Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka (39 tema)

QUOTE(rokoko @ 2009 03 06, 12:59)
abejoju svogunu ir morku sejos liepos menesi sekme ax.gif

mano mama ir sesuo kasmet vėlyvas morkas žieminiam laikymui sėja vasarą (kažkaip neužfiksavau tikslaus laiko...) ir visada turi liux derlių thumbup.gif o ankstyvųjų jei norisi greitam vartojimui reikia pasisėti pavasarį
Atsakyti
QUOTE(Raja28 @ 2009 03 06, 13:38)
rimtas blink.gif , na reiks atidziau paskaitinet, nes kazkaip tie sodinimai man labai individualu, todel ir neatkreipiau demesio g.gif

isigyjant tokias verstines knygas, reik ziuret, kokioje salyje pirmasis leidimas. ir atitinkamai ziuret, kokia informacija gali netikti musu klimatui; arba tinka, bet menesiu ar pan. pirmyn/atgal darbai daromi. 4u.gif

------------------

Planuoju pavasarinius ''purtymus'', ir stai ka sugalvojau:

*i viena eile sodint keturbriaunes nakvisas ir daugiam. astrus tokius - bordiurui.

**viename plote sodinti pentiniu ir piliaroziu mixa.

Gal kokiu minciu turesit del praktikos? 4u.gif

Tiesiog gal apie kazka nepagalvojau [vegetacija, pavidalu pasikeitimai, spalvos, ligos, zydejimo laikas, pletimasis, prieziura man zinomi] blush2.gif

Klausimas:
ar gerai darau, su ta pacia chemija purksdama nuo miltliges ir rudziu [pentiniu ir piliaroziu ligas] ?

Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 03 06, 11:39)
Morkom su svogūnais tikrai patiks kartu, nes abu juos ėda tos pačios musytės,

blink.gif ar tikrai ta pati musė? blink.gif daug kur esu skaičiusi apie rekomendaciją šias daržoves greta sodinti ir berods visur šnekama, kad yra dvi skirtingos musės - morkinė ir svogūninė....
na va dar pasigooglinau: Svogūninė musė lot. Delia antiqua, morkinė musė lot. Psila rosae, vadinasi tikrai įvairesnė kompanija ten baliavoja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 06 kovo 2009 - 14:11
toms musėms suvaldyt rekomenduoja "tvorelę" padaryt - per sezoną du kartus antplūdis būna ir jos nepakyla aukščiau 80cm smile.gif
Atsakyti
Labukas,Tina noriu paklausti kaip tavo budlejos auga ar jau pikiavai ?Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 03 06, 11:59)
''prasijok''  info, nes ''patarimai'' pritaikyti UK mirksiukas.gif
musiskis klimatas, taigi ir sodininkavimas skiriasi.
[pvz.  ten rekomenduoja braskes sodinti spali, musuose jos sodinamos liepos gale - rugpjuti, pajury rugsejo pr.]

abejoju svogunu ir morku sejos liepos menesi sekme ax.gif
va krapai, kaip kuriais metais, dar gali isauginti antra derliu [pas mus pernai pirmojo krapu derliaus nebuvo,o antrasis liuks. uzpernai atvirksciai]

Na svogūnai pasėti liepos mės tikrai neužaugs, o morkas laikymui, rekomenduotina pasėti birželio gale, mano močiutė sėdavo Joninėms. tik vęliau sužinojau, kad morkinė musytė tuo laiku jau nebeskraido ir morkos užauga sveikos.
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2009 03 06, 14:06)
isigyjant tokias verstines knygas, reik ziuret, kokioje salyje pirmasis leidimas. ir atitinkamai ziuret, kokia informacija gali netikti musu klimatui; arba tinka,  bet menesiu ar pan. pirmyn/atgal darbai daromi. 4u.gif
------------------

Planuoju pavasarinius  ''purtymus'', ir stai ka sugalvojau:

*i viena eile sodint keturbriaunes nakvisas ir daugiam. astrus tokius - bordiurui.

**viename plote sodinti pentiniu ir piliaroziu mixa.

Gal kokiu minciu turesit del praktikos? 4u.gif

Tiesiog gal apie kazka nepagalvojau [vegetacija, pavidalu pasikeitimai, spalvos, ligos, zydejimo laikas,  pletimasis,  prieziura man zinomi] blush2.gif

Klausimas:
ar gerai darau,  su ta pacia chemija purksdama nuo miltliges ir rudziu [pentiniu ir piliaroziu ligas] ?

man rodos, kad tuomet bus toks tuščias laikotarpis, kai nakviša nužydės birželį, o astras pražys tik rugsėjį, taigi du gražiausius mėn, tavo bordiūras bus tik žalias, gal į tarpelius dar įterpk kokių geltonų serenčių, jie ir astra nuo miltligės apsaugos.
Chemija nuo miltligės tinka ir pentiniams ir piliarožėms.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 03 06, 15:33)
Na svogūnai pasėti liepos mės tikrai neužaugs, o morkas laikymui, rekomenduotina pasėti birželio gale, mano močiutė sėdavo Joninėms. tik vęliau sužinojau, kad morkinė musytė tuo laiku jau nebeskraido ir morkos užauga sveikos.

na tai reiskia info teisinga, nes kazakip ir mama nieko nesake kai uzsiminiau, kaip morkas apsaugot nuo museliu g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 03 06, 14:09)
blink.gif ar tikrai ta pati musė? blink.gif daug kur esu skaičiusi apie rekomendaciją šias daržoves greta sodinti ir berods visur šnekama, kad yra dvi skirtingos musės - morkinė ir svogūninė....
na va dar pasigooglinau: Svogūninė musė lot. Delia antiqua, morkinė musė lot. Psila rosae, vadinasi tikrai įvairesnė kompanija ten baliavoja...

Valgo tos musės abu šiuos patiekalus, esu kalbėjus su mokslininkais, tai sakė, jei pritrūksta morkų, tai nebrokija ir svogūnų lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Dabar mat krizė, tai išvis viską ės.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 03 06, 14:38)
man rodos, kad tuomet bus toks tuščias laikotarpis, kai nakviša nužydės birželį, o astras pražys tik rugsėjį, taigi du gražiausius mėn, tavo bordiūras bus tik žalias, gal į tarpelius dar įterpk kokių geltonų serenčių, jie ir astra nuo miltligės apsaugos.
Chemija nuo miltligės tinka ir pentiniams ir piliarožėms.

aciu 4u.gif
zinau del to nezydincio tarpo [nakvisos siaip ilgiau zydi] - nelabai man svarbu, nes zydes aukstos geles uz ''bordiuro''.
gal ir pabandysiu su serenciais bigsmile.gif , jei pavyks sviesiai geltonus gaut, butu gerai smulkus. [gal reik pasiset g.gif ]

stai zaliasis bordiuro laikotarpis , vietoj puses eiles nakvisu ir puses astru [cia jie ugiu atsilieka del per velyvo persodinimo] darysiu vientisa eile mixa is nakvisu ir astru.
Kaireje, ten jau nupjauti pentiniai, kitais metais piliaroziu bus gausiau ir ne tik raudonos [turbut].
Desinej bus tie patys auksti smulkus raudoni jurginai, plius zemesni skaisciai geltoni stambus jurginai [prazydinu anksciau nei iprastai], jei tilps, tai ir kana, o gal dar ir tie patys zali kardeliai.

o stai serenciu jura pas kaimyne tuo pat metu , butu visai gerai ir pas mane kokis ziedelis g.gif

Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 03 06, 15:39)
Valgo tos musės abu šiuos patiekalus, esu kalbėjus su mokslininkais, tai sakė, jei pritrūksta morkų, tai nebrokija ir svogūnų  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Dabar mat krizė, tai išvis viską ės.

nu blyn, visai pasaulis pablūdo blink.gif pasirodo net ir darže neišvengsim krizės lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas vakarelis ,gal galit pasakyti kaip naudojat ''actar'',mano gelytes uzpuole amaras,dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 03 06, 20:54)
Labas vakarelis ,gal galit pasakyti kaip naudojat ''actar'',mano gelytes uzpuole amaras,dekui 4u.gif

būna ant buteliuko pakuotės parašyta kaip skiesti, bet prisimenu kažkada kažkuo suabejojau ir paskambinau kemiros agronomams, tai pakonsulatvo, kad nieko baisaus nenutiks, jei didesnės koncentracijos tirpalą padarysiu, nes šiuos nuodus čiulpia gyviai, o augalams ši chemija nekenkia.
Atsakyti