QUOTE(rokoko @ 2009 03 06, 11:59)
''prasijok'' info, nes ''patarimai'' pritaikyti UK
musiskis klimatas, taigi ir sodininkavimas skiriasi.
[pvz. ten rekomenduoja braskes sodinti spali, musuose jos sodinamos liepos gale - rugpjuti, pajury rugsejo pr.]
abejoju svogunu ir morku sejos liepos menesi sekme
va krapai, kaip kuriais metais, dar gali isauginti antra derliu [pas mus pernai pirmojo krapu derliaus nebuvo,o antrasis liuks. uzpernai atvirksciai]
Na svogūnai pasėti liepos mės tikrai neužaugs, o morkas laikymui, rekomenduotina pasėti birželio gale, mano močiutė sėdavo Joninėms. tik vęliau sužinojau, kad morkinė musytė tuo laiku jau nebeskraido ir morkos užauga sveikos.
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2009 03 06, 14:06)
isigyjant tokias verstines knygas, reik ziuret, kokioje salyje pirmasis leidimas. ir atitinkamai ziuret, kokia informacija gali netikti musu klimatui; arba tinka, bet menesiu ar pan. pirmyn/atgal darbai daromi.
------------------
Planuoju pavasarinius ''purtymus'', ir stai ka sugalvojau:
*i viena eile sodint keturbriaunes nakvisas ir daugiam. astrus
tokius - bordiurui.
**viename plote sodinti pentiniu ir piliaroziu mixa.
Gal kokiu minciu turesit del praktikos?
Tiesiog gal apie kazka nepagalvojau [vegetacija, pavidalu pasikeitimai, spalvos, ligos, zydejimo laikas, pletimasis, prieziura man zinomi]
Klausimas:
ar gerai darau, su ta pacia chemija purksdama nuo miltliges ir rudziu [pentiniu ir piliaroziu ligas] ?
man rodos, kad tuomet bus toks tuščias laikotarpis, kai nakviša nužydės birželį, o astras pražys tik rugsėjį, taigi du gražiausius mėn, tavo bordiūras bus tik žalias, gal į tarpelius dar įterpk kokių geltonų serenčių, jie ir astra nuo miltligės apsaugos.
Chemija nuo miltligės tinka ir pentiniams ir piliarožėms.