Labutis visoms
Esu pirmą kartą šioje temelėje ir apsidžiaugiau pamačiusi, kad čia patirtimi apie atneštus laimikius ir ką su jais veiksti diskutuojama
Kadangi per paiešką neradau atsakymo SM, tai paklausiu jūsų - gal galėtumėte patarti ką veikti su unguriais? Guli šaldiklyje, bijau sugadinti. Žuvį ir žvėrieną ruošti moku, o va unguriai namie antrą kartą (pirmąjį kartą tai draugei atidaviau, bo nežinojau ką daryti )
Ačiukas iš anksto
QUOTE(Rubinele @ 2008 09 04, 12:24)
Labutis visoms
Esu pirmą kartą šioje temelėje ir apsidžiaugiau pamačiusi, kad čia patirtimi apie atneštus laimikius ir ką su jais veiksti diskutuojama
Kadangi per paiešką neradau atsakymo SM, tai paklausiu jūsų - gal galėtumėte patarti ką veikti su unguriais? Guli šaldiklyje, bijau sugadinti. Žuvį ir žvėrieną ruošti moku, o va unguriai namie antrą kartą (pirmąjį kartą tai draugei atidaviau, bo nežinojau ką daryti )
Ačiukas iš anksto
Esu pirmą kartą šioje temelėje ir apsidžiaugiau pamačiusi, kad čia patirtimi apie atneštus laimikius ir ką su jais veiksti diskutuojama
Kadangi per paiešką neradau atsakymo SM, tai paklausiu jūsų - gal galėtumėte patarti ką veikti su unguriais? Guli šaldiklyje, bijau sugadinti. Žuvį ir žvėrieną ruošti moku, o va unguriai namie antrą kartą (pirmąjį kartą tai draugei atidaviau, bo nežinojau ką daryti )
Ačiukas iš anksto
Aš tai tik sriubą iš ungurių verdu. Ką jau ten verdu, gal pora kart tik ir teviriau Bet labai jau skanu
QUOTE(Jeta @ 2008 09 04, 12:52)
Aš tai tik sriubą iš ungurių verdu. Ką jau ten verdu, gal pora kart tik ir teviriau Bet labai jau skanu
O kaip verdi, jei ne paslaptis Aš tai skanią moku lašišienos karališką Galiu pasidalinti info
QUOTE(Rubinele @ 2008 09 04, 12:57)
O kaip verdi, jei ne paslaptis Aš tai skanią moku lašišienos karališką Galiu pasidalinti info
Būtinai pasidalink savo receptėliu
O aš ungurienę verdu kaip paprastą žuvienę - sultinio kubelis, prieskoniai (druskytė, pipiriukai, žiupsnelis cukraus ), žalumynai (petražolės, krapai ), morkytės, bulvytės ir ungurys supjaustytas postambiais (apie 5-6 cm) gabalais, įmetu čielą svogūną (po to jį išgriebiu ir išmetu). Ir viskas, jokio spec. recepto, viskas kas po ranka
QUOTE(Jeta @ 2008 09 04, 13:21)
Būtinai pasidalink savo receptėliu
O aš ungurienę verdu kaip paprastą žuvienę - sultinio kubelis, prieskoniai (druskytė, pipiriukai, žiupsnelis cukraus ), žalumynai (petražolės, krapai ), morkytės, bulvytės ir ungurys supjaustytas postambiais (apie 5-6 cm) gabalais, įmetu čielą svogūną (po to jį išgriebiu ir išmetu). Ir viskas, jokio spec. recepto, viskas kas po ranka
O aš ungurienę verdu kaip paprastą žuvienę - sultinio kubelis, prieskoniai (druskytė, pipiriukai, žiupsnelis cukraus ), žalumynai (petražolės, krapai ), morkytės, bulvytės ir ungurys supjaustytas postambiais (apie 5-6 cm) gabalais, įmetu čielą svogūną (po to jį išgriebiu ir išmetu). Ir viskas, jokio spec. recepto, viskas kas po ranka
Ačiū labai
Lašišienės receptukas:
Verdu vandenyje lydekos galvą ar 2 (visada jų turiu, nes neišmetu), bet galima nedėti, būtinai lašišos galvą ir visus plaukmenis - uodegą ir kt., svogūno galvą, pipirus kelis juodus ir baltus, lauro lapų keletą, išvirus galvoms viską nukošiu ir išlukštenu mėsytę nuo lašišos galvos ir uodegos. Sultinį dar kartą užvirinu ir įpilu šaukštą degtinės - dingsta žuvies kvapas ir kažkaip sutraukia riebalus. Atskirai išverdu morkytes ir bulvytes, jas sutrinu ir supilu į sultinį. Kelias minutes paverdu, sudedu pakelį virtų krevečių, tą iškrapštytą žuvytę ir išjungus užbalinu 13 proc. grietinėle. Galima vietoj krevečių dėti lašišos gabaliukus (juos galima virti kartu su galvom, tik nenuimti odos verdant). Baigus virti labai tinka žalumynai smulkinti - krapai, petražolės, svogūnų laiškai. Prieskonius dedu žuviai, tik kur be citrinos, galima dėti ir sultinį ar druskytę dėl skonio.
Tai va, jei bus klausimų, parašyk
QUOTE(Rubinele @ 2008 09 04, 13:34)
Tikrai, kad karališka lašišienė Turėtų būti labai skanu
QUOTE(Rubinele @ 2008 09 04, 12:24)
Labutis visoms
Esu pirmą kartą šioje temelėje ir ... gal galėtumėte patarti ką veikti su unguriais? Guli šaldiklyje, bijau sugadinti. Žuvį ir žvėrieną ruošti moku, o va unguriai namie antrą kartą (pirmąjį kartą tai draugei atidaviau, bo nežinojau ką daryti )
Esu pirmą kartą šioje temelėje ir ... gal galėtumėte patarti ką veikti su unguriais? Guli šaldiklyje, bijau sugadinti. Žuvį ir žvėrieną ruošti moku, o va unguriai namie antrą kartą (pirmąjį kartą tai draugei atidaviau, bo nežinojau ką daryti )
as tai zuviene viriau superine buvo
QUOTE(Jeta @ 2008 09 04, 14:09)
Tikrai, kad karališka lašišienė Turėtų būti labai skanu
Aha
O man dar yra minčių apie ungurį drebučiuose, tik nežinau ar reikia dėti želatinos, o gal jis pats turės pakankamai riebalų, kad sustingtų. Net ir nežinau Aš menkę drebučiuose pastoviai darau (MB Norvegijoje prižvejoja ir pilnas šaldiklis būna prigrūstas file). Bet ten viskas paprasta - verdu galvas lydekos su svogūnu ir prieskoniukais - be druskos (jei norisi gero sultinio, nereikia jam verdant dėti druskos), tada viską nukošiu, į sultinį sudedu morkytes pjaustytas - paverdu, tada dedu menkę gabaliukais, viską dar paverdu. Tada nukošiu, sudedu į bliūdukus, o į sultinį pagal receptą ant pakelio dedu želatiną žuviai su prieskoniais - būna Norfoje, mėlynas pakelis, dapilu vandens, jei trūksta ir užpilu ant žuvies - super - ir skanu, ir neriebu
Jei bus įdomu, tai dar parašysiu kaip darau menkės ir plekšnės konservus. Taip pat kaip nerealiai skaniai paruošti lydeką kepimui ant iešmų lauže. Ir dar - esu dariusi lydeką taip kaip silkę - pyliau ant jos marinatą. Tik pyliau šaltą, o reikia karštą arba šiltą matyt, tai buvo biški kieta, bet skanu kaip marinuota silkė. O apie šį receptą sužinojau iš Mikutavičiaus straipsnio apie kelionę Karelijoje - ten pasirodo vietinės pastoviai lydekas marinuoja
Žuvies pas mane dėka MB pastoviai pilna - net farširuoti lydeką išmokau
Gal dar kas nors ką nors apie ungurį yra girdėjęs
Ačiū jums labai
QUOTE(Rubinele @ 2008 09 04, 16:47)
Aha
O man dar yra minčių apie ungurį drebučiuose, tik nežinau ar reikia dėti želatinos, o gal jis pats turės pakankamai riebalų, kad sustingtų. Net ir nežinau
Žuvies pas mane dėka MB pastoviai pilna - net farširuoti lydeką išmokau
Gal dar kas nors ką nors apie ungurį yra girdėjęs
Ačiū jums labai
O man dar yra minčių apie ungurį drebučiuose, tik nežinau ar reikia dėti želatinos, o gal jis pats turės pakankamai riebalų, kad sustingtų. Net ir nežinau
Žuvies pas mane dėka MB pastoviai pilna - net farširuoti lydeką išmokau
Gal dar kas nors ką nors apie ungurį yra girdėjęs
Ačiū jums labai
Labas rytas
Na manau, kad želatinos nereikia. Ungurys pats yra labai riebus.
Papildyta:
Taigi, vakar valgiau stirnienos vyne. Man ji buvo tikrai skani Vadinasi eksperimentas pavyko
QUOTE(..vijana.. @ 2008 09 05, 09:17)
As siandien kepsiu anti su farsu ir baravyku padazu tikiuosi bus skanu , o kitaip visos antis leks lauk is saldymo kameros.
Baik jau, sutvarkytos antys. Nedrįsk nė pagalvot apie išmetimą. Jei kartais nesigautų pagal šį receptą, kas , žinoma, neatsitiks, nes viskas gausis puikiai ir skaniai, galėsi pabandyt su kitais receptukais. Lauksim rezultatų
QUOTE(Jeta @ 2008 09 05, 08:38)
Lauksim rezultatų
Ir rezultatai
Vyras ivertino - labai skanu (prie antytes, dar uzgere salto, lengvo alucio )
O as kaip pati dariau, tai ir priekabiauju, kad galejo buti ir skaniau
O visumoje, tai visai neblogai