Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka (39 tema)

QUOTE(Tina* @ 2009 03 16, 16:04)
Palauk kol dar biski atsils ir sodink. Ka tu su jomis gali daugiau daryti  tongue.gif

Na, kad sodinti jas reikia tai aš žinau mirksiukas.gif man močiutė kažkada labai senai aiškino, kad jas ten kažkaip reik pasisodinti pradžioj kokiam vazone, neužkasant gumbų iki galo, o paskui persodinti kieme. Bet tada man nelabai tos beginijos ir rūpėjo, tai nelabai ir klausiaus blush2.gif
Atsakyti
merginos dar klasimas. HEbe- pagal visas norma s ir tt ka teko skaityt tai neatsparus salciams augalas. pasodinau pernai. apklojau eglisakem ir dar sniego gerai uzverte. ar yra tikimybe kad nenusalo ir atzels ar mest lauk?
Atsakyti
QUOTE(ita2 @ 2009 03 16, 15:10)
supratau. mano irgi  rudeni sodinti. reisia eisiu kirp, erikas irgi?kiek supratau 2-3 cm palikti tik?
kirpt visus ? nors ten raso " nudziuvusais sakeles"

tai ir kirpk nudziuvusias, 4u.gif o ne cm ziurek.
pas mane vebeik viskas nudziuve atrode.

QUOTE(ita2 @ 2009 03 16, 16:42)
merginos dar klasimas. HEbe- pagal visas norma s ir tt ka  teko skaityt tai neatsparus salciams augalas. pasodinau pernai. apklojau eglisakem ir dar sniego gerai uzverte. ar yra tikimybe kad nenusalo ir atzels ar mest lauk?

palauk - paziuresi, ir ivertinsi, nuspresi, ka daryti 4u.gif
- juk mes nematom tos tavo hebes.

beje, ju visokiu yra. pas mane perziemojo tik po sniegu [vida777, tavo], be eglisakiu, ir kol kas gerai atrodo.
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2009 03 16, 13:08)
ir kavute geriau ir spurgutes valgiau( unsure.gif )

ko dabar unsure.gif ar spurgikes neskanios buvo lotuliukas.gif
Atsakyti
Noriu paklaust apie virzius.Rudeni sodinau,niekuo nedengiau,bet nenusalo,sakutes ir lapukai tokie rausvi ir raudoni,kiti zali.Reikia juos geneti ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dlambliukas @ 2009 03 16, 16:01)
Sveikos 4u.gif
Aš čia pas jus lendu su tokiu klausimuku blush2.gif gal žinote, kaip reikia pavsarį elgtis su beginijomis g.gif tomis, kur turi gumbus smile.gif rudenį aš jas iš močiutės darželio iškasiau, o dabar nebežinau ką daryti blush2.gif

Sodink į vazoną dabar, o paskui perkelsi į daržą ar kitur.
Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2009 03 16, 19:24)
ko dabar  unsure.gif ar spurgikes neskanios buvo  lotuliukas.gif

spurgutes tai skanios,tik ,kad anadien viesai pasizadejau ju beveik nevartoti ax.gif
Atsakyti
Labas, Jūs čia visko daug visos žinot, patarkit- pernai rudenį pasodinom Salix integra ,,Hakuro-nishiki" (gluosnis). Sakė pavasarį apkirpti šakeles, tada susiformuos gražus kamuolys. Ant lapelio kur buvo prikabintas, rašo kad kovo mėn apkirpti paliekant 15 cm. O kaip iš tikrųjų? Gal kuri auginat? Ačiū už atsakymą
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 03 16, 18:45)
Sodink į vazoną dabar, o paskui perkelsi į daržą ar kitur.

Labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
O realiai, kai namuose/kieme yra šuo, verta pradėti į gyvenimą žiūrėti filosofiškai rolleyes.gif Nepergyventi dėl kiekvieno nulaužto stiebelio ir sodinti tas gėles, kurios nebijo trypimo, greitai atauga ir nėra kolekcinės vertybės. Tiesa, daržą visgi siūlyčiau aptverti nors ir nedidele tvore biggrin.gif

Praktiškai jau susitaikiau su tuo... Tik "nebaigtą" alpinariumą aptvėriau tvorele, bet jis ją peršoka blink.gif Tai bene tvorą reiks tverti lotuliukas.gif

Sakau, gyveni, žmogus ir mokaisi... Turiu tokį pavėsingą gėlyną: šiaurinė pusė, dar alyvų krūmai iš vienos pusės bei auto pavėsinė iš kitos. Tai pasodinau 2 rododendrų krūmus. Visą vasarą ir rudenį puikiai žydėjo. O žiemą, kai patirpo sniegas, jis visas nuo auto stoginės nučiuožė ant mano rododendrų blink.gif doh.gif Iš pradžių nesupratau, galvojau MB pasidarbavo, kasė sniegą ir suvertė į gėlyną (dar be reikalo apšaukiau blush2.gif ). Tai dar iki šiol krūva sniego iki juosmens. Bandžiau kasti, bet jis apledėjęs, sunkus. Matosi tik mano rododendrų šakelės verysad.gif Greičiausiai išlaužytos bus...
Atsakyti
QUOTE(Vilyte @ 2009 03 16, 23:34)
žiemą, kai patirpo sniegas, jis visas nuo auto stoginės nučiuožė ant mano rododendrų  blink.gif  doh.gif  <...>Matosi tik mano rododendrų šakelės  verysad.gif Greičiausiai išlaužytos bus...

sunku tikėtis laimingos pabaigos... unsure.gif pernai žiemą man taip kadagį aplaužė, tai šiemet jau stačiau apsaugas ir jau matau, kad pasiteisino. Jei sniego gaudyklių ant stogo nėra, tai kitos išeities irgi nemanoma rasti, kaip tik saugoti augalus
Atsakyti
QUOTE(loretabr @ 2009 03 16, 19:23)
Labas, Jūs čia visko daug visos žinot, patarkit- pernai rudenį pasodinom Salix integra ,,Hakuro-nishiki" (gluosnis). Sakė pavasarį apkirpti šakeles, tada susiformuos gražus kamuolys. Ant lapelio kur buvo prikabintas, rašo kad kovo mėn apkirpti paliekant 15 cm. O kaip iš tikrųjų? Gal kuri auginat? Ačiū už atsakymą

o kaip jūsiškis peržiemojo? Maniškis pernykštis stovi be gyvybės požymių g.gif
Aš nutrumpinčiau tiek, kad nesumedėjusios šakelės būtų 15 cm ilgio. Nors kaimynai nekarpo, puikiausiai auga 'kamuoliuku'. Toks jau gan nemažas kamuolys per porą metų užaugo lotuliukas.gif
Atsakyti