Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka (39 tema)

QUOTE(muminukas @ 2009 03 14, 14:48)
kuo naudingos pjuvenos

Tinka mulčiuoti, bet jos parūgština dirvą. Jei nemaišau su kuo nors kitu, berods patariama naudoti mulčiavimui bent poros metų senumo pjuvenas. Pas mane jų irgi nemažai susidarė, bet dar svarstau ar sudegint ar palikt mulčiavimui...

"dirvą prieš mulčiuojant pjuvenomis naudinga palaistyti karvių mėšlo išrūgomis ar srutomis"
"daug ląstelienos turinčias medžiagas (šiaudus, šieną, pjuvenas, drožles, lapus) būtina sulaistyti srutomis arba sumaišyti su daug azoto turinčiom medžiagom (mėšlu, žole)" - informacija iš interneto, kurios patikimumo koeficientas nežinomas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 14 kovo 2009 - 17:35
QUOTE(MAMICY @ 2009 03 14, 15:27)
as tai vis su klausimais...

turiu nuobodzia plika rytine-pietine siena... kazkaip isivaizdavau, kad prie jos pasodinsiu kokia vijokline roze, ragane ar dar ka nors tokio, bet gavosi taip, kad aplink namą išklojom trinkelių taką...  Kažin ar augtų koks lipantis augalelis vazone?

Aš irgi šiemet pirmą kartą tunbergijų pasisėjau. Sodinsiu 2 vietose: gėlyne prie tvoros ir pailgame lovelyje, kuris stovės ant trinkelių prie tvoros. Žiūrėsiu, kaip čia bus...
Atsakyti
QUOTE(Vilyte @ 2009 03 13, 22:11)
Vyrui net ultimatumą pasakiau: arba aš, arba šuo  biggrin.gif  lotuliukas.gif

Prajuokinote. prieš įsigyjant šunį, ir aš tokį ultimatumą: arba aš, arba šuo, buvau pareiškus. Nors ir nuosavas namas, bet aplina nesutvarkyta, tvoros nėra, o ir šiaip aš buvau prieš. Niekas mano ultimatumo neklausė. ir šuo atsirado doh.gif , ir aš likau .
Atsakyti
QUOTE(Vilyte @ 2009 03 13, 20:11)
Sakykit, ar kas laiko prie namo šunį? Man tai žiaurus galvaskaudis dėl šuns. Pas mus dar gana jaunas (2,5 m.) labradoras. Tai jis kaip šeimyninkas po kiemą duodasi. Jau ne vieną augalą nulaužė  verysad.gif  blink.gif Vyrui net ultimatumą pasakiau: arba aš, arba šuo  biggrin.gif  lotuliukas.gif

O šuo dresuotas? T.y. šeimininkai mokinti, kaip reikia šunį auklėti? Jeigu ne - siūlau tiesiu taikymu į aikštelę pas rimtą dresuotoją. Jeigu taip - problemų neturėtų kilti. Labradorai protingi. Kaip išvystyti sąlyginį neigiamą ir teigiamą refleksą turėjote jau išmokti. Būtent tokiais refleksais pagrįstas visas šuns elgesys. O kas yra "geras elgesys" ir "blogas elgesys" nusistatote tik jūs patys 4u.gif

O, bet, tačiau (jeigu Dee leis ją nubezdžioniauti...), jeigu šuo buvo dresuojamas, o jūs vistiek nemokate su juo susitvarkyti - laikas apsilankyti pas kitą dresuotoją cool.gif

Su šunimis yra auksinė taisyklė - jeigu nuosavas šuo kelia problemų, kaltas paprastai būna ne šuo, o šeimininkas, kad nemoka/nesugeba savo šuns suvaldyti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 14 kovo 2009 - 21:31
QUOTE(smth1 @ 2009 03 13, 16:26)

Na ir kaip? ax.gif As nelabai suprantu, nes dar nera ant ko isbandyt, kaip ten pasisuka aplink savio asi jos blush2.gif

QUOTE(*MONAMI* @ 2009 03 13, 16:30)
kur pirkai ir kiek mokėjai  ax.gif ,o kodėl nepirkai akumuliatorinių  g.gif

Pirkau Santeroj, MB pazistamas dirba Ginale, tai siokia tokia nuolaida gavau ax.gif Akumuliatorines ne taip preciziskai kerpa, be to akumas ilgai nelaiko, nestiprus. Bent jau tokius minusus pavyko susirankiot ir pasirinkt paprastas zirkles. Dar norejau ant ilgo koto, bet ir nuo tu atkalbejo.

QUOTE(Vilyte @ 2009 03 13, 22:11)
Pas mus dar gana jaunas (2,5 m.) labradoras.

Tai hiperaktyvus suo. Ji reiketu kasdien vestis issilakstyti i pievas ar miska. Savo sklypuke jo neikalinsite, ne ta natura, nebent dresura butu, kaip raso Kasiopeja.

Siandien jau tikras pavasaris. Nudengiau kai kuriuos augaliukus, pakirpau virzius, atrisau jukas (mat labai sauletoj vietoj auga ir tikrai bijojau, kad issus). Tik va daigeliu tai negausiai kolkas pas mane. Krokai kazkur dingo g.gif jauciu pasimete dirvoj, nulindo gilyn, nes auga laisvai.

Knifofija, o gali buti, kad sis http://public.fotki....prienamo/1.html augaliukas krauna ziedelius? bigsmile.gif Pamaciau, bet nepatikejau. Gal ten tik pasirode pumpurai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 14 kovo 2009 - 22:00
Sveikutės, mergytės 4u.gif Pasiklausti norėjau. Turim mes didžiulį beržą prie namo, bet per statybas šiek tiek pažeidė jo kamieną. Gal žinot kuo galima būtų užtepti, kad jis nepradėtų džiūti? Taip norisi žalumos... blush2.gif
Atsakyti
Sodo tepalu. Dar kiti dazais nudazo.
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2009 03 14, 16:27)
turiu nuobodzia plika rytine-pietine siena... kazkaip isivaizdavau, kad prie jos pasodinsiu kokia vijokline roze, ragane ar dar ka nors tokio, bet gavosi taip, kad aplink namą išklojom trinkelių taką...  Kažin ar augtų koks lipantis augalelis vazone?

be jau paminėtų, dar papildysiu - egiptinė lobija (lot. Dolichos lablab arba Lablab purpureus)
senose temose aptiktum mano atsiliepimų apie ją, nes buvau pasisėjusi gal prieš pora metų. Šiemet vėl planuoju sėti labai panašioje vietoje, kaip toje foto aukščiau, terasos šone, nes kaip tik šiandien Kalvarijų turguj tarp rusiškų sėklų aptikau ir lobijų thumbup.gif Pagrindinis man patikęs dalykas - gana greitai auga, labai vešli, jei gerai turi kur vyniotis, geros atramos, tai praktiškai kaip žalia siena sužaliuoja wub.gif tik anuomet aš per vėlai pasėjau, tai nespėjo sužydėti, bet žaluma suvešėjo labai gražiai wub.gif šiemet planuoju į dėžutes balandžio pradžioje sėti ir labai lauksiu pilno grožio wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 03 14, 21:58)
Na ir kaip?  ax.gif As nelabai suprantu, nes dar nera ant ko isbandyt, kaip ten pasisuka aplink savio asi jos  blush2.gif
Pirkau Santeroj, MB pazistamas dirba Ginale, tai siokia tokia nuolaida gavau  ax.gif Akumuliatorines ne taip preciziskai kerpa, be to akumas ilgai nelaiko, nestiprus. Bent jau tokius minusus pavyko susirankiot ir pasirinkt paprastas zirkles. Dar norejau ant ilgo koto, bet ir nuo tu atkalbejo.
Tai hiperaktyvus suo. Ji reiketu kasdien vestis issilakstyti i pievas ar miska. Savo sklypuke jo neikalinsite, ne ta natura, nebent dresura butu, kaip raso Kasiopeja.

Siandien jau tikras pavasaris. Nudengiau kai kuriuos augaliukus, pakirpau virzius, atrisau jukas (mat labai sauletoj vietoj auga ir tikrai bijojau, kad issus). Tik va daigeliu tai negausiai kolkas pas mane. Krokai kazkur dingo  g.gif jauciu pasimete dirvoj, nulindo gilyn, nes auga laisvai.

Knifofija, o gali buti, kad sis http://public.fotki....prienamo/1.html augaliukas krauna ziedelius?  bigsmile.gif Pamaciau, bet nepatikejau. Gal ten tik pasirode pumpurai  g.gif

Taip, ta centrinė skrotelė žydės maždaug balandžio gale, o ką pas jus jau tokia sausa žemė. Pas mane dar viskas po sniegu.
Atsakyti
Cia foto rudenine ikeliau. Sniegas visai jau nutirpes. Zeme dregna, bet jei svies saulute tuoj bus sausa kaip vasara smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 03 14, 14:49)

jau kreipiausi , bet vistiek nelabai aišku unsure.gif kava rūgština dirvą , o daržovės mėgsta labiau kalkingą dirvą , tuputis gal ir neužrūgštins tos dirvos , bet kaip žinot kada gana g.gif tarkim per savaitę aš turėsiu apie 1mažajį maximos maišelį , daržas apie 40m2 , tai čia daug ar mažai g.gif 4u.gif
Atsakyti
Tiesa juodgrudes siandien pasejau tiesiai i dirva. Bus matyt kas cia gausis - jei reikia taip anksti, vos sniegui nutirpus.
Atsakyti