Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras medžiotojas ir žvejys

Labutis visoms smile.gif

Esu pirmą kartą šioje temelėje ir apsidžiaugiau pamačiusi, kad čia patirtimi apie atneštus laimikius ir ką su jais veiksti diskutuojama smile.gif

Kadangi per paiešką neradau atsakymo SM, tai paklausiu jūsų - gal galėtumėte patarti ką veikti su unguriais? Guli šaldiklyje, bijau sugadinti. Žuvį ir žvėrieną ruošti moku, o va unguriai namie antrą kartą (pirmąjį kartą tai draugei atidaviau, bo nežinojau ką daryti blush2.gif )

Ačiukas iš anksto 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rubinele @ 2008 09 04, 12:24)
Labutis visoms smile.gif

Esu pirmą kartą šioje temelėje ir apsidžiaugiau pamačiusi, kad čia patirtimi apie atneštus laimikius ir ką su jais veiksti diskutuojama smile.gif

Kadangi per paiešką neradau atsakymo SM, tai paklausiu jūsų - gal galėtumėte patarti ką veikti su unguriais? Guli šaldiklyje, bijau sugadinti. Žuvį ir žvėrieną ruošti moku, o va unguriai namie antrą kartą (pirmąjį  kartą tai draugei atidaviau, bo nežinojau ką daryti  blush2.gif )

Ačiukas iš anksto  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Aš tai tik sriubą iš ungurių verdu. Ką jau ten verdu, gal pora kart tik ir teviriau smile.gif Bet labai jau skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2008 09 04, 12:52)
Aš tai tik sriubą iš ungurių verdu. Ką jau ten verdu, gal pora kart tik ir teviriau smile.gif Bet labai jau skanu smile.gif


O kaip verdi, jei ne paslaptis lotuliukas.gif Aš tai skanią moku lašišienos karališką ax.gif Galiu pasidalinti info ax.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rubinele: 04 rugsėjo 2008 - 12:03
QUOTE(Rubinele @ 2008 09 04, 12:57)
O kaip verdi, jei ne paslaptis  lotuliukas.gif Aš tai skanią moku lašišienos karališką  ax.gif Galiu pasidalinti info  ax.gif smile.gif

Būtinai pasidalink savo receptėliu smile.gif
O aš ungurienę verdu kaip paprastą žuvienę - sultinio kubelis, prieskoniai (druskytė, pipiriukai, žiupsnelis cukraus ), žalumynai (petražolės, krapai ), morkytės, bulvytės ir ungurys supjaustytas postambiais (apie 5-6 cm) gabalais, įmetu čielą svogūną (po to jį išgriebiu ir išmetu). Ir viskas, jokio spec. recepto, viskas kas po ranka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2008 09 04, 13:21)
Būtinai pasidalink savo receptėliu smile.gif
O aš ungurienę verdu kaip paprastą žuvienę - sultinio kubelis, prieskoniai (druskytė, pipiriukai,  žiupsnelis cukraus ), žalumynai (petražolės, krapai ), morkytės, bulvytės ir ungurys supjaustytas postambiais (apie 5-6 cm) gabalais, įmetu čielą svogūną (po to jį išgriebiu ir išmetu). Ir viskas, jokio spec. recepto, viskas kas po ranka smile.gif


Ačiū labai smile.gif

Lašišienės receptukas:
Verdu vandenyje lydekos galvą ar 2 (visada jų turiu, nes neišmetu), bet galima nedėti, būtinai lašišos galvą ir visus plaukmenis - uodegą ir kt., svogūno galvą, pipirus kelis juodus ir baltus, lauro lapų keletą, išvirus galvoms viską nukošiu ir išlukštenu mėsytę nuo lašišos galvos ir uodegos. Sultinį dar kartą užvirinu ir įpilu šaukštą degtinės - dingsta žuvies kvapas ir kažkaip sutraukia riebalus. Atskirai išverdu morkytes ir bulvytes, jas sutrinu ir supilu į sultinį. Kelias minutes paverdu, sudedu pakelį virtų krevečių, tą iškrapštytą žuvytę ir išjungus užbalinu 13 proc. grietinėle. Galima vietoj krevečių dėti lašišos gabaliukus (juos galima virti kartu su galvom, tik nenuimti odos verdant). Baigus virti labai tinka žalumynai smulkinti - krapai, petražolės, svogūnų laiškai. Prieskonius dedu žuviai, tik kur be citrinos, galima dėti ir sultinį ar druskytę dėl skonio.

Tai va, jei bus klausimų, parašyk smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rubinele: 04 rugsėjo 2008 - 12:37
QUOTE(Rubinele @ 2008 09 04, 13:34)
Ačiū labai smile.gif

Lašišienės receptukas:


Tikrai, kad karališka lašišienė thumbup.gif Turėtų būti labai skanu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rubinele @ 2008 09 04, 12:24)
Labutis visoms smile.gif

Esu pirmą kartą šioje temelėje ir ... gal galėtumėte patarti ką veikti su unguriais? Guli šaldiklyje, bijau sugadinti. Žuvį ir žvėrieną ruošti moku, o va unguriai namie antrą kartą (pirmąjį  kartą tai draugei atidaviau, bo nežinojau ką daryti  blush2.gif )



as tai zuviene viriau wub.gif superine buvo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2008 09 04, 14:09)
Tikrai, kad karališka lašišienė  thumbup.gif  Turėtų būti labai skanu  biggrin.gif


Aha smile.gif
O man dar yra minčių apie ungurį drebučiuose, tik nežinau ar reikia dėti želatinos, o gal jis pats turės pakankamai riebalų, kad sustingtų. Net ir nežinau ax.gif Aš menkę drebučiuose pastoviai darau (MB Norvegijoje prižvejoja ir pilnas šaldiklis būna prigrūstas file). Bet ten viskas paprasta - verdu galvas lydekos su svogūnu ir prieskoniukais - be druskos (jei norisi gero sultinio, nereikia jam verdant dėti druskos), tada viską nukošiu, į sultinį sudedu morkytes pjaustytas - paverdu, tada dedu menkę gabaliukais, viską dar paverdu. Tada nukošiu, sudedu į bliūdukus, o į sultinį pagal receptą ant pakelio dedu želatiną žuviai su prieskoniais - būna Norfoje, mėlynas pakelis, dapilu vandens, jei trūksta ir užpilu ant žuvies - super - ir skanu, ir neriebu smile.gif

Jei bus įdomu, tai dar parašysiu kaip darau menkės ir plekšnės konservus. Taip pat kaip nerealiai skaniai paruošti lydeką kepimui ant iešmų lauže. Ir dar - esu dariusi lydeką taip kaip silkę - pyliau ant jos marinatą. Tik pyliau šaltą, o reikia karštą arba šiltą matyt, tai buvo biški kieta, bet skanu kaip marinuota silkė. O apie šį receptą sužinojau iš Mikutavičiaus straipsnio apie kelionę Karelijoje - ten pasirodo vietinės pastoviai lydekas marinuoja smile.gif

Žuvies pas mane dėka MB pastoviai pilna - net farširuoti lydeką išmokau smile.gif

Gal dar kas nors ką nors apie ungurį yra girdėjęs ax.gif

Ačiū jums labai biggrin.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rubinele @ 2008 09 04, 16:47)
Aha smile.gif
O man dar yra minčių apie ungurį drebučiuose, tik nežinau ar reikia dėti želatinos, o gal jis pats turės pakankamai riebalų, kad sustingtų. Net ir nežinau  ax.gif
Žuvies pas mane dėka MB pastoviai pilna - net farširuoti lydeką išmokau smile.gif

Gal dar kas nors ką nors apie ungurį yra girdėjęs  ax.gif

Ačiū jums labai  biggrin.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Labas rytas 4u.gif
Na manau, kad želatinos nereikia. Ungurys pats yra labai riebus.
Papildyta:
Taigi, vakar valgiau stirnienos vyne. Man ji buvo tikrai skani smile.gif Vadinasi eksperimentas pavyko thumbup.gif
Atsakyti
As siandien kepsiu anti su farsu ir baravyku padazu g.gif tikiuosi bus skanu ax.gif , o kitaip visos antis leks lauk is saldymo kameros.
Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2008 09 05, 09:17)
As siandien kepsiu anti su farsu ir baravyku padazu g.gif  tikiuosi bus skanu ax.gif , o kitaip visos antis leks lauk is saldymo kameros.

Baik jau, sutvarkytos antys. Nedrįsk nė pagalvot apie išmetimą. Jei kartais nesigautų pagal šį receptą, kas , žinoma, neatsitiks, nes viskas gausis puikiai ir skaniai, galėsi pabandyt su kitais receptukais. Lauksim rezultatų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2008 09 05, 08:38)
Lauksim rezultatų smile.gif

Ir rezultatai ax.gif
Vyras ivertino - labai skanu ax.gif(prie antytes, dar uzgere salto, lengvo alucio ax.gif )
O as kaip pati dariau, tai ir priekabiauju, kad galejo buti ir skaniau smile.gif
O visumoje, tai visai neblogai smile.gif
Atsakyti