Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka (39 tema)

QUOTE(Perliukas @ 2009 03 09, 23:36)
įvairiausio plauko bačkų jau prisižiūrėjau  smile.gif  , man didžiausias galvos skausmas kaip paslėpt nes , į akis nekrentančios vietos neturiu , nebent prie garažo/sandeliukų galo kur 3-čias variantas , tik tokiu atveju trinkelių taką platint reikėtų , kad praėjimui netrukdytų  g.gif

600 ltr užtenka ir mašinai plaut ? o kiek ltr telpa į standartinę buto vonią ?

2 mašinoms nuplauti užtenka 60-70l - minivenui ir šiek tiek mažesnei ax.gif
Klausimą "kad nesimatytų" paskiausiai spręst reiktų, pradžioj įvertint visus už ir prieš patogumui - pavasarį pastatyt, rudenį nuimt, prieit paimt vandenį, el siurbliuko pajungimo vieta (su kibirais ir laistytuvais neprisitasysi). Paslėpti daug variantų nėra - apsodini krūmais arba vijokliniais augalais smile.gif
Atsakyti
Man irgi aktualu lietaus nuvedimas smile.gif O jei tokias talpas įkasti į žemę?

Žodžiu problema ta, kad stogo plotas didelis (lietaus daug buna smile.gif), o lietaus kanalizacijos nėra... Aplink namą daug visokių komunikacijų yra, tai kasinėti sudėtinga... Pakabino lietvamzdžius, o kur vandenį dėti niekas negalvojo. Sakė, kad susigers blush2.gif O pas mus pasirodo aukštai gruntiniai vandenys.

Gal kas turite kokį įdomesnį sprendimą?
Atsakyti
išdykėlė, o kokia pakalnuciu vegetacija? t.y. ar lieka lapai visa vasara, kada islenda poziemos? Ar tiesa, kad pirma karta prazysta lygtais po 4 metu? blink.gif

QUOTE(DeeDee @ 2009 03 09, 23:11)
Kai kurie gėlininkai rekomenduoja [...]

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 03 10, 03:16)
2 mašinoms nuplauti užtenka 60-70l - minivenui ir šiek tiek mažesnei ax.gif
Klausimą "kad nesimatytų" paskiausiai spręst reiktų, pradžioj įvertint visus už ir prieš patogumui - pavasarį pastatyt, rudenį nuimt, prieit paimt vandenį, el siurbliuko pajungimo vieta (su kibirais ir laistytuvais neprisitasysi). Paslėpti daug variantų nėra - apsodini krūmais arba vijokliniais augalais  smile.gif

ačiū 4u.gif reiškia lieka 3. varianatas prie ūkinės dalies sienos , ten ir su elektra nėr problemų , žiemai ar būtina išmontuot g.gif negi neužtenka išleisti vandenį ?

QUOTE(Spurga577 @ 2009 03 10, 09:23)

vakar pasikuičiau googlėj :
"rain water tank" , "rain barrel" t.t.
Atsakyti
QUOTE(Perliukas @ 2009 03 10, 10:25)
ačiū  4u.gif  reiškia lieka 3. varianatas prie ūkinės dalies sienos , ten ir su elektra nėr problemų , žiemai ar būtina išmontuot  g.gif  negi neužtenka išleisti vandenį ?

Galima ir neišmontuot, jei vanduo į bačką tekės netiesiogiai ir bus koks vožtuvas ar sklendė. Žiemą taip pat lyja ir sninga, kai paleidžia sniegą - vanduo bėga upeliais, o naktinis minusas į ledą atitirpusį sniegą vėl paverčia. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurga577 @ 2009 03 10, 10:23)

mes turim keliu tonu talpa isikase i zeme ax.gif pan,sitaip
user posted image
jeigu yra vandens perteklius backoje istaisyta taip, kad nubegtu i kanalizacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurga577 @ 2009 03 10, 09:23)

Žodžiu problema ta, kad stogo plotas didelis (lietaus daug buna smile.gif), o lietaus kanalizacijos nėra... Aplink namą daug visokių komunikacijų yra, tai kasinėti sudėtinga... Pakabino lietvamzdžius, o kur vandenį dėti niekas negalvojo. Sakė, kad susigers blush2.gif O pas mus pasirodo aukštai gruntiniai vandenys.

mes irgi kasam backa i zeme beveik 10.000 litru (Wolkes pavyzdys) , ir aplink mus visi taip daro, pas uosvius net 40.000 l talpa padaryta - naudojama laistymui, skalbimui, WC ir t.t. - griekas butu vandeni veltui paleist tongue.gif .
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 03 09, 16:52)
Ar stipriai jauciasi ju kvapas kieme, ar reikia nosi prikist norint pajust. Turbut nekvepia taip stipriai kaip hiacintai, bet gal nors per puse tiek ax.gif

Jeigu nori, kad visas tavo kiemelis kvepetu - pasisodink didziasias margutes mirksiukas.gif
uzuosi ir uz 5 metru garantuotai ax.gif
Siaip aisku, del skonio nesigincijama, ir del patinkanciu/nepatinkanciu kvapu t.p. cool.gif
[attachmentid=172094]

QUOTE(vida777 @ 2009 03 10, 11:40)
mes irgi kasam backa i zeme beveik 10.000 litru (Wolkes pavyzdys) , ir aplink mus visi taip daro, pas uosvius net 40.000 l talpa padaryta - naudojama laistymui, skalbimui, WC ir t.t. - griekas butu vandeni veltui paleist  tongue.gif .

turetu ir i LT tokia mada ateit rolleyes.gif kada nors..
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 03 10, 13:33)
Jeigu nori, kad visas tavo  kiemelis kvepetu - pasisodink didziasias margutes

....arba angelo varpus- brugmansija wub.gif
Atsakyti
keletas vaizdeliu is mano darzo (siai dienai) ax.gif
user posted image user posted image

Atsakyti
QUOTE(Wolke @ 2009 03 10, 15:42)
keletas vaizdeliu is mano darzo (siai dienai) ax.gif

Kokia tu visgi ziauri. Mums pavasaris tik po menesio sviecia..
Atsakyti
Sveikos, zinokit pas mane jau Krokai lenda bigsmile.gif siandien apziurejau ogi ziuriu islinde is po sniego. Veiksmas vyksta VILNIUJE.. smile.gif
Atsakyti