tina,
del pakalnuciu knygoj parasyta:
''tinka bet kokia apysause ar apydregne puri dirva... geriausiai auga sviesiame pavesyje.... jei dirva pakankamai dregna - ir sauletoje vietoje... visos augalo dalys nuodingos, ypac raudonos uogos.... dauginti atzalomis bet kuriuo metu... greitai uzzelia didelius plotus, nes sakniastiebiai leidzia daug soniniu atzalu - tada atkirsti ir israuti''
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 03 08, 15:09)
pas mane rytines turetu buti, jeigu nemelavo.
Gėlininkas Kęstutis Vyšniauskas apie rytines lelijas rašo štai ką:
"Rytinių lelijų hibridus auginti sudėtinga. Daugelio veislių vegetacija ilga, todėl Lietuvoje pakaitiniai svogūnai nespėja išaugti pakankamai dideli. Kitąmet augalai žydi silpniaum, o po klerių metų visai nesukrauna žiedų.<...> Parenkant vietą būtina įsitikinti, kad žiemą ir pavasarį nestovės vanduo. Šalčiui šios grupės augalai neatsparūs, todėl būtina uždengti storu durpių sluoksniu, eglių šakomis arba šiaudais. <...> Geriau rytinių lelijų hibridai auga šiltnamiuose."
Mugės Kaune balandžio 2-4d. (ketvirtadienį-šeštadienį) darbo laikas - kiekvieną dieną nuo 9.00 iki 17.00. Daugiau info: laikas, seminarai. Yra ir visai aktualių paprastiems sodininkams, pvz.:
Komposto gamyba iš biologiškai skaidžių atliekų, dirvožemio gerinimas panaudojant mikrobiologinį tręšimą
Dekoratyvinių augalų taikymas želdynuose. Rūgščiose dirvose augantys augalai
Komposto gamyba iš biologiškai skaidžių atliekų, dirvožemio gerinimas panaudojant mikrobiologinį tręšimą
Dekoratyvinių augalų taikymas želdynuose. Rūgščiose dirvose augantys augalai
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 03 09, 09:15)
"Rytinių lelijų hibridus auginti sudėtinga. Daugelio veislių vegetacija ilga, todėl Lietuvoje pakaitiniai svogūnai nespėja išaugti pakankamai dideli. Kitąmet augalai žydi silpniaum, o po klerių metų visai nesukrauna žiedų.<...> Parenkant vietą būtina įsitikinti, kad žiemą ir pavasarį nestovės vanduo. Šalčiui šios grupės augalai neatsparūs, todėl būtina uždengti storu durpių sluoksniu, eglių šakomis arba šiaudais. <...> Geriau rytinių lelijų hibridai auga šiltnamiuose."
sidabrinekuoja gyvena ne Lietuvoj.
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 03 09, 09:15)
Tas gelynas pakeltas, tai vanduo neturetu uzsilaikyt. Bent jau ziurint taip neatrodo, o ir saulute ta lopineli puse dienos sildo. Svogunai tai nedideli buvo. Tikiuosi, kad dar islys, gal labai giliai pasodinau
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 03 08, 19:25)
Tai ta prasme, jei jau nera isalo, reikia sodinti? Help, profesonales
taip as pasodinau, kai tik sniegas nutirpo ir dienos temp. pakilo iki +10. Bet maniskes tokios tik pumpurai su saknim buvo ir dar rudom demelem nuseti, tai as labai skubejau, nes man atrode, kad jos dziut pradeda
Bet jos ziemot tai juk lieka. Tai kas cia blogo, jei dabar ikisciau. Ar per salta, kad isisaknytu? Kalbu apie pakalnuciu saknis, primenu
QUOTE(Tina* @ 2009 03 09, 11:50)
Bet jos ziemot tai juk lieka. Tai kas cia blogo, jei dabar ikisciau. Ar per salta, kad isisaknytu? Kalbu apie pakalnuciu saknis, primenu
ką ant pakuotės rašo? Lenkiškos?- primesk prie datos ~2sav. Ar be pakuotės pirkai? Ar pakuotė be sodinimo laiko, gylio, augalo aukščio žymėjimų pasitaikė? Tai kam tokias perki?
As zinai tom pakuotem 100 proc. nepasitikiu buna ten visokios painiavos prirasyta. Manau cia SM yra geresniu patareju.
QUOTE(Tina* @ 2009 03 09, 14:17)
As zinai tom pakuotem 100 proc. nepasitikiu buna ten visokios painiavos prirasyta. Manau cia SM yra geresniu patareju.
As tai jeigu naktim buna virs 0 kisciau i zeme ir viskas, nes mano taip ir nuejo rudom demelem siltesnio oro belaukiant. Kazkur buvau skaicius, kad jeigu nakti temperatura laikosi stabiliai virs nulio galima persodint daugiamecius augalus.
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 03 09, 13:56)
As tai jeigu naktim buna virs 0 kisciau i zeme ir viskas, nes mano taip ir nuejo rudom demelem siltesnio oro belaukiant. Kazkur buvau skaicius, kad jeigu nakti temperatura laikosi stabiliai virs nulio galima persodint daugiamecius augalus.
minusas pas mus naktim, minusas ir neteka šalia Kauno Golfo srovė - dar neteka
DeeDee sodina mane ir sidabrinekuoja su visom pakalnutem ant zemes Bet as ir gera - prisireike man pakalnuciu mat o jos plinta kaip velniai turbut?