QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 12, 16:17)
Reiks paieskot dar kaip darosi koldunu tesla
Parašysiu kaip aš darau, bet tikslių proporcijų nežinau, nes žiūriu, kad tešla būtų pakankamai kieta, tokia, kad būtų galima kočioti, tai miltai visad iš akies.
Tešlai: 3 kiaušiniai, druska, mažiau nei pusė puodelio vandens ir miltų pagal poreikį (kaip minėjau, kad tešla būtų kočiojama)2-3 stiklinės. Viską labai gerai suminkyti. Tada iškočioti blyną (apie 3mm storio). Tą blyną dedu ant tokio metalinio apvalaus padėklo su skylutėm (bet galima ir su stikline išspausti skrituliukus, į vidurį įdėti faršo ir sulenkus gražiai kraštus užspausti), pridedu faršo į duobutes, ant viršaus dedu kitą, iškočiotą blyną ir su kočėlu pakočioju, tada iškrenta nedidukai koldūniukai. Ir verdam
Aš dar užsišaldau, išdėlioju pirmiausiai ant medinės lentelės, kišu į šaldiklį, kai apšala, sudedu į pol. maišelius. Tada jie nesulimpa.
Tikiuosi aiškiai parašiau, Jei kas neaišku, tai klausk.