Ačiū visoms už patarimus... bandysim tvarkytis, kai orai atšils...Dar norėjau paklausti apie vijoklius augalus: tiek žydinčius, tiek be žiedų, kurie augtų rytinėje pusėje??? gal kokius patartumėte??? o, beje, prisimenu, mama augindavo pupas "šabalbonus"... kokią vietą jos mėgsta???
Merginos, norėjau pasiteirauti jūsų nuomonės. Šiandien su MB nusprendėm sukasti žemę mano gėlynėliui prie namų. Kadangi ten buvo kažkada senas gėlynas, radau bijūnų kerą didžiulį, daugybė vilkdalgių. Norėdama juos išgelbėti nuo išmetimo išsikasiau ir persodinau į naują jų vietą. Kaip manot, prigis?
QUOTE(Bijuna @ 2009 03 15, 14:10)
2. Noriu siltnamyje paleisti ta "dumu saske", bet jame laikinai gyvena vynuoge ir labai graziai (is po rudens) sudyge spinatai. Klausimas, ar as jiems pakenksiu su tais dumais?
Jei čia kalba eina apie sieros šaškę, tai tikrai pakenksit ir vynuogei ir špinatam. Jei šiltnamio plėvelė būna nesandari, tai apdegina ir prie pat šiltnamio lauke esančius augalus.
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 03 15, 21:01)
Merginos, norėjau pasiteirauti jūsų nuomonės. Šiandien su MB nusprendėm sukasti žemę mano gėlynėliui prie namų. Kadangi ten buvo kažkada senas gėlynas, radau bijūnų kerą didžiulį, daugybė vilkdalgių. Norėdama juos išgelbėti nuo išmetimo išsikasiau ir persodinau į naują jų vietą. Kaip manot, prigis?
man atrodo, kad tikrai prigis
QUOTE(aneizza @ 2009 03 15, 21:50)
man atrodo, kad tikrai prigis
Tikėkimės. Aš dar per savo durną galvą ir nepatyrimą taip aplaužiau bijūno šaknis Galvoju, kokios čia bulvės, o po to jau buvo per vėlu, kai prisiminiau, kad lyg bijūnus toje vietoje žydinčius mačiau tikiuosi, ir tie bijūnai prigis. Bet ot žioplė, taip išlaužiau
QUOTE(smth1 @ 2009 03 15, 12:26)
Gal tada jos tik is paziuros tokios pacios, nes jos nesisuka per asi. Kvailas klausimas- o kam to reikia? Ta prasme koks tikslas to sukimo per asi?
Cia as kazka ne taip parasiau, jos ten kazkiek sukinejasi, bet ne aplink asi. Pasisuka, kad ratu aplinka augala butu patogu kirpti. Idomu ar naturoj pasiteisina? Neuzilgo suzinosiu
Kristuks,
Man ta siena irgi akis bado, tikrai gebene cia bujotu.
O cia gal senamiescio koks uzdaras kiemukas?
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 03 15, 21:01)
jei perkėlei į kitą vietą su pakankamu žemės gumulu, tai turėtų nieko nenutikti. Šiaip bijūno šaknys labai didelės ir giliai nulindusios būna, jei senas kelmas. Tokiu atveju šiek tiek aplaužytos šaknys labai nesugadins augalo, tik nebent sustresuos ir gali nesužydėti šiemet, o kitiems metams tikrai matysi ar normaliai prigijo.
Neprisimenu kada tinkamiausias laikas bijuna perkelti? Man kaip tik reiketu tai padaryti.
QUOTE(Tina* @ 2009 03 15, 23:45)
Neprisimenu kada tinkamiausias laikas bijuna perkelti? Man kaip tik reiketu tai padaryti.
bijūnams judinti tinkamiausias rugpjūtis. Gal ir pavasarį nedraudžiama, tačiau kažkaip neužfiksavau, o dėl rugpjūčio neabejoju - iš mamos planuodama parsivežti domėjausi kaip su jais elgtis
Masn taip ir buvo uzsifiksave, kad nenormalus tie bijunai o dar zinant ju kaprizus del persodinimo. Ech...
QUOTE(Tina* @ 2009 03 15, 22:24)
Cia as kazka ne taip parasiau, jos ten kazkiek sukinejasi, bet ne aplink asi. Pasisuka, kad ratu aplinka augala butu patogu kirpti. Idomu ar naturoj pasiteisina? Neuzilgo suzinosiu
kiek naudojau, pasiteisino tas pasisukimas - nevisur vienodas priėjimas ir pasukus ašimi palengvina kirpimą Tik akumuliatorines žirkles vistiek pirksiu, man jos du skirtingus darbus darančios
Kas dėl bijūnų, jei tinkamu laiku ir tinkamai persodinama - žydi sekančiais metais, menkai, bet žydi. Jei netinkamu laiku - sužydi tik po trijų metų anksčiausiai
QUOTE(Kristuks @ 2009 03 15, 20:40)
Ačiū visoms už patarimus... bandysim tvarkytis, kai orai atšils...
ta siena,kaip suprantu,ne jusu statyta,negriuva,tai ir ne jusu rupestis
is savo puses sodink,kaip ir patare merginos,gebeniu eilute,jos viszales,gali keliu rusiu,kad nuobodziai neatrodytu,gali paseti dumplainiu-rudeni bus graziu oranziniu balioneliu,priekyje gebeniu sodink melsves,baltasaknes,vedrynus,astilbes,hortenzijas( )
pagalbine literatura http://www.namuknygo...asaulis-55-0_40