatiūrinės ir besidriekiančios jau parduotos...
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2009 03 17, 11:11)
Suintrigavot dėl tų rožių... Kažkada, kai tik tėvai persikraustė į sodybą, su mama sodinom "rožyną", džiaugdavomės kiekvienu nauju žiedelius, senovinėmis "eromis" kopijavom straipsnius apie rožių priežiūrą. Nostalgija... Vienintelis nerimas, ar rožėms patiks tokia gan vėjuota vieta? O ir saulė ten atsisuka tik nuo pietų ir šviečia visą vakarą.
Smalsumo genama įlindau į tą Sibirkos rožyną. Širdis apsalo... Tikrai, visos miniatiūrinės ir besidriekiančios jau parduotos...

Jei neklystu, pernai metų kažkelintam "Moi ujutnij sad" numeryje buvo straipsnis, kuriame buvo nurodytos rožių rūšys, galinčios augti ir žydėti pavėsyje - pasidomėk wink.gif
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2009 03 17, 09:11)

daugumą minitiūrinių ir besidriekiančių reikia dengti. Šalčiui atsparių reiktų ieškoti tarp senovinių, kanadietiškų, erškėčio hibridų (yra tikrai super gražių, toli gražu nepanašių į apšiurusius erškėčius viešose erdvėse), modernių krūminių ir vijoklinių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ita2 @ 2009 03 17, 11:58)
sorry kad lendu i pokalbi 4u.gif  jau taip graziai nupasakojai, ir as uzsimaniau pamatyt nes man prie namo reikia kazka  panasaus daryt, nenoriu daug augalu tik kur ne kur palei trinkeles pametyt. maciau  kompozicija  su verbenom zurnale irgi tiesiasi zeme, bet cia taip idomiai papasakojai apie  raganes wub.gif  jei siemet pasodinsiu tai jaunezydes ania/ ir kaip jos ten ant zemes laikosi- nepuna? kazkaip man raganes pas tevus visada ant sienos lipdavo g.gif

As pernai sodinau, tai kuo puikiausiai zydejo, bet menkai, nes miltlige uzpuole. Ju yra ivairiu laiku zydinciu. Viena sodinau ankstyva, o kita vasaros pabaigoj zydincia. Zydejo abi. Nu net susiradau ta zurnala. Nuotraukoj matosi kazkokie dideli akmenai ir rastas, o jais ragane sliauzia. Po nuotrauka parasyta: Bylinowy powojnik "Arabella" jako roslina okrywowa.

Atsakyti
Merginos reikia patarimo, pernai pasodinau silagele, dabar islinde su stiebeliai su ziedais,o visas lapu kupstas guli ant zemes jie tokie slapi rudi ,nesimpatiski. Jei as tuos lapus nukirpciau ? tiesa, lapuose yra tokiu perlines kruopos dydzio kaip seklu, ar ten gal kokiu kirminu namai?
Atsakyti
Ačiū, rožininkės. Skubu skaityti. Bet taip pat tikiuosi dar vieno kito pasiūlymo. Kol kas turiu tokius:
- vienas kitas spygliuotis ir šliažiančių augalėlių kompozicija;
- šliaužianti raganė (labai norėtųsi bent kokios vaizdinės medžiagos...);
- mažutis rožynas, pasirenkant veisles, kurių nereiktų dengti žiemai;
- vienmetės gėlės.
Kas dar?
Atsakyti
QUOTE(ita2 @ 2009 03 17, 12:00)
o jas karpyt- formuot dar galima? an butent jos grazu bet forma nelabai.... o cia pasirodo karpomos! thumbup.gif

Taip galima formuot. Pas mane raso, kad nugenejus zydi antra karta
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 03 17, 12:22)
As pernai sodinau, tai kuo puikiausiai zydejo, bet menkai, nes miltlige uzpuole. Ju yra ivairiu laiku zydinciu. Viena sodinau ankstyva, o kita vasaros pabaigoj zydincia. Zydejo abi. Nu net susiradau ta zurnala. Nuotraukoj matosi kazkokie dideli akmenai ir rastas, o jais ragane sliauzia. Po nuotrauka parasyta:  Bylinowy powojnik "Arabella" jako roslina okrywowa.

gal gali zurnalo vaizda imest?as ta su verbenom imesiu ryt, namie palikau siandien... vsi svaigstu pasidaryt prie trinkeliu ten didelis plotas
Atsakyti