Eina sau kaip uzsimaniau tokios H2O backutes. O dar kai pas mus problemos su vandeniu, tai isvis ...
QUOTE(Tina* @ 2009 03 10, 09:24)
išdykėlė, o kokia pakalnuciu vegetacija? t.y. ar lieka lapai visa vasara, kada islenda poziemos? Ar tiesa, kad pirma karta prazysta lygtais po 4 metu?
Aciu
Aciu
Dėl vegetacijos tiksliai negaliu tau atsakyti. Tiesiog nestebėjau. Gal Rokoko žino - ji labai preciziškai stebi. Bet pakalnutės tikrai ne visžalės (kažkuri klausė). O dėl žydėjimo tikrai netiesa. Rudenį galima išsikasti ir šakniastiebius su apvaliais pumpurais pasisodinti į vazonėlius pražydinti žiemą, o su smailiais pumpurais - pasodinti atgal į žemę, nes tie šiemet nežydės. Gal pasėtos iš sėklų pražystų po 4 metų, bet šito aš nežinau.
QUOTE(išdykėlė @ 2009 03 10, 21:10)
Dėl vegetacijos tiksliai negaliu tau atsakyti. Tiesiog nestebėjau. Gal Rokoko žino - ji labai preciziškai stebi. Bet pakalnutės tikrai ne visžalės (kažkuri klausė). O dėl žydėjimo tikrai netiesa. Rudenį galima išsikasti ir šakniastiebius su apvaliais pumpurais pasisodinti į vazonėlius pražydinti žiemą, o su smailiais pumpurais - pasodinti atgal į žemę, nes tie šiemet nežydės. Gal pasėtos iš sėklų pražystų po 4 metų, bet šito aš nežinau.
Tikra tiesa dėl žydėjimo. Pakalnutės meta lapus.
QUOTE(aistejukas @ 2009 03 10, 16:32)
Sveikos, zinokit pas mane jau Krokai lenda siandien apziurejau ogi ziuriu islinde is po sniego. Veiksmas vyksta VILNIUJE..
ir pas mane, kur nutirpo sniegas prie tujos, 2cm uz 40km nuo tamstos ...
QUOTE(išdykėlė @ 2009 03 10, 21:10)
Dėl vegetacijos tiksliai negaliu tau atsakyti. Tiesiog nestebėjau. Gal Rokoko žino - ji labai preciziškai stebi.
neauginau, tai nezinau
Gal galit ir dėl kambarinių augalų patart ?:
Fitonijos , Afeliandros lapų pakraščiukai apdžiūsta ir lapas visai nukrenta , o dabar pastebėjau ir naujai pirktos begonijos žiedų lapeliai apdžiūvo laistau su gręžinio vandeniu pastovėjusiu ,nugeležintu . Rožės lapai pagelto - skaičiau , taip atsitinka , kai trūksta geležies
ar pasitaisytų situacija jei pradėčiau laistyt su lietaus vandeniu ?
Fitonijos , Afeliandros lapų pakraščiukai apdžiūsta ir lapas visai nukrenta , o dabar pastebėjau ir naujai pirktos begonijos žiedų lapeliai apdžiūvo laistau su gręžinio vandeniu pastovėjusiu ,nugeležintu . Rožės lapai pagelto - skaičiau , taip atsitinka , kai trūksta geležies
ar pasitaisytų situacija jei pradėčiau laistyt su lietaus vandeniu ?
Labas
Rokoko, margutems turbut vietos nemazai reikia. Mano supratimu jos placiai auga, o kai nuzydi turbut tie kupsteliai labai neisvaizdziai atrodo. Man tai labai aktualu, nes mano gelynai , tai patvoriai apie 70 cm plocio.Jeigu jas pasodinciau prie pat tvoros limija turbut nebutu grazu ir kazin ar dar tilptu kazkas priekyje jeigu sodinciau tris margutes trikampiu issidesciusias.
Dar man idomu kaip ilgai jos zydi.
Va kiek klausimu
Angelos varpams pas mane nebent vazone augti vietos atsirastu
Rokoko, margutems turbut vietos nemazai reikia. Mano supratimu jos placiai auga, o kai nuzydi turbut tie kupsteliai labai neisvaizdziai atrodo. Man tai labai aktualu, nes mano gelynai , tai patvoriai apie 70 cm plocio.Jeigu jas pasodinciau prie pat tvoros limija turbut nebutu grazu ir kazin ar dar tilptu kazkas priekyje jeigu sodinciau tris margutes trikampiu issidesciusias.
Va kiek klausimu
Angelos varpams pas mane nebent vazone augti vietos atsirastu
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 03 11, 11:00)
Labas
Va kiek klausimu
Va kiek klausimu
Didziosios margutes, kaip svogunines, zydi gana ilgai - beveik menesi [bent jau tikrai ilgiau, nei tulpes], jos pas mane lydi narcizu zydejima - nuo ankstyviausiu narcizu iki velyviausiu.
Kvepet [ar smirdet, nelygu ''skonis''] jos ima jau islindusios is zemes kokia 8cm, zelia labai anksti,, su krokais prakstiskai, ir daigai labai dekoratyvus My Webpage.
vietos uzima nemazai tikrai.
zinoma -gali linija, gali pavieniui, gali kruvon sodinti.
Nuzydejus, lapija dar ilgai stovi - tokia vesli, ir man grazi.
As susodinusi margutes i tarpus viszales ziognages [rodytoj foto matyti pernyksciai ziogneges lapai pazeme]. Kai nupjaunu margute, lieka ziognage, kuri greit uzdengia.
Ziognage ima zydet iskart po margutes aplink jos veslius lapus My Webpage.
Salia is priekio dar auga raktazoles, narcizai My Webpage, nupjovus margute su narcizais, raktazoliu ir ziognages zaluma visa sezona ten ''palaiko tvarka''.
''padziuves'' laikotarpis gana neilgas, as pjaunu nelaukus, kol visai sudzius. Na manes stagarai nebaido, gal todel, kad gelyne ir taip yra kas atitraukia zvilgsni nuo tu stagaru. Va pries pat nupjovima My Webpage apacioj desinej.
Zodziu, kazka zemo pasodinus priesais margutes - viskas ok, tik reikia ziureti, kad vegetacija velesne butu tu papildomu augaliuku. Visai tiktu karpatinis katilelis pvz.
Siemet turetu zydet ir oranziniu [jei neapgavo].
Aciu rokoko . Labai informatyviai. Galvoju, o ka jeigu margutes sodinciau prie rozes . Reiks veliau ismatuot ta laisva ploteli. Dabar ten lelijos, bet kolkas nerodo gyvybes zenklu. Taip ir norisi pakapstyt ir paziuret ar jos dar gyvos. Turbut jeigu balandzio pabaigoj neislys galiu pamirst apie jas
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 03 11, 12:48)
Aciu rokoko . Labai informatyviai. Galvoju, o ka jeigu margutes sodinciau prie rozes . Reiks veliau ismatuot ta laisva ploteli. Dabar ten lelijos, bet kolkas nerodo gyvybes zenklu. Taip ir norisi pakapstyt ir paziuret ar jos dar gyvos. Turbut jeigu balandzio pabaigoj neislys galiu pamirst apie jas
jei rozes ne ankstyvos, tai visai gal ir gerai
jos zydi kur kas anksciau, o nusipjauna dar iki roziu zydejimo.
uzims ploto, kaip ir lelijos.
nebent kaimynyste del kokiu nors priezasciu nebutu tinkama - bet sito as nzn
O tu berods sodinai levanda prie roziu?
QUOTE(rokoko @ 2009 03 11, 14:43)
jei rozes ne ankstyvos, tai visai gal ir gerai
Taip pasodinau kaireje rozes puseje sidabriniais lapukais lavanda, bet toliau visoki smulkuciai susodinti, nes vietos mazai. Aplink roze ir lavanda auga krokai (vakare imesiu ju nuotraukyte, nes pagaliau issiskleide), kupstelis violetiniu aubreciu, melynas karpatinis katilelis, gvaizdes ir dvieju rusiu zydres. Kamputyje prie pat tvoros ikista saxsifraga ir silagele, kelios turlpes, nes gaila buvo mest lauk ir puslankiu uz rozes susodintos lelijos. Lelijos ten laikinai, nes dabar ju vietoj braskes. MB neleido braskiu raut lauk , bet as netikiu, kad bus derlius. Kitais metais ten tikrai braskiu nebus ir augs dar dvi lavandos ir lelijos.
Papildyta:
Va tokia prie geltonos rozes auga
QUOTE(aistejukas @ 2009 03 10, 16:32)
Sveikos, zinokit pas mane jau Krokai lenda siandien apziurejau ogi ziuriu islinde is po sniego. Veiksmas vyksta VILNIUJE..
pas mane irgi jau lenda nors as iskasiau praeitais metais, bet matyt pora svogunu liko, tai lenda, o iskasti svogunai susmirdo
beje, pas ,mane jau begonijos leidzia lapus, tai as vakar emiau ir susodinau jas
nu ir ta prtoga pasodinau pauskatpieniu svogunus ir ranikulu sakniagumbus, kazi ne per anksti cia
nju bandysiu pas jus sugrizt, bet sunkoka su maze rast laiko gelems, tuo labiau kad ten kur mano gelynai mes tik vasarojam, o pavasari ir rudeni tik kartais nuvaziuojam, tai sunku viska laikus suspet ir suziuret. va taip ir svogunus kroku susmirdinau
QUOTE(imra @ 2009 03 08, 16:48)
Sveikos gelininkes, reikia nusimananciu pagalbos
Dienos ilginimui nusipirkau eleboru seklu , tikimybes, kad pasiseks nedaug, bet pabandyti juk galiu Tik is karto kilo kruva klausimu, visur raso, kad seklas reikia stratifikuoti, tik laikas skiriasi nuo 3 sav. iki 3 men. kazin kur cia teisybe? Ir dar kaip stratifikuoti? Imesti pakeli seklu i saldytuva, o gal saldikli? O gal seklas paseti ir su visu zemiu indeliu laikyti saldytuve? Zodziu susipainiojau visai, padekit, prasau
Dienos ilginimui nusipirkau eleboru seklu , tikimybes, kad pasiseks nedaug, bet pabandyti juk galiu Tik is karto kilo kruva klausimu, visur raso, kad seklas reikia stratifikuoti, tik laikas skiriasi nuo 3 sav. iki 3 men. kazin kur cia teisybe? Ir dar kaip stratifikuoti? Imesti pakeli seklu i saldytuva, o gal saldikli? O gal seklas paseti ir su visu zemiu indeliu laikyti saldytuve? Zodziu susipainiojau visai, padekit, prasau
praeitais metais mane gundet eleborais, saket kad man tiktu , bet kaip supratau ne is seklu, o ataugom sakiau siemet gal bandysiu ju organizuotistik nezinau is kur, su seklom neprasidesiu, nes as kai tokia sodininke, o cia dar kaip suprantu reik kazkaip ypatingai. pas mane is seklu praeitais metais net lobelijos nesudygo
perskaiciau cia jau nemazai puslapiu, tai supratau, kad vienmetes jau sodint reikia. o tai jas kambary laikyt ar balkone kokiam , tik pvz nakti inest? praeitais metais is selu sudygo petunijos ir surfinijos, bet sodinau labai velai, tik geguzes menesi, tai siemet noriu anksciau, tik va galvojau dar per salta, o pasirodo jau laikas, tai tada nebezinau kur jas pasodinus laikyt