Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka (39 tema)

QUOTE(išdykėlė @ 2009 03 15, 21:48)
Jei čia kalba eina apie sieros šaškę, tai tikrai pakenksit ir vynuogei ir špinatam. Jei šiltnamio plėvelė būna nesandari, tai apdegina ir prie pat šiltnamio lauke esančius augalus.

Aisq, reikia aukoti spinatus ir laukti kol bus palankus oras vynuogei persodinti. O gal ta "saske" ir tas samanas isnaikins g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2009 03 15, 15:10)
Pas mane tokia duobe, jos beveik nesimato, bet as noreciau, kad ji butu "ireminta".

Geriausia kompostui būti neįrėmintam ir ne duobėj, t.y. atviros iki 1m aukščio krūvos - taip geriausia jose vyksta tie procesai, kurie ir turėtų ten vykti smile.gif O paslėpimas manau labiausiai tinkamas augalais, pvz. apsodint laisva ar karpoma gyvatvore.
QUOTE(Kristuks @ 2009 03 15, 16:07)

Daryčiau toj vietoj pavėsį mėgstančių augalų gėlyną (labai daug info rasi tuose nurodytuose "Augalų pasaulio" serijos žurnaluose apie pavėsių augalus (I ir II dalys)) arba sėčiau specialų šešėlingom vietom skirtą žolės mišinį. Augalų įsigyjimas: kaimynės, draugės, vietiniai turgeliai pavasarį, gėlių augintojai, mugės, lauko gėlininkystės bandymų stotis ir t.t. Iškart viskas tikrai nesuvešės, teks metelius palaukt. Sodinimo laikas balandis-gegužė.
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2009 03 15, 12:10)
3. Kaip Jus sutvarkote savo kompostines kruvas?  Pas mane tokia duobe, jos beveik nesimato, bet as noreciau, kad ji butu "ireminta". Medis nelabai tinka, puva. Siferiu irgi sienu nepadarysiu, nes jo neturiu  biggrin.gif  Kuo dar butu galima ji "aptverti".

jeigu tamsta vilniuje, atvaziuok siferio pasirinkti kiek reikia. Statybininkai gan graziai nuo seno stogo nueme, liko nesulauzyti lakstai 4u.gif

Pasiulymas galioja ir kitiems norintiems, busiu gekinga paemusiems, mums nebereiks rupintis, kur isvezti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilyte @ 2009 03 15, 17:17)
Ačiū, visoms, už pastabas dėl šuns. Žinom tą problemą dėl išsilakstymo... Dabar jau dažniau vedam į miškelį palakstyti, nors ir žiemą puikiai laiką lesdavom gamtoj. O dėl dresavimo, tai MB pradžioj vežiojo pas dresuotoją. Pagrindines komandas žino... ale manęs nelabai klauso, nes MB - šeimininkas  biggrin.gif

Aš atsiprašau už griežtą toną dėl dresavimo ax.gif Iš tiesų, labradorai labai smagūs šunėkai, bet ir aktyvūs. Plius jie labai imlūs mokslams, todėl dresūra yra būdas išsręsti ne tik gėlyno trypimo, bet ir šiaip kitas elgesio problemas ax.gif

O realiai, kai namuose/kieme yra šuo, verta pradėti į gyvenimą žiūrėti filosofiškai rolleyes.gif Nepergyventi dėl kiekvieno nulaužto stiebelio ir sodinti tas gėles, kurios nebijo trypimo, greitai atauga ir nėra kolekcinės vertybės. Tiesa, daržą visgi siūlyčiau aptverti nors ir nedidele tvore biggrin.gif

Beje, grįžtant prie dresavimo, kuo daugiau protinio krūvio gauna šuo, tuo mažiau jėgų jam lieka "griovimo darbams" bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2009 03 16, 08:43)
ta siena,kaip suprantu,ne jusu statyta,negriuva,tai ir ne jusu rupestis biggrin.gif
is savo puses sodink,kaip ir patare merginos,gebeniu eilute,jos viszales,gali keliu rusiu,kad nuobodziai neatrodytu,gali paseti dumplainiu-rudeni bus graziu oranziniu balioneliu,priekyje gebeniu sodink melsves,baltasaknes,vedrynus,astilbes,hortenzijas( wub.gif )
pagalbine literatura http://www.namuknygo...asaulis-55-0_40

Man tai toks poziuris ne prie sirdies. Mano ne mano, bet manoj pusej vaizda gadina. As visu pirma tai siena sutvarkyciau- atsilus orams nutinkuociau, pasirupinciau vandens nubegimu, kad isspresti ta dregmes klausima, o tada jau rupinciausi kur ka cia sodint.
Ir ten po kriause, meginciau zole sodint pavesingoms vietoms, ne nu kokios ten geles, jei tai vaiku dukymo vieta?
Atsakyti
sveikos
Su pavasariu 4u.gif
sioje temoje nebuvau nuo rudens. Labai nemegstu ziemos, todel net prisiversti negaliu skaityti sios temos smile.gif

ir is karto mano isgyvenimai...
vakar isejau i kiema pasizvalgyti atidziau. nuliudau, azalija ir rododendras nusales. Na ka padarysi, pati kalta. Rudeni daug skaiciau apie ju prieziura ir jau ruosiausi mulciuoti, dengti. o tokia kaimyne "priporino"- jokiais budais nedenk, nieko nedaryk, pripras prie lietuvisko ziemos, ir viskas bus gerai. Na va ir priprato...

O linksmoji naujiena, tuoj zydes krokai. Rudeni uzsodinau tokia ploteli pieveleje . Vakar ziuriu jau islinde. Smagu. Kai zydes butinai padarysiu foto ir Jums parodysiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neri29: 16 kovo 2009 - 10:29
QUOTE(Neri29 @ 2009 03 16, 11:27)
vakar isejau i kiema pasizvalgyti atidziau. nuliudau, azalija ir rododendras nusales. Na ka padarysi, pati kalta. Rudeni daug skaiciau apie ju prieziura ir jau ruosiausi mulciuoti, dengti. o tokia kaimyne "priporino"- jokiais budais nedenk, nieko nedaryk, pripras prie lietuvisko ziemos, ir viskas bus gerai. Na va ir priprato...

liūdesys verysad.gif ar tikrai nušalo? tarp kitko aš rododendro irgi nedengiau, tik gana kukliai pamulčiavau spygliais (kurių rokoko man užfundijo 4u.gif ) ir nieko nenutiko, gyvutėlis, sveikutėlis, žiedpumpurius iškėlęs laukia savo valandos thumbup.gif tiesa, maniškis pavėsiuke ir tokiam šlaitely nedidukam auga, tai gana neblogai apsaugotas nuo atšiaurių vėjų ir saulės... o gal taviškius kokie šunėkai nusisiojo? g.gif arba saulėkaitoj auga, tai pavasarinė saulė nudegino? g.gif
Atsakyti
Mamytes, bukit geros, patarkit, kas galetu nebrangiai profesionalia akim mano aplinka perzvelgt ir patart kokio ir kur augalelio pas mane truksta, kaip isdelioti akmenukus ir kitokius grazumynus tarp tu augaleliu. Zymiu architektu neisgaliu kviestis, bandziau pati susitvarkyti, bet fantazija isbleso, o iki norimo grozio dar nedaejau....Noriu sutvarkyti maza kalniuka, kur duju katilas pakastas, jei kas nors galit, gelbekit...(tel.:865781184)
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 03 16, 10:55)
Man tai toks poziuris ne prie sirdies. Mano ne mano, bet manoj pusej vaizda gadina. As visu pirma tai siena sutvarkyciau- atsilus orams nutinkuociau, pasirupinciau vandens nubegimu, kad isspresti ta dregmes klausima, o tada jau rupinciausi kur ka cia sodint.

liezuvis.gif
o jei ta tvora ne tavo?
jei rimtai,tai as betvarkydama seno sukriosusio kaimynu garazo siena ( ja nutinkavau,nudaziau,lietaus nubegima sutvarkiau, zodziu,viska taip,kaip tu ir parasei) ir staiga suzinau,kad to pasekoje buvo sugadinta ( uzlieta ) labaii gera aparatura blink.gif, buvusi tame garaze ir kad tureciau kaip ir atlyginti nuostolius doh.gif ,gyveno jie su apdergta siena ir kiauru stogu ir pasirodo gerai buvo...Vieni dziaugsis ,kad kaimynus padorius turi,kiti is pavydo nezinos kur detis schmoll.gif tai va tokia tad gyvenimiska mano patirtis.Dar buvo planas visa gatvele medeliais apsodinti,savivaldybe butu finansavusi ,tai kai kaimynams paporinau-pasijutau kosmonaute-kam darzus uzstos tie medziai( duok die sulaukt,kada jie bus tokio ispudingo dydzio),kitiems nepatiko,kad patiems pasisodinti reikia.
Papildyta:
sveikos
Su pavasariu  4u.gif
sioje temoje nebuvau nuo rudens. Labai nemegstu ziemos, todel net prisiversti negaliu skaityti sios temos smile.gif

ir is karto mano isgyvenimai...

kaimyne tikra lietuve mirksiukas.gif, as saviskius storai pamulciavau,kelis eglisakiukus uzmeciau-isziemojo.Rododendro lapai parodo ar jam viskas gerai-jei susisuke-reiskia reik laistyt(tinka ziemai vasarai),nuo krumo( lapu) reik vis sniega nukapstyt.Dar palauk,nelaidok,gal atsigaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 16 kovo 2009 - 10:52
QUOTE(rozamunda @ 2009 03 16, 11:46)
Dar buvo planas visa gatvele medeliais apsodinti,savivaldybe butu finansavusi ,tai kai kaimynams paporinau-pasijutau kosmonaute-kam darzus uzstos tie medziai( duok die sulaikt,kada jie bus tokio iapudingo dydzio),kitiems nepatiko,kad patiems pasisodinti reikia.

4u.gif pagarba tokiems "kosmonautams" 4u.gif
patinka man žmonės, neabejingi tam, kas dedasi per penkis žingsnius nuo savo kiemo thumbup.gif o pas mus tai kol kas tik pasidžiaugti galiu, (tpfu tpfu tpfu) kad gyvena neabejinga kompanija. Štai balandžio 18 d. su kvartalo kaimynais planuojam dalyvauti akcijoj Darom 2009 ir apliuobti greta esantį miškelį nuo sąvartynų, per kuriuos pasivaikščioti išėjus tenka manevruot. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 16 kovo 2009 - 10:58
QUOTE(rozamunda @ 2009 03 16, 10:46)
liezuvis.gif
o jei ta tvora ne tavo?
jei rimtai,tai as betvarkydama seno sukriosusio kaimynu garazo siena ( ja nutinkavau,nudaziau,lietaus nubegima sutvarkiau, zodziu,viska taip,kaip tu  ir parasei) ir staiga suzinau,kad to pasekoje buvo sugadinta ( uzlieta ) labaii gera aparatura blink.gif, buvusi tame garaze ir kad tureciau kaip ir atlyginti nuostolius doh.gif ,gyveno jie su apdergta siena ir kiauru stogu ir pasirodo gerai buvo...Vieni dziaugsis ,kad kaimynus padorius turi,kiti is pavydo nezinos kur detis schmoll.gif tai va tokia tad gyvenimiska mano patirtis.Dar buvo planas visa gatvele medeliais apsodinti,savivaldybe butu finansavusi ,tai kai kaimynams paporinau-pasijutau kosmonaute-kam darzus uzstos tie medziai( duok die sulaikt,kada jie bus tokio iapudingo dydzio),kitiems nepatiko,kad patiems pasisodinti reikia.
Papildyta:

kaimyne tikra lietuve mirksiukas.gif

diplomatiją reikia išmanyt bendraujant su kaimynais ( pvz.: vienus klausimus pati sprendžiu, kitus vyrui perleidžiu, trečius per kaimynų gimines - vaikus ar anūkus bigsmile.gif ). Liežuvis ne tik priešas gali būt, tinkamai pasmailinus - daug pasiekti galima.

Čia ne Neri29 kaimynė lietuvė, net nebeįdomios problemos, jau tokios nuspėjamos doh.gif
Atsakyti
sveikos
. nuliudau, azalija ir rododendras nusales.

O pagal ka sprendi, kad nusalo...as irgi nedengiau nei azalijos nei rododendru (tiksliau niekada ju ir nedengiau, tik apacia spygliais pamulciavau) isgyvena, siaip jie gan atsparus ax.gif
Tina, nepamirsk atklot magnolijos saknis...jeigu kas atsitiks blogo, vis ne man vienai tongue.gif
Atsakyti